Banner for Saxo Group - Saxo CEE

Saxo Group - Saxo CEE Recenzje

Na Poříčí 3a, 110 00 Praha 1, CZ

Mam wątpliwości systemowe, czy moje kolejne zlecenie zostało poprawnie wykonane. Czy system automatycznie wybiera z konta, które mam w walucie spółki ze zlecenia kupna. Ni chcę mieć nic wspólnego z FB... Zobacz więcej

Ze względu na proces weryfikacji danych personalnych nie miałem możliwości otwierania nowych pozycji przez miesiąc. Pomimo wielokrotnych kontaktów z pracownikami nie byłem w stanie uzyskać informacji,... Zobacz więcej

Za duża prowizja 20USD za zakup obligacji amerykańskich, za wysoka minimalna wartość zakupu (10 tys USD). Minimum powinno być 1000 USD, a prowizja maksymalna 2-3 USD. Brak możliwości zakupu rożnego... Zobacz więcej

Mega profesjonalne podejście do klienta. Otrzymałem jasne i klarowne odpowiedzi. Jestem bardzo zadowolony z takiej obsługi klienta i chciałbym że inne firmy się od nich uczyli ! Miłego dnia , Hubert... Zobacz więcej

1. Usługa inwestycyjna
  2. Bank inwestycyjny

Saxo Bank CEE serves clients across Central, Eastern and Southern Europe, including Poland, the Czech Republic, Greece, Slovakia, Romania and other countries throughout the region. Based in Prague, Czech Republic, Saxo Bank CEE acts as a regional service hub, providing local support and expertise while clients maintain their contractual relationship with Saxo Bank A/S in Denmark.

What do we offer?

Award-winning trading platforms
To connect traders and investors to global markets, Saxo provides a suite of powerful online trading platforms: SaxoTrader, our award-winning platform for web, mobile and desktop, with access to our full range of trading products and advanced tools. SaxoInvestor, our all-in-one investment app, offering easy access to stocks, ETFs, bonds and more To try the platforms and practice trading, you can sign up for a free 20-day demo account.
Find every product you want to trade
Saxo offers an unparalleled product range of 71,000+ financial instruments, including stocks from over 25 countries, ETFs, online bonds and mutual funds, along with leveraged products such as CFDs, futures, FX, and options on stocks, indices and futures. With Saxo, you always get ultra-competitive spreads and commissions across all asset classes.
Get inspired to trade and invest
Trading is all about making informed, rational decisions. To keep our clients up to date, we provide a wide range of free inspirational content, including daily market commentary from our in-house experts, news, popular stocks, webinars and podcasts. Whatever your level of trading and investing experience, Saxo supports you with the knowledge you need.
Our Story
Since 1992, we have been on a mission to make the global financial markets more accessible to more people. Today, Saxo is a fully regulated and licensed bank under the supervision of the Danish FSA, holding broker and banking licenses in multiple jurisdictions. We are designated as a Systemically Important Financial Institution (SIFI) by the Danish FSA, and have an investment-grade rating from S&P. With offices around the globe, Saxo has local support teams on call 24/5 for technical and account support. We also provide helpful resources online in our self-service portal. If you’re interested in joining our 1.5 million+ clients worldwide, visit our website to open a Saxo account today.

Doskonała

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 1390

Napisz recenzję

Generalnie jestem bardzo zadowolony z…

Generalnie jestem bardzo zadowolony z jakość usługi. Czasami na załatwienie jakiejś sprawy trzeba trochę dłużej poczekać. Na przykład otwieranie nowego rachunku mogłoby wyglądać sprawniej. Ale gdy już rachunek jest otwarty, wtedy wszystko przebiega ok.

Na uwagę zasługuje oprocentowanie środków wolnych na rachunku w Saxo. Nie każdy broker to oferuje.

Bardzo cenię sobie fakt, że Saxo animuje rynek opcji na wielu różnych parach walutowych. To wielki plus.

9 września 2024

Szanowny Panie Jacku,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią na temat naszych usług. Cieszymy się, że jest Pan ogólnie zadowolony z jakości naszych usług.

Przepraszamy za wszelkie opóźnienia, których Pan doświadczył, szczególnie w procesie otwierania nowego rachunku. Pracujemy nad usprawnieniem tego procesu, aby był on bardziej efektywny i szybki.

Cieszymy się, że docenia Pan oprocentowanie środków wolnych na rachunku w Saxo oraz fakt, że animujemy rynek opcji na wielu różnych parach walutowych. Pańskie uwagi są dla nas bardzo cenne i motywują nas do dalszego doskonalenia naszych usług.

Jeśli ma Pan jakiekolwiek pytania lub potrzebuje dalszej pomocy, prosimy o kontakt. Jesteśmy do Pana dyspozycji.

Anna, Client Service

Wiedza i chęć pomocy!

29 sierpnia 2024

Szanowny Panie Łukaszu,

Dziękujemy za miłe słowa oraz pozytywną recenzję!

Bardzo nas cieszy, że jest Pan zadowolony z naszych usług. Pańska opinia jest dla nas niezwykle ważna i motywuje nas do dalszej pracy na najwyższym poziomie.

