Kolejny rok rejs z Żeglugą Wiślaną. Tym razem na "krążowniku" Haber 33. Pomimo większych rozmiarów bardzo dobrze się prowadzi. W upalne dni kabina sternika jak znalazł. Tradycyjnie jacht świetnie przy... Zobacz więcej
Mistrzostwo świata i okolic. Armator z kosmiczną wręcz wiedzą i doświadczeniem żeglarskim. Zaraża swoim entuzjazmem z miejsca. To już mój kolejny raz z Żeglugą Wiślaną i jak zwykle nie zawiodłem się.... Zobacz więcej
Trzeci rejs hausbotem z Żeglugi i z pewnością wrócę do tego armatura. Zarówno na pętli żuławskiej jak I wielkopolskiej rejsy są ciekawe, dające możliwość poznania Polski z zupełnie innej perspektywy.... Zobacz więcej
Chciałem podziękować za wspaniały weekend .Rejs jak zawsze super Łukasz oraz jego ekipa to naprawdę super ludzie nasz wyjazd był rodzinny i to nie pierwszy raz ,ale wiem też ,że nie ostatni pozdrawiam... Zobacz więcej
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Żegluga Wiślana oferuje czartery jachtów motorowych na Pętli Żuławskiej, Kanale Ostródzko - Elbląskim oraz w wielu innych destynacjach
Zjednoczone Królestwo
- zeglugawislana.pl
Piękna trasa
Piękna trasa, super wygodna łódka, przemiły i pomocny Właściciel.
Na pewno wrócimy :)

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Przede wszystkim dziękuję naszemu…
Przede wszystkim dziękuję naszemu Kapitanowi Grzegorzowi. Aczkolwiek Łukasz, od którego nasz Kapitan wynajął jacht, przeprowadził bardzo profesjonalne szkolenie, udzielił wszelkich wskazówek. Jacht był również przygotowany perfekcyjnie pod względem technicznym.

Najlepsze wakacje spędzone w Polsce
Najlepsze wakacje spędzone w Polsce
Przemiła obsługa, fachowe i bardzo pomocne szkolenie, po którym nawet laik (my) sobie poradzi z trudami rejsu.
Vistula Cruiser 30 bardzo wygodna, dobrze utrzymana.
Ciekawa, urozmaicona trasa.
Na pewno powtórzymy za rok

Doskonała organizacja
Doskonała organizacja. Kompetentna i zaangażowana kadra. Zadbane i dobrze wyposażone łódki. Polecam gorąco.

rejs po Kanale Elbląsko Ostródzkim
Właśnie wróciłem z rejsu po Kanale Elbląsko Ostródzkim (Rybina Stare Jabłonki Rybina) który odbyłem na łódce Vistula Cruiser 30S wyczarterowaną od Łukasza Krajewskiego. Rejs był super pod każdym względem, przepiękna przyroda, cuda techniki (pochylnie) i super łódka. Wszystkie urządzenia działały bez zastrzeżeń a patent do czyszczenia śruby jest doskonały, nie trzeba wchodzić do wody. Ster strumieniowy bardzo pomocny, silnik o odpowiednio dobranej mocy dawał dużą pewność wykonywanych manewrów. Sposób przekazania łódki zaskoczył mnie , nigdy wcześniej od żadnego czarterującego nie dostałem tylu przydatnych informacji na temat łódki ale też locji z kompletem map, żaden też nigdy nie chciał sprawdzić moich umiejętności sternika w praktyce a Łukasz i owszem 😉 udzielając przy tym kilku porad co pozwoliło na sprawne pływanie i przejście pochylni i śluz. Na pewno wrócę do niego po kolejny czarter ponieważ widać , że to doświadczony żeglarz i wie co na rejsie jest najważniejsze

Żegluga Wiślana - Rybina
Razem z kolegami nieraz mieliśmy przyjemność pływać jachtami pana Łukasza po pętli Żuław. Każdy rejs jest wspaniałym doświadczeniem.
Łodzie są bardzo wygodne i bezpieczne. Dobrze przygotowane i opisane trasy.
Miły i sympatyczny właściciel.
Gorąco polecam.

