Banner for Saxo Group - Saxo CEE

Saxo Group - Saxo CEE Recenzje

Na Poříčí 3a, 110 00 Praha 1, CZ

Fantastyczna obsługa przez Panią Annę z Saxo Bank i przez wspierający Panią Annę zespół techniczny/deweloperski, w sytuacji gdy pojawił się krytyczny dla mnie problem techniczny (który finalnie okazał... Zobacz więcej

Generalnie jestem bardzo zadowolony z jakość usługi. Czasami na załatwienie jakiejś sprawy trzeba trochę dłużej poczekać. Na przykład otwieranie nowego rachunku mogłoby wyglądać sprawniej. Ale gdy... Zobacz więcej

Co za tym przemawia, wg mnie jest to tradycja, idac dalej nabyte przez te lata doswiadczenie, ktore procentuje uczciwoscia w relacjach z ponad milionowa rzesza klientow z calego swiata. Ja rowniez dol... Zobacz więcej

1. Usługa inwestycyjna
  2. Bank inwestycyjny

Saxo Bank CEE is dedicated to servicing clients from Poland, Czechia, Slovakia, Greece, Romania and other countries of Central, East and South Europe as well as some of the Central Asian countries. Saxo Bank CEE acts as the service hub and is located in Prague, Czechia while clients have contractual relationships with Saxo Bank A/S, Denmark.

What do we offer?

Award-winning trading platforms
To connect traders and investors to global markets, Saxo provides a suite of powerful online trading platforms: SaxoTraderGO, our award-winning platform for web or mobile, with access to our full range of trading products and advanced tools SaxoInvestor, our all-in-one investment app, offering easy access to stocks, ETFs, bonds and more SaxoTraderPRO, our most advanced platform, with a wide array of professional-grade trading tools To try the platforms and practice trading, you can sign up for a free 20-day demo account.
Find every product you want to trade
Saxo offers an unparalleled product range of 71,000+ financial instruments, including stocks from over 25 countries, ETFs, online bonds and mutual funds, along with leveraged products such as CFDs, futures, FX, crypto FX, and options on stocks, indices and futures. With Saxo, you always get ultra-competitive spreads and commissions across all asset classes.
Get inspired to trade and invest
Trading is all about making informed, rational decisions. To keep our clients up to date, we provide a wide range of free inspirational content, including daily market commentary from our in-house experts, news, popular stocks, webinars and podcasts. Whatever your level of trading and investing experience, Saxo supports you with the knowledge you need.
Our Story
Since 1992, we have been on a mission to make the global financial markets more accessible to more people. Today, Saxo is a fully regulated and licensed bank under the supervision of the Danish FSA, holding broker and banking licenses in multiple jurisdictions. We are designated as a Systemically Important Financial Institution (SIFI) by the Danish FSA, and have an investment-grade rating from S&P. With offices around the globe, Saxo has local support teams on call 24/5 for technical and account support. We also provide helpful resources online in our self-service portal. If you’re interested in joining our 1.2 million+ clients worldwide, visit our website to open a Saxo account today.

Doskonała

4,7

Mega profesjonalne podejście do…

Mega profesjonalne podejście do klienta.
Otrzymałem jasne i klarowne odpowiedzi. Jestem bardzo zadowolony z takiej obsługi klienta i chciałbym że inne firmy się od nich uczyli ! Miłego dnia , Hubert

6 lipca 2026

Profesjonalna obsługa

Pani Monika w sposób fachowy i profesjonalny pomogła mi w rozwiązaniu problemów z komunikacją i przesyłaniem danych do banku.

18 czerwca 2026

Szanowny Panie Bernardzie,

Dziękujemy za przesłanie tak pozytywnej opinii.

Jest nam niezwykle miło, że kontakt z naszym agentem oceniał Pan pozytywnie, a jej fachowa i profesjonalna odpowiedź pomogła sprawnie rozwiązać zgłoszoną sprawę.

Dbamy o najwyższy standard obsługi, dlatego takie wiadomości jak Pana są dla nas cennym i motywującym sygnałem.

