Je complète mon précédent avis. Sur 286 avis, on trouve : - 83 % d'avis * Franchement il faut les lire, c'est catastrophique - 5 % d'avis ** - 1 % d'avis *** SOIT 11 % de satisfaits
Zobacz, co mówią recenzenci
Vi har en nu 4 år gammel Miele vaskemaskine. Vi har vedligeholdt den løbende, men en aften begyndte den at melde fejl om fugt. Miele giver kun 2 års garanti (5 år kan tilkøbes). Servicen er virkelig... Zobacz więcej
je sui déçue mais à un point!!! 1.000 euros pur une machine à laver WWB360 WCS Type HW20-W. curroie de distribution et probleme electrique 2 mois après l'achat. acheté en février. service vandenborre... Zobacz więcej
Miele Antwerpen Hopland. Topverkoper ! Hij geeft uitgebreide info en tips over de keukenapparatuur waarvoor we kwamen. En dit terwijl we alles via onze keukenleverancier gaan kopen. Dank u wel hierv... Zobacz więcej
Informacje dotyczące firmy
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Miele Homepage
Dane kontaktowe
Z.5 Mollem 480, 1730, Asse, Stany Zjednoczone
- 02 451 16 16
- info@miele.be
- miele.be
W ostatnim czasie nie zapraszano do recenzowania
Odpowiada na 26% z negatywnych recenzji
Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni
Koffiemachine CVA7845 rubbertje kapot
Koffiemachine CVA7845 aankoopprijs €3500 en 21/2 jaar oud. Service opgebeld voor defect. Perfect te woord gestaan door een vriendelijke persoon. Afspraak vastgelegd voor hersteldienst. Technieker zich correct aangemeld op het afgesproken tijdstip. Rubbertje aan filtersysteem beschadigd (kan gebeuren). De technieker vervangt het ganse filtersysteem. Het rubbertje van een paar Euro kan niet vervangen worden. Mijn rekening!!! €209.00 , waarvan €100 stukken en €109 werk! €82.63/kwart uur, dit is €330.52/u excl BTW. Een troost, de technieker heeft geen verplaatsingkost aangerekend!

Kapotte wasmachine
Onlangs een kapotte wasmachine gehad van Miele, mét rookontwikkeling in huis. Gelukkig zelf tijdig het toestel kunnen afsluiten om erger te voorkomen. Dezelfde dag (gelukkig, want ik ging oorspronkelijk 5 dagen moeten wachten) een technieker van Miele gezien die dezelfde constatatie kon doen zoals ik: wasmachine onherstelbaar. Via de technieker meteen een nieuw toestel besteld, maar echter zééééér lang moeten wachten op levering (met de nodige telefoontjes 2 weken moeten wachten).
Uiteindelijk ook de beloofde €75 cashback niet ontvangen omdat de technieker zijn servicekost niet zou gerekend hebben (hij heeft er niets moeten aan doen, je zag zo al dat hij volledig kapot was...).
Bedankt Miele voor het vertrouwen, die is nu toch wel weg... Volgende keer koop ik NIET meer bij jullie en kan ik er wél op vertrouwen om de volgende dag mijn nieuwe toestel thuis geleverd en geïnstalleerd te hebben.
Gelieve ook niet te vragen om een persoonlijk bericht te sturen via sociale media, ik heb al een stuk of 20 telefoongesprekken gehad met jullie, lijkt mij logischer om dan tot een consensus te komen en niet via sociale media...

Appalling
I booked an engineer visit for 22/01/24, took the day off work to be at home for the engineer, recieved a text at 8:21 that morning to say the engineer wouldn’t be able to attend, complete waste of a day that I could have been working and earning money (I can send you the bill Miele). My phone then broke the next day so I was without a contact number. Any Miele emails to me go straight in to junk. Unbeknownst to me, Miele went ahead and booked another visit for an engineer to attend my property on 3/2/24 (a day which I was not at home) and despite receiving no confirmation from me whatsoever about this appointment then apparently turned up at my property (unable to gain access because, you know, I was away and never booked the appointment) and then sent me the bill (£170) for not being there for the engineer! I’ve emailed back and fourth with multiple Miele employees explaining the situation expecting that of course due to the circumstances and the fact that I DID NOT BOOK THE APPOINTMENT that Miele would apologise for the mix up and retract the invoice. But no, they have instead sent a letter demanding payment for the visit. Absolutely appalling customer service. Awfully overpriced and faulty products I will be steering well clear of Miele in future and won’t touch their products with a barge pole!

lange wachttijd bestelling
Op zich vind ik hun toestellen fantastisch.
Wat ik wel vreemd vind, is dat je 2 maand moet wachten op een bestelling voor stofzuigerzakken...
Voor een eigen product zou dit toch iets sneller moeten gaan.

