Zegluga Wislana Recenzje

4,9

Kolejny rok rejs z Żeglugą Wiślaną. Tym razem na "krążowniku" Haber 33. Pomimo większych rozmiarów bardzo dobrze się prowadzi. W upalne dni kabina sternika jak znalazł. Tradycyjnie jacht świetnie przy... Zobacz więcej

Mistrzostwo świata i okolic. Armator z kosmiczną wręcz wiedzą i doświadczeniem żeglarskim. Zaraża swoim entuzjazmem z miejsca. To już mój kolejny raz z Żeglugą Wiślaną i jak zwykle nie zawiodłem się.... Zobacz więcej

Trzeci rejs hausbotem z Żeglugi i z pewnością wrócę do tego armatura. Zarówno na pętli żuławskiej jak I wielkopolskiej rejsy są ciekawe, dające możliwość poznania Polski z zupełnie innej perspektywy.... Zobacz więcej

Chciałem podziękować za wspaniały weekend .Rejs jak zawsze super Łukasz oraz jego ekipa to naprawdę super ludzie nasz wyjazd był rodzinny i to nie pierwszy raz ,ale wiem też ,że nie ostatni pozdrawiam... Zobacz więcej

1. Usługi biznesowe

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Żegluga Wiślana oferuje czartery jachtów motorowych na Pętli Żuławskiej, Kanale Ostródzko - Elbląskim oraz w wielu innych destynacjach

Doskonała

4,9

Polecam Żegluge wiślaną bardzo…

Polecam Żegluge wiślaną bardzo serdecznie.
Wyczarterowaną barką zrobilem pętle Żuławską - Sprzęt był niezawodny, bardzo dobry kontakt z obsługą.

1 stycznia 2022

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Ahoj Maciek, dziękuję Tobie i Twojej Załodze za to, że byliście na pokładzie mojego jachtu.
Kolejnym razem Kanał Ostródzko - Elbląski - szczegóły do poczytania http://zeglugawislana.pl/trasy/kanal-ostrodzko-elblaski-wynajem-barki.html
Poza tym mam nadzieję, że spotkamy się również na Wielkiej Pętli Wielkopolski w Ślesinie http://zeglugawislana.pl/trasy/wielka-petla-wielkopolski-czartery-barek.html
Do zobaczenia na pokładzie!

Odkrywajmy to co bliskie .

... "oto ludzie wędrują w poszukiwaniu ośnieżonych szczytów gór , spiętrzonych fal mórz , rozległych delt rzek , głębin oceanów a nawet obrotów gwiazd , ale czasami omijają to... co jest blisko "

Witam wszystkich fanów podróży wodnych tych dalekomorskich , szuwarowych , kanałowych i rzecznych . Jestem doświadczonym żeglarzem zarówno morskim jak i jeziorowym . Po latach żeglowania po różnych morzach , oceanach tych ciepłych i zimnych , wzburzonych i groźnych , spokojnych i przyjaznych poszukiwałem sposobu na spędzenie urlopu w innej konwencji , ale związanej z wodą z możliwością penetrowania i zwiedzania świata , kontaktu z przyrodą , obcowania z lokalnymi społecznościami , poznawania ich kultury , zwyczajów , smaków wg . własnego planu , bez konieczności działania wg . ustalonego przez biuro podróży czy przewodnika schematu . I wtedy przypadkowo trafiłem na stronę żeglugi wislanej firmy oferującej wynajem barek po szlakach wodnych polski i innych krajów europejskich . Po przeczytaniu kilku zdań omal nie krzyknąłem Eureka ,omal nie stałem się Archimedesem - odkrywcą tej formy spędzania urlopu z ludźmi mi bliskimi , rodziną , przyjaciółmi w komfortowych , bezpiecznych warunkach z możliwością nieustannego obcowania z otaczającym Cię światem , przyrodą , fauną , florą , cudownymi krajobrazami i wszystkim tym , co wzbudza w nas niezwykle pozytywne emocje , przeżycia i wspomnienia . W każdym momencie takiej podróży mamy możliwość zatrzymania się i zwiedzenia interesujących nas miejsc , do których nie dotrzemy żadnym innym środkiem lokomocji a nawet na piechotę . Dodatkowo na barkę można zabrać rowery i połączyć tę formę turystyki z pływaniem barką . Niezaprzeczalnym atutem firmy , jej filarem , dobrym duchem człowiekiem pasjonatem jest jej właściciel , który od pierwszego spotkania , od pierwszego wypowiedzianego zdania staje się naszym przyjacielem , mentorem , który ze swadą opowiada o czekających nas przygodach , fascynacjach , emocjach , niespodziankach i wszystkim tym co później , po rejsie powoduje , że stajemy się żarliwymi fanami tego sposobu spędzania urlopu .
Moi drodzy przyszli żeglarze szuwarowo- motorowi z pełną świadomością i przekonaniem płynącym z doświadczenia oraz przeżytych wspaniałych chwil i momentów ekscytacji polecam i zapraszam Was do spędzania wakacji w tej formie , uwierzcie mi formie bezpiecznej nawet dla bardzo niedoświadczonych wodniaków , z rodzinami z dziećmi , babciami , dziadkami , przyjaciółmi gdzie w ciszy i spokoju obcując z przyrodą będziecie mogli się integrowac i wspólnie przeżywać zapewniam Was niezapomniane chwile , momenty wakacyjnego czasu . Marek .

