Je complète mon précédent avis. Sur 286 avis, on trouve : - 83 % d'avis * Franchement il faut les lire, c'est catastrophique - 5 % d'avis ** - 1 % d'avis *** SOIT 11 % de satisfaits
Zobacz, co mówią recenzenci
Vi har en nu 4 år gammel Miele vaskemaskine. Vi har vedligeholdt den løbende, men en aften begyndte den at melde fejl om fugt. Miele giver kun 2 års garanti (5 år kan tilkøbes). Servicen er virkelig... Zobacz więcej
je sui déçue mais à un point!!! 1.000 euros pur une machine à laver WWB360 WCS Type HW20-W. curroie de distribution et probleme electrique 2 mois après l'achat. acheté en février. service vandenborre... Zobacz więcej
Miele Antwerpen Hopland. Topverkoper ! Hij geeft uitgebreide info en tips over de keukenapparatuur waarvoor we kwamen. En dit terwijl we alles via onze keukenleverancier gaan kopen. Dank u wel hierv... Zobacz więcej
Informacje dotyczące firmy
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Miele Homepage
Dane kontaktowe
Z.5 Mollem 480, 1730, Asse, Stany Zjednoczone
- 02 451 16 16
- info@miele.be
- miele.be
W ostatnim czasie nie zapraszano do recenzowania
Odpowiada na 26% z negatywnych recenzji
Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni
Wij kochten 2,5 jaar geleden een miele…
Wij kochten 2,5 jaar geleden een miele inductie kookplaat omdat we een geheel nieuwe keuken gingen installeren. We dachten nu we wat ouder zijn en ons iets meer kunnen permitteren "we kopen een Miele" duur maar hier zouden we toch lang mee verder kunnen. 3500 euro...! 2,5 heeft dat ding gewerkt, nu krijgen we het zelfs nier meer opgezet. Na 2 weken wachten op de technieker! Dus al 2 weken plan trekken met eten maken.. komt de technieker langs, ligt een uur te prullen zonder het opgelost te krijgen. Belt hij naar het bureau, blijkt dat een probleem dat nog niet uitgeschreven is in hun systeem om het op te lossen. Dus technieker weg, rekening op mail!!! Van 200 euro à la minute. We krijgen morgen 20 man met kerstavond en kan geen eten koken... schone reclame! Als ik een kookplaat van 3500 euro koop hoop ik daar op zen minst 5 jaar mee verder te kunnen zonder fabrieksfouten en i dien er toch een een fabrieksfout inzit...los het dan op ipv de mensen op kosten te jagen....onze vorige kookplaat hadden we 20 jaar, en NOOIT problemen mee gehad. Dat is het verschil.. tja zij de technieker, elektronica technieker da kost geld...ik heb geantwoord dat ik de eerste 5 a 10 jaar geen electronica technieker verwacht als je fatsoenlijk materiaal levert en zo duur verkoopt...grote bulle en NOOIT meer Miele

Odpowiedź od Miele
Wasmachine W3523 na 10 jaar onherstelbaar kapot.
Wij kochten altijd Miele. Onverwoestbare kwaliteit, weet je wel. Onze ouders hadden ook altijd Miele-toestellen, en die gingen inderdaad lang mee.
Maar nu...
Onze wasmachine W3523 blijkt na 10 jaar economisch onherstelbaar kapot. Trommelkruis gebroken.
Na wat zoekwerk op het Internet blijkt dit een gekend probleem. Het onderdeel is in aluminium gemaakt en corrodeert.
De herstelling zou minstens 600,- € kosten (waarschijnlijk meer).
Einde verhaal dus.
Voor enkele honderden Euro's meer heb je een nieuwe machine.
Geen Miele meer, uiteraard.

Odpowiedź od Miele
Ondraaglijke chemische stank van vaatwas
Onze vaatwas geeft een verschrikkelijke, chemische stank af. We krijgen er hoofdpijn van. Na enkele weken kregen we eindelijk een technicus over de vloer die ons doodleuk vertelde dat ‘stank subjectief is’ (stond letterlijk in zijn draaiboek) en dat het wel zou minderen met de tijd. Het toestel heeft intussen zo’n 30-tal keer gedraaid en nog altijd stinkt heel ons huis bij elke wasbeurt. We verwachtten een degelijk product van dit merk, zeker voor die prijs. We willen dat dit opgelost wordt.