Rybiny - Zegluga Wislana
Pierwszy raz, z mariny Rybiny !!! Ok pełne wsparcie Łukasz od instruktażu, omówienie mapa/ trasy, podpowiedzi na początku rejsu gdzie i jak. W trakcie rejsu kilka mieliśmy pytań tech/org. tel.zawsze odbierany i info. na bieżąco podawane, - pochwalić musimy też obsługę mariny, -mili, z uśmiechem , pomocni. Przystań czysta, WC duże OK !!!!!! Vistula Cruiser 30S przygotowany wzorowo !!!!!!

Super przygoda
Czarter hausbota od Łukasza to był strzał w 10.Pełen profesjonalizm.Niezapomniane chwile na łodzi podczas opłynięcia Pętli Żuławskiej.Napewno jeszcze skorzystamy z jego usług.Polecam w 100%.

Rejs w maju
Rejs w maju, po "zimnej Zośce" - dwie noce rzeczywiście były zimne, ogrzewanie się sprawdziło. Ale w dzień pogoda super. Łódź przygotowana perfekt, szkolenie również, locja 100%. Wspaniała przygoda dla wszystkich; nie trzeba wielkich umiejętności, wystarczy nie szaleć - polecam tym, którzy jeżdżą szybko autem :). W maju przyroda jest zachwycająca i wszystkie szlaki dostępne. Zrobiliśmy Pętlę Żuławską i kawałek Kanału Elbląskiego. Wisła od brzegu do brzegu pusta. Nogat jak dzikie rozlewisko. Mnóstwo ptaków, pachnący rzepak, nastrojona gitara. Sympatyczna obsługa w marinach oraz na śluzach i mostach, jeszcze nie tak drogie ryby w tawernach. Nie spodziewałem się, że będzie tak wspaniale. Wrażenia jak z końca świata, a od domu oddaliliśmy się zaledwie 60 km. Polecam!

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Rejs po kanale ostródzko-elbląskim i jego okolicach
właśnie wróciłem z rejsu po kanale ostródzko-elbląskim i jego okolicach. Dzięki komfortowej łodzi "Ania" rejs naszej 7 osobowej załogi przebiegał bez żadnych problemów, pomimo pewnych niedostatków infrastruktury brzegowej na szlaku. Wszyscy wrócili pełni pozytywnych wrażeń.

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Korzystałem wielokrotnie wraz z grupą…
Korzystałem wielokrotnie wraz z grupą kolegów, na prawdę godne polecenia, Łukasz i jego zawsze dobrze przygotowane łódki to najwyższy poziom !

Baza w Rybinie
Baza w Rybinie - można stąd opłynąć Pętlę żuławską , Kanał Ostródzko Elbląski. Bez patentu można wyczarterować jacht motorowy, barkę , hausbota. wiem com pisze bo kolejny raz z załogą odbyłem wspaniały rejs po pętli żuławskiej. Sprzęt dobrze wyposażony w świetnym stanie. Pełny profesjonalizm. Polecam.

Niezapomniane chwile
Niezapomniane chwile. Świetna przygoda. Profesjonalnie przygotowana łódź i locja - nic tylko podziwiać przyrodę, a jest co.
Dziękuje za wszystko i do następnej wyprawy, mam nadzieję, że jak najszybciej.

Wszystko super
Wszystko super. Pełny profesjonalizm bez zbędnych formalności. Instruktaż szybki, wystarczający i skuteczny. Goraco polecam!!!

