De verzekering afgesloten bij de fietsenwinkel " De Drait " in Drachten. Zij fungeren ook als tussenpersoon en hebben het gehele verzekeringsverhaal uithanden genomen. Jullie hebben hier kortstondig p... Zobacz więcej
Zobacz, co mówią recenzenci
Voor de 2e keer in korte tijd moest ik een schade melden. Zonder (vervelende) vragen te stellen, werd de schade direct vergoed. Ik ben zeer tevreden over Kingpolis, en kan deze verzekeraar van harte a... Zobacz więcej
Mijn fiets is gestolen, dit netjes met de benodigde zaken gemeld en opgestuurd . binnen 6 dagen was alles geregeld en kon ik bij de plaatselijke rijwielhandel een nieuwe fiets uitzoeken goed en snel... Zobacz więcej
Ik verzeker een fiets voor €4299,- en nadat deze gestolen wordt gaat er 5% eigen risico af en hou ik €4098 over. Tot zover begrip. Ik koop een nieuwe fiets en onderhandel met de dealer over de prijs... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Informacje dotyczące firmy
Napisane przez firmę
Kingpolis fietsverzekering is in 2023 wederom als beste getest door de Consumentenbond! Wij bieden een groot scala van uiteenlopende verzekeringen voor verschillende nieuwe en gebruikte fietsen aan. Voor uw fiets, uw e-bike, uw bakfiets maar ook voor uw racefiets of mountainbike! Onze verzekeringen zijn zeer compleet, zo is diefstal, cascoschade, ongevallendekking, persoonlijke eigendommen en Europese pechhulp, inbegrepen.
Dane kontaktowe
Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji
Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni
Inni użytkownicy przeglądali również
King polis, nooit weer
King polis handelt ten nadele van de klant. Fiets gestolen, dat is al vervelend maar de manier waraop King Polis daarmee omgaat is dat ook. Ze betalen niet het aankoopbedrag uit aan de klant maar aan de fietsenwinkel als je een nieuwe fiets koopt. Maar let op: als je een goedkopere fiets koopt dan je gestolen fiets halen ze er toch nog een eigen risico van af (10%). Alles ten gunste van de verzekeraar en niet de klant. De mensen die er werken zeggen alleen maar "zo zijn de regels". Nooit weer.

Odpowiedź od Kingpolis
Schuiven alles van zich af
Schuiven alles van zich af. Heb een polis afgesloten bij aankoop van een Stella bike. Stella herstelt niets meer onder garantie door de overname. Kingpolis wijt de schade aan de bagagedrager aan een fabricagefout en zegt dus eigenlijk: laat je fiets stelen i.p.v. eerlijk te zeggen dat hij defect is. Tip voor wie een polis afsluit: geef hem op als gestolen niet als stuk anders zie je geen cent! Zelfs 100 euro willen ze niet vergoeden. Of ik had beter gezegd dat iemand er met een hamer op geklopt had.

Odpowiedź od Kingpolis
Great experience while i was paying, terrible experience when i had to be paid
i had winora bakfiets insured (which i received as compensation after babboe recall). During online purchase process in november 2024, there was no indication on web site that i need to have gps installed. (there was only small print on 2nd page of my contract that bakfiets with purchase price greater than 4500 eur need to have gps). Not being properly informed about this condition i wasn't aware i need to install gps. After my bakfiets was stolen, kingpolis refused to compensate anything (they didn't even compensate rain tent).