Klantenservice is onbestaande
In januari '24 kochten we via de officiële site een steelstofzuiger. Kostprijs: 529€. Nu in maart '24 brak tijdens het stofzuigen de aanhechting van de zuigmond gewoon compleet door waardoor het toestel onbruikbaar werd. Ik nam contact op met de klantenservice van Miele via mail vergezeld van het factuur en foto's van het defect. Hun antwoord: 'op basis van de foto's oordelen we dat het gebroken onderdeel niet onder de garantie valt.' Ik wist niet wat ik las: ik was ervan overtuigd dat ze zouden voorstellen om de stofzuiger terug te sturen zodat ze hem fatsoenlijk konden bekijken. Maar het enige advies dat we kregen was om een nieuwe zuigmond te bestellen van 93,50€.
Enorm teleurgesteld in dit bedrijf met zo'n naamsbekendheid. Ze steken gewoon hun kop in het zand in de hoop dat de klant het opgeeft. Schaam jullie Miele! Ook jullie toestellen kunnen productiefouten bevatten, maar dat gegeven kunnen jullie blijkbaar niet aan...

Réparation !!!
Service réparation nulle. 2 désistements consécutifs. Le premier le jour même, on nous annonce que le technicien est malade . La 2 eme fois. Annulation. !?! Reprenez rendez-vous … Soir disant panne de voiture .. !! 2 journées à étendre .. pas de compensation rien du tout .. A devenir fou !!

Odpowiedź od Miele
klantenservice zonder service? Garantie 'onbestaande'?
Betreft condensatiedroogkast MIELE TEH 795 WP.
Dit toestel werd aangekocht in januari 2023, mede op basis van de beoordeling door Test Aankoop. Prijzig toestel twv 1400€, doch Miele heeft (in theorie) een goede reputatie dus kozen we voor (wat we dachten) kwaliteit.
Reeds van in de beginne produceerde het toestel een vervelend gefluit, soms meer, soms minder, soms niet. Na de nodige zelf-analyses erop uitgekomen dat dit veroorzaakt werd door het filterdeurtje: even aandrukken en gefluit stopt; terug loslaten en het keert terug (soms meer/soms minder). Verdeler kwam langs, toen deed het toestel normaal, liet nieuwe filter na om uit te proberen, doch daags nadien ook met nieuwe filter terug zelfde issue. Verdeler stemde ermee in dat ik Miele rechtstreeks contacteerde. Instant respons, niks van te melden: service afspraak werd gelijk opgemaakt. Ik stuurde de factuur mee én een filmpje met het geluid en het probleem (+ oplossing = aandrukken = minder tolerantie op het deurtje) via mail. Op mijn vraag te bevestigen dat de interventie onder garantie zou plaatsvinden kreeg is steeds hetzelfde NIETSZEGGENDE antwoord: men verwijst naar de 'eerste hulp bij storingen' op de site waar natuurlijk niks over fluitende machines staat en vervolgens dat enkel de technieker dit kan beoordelen: hun bewoording: We streven er altijd naar om storingen tijdens onze garantieperiode kosteloos op te lossen, maar dit hangt af van de aard van het probleem en de garantievoorwaarden. Alleen onze monteur kan na inspectie en diagnose van uw apparaat bepalen of de service kosteloos zal zijn. Dit betekenisloze antwoord tot 3 x toe omdat ik 3 x opnieuw aandrong te bevestigen dat dit kosteloos zou zijn?! Dit betekent dat we als klant totaal afhankelijk zijn van een technieker zijn oordeel, en voorzeker zijn die mensen getraind zo weinig mogelijk onder garantie te aanvaarden (standaard business). Op mijn vraag of ze in de garantievoorwaarden konden verwijzen waarom dit geval wel/niet garantie zou zijn kwam geen reactie meer. Evenzo of ze mij konden wijzen waar ik geholpen ben naar 'eerste hulp bij...'. Na het lezen van meerdere recensies waarbij kosten aangerekend werden voor interventies onder garantie heb ik dan maar het zekere voor het onzekere gekozen en de afspraak geannuleerd. Kortom: nog steeds een fluitende machine van 1400€. Gelukkig is de verdeler van betere service en heeft hij me alvast beloofd (op mijn vraag) een nieuw deurtje met dichting te bestellen onder garantie. Zwaar ontgoocheld in het bedrijf en merk MIELE. We zoeken zelf verder voor een oplossing, waar dit niet de taak is van de klant!
Naar aanleiding van jullie respons zopas hieronder: gelieve uw collega’s te contacteren van service afspraken: die hebben, zoals gemeld, filmpje van één voorbeeld ontvangen. Kan er intussen nog een tiental sturen. Aan jullie om te bevestigen of dit garantie is, niet de klant. Een deurtje dichtklikken lijkt me als gebruiker moeilijk om verkeerd te doen. Soit, dit is het zoveelste tijdsverlies. ‘Going the extra mile’ om klanten te helpen bestaat duidelijk niet bij Miele: algemene responsen sturen ja, Het probleem aanpakken en oplossen en tevreden klanten: nee. Nogmaals ontgoocheld, automatische antwoorden dus die gegenereerd worden?!