25 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Ahoj Marek! To jedna z lepszych rekomendacji jakie kiedykolwiek dostałem. Dziękuję Ci za rzetelną ocenę i poświęcony czas na stworzenie tak kompleksowego opisu Twojego rejsu i Twoich wrażeń. Twoje zdanie jest dla mnie tym bardziej ważne, bo jak wspomniałeś jesteś bardzo doświadczonym żeglarzem morskim, a takich ciężko przekonać do pływania szuwarowo - bagiennego. Jak się sam przekonałeś - na prawdę warto czasem wpłynąć na płytsze i węższe wody. I jak słusznie zauważyłeś hausboting jest (w przeciwieństwie do żeglarstwa morskiego) dla każdego.
Serdecznie Cię zapraszam na kolejne przygody. Z przyjemnością podzielę się Tobą moimi wrażeniami z ostatnich rejsów po przepieknych polskich rzekach i kanałach i posłucham o Twoich morskich wojażach.
Poza znaną już Rybina, propozycje kolejnych wyjazdów znajdziesz na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Znakomity rejs

Znakomity rejs. Mega gościnny właściciel. Niezapomniane wrażenia i przygody wsparcie telefoniczne odnośnie wskazówek w dzień i w nocy :). Jacht sprawny mega wygodny duży, no i co najważniejsze toalety i łazienka działające tak jak powinny żadnych problemów co w szczególności naszym partnerkom bardzo przypadło do gustu.

23 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Paweł! Dziękuję za miłe słowa i docenienie mojej pracy oraz rzetelną ocenę jachtu. Jacht podczas rejsu jest naszym domem i wszystko w nim powinno tak samo jak w domu funkcjonować, a kobiety najlepiej potrafią to ocenić.
Zapraszam Was na pozostałe trasy - zobacz na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Magiczne miejsce

Magiczne miejsce. Wspaniała flota i przesympatyczny właściciel firmy. Jednostki czyste i zadbane, oraz sprawne technicznie. Odbyty rejs trasą Wielskiej Pętli Żuławskiej był niezapomnianą przygodą życia. Polecam wszystkim wodniakom. Maciek

14 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Bardzo dziękuję Maciek. Jest mi niezwykle miło, że podróż Wam się podobała i moja obsługa też. Poza Pętlą Żuławską znajdziesz moje inne trasy na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski oraz nowe z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Niezapomniany rejs po odcinku Pętli…

Niezapomniany rejs po odcinku Pętli Żuławskiej, super łódź - "Magdalena" - Cruiser, bardzo dobrze wyposażona. Współpraca z firmą bez problemu i na wysokim poziomie.

13 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Uprzejmie dziękuję! Poza Żuławami mam też dla Was inne ciekawe trasy - zobacz www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Super wypoczynek …

Najlepszy wypoczynek dla osób ceniących spokój i przygodę. Wielkie dzięki dla Łukasza wraz z ekipą za przygotowanie łodzi, kurs, omówienie trasy, oraz pomoc podczas rejsu. gorąco polecam.