Odpowiedź od Miele
Aankoop van een diepvries Miele.
Bij aankoop van een diepvries Miele.
4 november neem ik telefonisch kontakt met de firma Miele in Brussel en vraag om een bepaald model diepvries. Ik bestel het daarna online en dan begint een hele miscommunicatie omtrent de levering zodanig dat het toestel uiteindelijk 10 dagen later in huis staat. In een zoveelste telefonisch kontakt vraag ik ook om de draairichting van de deur te veranderen.
Dit wordt aan huis gedaan word bevestigd.
Op het moment van levering word de diepvries op het eerste verdiep voor de deur afgezet. De mensen weigeren eerst de diepvries uit te pakken omdat ze daar niet voor betaald werden. We zeggen dus dat we zo niet kunnen weten of het juiste toestel onbeschadigd in de doos zit en krijgen de uitleg dat dit alleen maar word gedaan bij een volledige plaatsing. We laten dit echter niet zomaar begaan omdat de verpakking ook redelijk groot is. En ook het omkeren van de deur is niet inbegrepen. Men zegt dat men dit wel zou gedaan hebben bij volledige plaatsing. Volledige plaatsing houd mijns inziens niet meer in dan de stekker insteken dat kan ik zelf ook wel! Dus wij betalen de vervoerder dan 20€ en dan neemt hij omdat het voor ons is en niet voor Miele, omdat ze vinden dat ze onderbetaald worden om voor Miele te werken de verpakking toch mee.
Ik besluit dan om dan maar zelf onmiddellijk de draairichting van de deur te veranderen voor ik het toestel op zijn plaats zet.
De dag erna krijg ik telefoon waarin men zegt dat de technieker zal langs komen om een deurdichting te vervangen???? Dit was het probleem dat aan de vorige diepvries mankeerde. Dus ik zeg dat dit niet nodig is omdat men de nieuwe diepvries al geleverd had. Dit was op een of andere manier blijven hangen en word me op een manier gezegd die kant noch wal raakt. de mevrouw had dat blijkbaar opgevangen van een collega?? Als je een kordaat antwoord geeft op die dienst is men onmiddellijk op zijn tenen getrapt. Nooit maar dan ook nooit nog een toestel van Miele bestellen is de conclusie. En ik hoop dat men bij Miele begrijpt dat men niet moet afkomen met flauwekul als we vinden dit erg of neem kontakt via social media.

Odpowiedź od Miele
Catastrophique !! a fuir !
Catastrophique !!! Le thermo désinfecteur tombe en panne tous les 15 jours et le sav facture a chaque fois des prestations sois disant la garantie ne s'applique pas ... laissez moi rire et vous dire que ceci est une premiere et derniere experience chez vous !!! 8.000 euros perdu par la fenetre , et je recommanderais vos produits et services a personne !

dubbele betaling
Ik heb op 30/9/22 wasmiddelen besteld. Door mijn eigen onachtzaamheid is deze bestelling 2x betaald. Ik heb op 3/10/22 hiervoor contact opgenomen met de klantendienst en het bedrag zou mij terugbetaald worden. Op 4/10/22 is hiervoor via mail mijn bankrekeningnummer opgevraagd, welke ik op 4/10/22 heb opgegeven. Ondanks diverse telefonische gesprekken heb ik nog steeds niets terug ontvangen. JAMMER!!!

1000€ de réparation ???
J'ai fait l'acquisition début 2020 d'un sèche-linge de marque Miele chez Krefel pour un montant de +/- 800€
Celui-ci est tombé "mystérieusement" en panne en juin 2022 soit quelques mois après son échéance de garantie.
En effet, le sèche-linge ne chauffe plus du tout.
J'ai contacté le SAV de Miele qui m'a envoyé un technicien à domicile.
Verdict :100€ de frais de déplacement payé au technicien et 1000€ de frais de réparation (sur devis).
Hallucinant de voir cette société qui était jadis, réputée pour sa qualité et sa durabilité proposer de tel tarif.
Il y a comme un goût "d'obsolescence programmée" dans l'air et ce clairement dans le but de se sucrer sur le client par la suite.
Je n'achèterai plus aucun produit Miele c'est sur.