Świetny kontakt i obsługa

Świetny kontakt i obsługa. Fachowo, szybko i po myśli klienta. Polecam!

15 czerwca 2026

Szanowny Panie Dawidzie,

Uprzejmie dziękujemy za Pana pozytywną opinię.

Cieszymy się, że wsparcie udzielone przez naszego agenta zostało przez Pana tak dobrze ocenione oraz że Pana sprawa została sprawnie i skutecznie rozwiązana. Pańska satysfakcja jest dla nas jednym z najważniejszych mierników jakości obsługi.

W przypadku jakichkolwiek dalszych pytań lub potrzeby pomocy, prosimy o kontakt..

Iwona Ӏ Saxo Bank

Konsultant sprawdził moje zapytanie i…

Konsultant sprawdził moje zapytanie i obiecał wrócić z odpowiedzią jak tylko uda się uzyskać informacje. W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź i jest ona satysfakcjonująca.

2 czerwca 2026

Szanowny Panie Łukaszu,

Dziękujemy za Pana pozytywną opinię.

Jest nam bardzo miło, że ocenił Pan kontakt z naszym agentem tak wysoko i że udzielona pomoc okazała się szybka oraz skuteczna. Takie wiadomości są dla nas ważnym potwierdzeniem jakości naszej obsługi.

W razie dalszych pytań lub potrzeby pomocy, prosimy o kontakt.

Mam wątpliwości systemowe

Mam wątpliwości systemowe, czy moje kolejne zlecenie zostało poprawnie wykonane. Czy system automatycznie wybiera z konta, które mam w walucie spółki ze zlecenia kupna. Ni chcę mieć nic wspólnego z FB, tymczasem system mnie wpycha w objęcia tej aplikacji.

27 maja 2026

Szanowny Panie Janie,

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami.

Uprzejmie informujemy, że nie udzielamy odpowiedzi na pytania dotyczące konta za pośrednictwem mediów społecznościowych.
W razie pytań dotyczących Pana rachunku zachęcamy do kontaktu:

• telefonicznie: +48 222 630 733,
• poprzez czat,
• lub wiadomość wysłaną bezpośrednio z platformy.

Iwona Ӏ Saxo Bank

Bardzo szybko połączyłem się z Waszym…

Bardzo szybko połączyłem się z Waszym przedstawicielem. Prawidłowo zostałem pokierowany do odpowiedniej zakładki.

25 maja 2026

Szanowny Panie Bolesławie,

Serdecznie dziękujemy za tak pozytywną opinię.

Jest nam niezmiernie miło, że Pana doświadczenie z naszym agentem było pozytywne, a jego szybka i konkretna odpowiedź pomogła szybko domknąć sprawę. Pańska opinia jest dla nas ważnym potwierdzeniem jakości pracy zespołu i silną motywacją do dalszego rozwoju.

Iwona Ӏ Saxo Bank

bardzo sprawa i profesjonalna odpowiedz

21 maja 2026

Szanowny Panie Michale,

Dziękujemy za przesłanie tak pozytywnej opinii.

Jest nam niezwykle miło, że kontakt z naszym agentem oceniał Pan pozytywnie, a jej szybka i profesjonalna odpowiedź pomogła sprawnie rozwiązać zgłoszoną sprawę.

Uprzejmość i fachowość.

Uprzejmość i fachowość.

13 maja 2026

Szanowny Panie Ryszardzie,

Serdecznie dziękujemy za miłe słowa.

Cieszymy się, że uprzejmość i fachowość naszego agenta przyczyniły się do sprawnego rozwiązania Pana problemu. Satysfakcja klienta jest dla nas priorytetem, a Pana słowa stanowią dla nas cenne potwierdzenie jakości obsługi.

W razie jakichkolwiek pytań lub potrzeby dalszej pomocy, prosimy o kontakt. Chętnie pomożemy.

Wysokiej jakości obsługa

Wysokiej jakości obsługa

12 maja 2026

Szanowny Panie Przemysławie,

Dziękujemy za tak życzliwą wiadomość. To dla nas ważne potwierdzenie, że nasze wysiłki na rzecz doskonałej obsługi klienta przynoszą efekty. Cieszymy się z Pana pozytywnych doświadczeń.