12 grudnia 2021

Ahoj Ferdynand!
Niezmiernie się cieszę, że spodobały Ci się Żuławy i hausboting jako najlepsza forma ich zwiedzania. Staramy się, żeby wszystko było dograne w najdrobniejszych szczegółach. Dlatego moja ekipa pracuje na najwyższych obrotach. Bardzo mi miło, że Ty i Twoja Załoga to zauważacie.
Już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania z Wami - to już niedługo!
Póki co popływaj sobie wirtualnie po mojej stronie www.zeglugawislana.pl - znajdziesz tam propozycja nawynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Wspaniałe wakacje

Kolejny raz wybralismy się barką na zwiedzanie Polski. Łódź doskonała i wygodna. Firma czarterowa godna polecenia. Musimy wrócić na Kanał Elbląski. Gorąco polecam

11 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Bardzo dziękuję. Zapraszam Cię na pozostałe trasy - zobacz na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Świetna obsługa

Świetna obsługa, dobrze przygotowane i wyposażone houseboaty. Polecam gorąco tę firmę

11 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Wielkie Dzięki! Zapraszam Cię na pozostałe trasy - zobacz na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

To był niesamowity czas

To był niesamowity czas, blisko piękna przyrody, wynalazków techniki wodnej i zabytków. Dobry obiad z rodziną na Wiśle. Niezapomniane wakacje na łódce.

10 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Bardzo się cieszę Robert, że tak odebrałeś Żuławy.

W czerwcu 2021 odbyłem wspaniały rejs…

W czerwcu 2021 odbyłem wspaniały rejs po Żuławach.
Tydzień na wodzie daje dużo energii do następnego rejsu za rok. Żuławy są przepiękne tak od lądu jak i od strony wody. Armator Łukasz dobrze przygotował łódź jak super szkolenie. Nie ma czego się dużo .zastanawiać Polecam wszystkim tego typu wakacje tylko nie wszyscy na raz bo dla nas nie będzie miejsca ;-) . Piotr z Żar

10 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Serdeczne dzięki Piotrze. Nie martw się. Na pewno miejsce dla Ciebie zawsze będzie!
Żuławy to rzeczywiście oaza ciszy i spokoju. Podobnie jest w okolicach Ślesina, gdzie również wypożyczam jachty.
Zobacz na http://zeglugawislana.pl/trasy/wielka-petla-wielkopolski-czartery-barek.html - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Niezapomniana wyprawa

W czerwcu 2021 odbyłem niezapomnianą wyprawę barką. Jeżdżąc po Żuławach autem nie sądziłem, że te same miejsca od strony wody wyglądają tak fascynująco. Hausboot Żeglugi Wiślanej jest wymarzony do takiej wyprawy.

9 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Mam dokładnie takie same odczucia jak Ty! Kiedyś też bywałem na Żuławach samochodem i nie zrobiły na mnie szczególnego wrażenia. Hausbot to jest to!
Zapraszam na kolejne rejsy. W międzyczasie przeglądnij pozostałe trasy na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Super urlop

Super urlop. Kolejny już raz z Zegluga Wislana Bardzo dobrze przygotowana locja i nieocenione wskazówki od armatora. Dzięki za wskazówki dot. pokonywania pochylni na Kanale Elbląskim.

9 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Wielkie podziękowania dla Ciebie i Twojej załogi Mariusz. Zapraszam na inne oferowane przeze mnie destynacje - zobacz na www.zeglugawislana.pl Na stronie znajdziesz wszystkie moje propozycje - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Wózkiem po wodzie.…

Jako osoba poruszająca się na wózku inwalidzkim po 13 latach wróciłem z obawami na wodę. Uległem namową i skorzystałem z zaproszenia kapitana Łukasza. Rejs był cudowny, zostawił na zawsze w pamięci niesamowite wrażenia. Gdańsk, Malbork widziane z wody wyglądają jeszcze piękniej a obcowanie z przyrodą pętli żuławskiej to czysta przyjemność. Ja na pewno w przyszłym roku wrócę na jacht, aby po latach przepłynąć kanał elbląski. Nie mogę się doczekać, kiedy przylecą bociany, aby odwiedzić kapitana Łukasza. Polecam Żeglugę Wiślaną.

8 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Serdecznie dziękuję Ryszard. Bardzo cenię sobie znajomość z Tobą i z przyjemnością spotkam się kolejny raz na pokładzie jachtu Żeglugi Wiślanej. Cieszę się, że mogłem przyczynić się do realizacji Twoich podróżniczych planów.
Kolejnym razem możecie popłynąć z Rybiny na Kanał Ostródzko - Elbląski - szczegóły do poczytania http://zeglugawislana.pl/trasy/kanal-ostrodzko-elblaski-wynajem-barki.html

Majówka 2021

Majówka 2021, chociaż pogoda bardziej marcowa. Trasa Rybina- Elbląg - Malbork - Tczew - Drewnica - Rybina. Łódka bardzo wygodna, przemyślana i dobrze przygotowana. Łukasz - Autentyczny Ambasador Pętli Żuławskiej. Gorąco polecam.

