Mega profesjonalne podejście do klienta. Otrzymałem jasne i klarowne odpowiedzi. Jestem bardzo zadowolony z takiej obsługi klienta i chciałbym że inne firmy się od nich uczyli ! Miłego dnia , Hubert... Zobacz więcej

Ze względu na proces weryfikacji danych personalnych nie miałem możliwości otwierania nowych pozycji przez miesiąc. Pomimo wielokrotnych kontaktów z pracownikami nie byłem w stanie uzyskać informacji,... Zobacz więcej
Za duża prowizja 20USD za zakup obligacji amerykańskich, za wysoka minimalna wartość zakupu (10 tys USD). Minimum powinno być 1000 USD, a prowizja maksymalna 2-3 USD. Brak możliwości zakupu rożnego... Zobacz więcej
Saxo Bank CEE is dedicated to servicing clients from Poland, Czechia, Slovakia, Greece, Romania and other countries of Central, East and South Europe as well as some of the Central Asian countries. Saxo Bank CEE acts as the service hub and is located in Prague, Czechia while clients have contractual relationships with Saxo Bank A/S, Denmark.
What do we offer?
- Award-winning trading platforms
- To connect traders and investors to global markets, Saxo provides a suite of powerful online trading platforms: SaxoTraderGO, our award-winning platform for web or mobile, with access to our full range of trading products and advanced tools SaxoInvestor, our all-in-one investment app, offering easy access to stocks, ETFs, bonds and more SaxoTraderPRO, our most advanced platform, with a wide array of professional-grade trading tools To try the platforms and practice trading, you can sign up for a free 20-day demo account.
- Find every product you want to trade
- Saxo offers an unparalleled product range of 71,000+ financial instruments, including stocks from over 25 countries, ETFs, online bonds and mutual funds, along with leveraged products such as CFDs, futures, FX, crypto FX, and options on stocks, indices and futures. With Saxo, you always get ultra-competitive spreads and commissions across all asset classes.
- Get inspired to trade and invest
- Trading is all about making informed, rational decisions. To keep our clients up to date, we provide a wide range of free inspirational content, including daily market commentary from our in-house experts, news, popular stocks, webinars and podcasts. Whatever your level of trading and investing experience, Saxo supports you with the knowledge you need.
- Our Story
- Since 1992, we have been on a mission to make the global financial markets more accessible to more people. Today, Saxo is a fully regulated and licensed bank under the supervision of the Danish FSA, holding broker and banking licenses in multiple jurisdictions. We are designated as a Systemically Important Financial Institution (SIFI) by the Danish FSA, and have an investment-grade rating from S&P. With offices around the globe, Saxo has local support teams on call 24/5 for technical and account support. We also provide helpful resources online in our self-service portal. If you’re interested in joining our 1.2 million+ clients worldwide, visit our website to open a Saxo account today.
Na Poříčí 3a, 110 00, Praha 1, Czechy
- +420 226 201 580
Mega profesjonalne podejście do…
Mega profesjonalne podejście do klienta.
Może korzystać z AI, aby udzielać odpowiedziCzytaj więcej
Profesjonalna obsługa
Pani Monika w sposób fachowy i profesjonalny pomogła mi w rozwiązaniu problemów z komunikacją i przesyłaniem danych do banku.

Świetny kontakt i obsługa
Świetny kontakt i obsługa. Fachowo, szybko i po myśli klienta. Polecam!

Odpowiedź od Saxo Group - Saxo CEE
Konsultant sprawdził moje zapytanie i…
Konsultant sprawdził moje zapytanie i obiecał wrócić z odpowiedzią jak tylko uda się uzyskać informacje. W dniu dzisiejszym otrzymałem odpowiedź i jest ona satysfakcjonująca.

Mam wątpliwości systemowe
Mam wątpliwości systemowe, czy moje kolejne zlecenie zostało poprawnie wykonane. Czy system automatycznie wybiera z konta, które mam w walucie spółki ze zlecenia kupna. Ni chcę mieć nic wspólnego z FB, tymczasem system mnie wpycha w objęcia tej aplikacji.

Odpowiedź od Saxo Group - Saxo CEE
Bardzo szybko połączyłem się z Waszym…
Bardzo szybko połączyłem się z Waszym przedstawicielem. Prawidłowo zostałem pokierowany do odpowiedniej zakładki.

Odpowiedź od Saxo Group - Saxo CEE
bardzo sprawa i profesjonalna odpowiedz

Kompetentna osoba
Kompetentna osoba. Poważny problem w Saxo Banku jest taki, że nie oferują instrumentów finansowych w tym ETF-ów bez polskich KID-ów stąd ich oferta jest znacznie uboższa niż w innych brokerów

Odpowiedź od Saxo Group - Saxo CEE
He checked problem and told me how to…
He checked problem and told me how to fix it

SAXO BANK - POLECAM KAŻDEMU
Dzień dobry,
po analizie dostępnych kont brokerskich na rynku uważam, wybór Saxo Banku za bardzo, bardzo dobry.
Założenie konta przebiegło w bardzo sprawny sposób i było połączone od razu ze złożeniem formularza W8Ben.
Zaletą jest support w języku polskim, a Pan Damian (doradca) jest osobą, która znalazła swoje miejsce w przestrzeni zawodowej. Bardzo konkretnie, i prostym językiem, odpowiadał mi na wszystkie nurtujące mnie pytania, a także udzielał porad i sugestii sam od siebie, co jest bardzo cenne, ponieważ meandry różnych kwestii dotyczących konta, nie przychodzą laikowi zawsze do głowy.
Ponadto sama platforma jest przejrzysta, intuicyjna i prosta w obsłudze. Zaletą jest łatwość przesyłania pieniędzy pomiędzy subkontami. Stąd też platformie Saxo przydzielam 5*, a Panu Damianowi za zaangażowanie i wiedzę 6*.
Pozdrawiam

Otrzymałem wyczerpujące informacje…
Otrzymałem wyczerpujące informacje przedstawione przez Panią konsultantkę rzeczowo, językiem precyzyjnym i nienagannym.

Odpowiedź od Saxo Group - Saxo CEE
Nieoceniona była wiedza Pani Magdaleny.

Wyjaśnienie.
Otrzymałem wyjaśnienie dot. kwestii prowizji. Sprawa została wyjaśniona bez zastrzeżeń.
cierpliwa Pani z infolinii
cierpliwa Pani, spokojnie prowadzila krok po kroku i wyjasnila do konca

Polecam bardzo dobra komunikacja
Polecam bardzo dobra komunikacja , wszystko szybko wyjaśnione . Kontakt z Panią Anną która obsługuje dział w języku Polskim - pełen profesjonalizm. Polecam Saxo to porządna instytucja .

Profesjonalna obsługa telefoniczna
Profesjonalna obsługa telefoniczna. Pan z infolinii wykazał się wysoką wiedzą, empatią i zrozumieniem mojej sprawy. Zaangażował się w celu rozwiązania problemu. Bardzo dziękuję za pomoc