Odpowiedź od Kingpolis
Geen schadevergoeding bij schade.
Geen schadevergoeding bij schade.
Beste mensen PAS OP. Wel premie ontvangen maar u kunt fluiten naar schadevergoeding.
Update: Ik heb geen schade aan mijn motor.
Het gaat om een klein bedrag. U weigert. Ik heb u kenbaar gemaakt mijn verzekering te sluiten. Ik doe geen zaken meer met u. U wilt alleen geld, maar geen vergoeding uitkeren. De groeten.
P.s. Ik heb u geen toestemming gegeven om mijn volledige naam te publiceren. U publiceert uw naam ook niet. Op basis van de AVG wetgeving verzoek ik uw reactie aan te passen. Ik geef u 24 uur. Daarna gaat er een melding naar de autoriteit persoonsgegevens. Die zullen het varkentje wel even wassen.
Update: 23-05-2025
We hebben hier te maken met buitengewoon intelectuele mensen. Je vraagt om de persoonsgegevens te wijzigen en ze laten je achternaam staan. Klacht is reeds ingediend. Daar kan je toch gewoon geen zaken meer doen. Kan je nagaan hoe de schade is beoordeeld.
Administratief is het slecht geregeld
Administratief is het slecht geregeld. Krijg nu voor de 2e keer een factuur voor een polis die al 2 jaar niet meer bestaat. Ze krijgen het niet voor elkaar om een polis te royeren. Hoe moeilijk is dat? Na deze review is het wel goed geregeld. Het kan dus wel.

Afwijzing schade
Afwijzing schade. Ik ben toch goed verzekerd tegen schade en diefstal?
Bij het afsluiten van deze verzekering wordt hiermee geschermd.
Niet dus. Net in bezwaar gegaan. Maar even afwachten, dan trekken we hier verder even door.
Update 16-05-2025: reactie van Kingpolis staat hier onder de review. Het bezwaar is ingediend. Om individualisatie te voorkomen ga ik hier niet op in en wacht de beslissing op bezwaar in deze af. Misschien volgt er wel een toetsing. Wat men uitdraagt en in mijn situatie beslist.
Update 19-05-2025
In mijn bezwaar wordt de eerdere beslissing niet herzien. Derhalve wordt mijn review ook niet herzien. Ik zal mijn verzekering opzeggen. NOOIT MEER KINGPOLIS
Ik adviseer dan ook geen zaken met deze maatschappij te doen. Leuk premie vangen ieder jaar en als er schade vergoed dient te worden AMMEHOELA

Odpowiedź od Kingpolis
Snelle en goede afhandeling van melding diefstal
Helaas is mijn fiets gestolen. Het schadeformulier via de website van Kingpolis makkelijk in te vullen. De aanvullende mail met benodigde bewijsstukken is snel en zorgvuldig afgehandeld. Daardoor kon ik binnen een paar dagen bij mijn fietsenmaker een nieuwe fiets uitzoeken. Deze opnieuw verzekerd bij Kingpolis!

De fietscomputer was gestolen
De fietscomputer was gestolen. Gemeld bij politie en een aangifte rapport gekregen. Via uitstekende service van Fietsvoordeelshop Uden die het regelde met Kingpolis is alles prima en snel afgehandeld. Hulde.

Odpowiedź od Kingpolis
De verzekering is het meer dan waard
Ik heb 2 fietsen verzekerd via King Poils. 1 nieuwe voor mijn dochter en een tweedehands voor mezelf.
Die van mijn kind werd gepikt helaas. ik was sceptisch over de afwikkeling en verwachtte kleine lettertjes 'gedoe'. Niets was minder waar. Ze kon een fiets uit gaan zoeken bij dezefde fietsenwinkel voor het hele bedrag. De verzekering eindigt dan wel en dan moet je een nieuwe afsluiten, maar daar kanik me wel in vinden.
De verzekering is het in mijn optiek waard.

Odpowiedź od Kingpolis
Goede service en aardige medewerkers
Mijn accu was binnen een maand na aanschaf van mijn eerste elektrische fiets gestolen. Ik kon meteen een nieuwe accu halen bij de fietsenmaker en hoefde slechts € 50 eigen risico te betalen. Ongeveer 3 maanden later werd mijn hele fiets (zonder accu) gestolen. Toen ik belde met Kingpolis werd ik echt heel aardig te woord gestaan, die mevrouw had met mij te doen en heeft mij even op weg geholpen om de juiste stappen te doorlopen. Binnen een week kon ik een nieuwe fiets bij de fietsenmaker kopen en dat vond ik best snel. En ik kon opnieuw een verzekering afsluiten bij Kingpolis zonder hogere kosten.

Heel tevreden over KingPolis
Heel tevreden over KingPolis. Afgesloten bij de aankoop van mijn e-bike. Helaas is al twee keer mijn e-bike gestolen, ondanks 3 sloten, aan iets vastgemaakt en het eraf halen van mijn display en batterij en fietstassen. Kennelijk is niets meer veilig. Godzijdank goed verzekerd via KingPolis. Binnen een paar dagen had ik eenzelfde fiets van vergelijkbare waarde plus alle accessoires. Ook heb ik een paar keer gebruik moeten maken van de pechservice. Keurig opgehaald met fiets en al, fiets naar fietsenmaker gebracht waar ik een leenfiets kreeg en ik door de pechservice ook thuis gebracht werd, indien fietsenmaker gesloten (pech buiten openingstijden). Al met al: het geld dubbel en dwars waard!

Odpowiedź od Kingpolis
Heel blij met deze verzekering 🥳
Ik kan niet anders zeggen dat ik echt heel tevreden ben met de verzekering van Kingpolis ! Heb jammergenoeg meerder keren gebruik moeten maken van de verzekering en heb alles vlot vergoed gekregen want een bewaakte fietsenstalling is blijkbaar niet echt goed bewaakt 🤨 Ook geven ze duidelijk aan wat je moet aanleveren en ook telefonisch zijn ze behulpzaam. Na boosheid 😤om de diefstal eindigde het gelukkig positief en kan ik er weer met de fiets op uit🤩

Odpowiedź od Kingpolis
super mijn motor was kapot van mijn …
super mijn motor was kapot van mijn fiets en hep het vergoed gekregen super goed ik heb nooit problemen gehad

Helaas was mijn accu gestolen
Helaas was mijn accu gestolen
Via rijwielhandelaar keurig nieuwe vergoed. Prima dus

Slechte communicatie
Slechte communicatie
2 Jaar geleden (2023) een elektrische fiets gekocht, via de winkel waar ik deze kocht de fietsverzekering bij Kingpolis afgesloten voor 5 jaar.
Deze verzekering werd jaarlijks betaald en was na 3 jaar stop te zetten indien ik deze vroegtijden zou opzeggen.
Ik wilde deze verzekering dus opgaan zeggen met ingang vanaf volgend jaar 2026 zoals dat tegen mij verteld is.
Ik heb het gedaan via de mail zoals het hoort, vrij snel een mailtje terug ontvangen en daarin werd mij verteld dat mijn verzekering per dit jaar 2025 is opgezegt.
Ik heb daar een terugkoppeling op gegeven met de vraag hoe dit nu wel mogelijk is na 2 jaar omdat het eerder niet mogelijk bleek te zijn?
Helaas tot op heden niets meer vernomen, zij hebben mijn fiets gewoon uit de verzekering gezet.

Odpowiedź od Kingpolis
Na versturen van reparatie-factuur van mijn E-Bike s…
Na versturen van reparatie-factuur van mijn fietsreparateur naar King-polis, omtrent bekabeling reparatie en herstellen van accu-slede, werd de betaling door King-polis snel afgehandeld - zonder vraagstellingen.

Accudiefstal
Op zaterdagavond in de openbare ruimte zowel van mijn echtgenote als van mij de accu's ontvreemd. Op dinsdag via de rijwielhandelaar al bericht dat claim wordt vergoed

Display van mijn Stella
De display van mijn Stella was gestolen. Gelukkig kon mijn fietsenmaker een nieuwe voor me bestellen, en King polis vergoedde het grootste deel van de schade. Ik heb ook al eerder prettige ervaringen met Kingpolis gehad, zoals de vervanging van een gestolen fiets.

Doświadczenie Trustpilot
Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.