Odpowiedź od Miele
Na 4 jaar en 3 reparaties heeft vaatwasser het reeds begeven…
Na 4 jaar en 3 reparaties heeft onze "topclass" Miele vaatwasser het reeds begeven... motor stuk en een nieuw stuk kost 5 à 600€ en dat bovenop een technieker die meer dan 200€ kostte om alleen maar te komen zeggen dat hij het niet kon herstellen...
Bovendien is de klantendienst zeer moeilijk te bereiken...
Miele is niet meer wat het geweest is: bezint eer ge begint met dit merk... en als ik de reviews bekijk ben ik niet eens alleen met dit type bevindingen

ondermaatste klantvriendelijkheid..
de standaard reacties van Miele op vragen/klachten , lees = " gelieve ons via sociale media te contacteren en we kijken met je mee hoe we kunnen helpen" zijn openbaar altijd dezelfde en geven de indruk dat Miele heel klantvriendelijk is en voor alles een oplossing zoekt, maar helaas,de realiteit is anders.
Miele was vanaf dag 1 op de hoogte van de leeftijd en situatie van ons toestel maar lieten toch uitschijnen ons te willen helpen naar aanleiding van onze vraag/klacht.
de meerdere berichten die ik plaatste op hun sociale mediakanaal (op hun vraag) werden even zo snel (door hen?) verwijderd en via uiteindelijk prive bericht gaven ze aan dat het algoritme van hun sociale mediakanaal hiervan de oorzaak zou zijn;.. hahahaha.. laat me niet lachen.
eenmaal via privé contact was het uit met de klantvriendelijkheid,greep men als argument naar de garantieperiode en wees men elke tegemoetkoming af niettegenstaande er duidelijk sprake is van een mechanische"matching"fout onderling en werd deze ook beschreven met de nodige argumenten maar ze willen er niet van weten.
verwijzend dat men reeds meerdere decennia klant is bij hen resulteerde in een bericht dat men enkel een stofzuiger terug kon vinden..
???
dan maar even de lijst aangekochte toestellen in de loop der jaren opgesomd en opeens... raar maar waar... "herkent" men ons als jarenlange klant..
slotreactie van Miele : "wij houden ons aan de procedures.."
m.a.w. nul klantvriendelijkheid.
elke Miele toestel die wij bezitten zal in de toekomst vervangen worden door de concurrentie en de lijst is lang want we hebben zo goed als elk huishoudtoestel (sommige zelfs x 2) .
het eerste toestel is al onderweg...
jullie hoeven niet (meer) te reageren... voor ons is het einde verhaal..bye bye Miele...

Miele Antwerpen
Miele Antwerpen, top verkoopster. ze geeft uitgebreide info over de artikels. voor ons micro-oven/ afwasmachine/intelligente kookplaat/ kookplaat met afzuiging/ hoge druk stoom.
ik was zeer tevreden. doe zo voort

Odpowiedź od Miele
J'ai acheté une machine a laver et un…
J'ai acheté une machine a laver et un séchoir de marque Miele du magasin Krefel. J'ai choisi les machines en magasin. Alors que les numéros de séries sont les mêmes je n'ai pas reçu les mêmes machines. Quand nous avons fait savoir ce problème a Krefel ils nous ont dit qu'ils n'étaient pas au courant mais c'est toujours les mêmes images sur le site de Krefel et également le même modèle en exposition(ancienne machines). Ceci est une dérive d'arnaque. Ce n'est pas la machine qu'on nous montre (sur les sites et sur place) mais bien une version moins chère qu'il vendent au même prix que l'autre. Dans ce cas-ci ce n'est ni la faute de Krefel ni de Vanden-borre. Purement l'incapacité de Miele qui a résulté a ça. J'aimerais que c'est Miele qui s'occupe de mon problème et nullement les revendeurs. Si vous voulez acheter un produit Miele, revisiter vos choix. Il y a des autres marques qui vendent moins cher pour la même qualité.
Je veux que vous régliez cette situation d'une manière qui vous convienne.

Odpowiedź od Miele
Piece de rechange pas considéré en garantie - retard dans ma demande
J’ai à la maison que des appareils Miele mais après ce cas j’arrête d’en acheter pour le service après vente qui est vraiment lamentable. J’ai demandé l'aide le sept de Juillet pour une pièce de rechange d'une aspirateur toujours en garantie et seulement après plus que 2 mois j’ai eu une réponse malgré plusieurs appelles et mails. Seulment quand j'ai ouvert un dossier avec Test d’Achat Miele m'a envoyer la pièce mais avec la surprise d'une facture à payer meme si la pièce est encore en garantie. J'ai payé la facture mais je n'achèterai plus des produits Miele

Le service client est EPOUVANTABLE
Le service client est EPOUVANTABLE. Nous avons acheté une machine Miele chez vandenborre qui nous a couté 1.600 euros le 24/07/2022. Première machine effectuée, nous sortons le linge et la, 3 de nos vêtements (neufs) ont des trous. Nous réitérons une machine et là, même catastrophe. Nous contactons le service après vente qui nous envoie un technicien une semaine après. Celui-ci nous dit que le technicien Miele doit passer avant que l'on puisse changer la machine. Nous pouvons dire que vandenborren renvoie la patate chaude à Miele.
Le rendez-vous est pris pour 10 jours plus tard. La veille du rendez-vous, celui-ci est annulé et est reporté à 1 semaine plus tard. A ce moment là, nous sommes à 3 semaines sans pouvoir utiliser notre nouvelle machine à laver. Le technicien vient enfin et nous dit que c'est sûrement trois grains de sable qui se sont mis (grosse blague). Il nous programme un autre rendez vous, 1 semaine plus tard au cas ou avec un technicien senior et nous donne des instructions pour nettoyer la machine des 3 grains de sables.
Nous effectuons alors deux machines avec ces instructions et le résultat est : un essuie avec un trou béant et un tapis avec le dessous en caoutchouc percé.
Nous sommes à plus d'un mois sans machine à laver et tout le monde se renvoie la patate chaude. Personne ne veut changer cette machine inutilisable alors qu'il y a la garantie constructeur. De plus cela fait un mois que nous devons nous arranger pour prendre congé les jours où les techniciens passent, c'est une perte de temps et d'argent considérable.
Le service client nous a promis un dédommagement avec des produits de lavage. À ce stade, je pense qu'une machine neuve qui fait des trous dans les vêtements devrait tout simplement être CHANGER et le dédommagement devrait être plus que trois capsules à laver.
Plus jamais nous n'acheterons chez Miele, le service est déplorable et vous n'êtes même pas fichu de changer une machine à laver neuve qui fait des trous. Vous préférez nous faire perdre notre temps pendant plus d'un mois. Vous devriez être honteux de faire payer des prix pareils sans que le suivi soit impeccable.
À FUIR
À suivre puisque notre machine fait toujours des trous ;)

Meest verschrikkelijke klantendienst!
Wederom probleem met de Miele oven. Afspraak gemaakt voor 18/08 in de voormiddag. Gevraagd of technicus als eerste bij ons kon komen zodat herstelling zeker niet zou uitlopen tot in de namiddag. Honend gelach van de dame van de dienst herstelling gevolgd door antwoord: "Huh, u mag al blij zijn dat men naar u komt". Verlof genomen in de voormiddag. Mail gekregen op 17/08 nà 17u: uw technicus komt in de namiddag. Gebeld naar Miele: kantoren natuurlijk net gesloten nà 17u. Op 18/08 aantal keren 's morgens gebeld: er wordt niet opgenomen, wel tijdenlang irritant repetitief riedeltje 'blijf aan de lijn'.
Conclusie: halve dag verlof voor niets genomen, oven niet hersteld, pak ergernis weer gehad! En dit is niet de eerste keer! En ik ben zo te horen niet de enige die af te rekenen krijgt met deze meest verschrikkelijke klantenservice.
Wanneer beseft Miele eindelijk eens dat men heel veel klanten verliest door hun uiterst slechte dienst-na-verkoop?!

Wat een slechte service
Wat een slechte service. Je denkt een goede miele wasmachine te kopen is hij na 9,5 niet meer te repareren.. ze gaan toch zo lang mee??
Ben je bezig met de miele service dat zij een goed bod doen voor een nieuwe machine dan hoor je na twee dagen en 3x bellen niets.
En dan wordt je eindelijk terug gebeld en dan wordt er een waardeloos bod gedaan 😓
Tsjaa: zie het standaard antwoord..
Miele schaam je of verander jullie misleidende reclame..

Zeer slecht !!!!!
Zeer slecht !!!!!!
Mijn wasmachine is een jaar oud
Staat in een nieuwe wasmachine kast en deze is vol water gelopen omdat de wasmachine lekt … ( behoorlijke schade aan kast )
1e x keer monteur dacht dat hij het had verholpen en de wasmachine gereinigd omdat deze wel veel schuim gaf ..
Terug van vakantie bij mijn eerste was .. weer een plas onder mijn machine en heb hem uit de kast gehaald en staat nu nog op mijn laminaat vloer met handdoeken eronder ..
( zeiknat ) de monteur komt opnieuw en kan wederom niks vinden …
Vandaag een (3e x monteur ) maar dan een expert … gaf aan dat mijn machine vervuild is en dat ik alleen met water en op de hoogte temperatuur kan wassen … hoe dan ? En dan zou hij niet meer lekken .. ik zou teveel wasmiddel gebruiken .. een dopje is voor een halve trommel wasgoed … ik gebruik een half dopje !!!!!!!!!!! Alleen bij mijn handdoeken en beddengoed een dopje .. daar zou ik 1,5 of twee mogen gebruikt. … er zou een rood lampje gaan branden bij teveel aan wasmiddel … nog nooit gezien !!!!
En dan zo vervuilt ????? Nog nooit meegemaakt en ik was al heeeeeel wat jaartjes … ze schuiven af dat Het jou probleem is .. de machine is vrijwel nieuw !!!
Ben echt zo kwaad …
Me kleding zou vol schuim van wasgoed zitten en vervuild zijn .. nou sorry hoor .. net nog bij me moeder een was gedraaid .. zonder wasmiddel .. even testen want dat zou toch moeten schuimen 🤔… beslist niet ..
dit gefilmd omdat ik hiermee naar mijn rechtsbijstand ga .. en zal heel internet vol zetten !!!!
Nu maar hopen dat mijn laminaat niet gaat krullen ..
Mensen … koop nooit geen Miele !!!!!!
Administratie ook wel 30 x gebeld omdat mijn gegevens niet kloppen … wat denk je … nogsteeds niet aangepast … kan zo nog wel even doorgaan …
Mvgr

Odpowiedź od Miele
Miele immer besser ha ha
nicht zu beschreiben so schlecht sicher kein Deutscher Manager

Wat een teleurstelling…
Wat een teleurstelling, op 9 juni levering van een combi oven. De WiFi verbinding blijkt niet te werken… Reeds 2x een technieker op bezoek gehad, zonder resultaat. Deze komt terug op 29.7.2022… Hopelijk is het probleem dan opgelost na bijna 2 maanden, van zo’n duur merk mag je toch een betere service verwachten!!!
Ik had beter de overwegend negatieve reacties eens gelezen.

Odpowiedź od Miele
Wasmachine van 1.200,00 euro na 5 jaar…
Wasmachine van 1.200,00 euro na 5 jaar stuk. Twin dos systeem dient vervangen te worden. Kostprijs 532,00 euro oftewel bijna de helft van de aankoopprijs. Al twee mails naar Miele gestuurd maar krijg geen reactie. Na 25 jaar trouwe Miele fan is het voor ons gedaan met dit merk. Miele is niet meer immer besser.

Odpowiedź od Miele
Miele is top, heel tevreden van toestellen als de service die ze bieden.
Eerste keer problemem met mijn miele toestellen in 20jaar dat ik klant ben bij miele. Nooit eerder problemen gehad met een toestel van hun, contact opgenomen voor men droogkast met warmtepomp, en vaatwas die ineens geen teken van leven meer gaf, direct heel vriendelijk geholpen met alles, afspraken ingeboekt, 3dagen heb ik moeten wachten op de herstelling, dus top!! Technieker heel vriendelijk, onmiddelijk de defecten gevonden en aangepakt, wederom zeer tevreden, en daar bovenop geen euro moeten betalen, dat maakt je dag helemaal goed!!! Met Miele zit je goed, vriendelijk, direct geholpen.. plus de toestellen zijn van heel hoge kwaliteit. Bedankt Miele.

Doświadczenie Trustpilot