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Extraordinary vacation spiced up by the owner's passion.
Jest rzeczą niezwykłą spotykać na swojej drodze ludzi z pasją. Niezaprzeczalnie osobą taką jest Pan Łukasz - właściciel "Żeglugi Wiślanej". Cóż to wnosi do potencjalnych wakacji? Zauważalną Wartość.
Otóż dzięki temu łodzie są świetnie przygotowane, opisy na stronie internetowej oraz informacje przesłane mailowo rzetelne i klarowne, warunki umowy dotrzymane. Ale to tylko początek.
Nasz rejs po Kanale Elbląskim rozpoczął się godzinnym szkoleniem, które pozwoliło mnie zapoznać się z nową jednostką, natomiast właścicielowi pokazać to, co niezbędne. Wartość dla obu stron - genialny pomysł.
Rzecz nie do przecenienia - wieczór nad mapą z mnóstwem dobrych rad, opisów miejsc wartych cumowania, warunków na szlaku. Nie dość, że mnóstwo przydatnej wiedzy, to jeszcze w jakiej atmosferze! No polecam po prostu.
Moje wcześniejsze doświadczenie oparte było na żaglówkach czarterowanych na szlaku Wielkich Jezior Mazurskich, pozwolę sobie więc na małe porównanie: widoki równie wspaniałe, infrastruktura jest duuużo słabsza (tym większego znaczenia nabiera wyposażenie i przygotowanie łodzi), natomiast poziom obsługi znacznie przewyższa to, do czego przywykłem na Mazurach. "Żegluga Wiślana" powinna wyznaczać standardy.
Dziękuję za doskonałe wakacje.

Majowe Żuławy
Ahoj! Rejs houseboat'em po naszych przepięknych Żuławach to niezapomniane przeżycie którego może doświadczyć każdy z nas. Dzięki świetnie przygotowanej i w pełni wyposażonej łodzi, szkoleniu Łukasza przeprowadzonemu w niezmiernie przyjaznej atmosferze, rejs staje się czystą przyjemnością. Nawet jeżeli przytrafi się gorsza pogoda, to nie jest to przeszkoda której nie dałoby się pokonać. Super spędzony tydzień, pełen niezapomnianych wrażeń. Dzięki Łukasz :-)

Paweł Dawiec
To był nasz pierwszy kontakt z łudką typu hausboot, trochę obaw na początku ale skuteczny instruktaż Lukasza rozwiał nasze obawy. Ludka jak na cztery osoby barzdzo wygodna no i przedewszystkim piękna Pętla Żuławska, dzika piękna Wisła, cisza, spokój,przyroda. Jak na sierpień nie za dużo ludzi to jest to co najbardziej cenimy. Na koniec konkluzja taka, że trzeba mieć niezłą pasję żeby tak fajnie ją przkuć na swoją pracę. Tu to się udało w stuprocentach.

Wakacje na Gople
Płynęliśmy ze Ślesina przez Gopło do Łabiszyna - ta trasa jest trochę mniej znana, ale właśnie dzięki temu okazała się jeszcze lepszą ucieczką od cywilizacji. Kwestie organizacyjne oraz przygotowanie łódki były perfekcyjne, a sam rejs to niezapomniane przeżycie. Doskonały sposób na wakacje z rodziną lub przyjaciółmi.

Pełnia szczęścia 😄
Najważniejsze: pełne zadowolenie całej załogi (2 dorosłych, 2 nastolatków, 1 dziecko) przy początkowej niechęci części z nich do tej formy wypoczynku. Dlaczego? Bo wszystko układało się idealnie od samego początku: uzgadniania warunków i szkolenia praktycznego poprzez doskonałe warunki na jachcie i wsparcie w planowaniu trasy skończywszy na szczęściu w zajmowaniu ostatniej miejscówki w marinach 😀 Łukasz bez spiny podchodził do wszelkich naszych pomysłów i pomagał w ich realizacji. Zdecydowanie polecam.

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Wielkie dzięki za super przygodę
Wielkie dzięki za super przygodę, wszyscy mega zadowoleni, zarówno rodzice jak i dzieci. Mam nadzieję że jeszcze nie raz się spotkamy. AmbasadorŻeglugi Wiślanej ugościł nas jak mało kto. GORĄCO POLECAM