8 grudnia 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dziękuję Andrzej! Żuławy to rzeczywiście niesamowity obszar do pływania. Planujecie kolejne wyprawy, więc wybierzcie teraz Ślesin, gdzie również wypożyczam jachty.
Gorąco polecam!

Wspaniała przygoda

Na pierwszy rejs rok temu namówiła mnie koleżanka, zgodziłam się z ciekawości, nie oczekiwałam cudów. Jednak już od pierwszych chwil w Rybinie wszystko było cudowne. Wspaniała przygoda niezapomniane wrażenia, emocje spowodowały, że popłynęłam w kolejny rejs. Żal było się rozstawać więc liczę na kolejne wyzwania i z przyjemnością znowu spotkam się z Dominiką i Łukaszem.

6 października 2021

Ahoj Aga!
Bardzo dziękujemy. Jak się przekonałaś Żegluga Wiślana operuje nie tylko na Żuławach, ale również w wielu "egzotycznych" miejscach. Serdecznie zapraszam na kolejne spotkania - tu i tam ;-)
W międzyczasie przeglądnij pozostałe trasy czarterowe na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Płynęliśmy pierwszy raz bardzo miłe…

Płynęliśmy pierwszy raz bardzo miłe zaskoczył nas pełen profesjonalizm obsługi. Zostaliśmy poprowadzeni jak dzieci we mgle. Na początek nauka sterowania i cumowania następnie zaopatrzenie w mapy i szczegółowe omówienie trasy. Płynęliśmy na początku września pogoda dopisała mieliśmy rowery co umożliwiało dodatkowo zwiedzanie okolic. Super urlop. Jeszcze raz podziękowania dla Łukasza tak trzymaj

17 września 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Ahoj Renata! Uprzejmie dziękuję za rzetelną ocenę mojej działalności. Staram się, żeby Goście czuli się swobodnie i bezpiecznie - to przecież Wasze wakacje! Cieszę się, że niedługo znów się zobaczymy na pokładzie Żeglugi Wiślanej, a kiedyś pewnie i na przystani w Ujściu! W wolnym czasie przeglądnij pozostałe trasy na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Miała być pętla żuławska

Miała być pętla żuławska, a wyszedł rejs do malborka i z powrotem plus wypad na jezioro Drużno ale i tak było extra, córka chce powtórki i ja też ale pewnie na innej trasie

4 września 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Ahoj Jacek! Zapraszam Cię do odwiedzenia mojej drugiej bazy w Ślesinie. Zobacz tu http://zeglugawislana.pl/trasy/wielka-petla-wielkopolski-czartery-barek.html

Kolejny raz 5/5

Kolejny raz 5/5, tym razem 2 tyg na trasie w kierunku Kanału Elbląskiego i pochylni. Ten sam jacht co rok temu, wszystko jak być powinno.
Polecam armatora Łukasza! Do zobaczenia niedługo :)

3 września 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Serdecznie dziękuję Tobie i Twojej Załodze. Kolejnym razem pewnie inna trasa.
Przeglądnij moje pozostałe propozycje na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa

Wspaniały wypoczynek

Wspaniały wypoczynek, spokój, czysta natura, piękne nenufary, grążele, niezliczone ptactwo... Po drodze świetne knajpy, zabytki. Łódka wygodna, łatwa w obsłudze. Polecam!

2 września 2021

Gorąco polecam!

Żegluga hauseboatem wzdłuż Kanału…

Żegluga hauseboatem wzdłuż Kanału Elbląskiego była strzałem w dziesiątkę! Piękne miejsca na wyjazd wakacyjny. Świetny kontakt z armatorem Łukaszem :) Polecam!

2 września 2021

Odpowiedź od Zegluga Wislana

Dziękuję Joasiu. Staram się żeby wypoczynek moich Gości był bezproblemowy. Kolejnym razem też będzie fajnie. Zapraszam!
Przeglądnij moje pozostałe trasy na www.zeglugawislana.pl - wynajem czarter jachtów motorowych barek hausbotów bez uprawnień z bazy w Rybinie - Pętla Żuławska i Kanał Ostródzko-Elbląski, z bazy w Ślesinie - Wielka Pętla Wielkopolski, z bazy w Płocku - Wisła Środkowa