Zegluga Wislana Recenzje

4,9

Kolejny rok rejs z Żeglugą Wiślaną. Tym razem na "krążowniku" Haber 33. Pomimo większych rozmiarów bardzo dobrze się prowadzi. W upalne dni kabina sternika jak znalazł. Tradycyjnie jacht świetnie przy... Zobacz więcej

Mistrzostwo świata i okolic. Armator z kosmiczną wręcz wiedzą i doświadczeniem żeglarskim. Zaraża swoim entuzjazmem z miejsca. To już mój kolejny raz z Żeglugą Wiślaną i jak zwykle nie zawiodłem się.... Zobacz więcej

Trzeci rejs hausbotem z Żeglugi i z pewnością wrócę do tego armatura. Zarówno na pętli żuławskiej jak I wielkopolskiej rejsy są ciekawe, dające możliwość poznania Polski z zupełnie innej perspektywy.... Zobacz więcej

Chciałem podziękować za wspaniały weekend .Rejs jak zawsze super Łukasz oraz jego ekipa to naprawdę super ludzie nasz wyjazd był rodzinny i to nie pierwszy raz ,ale wiem też ,że nie ostatni pozdrawiam... Zobacz więcej

1. Usługi biznesowe

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Żegluga Wiślana oferuje czartery jachtów motorowych na Pętli Żuławskiej, Kanale Ostródzko - Elbląskim oraz w wielu innych destynacjach

Doskonała

pełen profesjonalizm ,polecam

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dzięki Małgosiu! Staram się jak mogę. Na stronie www.zeglugawislana.pl znajdziesz wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Płynąłem w ubiegłym roku z przystani…

Płynąłem w ubiegłym roku z przystani Żeglugi Wiślanej w Rybinie wyczarterowanym hausbotem Vistula Cruseir 30 w grupie 6 osobowej. W czasie prawie 2 tygodni opłynęliśmy Pętlę Żuławską z Zalewem Wiślanym i Kanał Ostródzko-Elbląski z pochylniami i bardzo urokliwym jeziorem Drużno.
W tym czasie nabraliśmy dużego zaufania do Łukasza Krajewskiego i jego firmy za dobre przygotowanie łodzi, sprawne przeszkolenie nas z obsługi i nawigacji, dobre rady przed wypłynięciem, czuwanie nad nami podczas rejsu oraz szybkie i bezproblemowe rozliczenie się z nami po jego zakończeniu.
Dlatego z całym zaufaniem polecam Żeglugę Wiślaną innym chętnym do spędzenia wolnego czasu na wodzie.
Bernard

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Uprzejmie dziękuję Bernard. Jak dobrze pamiętam to byliście grupą od Henryka... Źródło sukcesu leży po dwóch stronach - ja się starałem zorganizować Wam rejs profesjonalnie, ale Wy sami też byliście świetnie przygotowani, zorganizowani i pozytywnie nastawieni. Więcej takich klientów! zapraszam do kolejnych miejsc. Póki co, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Wspaniała przygoda

Wspaniała przygoda, polecam serdecznie 👌

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Bardzo dziękuję Marek. Zapraszam do kolejnych miejsc. Na mojej stronie www.zeglugawislana.pl przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Od 1-15.06.2019 byłam uczestnikiem…

Od 1-15.06.2019 byłam uczestnikiem wyprawy barkami na Żuławy i Kanał Elbląski, Barki zostały wyczarterowane w Rybinie.
Barki były bardzo dobrze wyposażone, zostaliśmy profesjonalnie przeszkoleni w prowadzeniu barek, otrzymaliśmy dużo cennych wskazówek gdzie się zatrzymywać, co warto zwiedzić, jak ustawić trasę, by najciekawiej spędzić czas.
Otrzymaliśmy również pomoc przy przeprawie przez Kanał Elbląski.
Czuliśmy się komfortowo, bo zawsze mogliśmy liczyć na dobrą radę i pomoc telefoniczną.
Nasza wyprawa była fantastyczna, pełna wrażeń i bardzo bezpieczna.
Pozdrawiam serdecznie i wszystkim polecam czarter z Rybiny !
Grażyna Marszałek

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Ślę ukłony Grażynko! Załogantko z grupy Henryka... Tak jak napisałem do innego z Waszych załogantów... Źródło sukcesu leży po dwóch stronach - ja się starałem zorganizować Wam rejs profesjonalnie, ale Wy sami też byliście świetnie przygotowani, zorganizowani i pozytywnie nastawieni. Więcej takich klientów! zapraszam do kolejnych miejsc. Póki co, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Serdecznie polecam

Serdecznie polecam! Od pięciu lat z rzędu spędzam wakacje korzystając z profesjonalnych usług firmy. Na uwagę zasługuje specjalna odprawa przed rejsem i indywidualne podejście do klienta. Szacun dla kapitana Łukasza, pełna profeska! 10/10 punktów!