Gdyby miał Pan jakiekolwiek pytania lub potrzebował dodatkowych informacji, chętnie pomożemy.

Wspaniała obsługa

Wspaniała obsługa. Profesjonalizm. Dziękuję

7 maja 2026

Szanowny Panie,

Serdecznie dziękujemy za pozytywną opinię. Jest nam bardzo miło, że Pana doświadczenie z naszym agentem było satysfakcjonujące. Cieszy nas, że profesjonalizm i wiedza naszego pracownika przyczyniły się do rozwiązania Pana problemu.

Nasz zespół nieustannie stara się podnosić jakość obsługi, dlatego Pańska opinia stanowi dla nas cenne potwierdzenie, że idziemy we właściwym kierunku.

Gdyby potrzebował Pan dodatkowych informacji lub wsparcia, zachęcamy do ponownego kontaktu.

Kompetentna osoba

Kompetentna osoba. Poważny problem w Saxo Banku jest taki, że nie oferują instrumentów finansowych w tym ETF-ów bez polskich KID-ów stąd ich oferta jest znacznie uboższa niż w innych brokerów

13 kwietnia 2026

Szanowny Panie Lechosławie,
Serdecznie dziękujemy za Pana miłe słowa.

Dziękujemy również za szczerą opinię. Uprzejmie informujemy, że nieustannie pracujemy nad tym, aby nasza oferta ETF-ów była coraz szersza dla polskich klientów.
W razie dodatkowych pytań zachęcamy również do kontaktu telefonicznego pod numerem +48 222 630 733.
Pozdrawiamy serdecznie,

Saxo Bank

He checked problem and told me how to…

He checked problem and told me how to fix it

1 kwietnia 2026

Dear Radek,

We are glad that we were able to assist you in resolving your issue. We always strive to support our clients in the best possible way. We also greatly appreciate any feedback from our clients, as it helps us continuously improve our services.

Please do not hesitate to contact us if any issues arise in the future.

Kind regards,
Monica

SAXO BANK - POLECAM KAŻDEMU

Dzień dobry,
po analizie dostępnych kont brokerskich na rynku uważam, wybór Saxo Banku za bardzo, bardzo dobry.
Założenie konta przebiegło w bardzo sprawny sposób i było połączone od razu ze złożeniem formularza W8Ben.
Zaletą jest support w języku polskim, a Pan Damian (doradca) jest osobą, która znalazła swoje miejsce w przestrzeni zawodowej. Bardzo konkretnie, i prostym językiem, odpowiadał mi na wszystkie nurtujące mnie pytania, a także udzielał porad i sugestii sam od siebie, co jest bardzo cenne, ponieważ meandry różnych kwestii dotyczących konta, nie przychodzą laikowi zawsze do głowy.
Ponadto sama platforma jest przejrzysta, intuicyjna i prosta w obsłudze. Zaletą jest łatwość przesyłania pieniędzy pomiędzy subkontami. Stąd też platformie Saxo przydzielam 5*, a Panu Damianowi za zaangażowanie i wiedzę 6*.
Pozdrawiam

13 stycznia 2026

Szanowny Panie Krzysztofie,

Cieszymy się, że proces zakładania konta przebiegł dla Pana bezproblemowo. Jest nam niezmiernie miło, że wiedza, wsparcie językowe oraz sugestie naszego przedstawiciela handlowego pomogły Panu zdecydować się na skorzystanie z naszych usług.

Również cieszy nas fakt, że nasza platforma spełnia Pańskie potrzeby maklerskie.

Jeśli ma Pan jakiekolwiek pytania lub potrzebuje dodatkowej pomocy, prosimy o kontakt przez platformę lub telefonicznie pod numerem +48 222 630 733.

Pozdrawiam serdecznie,

Otrzymałem wyczerpujące informacje…

Otrzymałem wyczerpujące informacje przedstawione przez Panią konsultantkę rzeczowo, językiem precyzyjnym i nienagannym.