Życzymy miłego dnia!

Anna, Client Service

W pełni polecam Saxo Bank

Otrzymałem pomoc i wyjaśnienia gdy ich potrzebowałem. Bardzo polecam ten bank m.in. ze względu na przejrzystość informacji i wsparcie klienta, oraz ogromne możliwości inwestycyjne.

21 sierpnia 2024

Szanowny Panie Michale,

Dziękujemy za podzielenie się swoją pozytywną opinią na temat Saxo Bank.

Pana słowa uznania dotyczące przejrzystości informacji, wsparcia klienta oraz możliwości inwestycyjnych są dla nas niezwykle cenne.

Cieszymy się, że nasze starania spełniły Pana oczekiwania. Pana rekomendacja jest dla nas najlepszym dowodem na to, że idziemy w dobrym kierunku.

Anna, Saxo Bank

Bardzo uprzejme cierpliwe odpowiedzi…

Bardzo uprzejme cierpliwe odpowiedzi oraz miły głos Pani Juli.

16 sierpnia 2024

Szanowny Panie Danielu,
Dziękujemy uprzejmie za dodanie opinii. Cieszymy się, że jest Pan zadowolony z naszej obsługi klienta i oczywiście pozostajemy do dyspozycji w razie jakichkolwiek pytań.
Z wyrazami szacunku,
Klara, Saxo Bank

Polecam jak zawsze obsługa na…

Polecam jak zawsze obsługa na najwyższym poziomie . Bank / broker godny polecenia.

14 sierpnia 2024

Szanowny Kliencie,

Dziękujemy za pozytywną opinię! Zaufanie i rekomendacje naszych klientów są dla nas niezwykle ważne, dlatego bardzo nam miło czytać takie przyjemne słowa.

W przypadku jakichkolwiek pytań jesteśmy do dyspozycji.

Przejrzysty i funkcjonalny interfejs

Przejrzysty i funkcjonalny interfejs, bezproblemowa obsługa zleceń.

2 sierpnia 2024

Szanowny Panie Radosławie,

Dziękujemy za pozytywną opinię.

Cieszymy się, że nasz przejrzysty i funkcjonalny interfejs oraz bezproblemowa obsługa zleceń spełniają Pana oczekiwania. Dokładamy wszelkich starań, aby nasza platforma była intuicyjna i łatwa w obsłudze, co pozwala na szybkie i efektywne realizowanie zleceń. Pana zadowolenie jest dla nas priorytetem.

Z wyrazami szacunku,

Quick and helpful support

Szybka i rzeczowa odpowiedź na pytanie dotyczące dywidendy, która jest wypłacana w różnych walutach.

31 lipca 2024

Szanowny Kliencie,

Dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że jesteś zadowolony z naszej obsługi klienta. Twoja satysfakcja jest dla nas priorytetem i zawsze staramy się zapewnić jak najlepszą pomoc.

Jeśli będziesz miał jakiekolwiek pytania lub potrzebował dalszej pomocy, proszę nie wahaj się z nami skontaktować.

Z poważaniem,

Anna, Saxo Bank

Kompetentne i pomocne wsparcie klienta.

25 lipca 2024

Szanowny Panie Piotrze,

Bardzo dziękujemy za Pana pozytywną opinię! Cieszymy się, że mogliśmy pomóc i że jest Pan zadowolony z naszego wsparcia.

Pana satysfakcja jest dla nas najważniejsza, dlatego zawsze staramy się zapewniać najwyższy poziom obsługi. Każda opinia jest dla nas niezwykle cenna i motywuje nas do dalszej pracy nad doskonaleniem naszych usług.

Jeśli w przyszłości będzie Pa potrzebował jakiejkolwiek pomocy lub będzie miał pytania, prosimy o kontakt. Jesteśmy tutaj, aby wspierać naszych klientów na każdym kroku.

Dziękujemy za zaufanie i współpracę.

Anna, Saxo Bank

Wysoki poziom wiedzy na temat produktów…

Wysoki poziom wiedzy na temat produktów i profesjonalny sposób tłumaczenia :)

15 lipca 2024

Szanowny Panie Tomaszu,

uprzejmie dziękujemy za Pana miłe słowa.

Bardzo nam miło, że docenia Pan nasz serwis. Z ogromną przyjemnością podzielę się Pana słowami z resztą zespołu.

Anna, Saxo Bank

Korporacyjna biurokracja staje się…

Korporacyjna biurokracja staje się upierdliwa.
Przy każdej wpłacie środków pojawia się komunikat żeby uwiarygodnić swoje dochody. Raz to zrobiłem i więcej nie mam zamiaru. Tak dla zasady:)

12 lipca 2024

Szanowny Panie Leszku,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z procesem weryfikacji dochodów. Rozumiemy, że powtarzające się prośby mogą być uciążliwe i frustrujące. Naszym celem jest zapewnienie bezpieczeństwa i zgodności z przepisami, ale jednocześnie chcemy, aby procesy te były jak najmniej uciążliwe dla naszych klientów.

Pana opinia jest dla nas bardzo ważna i pomoże nam w poprawie naszych procedur. Chcielibyśmy zapewnić, że pracujemy nad usprawnieniem tych procesów, aby były one bardziej przyjazne dla użytkowników.

Jeśli ma Pan jakiekolwiek pytania lub potrzebuje dalszej pomocy, prosimy o kontakt z naszym zespołem obsługi klienta. Chcemy, aby Pana doświadczenia z Saxo Bank były jak najbardziej pozytywne.

Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za Twoją cierpliwość.

Z poważaniem,

Anna, Saxo Bank

SAXO BANK numerem jeden sposrod zagranicznych instytucji bankowych 1!

Co za tym przemawia, wg mnie jest to tradycja, idac dalej nabyte przez te lata doswiadczenie, ktore procentuje uczciwoscia w relacjach z ponad milionowa rzesza klientow z calego swiata. Ja rowniez dolaczylem do tego grona tym bardziej, ze komunikacja odbywa sie w jezyku polskim i nie zaluje tej decyzji. Polecam kazdemu i serdecznie pozdrawiam!

6 lipca 2024

Szanowny Panie Tomaszu,

uprzejmie dziękujemy za miłe słowa.

To dla nas ogromna przyjemność czytać takie komentarze.

Gdyby potrzebował Pan naszej pomocy, zapraszamy uprzejmie do kontaktu.

Życzymy Panu sukcesów z przyszłymi inwestycjami.

Szeroka oferta

Szeroka oferta. Umiarkowane prowizje

1 lipca 2024

Szanowny Panie Pawle,
bardzo dziękujemy za pięć gwiazdek.
To dla takich recenzji ciągle się rozwijamy i zmieniamy na lepsze.

Aplikacja mobilna i platforma

Bardzo intuicyjna platforma i aplikacja mobilna duży plus za wprowadzone zmiany. Działa bez zarzutów bez problemów technicznych

25 czerwca 2024

Szanowny Panie Robercie,
Dziękujemy za podzielenie się miłymi słowami na temat naszej platformy i aplikacji.
Bardzo nas cieszy, że wszelkie nasze ulepszenia spotykają się z pozytywnym odzewem.
Anna, Saxo Bank

Aplikacja mobilna pozwala łatwo…

Aplikacja mobilna pozwala łatwo obserwować spółki które mnie interesują i dokupować papiery.

9 czerwca 2024

Szanowny Panie Macieju,
dziękujemy za docenienie naszej aplikacji.
To dla nas ogromna dawka motywacji.
Życzymy sukcesów z inwestycjami.
Anna, Saxo Bank

Zbyt mało informacji na temat…

Zbyt mało informacji na temat transferów USD i CHF dla tych którzy zaczynają.

1 października 2023

Szanowny Panie Zbigniewie,
Dziękujemy za Pana cenną uwagę.
Postaramy się dostosować informacje na naszej platformie, aby były bardziej przejrzyste.
Pozdrawiamy serdecznie,

Przejrzystość aplikacji

Przejrzystość aplikacji, dużo danych, możliwość modyfikacji ustawień aplikacji.

10 czerwca 2024

Szanowny Panie Macieju,
ogromnie cieszy nas, że jest Pan zadowolony z naszej aplikacji.
Życzymy Panu pomyślnych transakcji.
Anna, Saxo Bank

Brak możliwości kontaktu w języku polskim w zakresie pracy działu KYC

Brak możliwości kontaktu w języku polskim - konsultanci nie zawsze oddzwaniają, brak możliwości ustalenia kiedy zostanie odblokowany dostęp do rachunku (blokada na miesiąc czasu !)

3 czerwca 2024

Szanowny Panie Grzegorzu,
bardzo nam przykro, że proces KYC przysparza Panu niedogodności.
Proszę pozwolić, że przyjrzymy się sprawie i skontaktujemy się z Panem.
Anna, Saxo Bank

Otrzymałem odpowiedź na swoje pytanie.

3 czerwca 2024

Szanowny Kliencie,
uprzejmie dziękujemy za miłe słowa.
Cieszymy się, że mogliśmy pomóc i zapraszamy do kontaktu w przypadku ewentualnych pytań w przyszłości.

Co możecie poprawić

Witam. W apce mobilnej brakuje wyskakującego powiadomienia w androidzie że na moje konto wpłynęła dywidenda.
Pozdrawiam!

21 maja 2024

Szanowny Panie Tomaszu,
dziękujemy za pięciogwiazdkową oceną i feedback z Pana strony.
Mamy nadzieję, że nasze kolejne zmiany i udoskonalenia platformy wpłyną pozytywnie na Pana ocenę naszej platformy.

Wysoki poziom obsługi

Wysoki poziom obsługi, funkcjonalna platforma, oprocentowane środki, możliwość automatycznej reinwestycji dywidend.

21 maja 2024

Szanowny Kliencie,
uprzejmie dziękujemy za miły słowa.
To dzięki takim klientom jak Pan możemy stale ulepszać i oferować najlepsze możliwe usługi. Mamy nadzieję, że nadal będziemy zdobywać Pana zaufanie.