Nul dienst na verkoop
Wij hebben via u een Miele vaatwasser gekocht. Nog geen twee jaar na datum is hij al kapot, en de dienst na verkoop is miserabel. Ik heb twee weken gebeld, een afspraak kon pas vandaag, en nu ik bel om het uur te vragen blijkt dat ze daar van niets weten. Mijn naam is plots zelfs niet meer terug te vinden in het systeem. Alles opnieuw, en nieuwe afspraak op 21 maart. Dat is een maand zonder vaatwas. Een schande voor zo'n duur toestel.

Odpowiedź od Miele
je kan bellen naar miele voor info op…
je kan bellen naar miele voor info op het internet met ev video cam denk dus handig. ik vraag een type model drooger kostprijs bijna 2000 euro ,ik vraag hoe het kan dat je gaat zoeken op andere sites ik vergelijk en deze kost dan bijna 200 euro minder ik vraag netjes hoe kan dit dan en ik krijg een arogant antwoord van dan moet je er voor gaan en dat doen we niet bla bla op zich niet erg netjes voor een nieuwe mogelijke klant vond dit zo jammer daardoor kies ik al gelijk voor een ander product heb hier geen vertrouwen in mischien is cursus beleefheid leren spijtig miele tip voor de toekomst gedraag u profesioneel

Longévité mensongère
Ma machine à laver achetez via Vanden Borre a tenu 9 ans alors que la marque annonce 20 ans. TAMBOUR CASSE ! Irréparable et Miele m'a proposé 10% de remise si j'achetais une nouvelle machine chez eux, c'est-à-dire moins que le cashback qui était en cours à ce moment là. C'est à la limite de l'irrespect!
Ondermaatse kwaliteit.
Na 5 jaar ging de circulatiepomp van onze Miele vaatwasser jubilee A+++ al vroegtijdig stuk. Blijkbaar gaat dit onderdeel dikwijls defect bij dit type vaatwasser, kostprijs zonder plaatsing €475, gemiddeld 3x duurder dan de concurrentie. De fabrikant kwam volgens onze electro winkel niet tussen omdat ons toestel ouder was dan 2 jaar. Aangezien de volledige herstelling ongeveer even duur zou zijn als een nieuw toestel kochten we bijgevolg een nieuwe Siemens vaatwasser en brachten onze Miele naar het containerpark. Na 2 weken laat Miele weten dat ze ons onderdeel toch onder garantie zouden herstellen. Was deze laattijdige melding onkunde of pure bewuste bedrijfsstrategie? Alleszins een ongelofelijke schande! Wij zullen nooit meer Miele apparaten kopen. De meerprijs is de kwaliteit en eventuele slechte na-service zeker niet waard.