2 lutego 2026

Szanowny Panie Bogdanie,

Serdecznie dziękujemy za Pańskie pozytywne słowa. Jest nam niezmiernie miło, że Pańskie doświadczenie z naszym agentem było pozytywne i że nasza konsultantka wyczerpująco odpowiedziała na Pańskie pytania. Nasz zespół zawsze dokłada wszelkich starań, aby zapewnić najwyższą jakość obsługi.

Jeśli ma Pan jakiekolwiek pytania lub potrzebuje dodatkowej pomocy, prosimy o kontakt.

Monika Ӏ Saxo Bank

Nieoceniona była wiedza Pani Magdaleny.

29 grudnia 2025

Szanowny Panie Ryszardzie,

Bardzo dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że wiedza Pani Magdaleny pomogła w rozwiązaniu Pańskiego problemu. Zawsze dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić najwyższą jakość obsługi i zadowolenie naszych klientów.

Jeśli ma Pan pytania lub potrzebuje dodatkowej pomocy, proszę nie wahać się z nami skontaktować.

Wszystko ok

Wszystko ok, szybkie załatwienie sprawy!

26 listopada 2025

Szanowna Pani Lidio,

Serdecznie dziękujemy za miłe słowa. Cieszymy się, że nasz pracownik był w stanie szybko pomóc w rozwiązaniu problemu. Nasz zespół zawsze dokłada wszelkich starań, aby zapewnić najwyższą jakość obsługi, a tak pozytywne opinie jak Pańska są dla nas niezwykle motywujące.

Jeśli ma Pani pytania lub potrzebuje dodatkowej pomocy, proszę nie wahać się z nami skontaktować.

Wyjaśnienie.

Otrzymałem wyjaśnienie dot. kwestii prowizji. Sprawa została wyjaśniona bez zastrzeżeń.

18 listopada 2025

cierpliwa Pani z infolinii

cierpliwa Pani, spokojnie prowadzila krok po kroku i wyjasnila do konca

23 października 2025

Szanowny Panie Tomku,

Serdecznie dziękujemy za miłe słowa. Nasi agenci zawsze starają się pomagać najlepszymi metodami i bardzo się cieszymy, że ich starania były pomocne w zrozumieniu Pańskiego zapytania. Jeżeli będzie miał Pan dodatkowe pytania, zapraszamy do kontaktu.

Monika | Saxo Bank

Polecam bardzo dobra komunikacja

Polecam bardzo dobra komunikacja , wszystko szybko wyjaśnione . Kontakt z Panią Anną która obsługuje dział w języku Polskim - pełen profesjonalizm. Polecam Saxo to porządna instytucja .

21 października 2025

Szanowny Panie Arku,

Bardzo cieszy nas, że jest Pan zadowolony z naszych usług. Nasi pracownicy zawsze dążą do tego, aby zapewnić obsługę na najwyższym poziomie – zarówno szybko, jak i starannie.

Jeżeli będzie miał Pan jakiekolwiek pytania lub potrzebował dodatkowej pomocy, pozostajemy do dyspozycji.

Monika | Saxo Bank

Profesjonalna obsługa telefoniczna

Profesjonalna obsługa telefoniczna. Pan z infolinii wykazał się wysoką wiedzą, empatią i zrozumieniem mojej sprawy. Zaangażował się w celu rozwiązania problemu. Bardzo dziękuję za pomoc

29 września 2025

Szanowny Panie Marcinie,

Serdecznie dziękujemy za miłe słowa! Bardzo nam miło, że Pańskie doświadczenie z naszym agentem było pozytywne. Cieszymy się, że jego wiedza, empatia i zrozumienie przyczyniły się do rozwiązania Pańskiego problemu. Nasz zespół zawsze dokłada wszelkich starań, aby zapewnić najwyższą jakość obsługi, a takie opinie jak Pańska naprawdę nas motywują. Jeśli ma Pan pytania lub potrzebuje dodatkowej pomocy, proszę śmiało się z nami kontaktować.

Pozdrawiamy,
Saxo Bank