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Oj te odprawy Gregor! Powtórzymy, powtórzymy.... Za te piękne słowa kolejka od Admirała się należy (niejedna). Póki co, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Korzystałem z usług firmy Łukasza…

Korzystałem z usług firmy Łukasza Krajewskiego kilkakrotnie albo z rodziną lub z przyjaciółmi.
Mam porównanie z rejsami w Irlandii i Holandii I uważam, że Polska - na ich tle- nie wypada gorzej lecz nawet lepiej- piękna Pętla Żuławska i Kanał Ostródzki.
Łódki które wypożycza Łukasz są bezpieczne i dobrze wyposażone a on sam - i Jego współpracownicy- są profesjonalni i kompetentni.
Zachęcam wszystkich do spróbowania tej przygody !!!
Do zobaczenia na pokładzie!!
Krzysztof Pawlak

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dziękuję Krzysztof. Konkretnie i na temat. Od razu widać jakiej jesteś profesji.
Koniecznie musisz popróbować innych destynacji . Póki co, uważaj na siebie, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

rejs housbote-em, Pętla Żuławska z bazy w Rybinie

W 2019 roku czarterowałem z bazy w Rybinie hausbot Weekend 820 ( jacht motorowy do pływania bez uprawnień ) i pływałem z żoną po kanałach - Pętla Żuławska oraz Jeziorze Drużno. Byłem bardzo zadowolony. W tym roku planuję rejs dodając do trasy Kanał Ostródzko-Elbląski.

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Ahoj Antoni! Uprzejmie dziękuję. W tym roku znów się spotykamy i płyniecie już wygodniejszą i większą łodzią, czyli Vistulą. Póki co, życzę Wam dużo zdrowia, na razie popływajcie wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Polecam!!!

Polecam!!!!

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dziękuję Tobie i załodze Adam. zapraszam do kolejnych miejsc. Na mojej stronie www.zeglugawislana.pl przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Pętla Żuławska z bazy w Rybinie.

Genialny wypoczynek, a obsługa super profesjonalna. Pływanie po Pętli Żuławskiej czy Kanale Ostródzko-Elbląski to wspaniały sposób na bezstresowy urlop i poznanie wielu ciekawych miejsc, które od strony wody wyglądają zupełnie inaczej niż od lądu.
Serdecznie polecam czarter housbotów w firmie Żegluga Wiślana.
Sławek - kapitan jachtowy

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Sławek - ja to Cię podpisuję Wielki Kapitan Jachtowy, bo i Lagunę Wenecką zaliczyłeś na mojej Vistuli. Więcej takich klientów! zapraszam do kolejnych miejsc. Póki co, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Doskonała firma czarterowa30

Doskonała firma czarterowa, świetnie przygotowane hausboty, pływałem na n ich w kraju i w Wenecji. Polecam!!!

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Kapitanie Krzysztofie, Weteranie Żeglugi Wiślanej i to nie tylko ze względu na wiek ;-) Zawsze miło Cię gościć na pokładzie. Ale póki co, uważaj na siebie, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Nie mogę się doczekać kolejnej wyprawy

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Michał , już niedługo! Póki co popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Rejs po Wiśle wyczarterowanym…

Rejs po Wiśle wyczarterowanym hausboutem to była super sprawa. Czteroosobowa rodzina i pies :)) warunki komfortowe bardzo, czułem się trochę jakbym miał największą łajbę na całej Wiśle :) wysoki poziom bezpieczeństwa. Nasze dzieciaki wtedy 4 i 2 lata miały olbrzymią przestrzeń dla siebie. Łukasz instruuje bardzo dobrze przed (edit: i w trakcie jeszcze lepiej ;)) Było super

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dziękuję Szymon. Jak pamiętasz, albo nie pamiętasz, mój instruktaż był nieustający, aż nas to zmęczyło ;-) Wielki szacunek za Wasz samodzielny powrót do Płocka przy najniższych stanach wody jakie były w 2019r. Jesteś urodzonym rzeczniakiem (to taki wodniak rzeczny, chyba... ;-) Przed Wami spływ całą Wisłą, na który jesteśmy umówieni. Oj te instruktaże... I wiele innych miejsc . Na mojej stronie www.zeglugawislana.pl przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

♥️♥️♥️

Super obsługa, piękne warunki, niesamowita przygoda ❤️

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dziękuję Wiktoria. Następnym razem Wy płyniecie, a my z tatą biegiem po brzegu! Zapraszam na wirtualny rejs po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Doskonały czarter jachtów motorowych

Doskonały czarter jachtów motorowych, barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski. Znakomita obsługa

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Drogi Janku! Serdecznie dziękuję. Uważaj na siebie. Póki co, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Ahoj

Ahoj,
Jeżeli jest jeszcze ktoś kto nie spotkał się z Łukaszem w Ambasadzie to ma czego żałować.
Żuławy to piękny zakątek północnej Polski. Oglądanie przyrody z pozycji wody - wrażenia nie do opisania.
Pływaliśmy grupą przyjaciół, bawiliśmy się cudownie i bezpiecznie.
Mieliśmy całodobową pomoc ze strony Łukasza.
Rzetelny, profesjonalny w tym co robi i pasjonat swojej pracy.
Łódka z pełnym wyposażeniem i zabezpieczeniem.
Z czystym sumieniem polecam firmę. Zawiaduje nią człowiek jakich dziś nie spotyka się na co dzień. Miły, życzliwy i profesjonalny.
Do zobaczenia
Dorota