Appareil toujours pas réparé après 3 mois
Appareil toujours pas réparé après 3 mois ! Première visite, analyse du problème, pourtant décrit lors de la prise de rendez-vous et demande réparation prix fixe "tout compris" (349€). Deux visites annulées par après. Ok. Dernière visite, le technicien vient avec la mauvaise pièce mais facture 112€ pour son "intervention" alors qu'il est écrit explicitement dans les FAQ des réparations forfaitaires que tous les déplacement sont compris dans le forfait. Je conteste cette dernière facture et leur demande un rendez-vous pour la réparation, où j'accepte de payer les 349€ quand l'appareil sera réparé. Plus de nouvelles. Après un silence de quelques semaines ils m'envoient les deux factures par la poste... 349€+112€ pour un appareil non réparé. Bref ils n'appliquent pas leurs clause contractuelles, ne sont pas capables d'apporter la bonne pièce et ne répondent pas aux mails malgré mes nombreuses relances. Vraiment scandaleux. Je vais ouvrir un une plainte à la maison mère. Et ne me dites pas de vous contacter via les réseaux sociaux, mon dossier est connu par votre service ! Extrêmement déçu. (euphémisme). Réfléchissez bien avant d'acheter cette marque. En espérant que ce nième expérience négative les poussent à améliorer leur service clientèle (je doute).
Service en klantvriendelijkheid
Ik vind het erg jammer dat mensen enkel in de pen (of in dit geval achter het klavier kruipen) als er iets niets in orde is... Ik wil graag een heel goede ervaring delen. Wij zijn zeer tevreden over MIELE en over alle producten die wij in huis hebben. We hebben een probleem gehad met onze vaatwasser (iets met cassettes die gescheurd waren en daardoor een opstopping veroorzaakten). Dit werd vakkundig en op een vlotte manier opgelost door de monteur. Wij vroegen hem ook om ons uit te leggen hoe we onze stoomoven dienden te ontkalken en hij heeft de tijd genomen om ons dit goed uit te leggen en ons daarbij te assisteren. Dus wij zijn heel tevreden over de producten, de service en de klantvriendelijkheid. Hartelijke groet, Dré uit Vosselaar !

Nouveau retour pitoyable
Après votre réponse, j’ai rappelé le Sav , aucune autre solution ne m’est proposée. Je dois attendre… donc du vent et zéro qualité de service. La personne au téléphone est aimable mais cela ne répare pas la machine ni n'accélère votre intervention. Pitoyable.

Degelijke toestellen
AL onze miele toestellen die we in 2013 kochten samen met onze huis gaan -na meer dan 10 jaar dus- nog altijd zonder problemen mee.
Zeer tevreden klant! Miele is niet goedkoop, maar je krijgt dan ook wel kaliteit.

Odpowiedź od Miele
Horrible client services / after sales in belgium
If we had read the reviews here we would not have purchased our washing machine… horrible after sales service !!!!!!!!!!!!! We have a new machine with less than two years and it needs repair. The Belgium service has been just useles, poor communication, rudeness, cancelling already twice our repair appointments .///
In reply to Miele - we have already sent you an email with a complain and called your client service today - can you refer ti that and get back to me please ?
Another update: yes the repair was fine (technicien wonderful 10/10)… but you have not replied to my email with my formal complain and the request for costs reimbursements due to your delay and all the annoyances due to the incorrect information provided by your client services

Waardeloze service
Waardeloze service. Meermaals moeten bellen om een simpel onderdeel te bestellen. Elke keer gaat het helemaal mis.
1. Het personeel heeft nul komma nul kennis van zaken. En vraagt/eist van mij als klant dat ik hen informeer over het juiste nummer/onderdeel enz.
2. De bestelling kwam meermaals niet aan.
3. Toen de bestelling aankwam, bleek het een totaal verkeerd onderdeel te zijn (1 cm groot, terwijl ik een adapter bestelde om de buis naar buiten op aan te sluiten!)
4. Desondanks moest ik toch eerst de factuur betalen. Daarna zou ik een terugbetaling krijgen.
5. Ondertussen had ik nog steeds niet het juiste onderdeel. Verschillende extra keren bellen, leverde steeds eenzelfde soort gesprek op. Het personeel wist niet hoe een droogkast eruit ziet. En vraagt/eist dat ik foto's opstuur van het gat in de droogkast en het onderdeel. Dat heb ik niet, dus kan ik ook niet fotograferen.
6. De lijn wordt dan opgelegd, meermaals terugbellen, levert steeds hetzelfde resultaat. Op het moment van verbinding, wordt de hoorn opgelegd. Ik probeer nu al een maand een simpel onderdeel te bestellen. Waardeloze service!! @Miele, er is al communicatie via mail ook gevoerd, zie mails.

Odpowiedź od Miele
Vandaag een service monteur gehad
Vandaag een service monteur gehad. Nette en vriendelijke man. Ik had voor mijn inbouw koffiezetapparaat een reparatie afgesproken en die zou voor €419 kosten een volledige service beurt en reparatie gedaan worden en er zou garantie op zitten. Monteur komt en er wordt geconstateerd dat er een temperatuursensor en temperatuur zekering defect is. Als je deze onderdelen in een onderdelen shop haalt kosten die max €20. Volledige draaidboom wordt nu vervangen en kosten zijn zonder servicebeurt en zonder garantie €500
Miele jullie nemen alle gesprekken op dus luister even de opname terug wat er is afgesproken! €419 volledige servicebeurt inclusief reparatie en garantie. Schandelijk werkwijze!

Odpowiedź od Miele
Miele touchscreen combi-oven aan/uit bedieningstoets werkt niet…
Omdat de aan/uit bedieningsknop (touchscreen) van mijn Miele combi-oven plots niet meer werkt, nam ik via mail contact op met Miele support service.
Na mijn enig onderzoek op internet hebben blijkbaar verscheidene mensen eenzelfde defect met hun soortgelijke Miele combi-oven ervaren.
Ik heb al deze eenzelfde klachten gebundeld en in mijn mail als bewijs naar Miele
bijgevoegd. Men spreekt hierin dus duidelijk over een gekend defect (blijkbaar fabricagefout) van deze toestellen bij Miele.
Een week later (gisteren) werd ik door een Miele medewerker opgebeld met de melding dat er ENKEL een service technieker zou langs komen bij een betaling van 100 EUR (voor 15 min werktijd)....dit teneinde het defect in kaart te brengen...
Voor alle duidelijk...mijn toestel is uit de wettelijke garantieperiode, maar gezien de situatie, heb ik Miele een coulance garantie regeling gevraagd.
Miele lijkt hierin dus niet mee te willen denken. Van een "good will" regeling is dus schijnbaar geen sprake.
Er werd me zelfs geen correct aanvaardbaar voorstel aangeboden.
Ik merk op dat ik destijds gekozen heb om dure (uit de top lijn) "hoogstaande" Miele toestellen aan te kopen.... Dit toestel blijkt nu dus voortijdig defect en de Miele naservice kan ook geen voordeel bieden...Bijgevolg zal dit mijn laatste Miele aankoop geweest zijn.
UPDATE mbt de reactie van Miele hieronder:
Duidelijk een standaard reactie.
Dit lijkt me de omgekeerde wereld. Waarom moet de klant eerst al 100 EUR betalen? Zoals gezegd is het een touchscreen...Je kan die aan/uit toets enkel licht aandrukken en deze zou dan moeten werken, nietwaar? Verder kan je dit niet manipuleren, dus lijkt het me toch duidelijk dat het hier een fabricagefout betreft, dewelke normaliter niet zou mogen voorkomen bij een "hoogwaardig" Miele product.
Verder zijn er meerdere voorbeelden van andere klanten mbt eenzelfde falen van soortgelijke Miele combi-ovens...

PLUS JAMAIS MIELE !!!
Dommage que je doive même mettre une étoile car Miele n'en mérite aucune !
Mes parents ont vendu et défendu cette marque pendant plus de 40 ans ! J'ai toujours eu des appareils Miele mais force est de constater que la qualité et le service ne sont plus ce que c'était. Un panier de rangement de lave-vaisselle où le plastique se casse en moins de 2 ans que j'ai déjà remplacé une première fois à mes frais et Miele ne veut pas intervenir alors que c'est à nouveau le problème et ce sans donner de cause ou d'explication ! PLUS JAMAIS MIELE !!!

Doświadczenie Trustpilot