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Jak to czytam Dorotko to nie wiem co się Wam bardziej podobało - rejs czy spotkanie konsularne w Ambasadzie ;-) Myślę, że kolejnym razem znów zapewnię Wam wszystkiego po trochu. Bardzo miło wspominam Waszą wizytę, a Tobie osobiście dziękuję za świetną organizację rejsu. To była dla mnie przyjemność. Pozdrowienia dla całej przemiłej załogi. zapraszam do kolejnych miejsc. Póki co popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Wynajem czarter jachtów motorowych…

Wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa. Byłem z rodziną - POLECAM niezapomniane przeżycia. Z ogromna przyjemnością wrócę. Arek

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dzięki Arek. Serdecznie zapraszam! Wiele jeszcze miejsc przed Tobą Na stronie www.zeglugawislana.pl przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Rybina na Pętli Żuławskiej jest…

Rybina na Pętli Żuławskiej jest zaszczycona obecnością Łukasza Krajewskiego i jego kolegów. Ludzki to człowiek, zgodny i pomocny jako kolega. Ocena dla niego nie jest idealna, bo ideałów nie ma, chyba że to ja sam.
Pozdrawiam Łukasza z kolegami, wodniaków i przyjaznych wodniakom ludzi na stanicach. Do zobaczenia na wodzie!
Piotr Horydowiec

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Cytując za klasykiem - napisałeś "i mądrze i politycznie" ;-) Dziękuję i do zobaczenia na wodzie! ahoj! Polecam Ci stronę www.zeglugawislana.pl. Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Wyprawa hausbotem z przystani w Rybinie…

Wyprawa hausbotem z przystani w Rybinie to niezapomniana fantastyczna przygoda.
Cisza i spokój oraz szum wody Szkarpawa ,Nogat oraz Wisła Królewiecka to Pętla żuławska. Opłynęliśmy te rzeki w sześć osób razem z dziećmi.
Gorąco polecam bazę w Rybinie oraz właściciela Pana Łukasza który zawsze służy pomocą. Tym bardziej , iż nie trzeba mieć żadnych uprawnień do prowadzenia tych łodzi.
Grażyna i Grzegorz Tomaszewscy

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Kochani Grażynko i Grzegorzu! Dziękuję za miłe słowa, tak ważne w obecnej sytuacji. Zapraszam Was do kolejnych miejsc. Na mojej stronie www.zeglugawislana.pl zobaczycie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Polecam, pływałem kilka razy po Pętli Żuławskiej i Kanale Elbląskim oraz na Pętli Wielkopolski ze Ślesina. Organizacja na najwyższym poziomie a jeśli coś niespodziewanego się wydarzy to na pomoc można liczyć. Mirek

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Nie tylko Mireczku, bo jeszcze wspólna Francja była. Francja elegancja, jak to mówią. Choć masz rację, że to co Polskie najlepsze, nalewki też ;-) Póki co, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Great wacations at water.

Wraz z przyjaciółmi uprawiamy ten rodzaj turystyki od 10-ciu lat. Z tego ponad połowę rejsów z Żeglugą Wiślaną z bazy w Rybinie. Zaczęliśmy od Pętli Żuławskiej a dokładniej od "szarlotki" serwowanej przez Łukasza i tak nam się spodobało, że nie wyobrażamy sobie roku bez rejsu. Potem przyszedł czas na Zalew Wiślany, Kanał Ostródzko-Elbląski a w 2019 roku Wisłę Środkową z bazy w Płocku. Ten rejs w ostatnim tygodniu czerwca był dla nas szczególnym wyzwaniem. Na trasie Płock - Włocławek - Warszawa - Płock walczyliśmy z komarami i spadającym po parę centymetrów na dobę poziomem wody. Z pełną odpowiedzialnością polecamy czarter jachtów motorowych Żeglugi Wiślanej Łukasza Krajewskiego. Houseboty są zawsze czyste, dobrze przygotowane, wyposażone w locje i informacje nt. możliwości cumowania/marin, gastronomii i obiektów wartych zwiedzenia. Sprawuje też wprawdzie zdalną, ale skuteczną opiekę nad załogami. W bieżącym roku planujemy Brdę i Wisłę z bazy w Bydgoszczy, już nie możemy się doczekać.

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dziękuję Andrzeju Tobie i Twojej dzielnej załodze. Bardzo miło wspominam wszystkie nasze spotkania, ale to wiślane w szczególności. Wyzwanie było ogromne - daliśmy radę, a Wy sami drogę powrotną do Płocka - wielki szacunek! Też z niecierpliwością czekam na kolejne spotkanie w magicznej Bydgoszczy. Póki co, zostań w domu i popływaj wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl Na stronie przypomnisz sobie wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa