Trzeci rejs hausbotem z Żeglugi i z pewnością wrócę do tego armatura. Zarówno na pętli żuławskiej jak I wielkopolskiej rejsy są ciekawe, dające możliwość poznania Polski z zupełnie innej perspektywy.... Zobacz więcej
Mistrzostwo świata i okolic. Armator z kosmiczną wręcz wiedzą i doświadczeniem żeglarskim. Zaraża swoim entuzjazmem z miejsca. To już mój kolejny raz z Żeglugą Wiślaną i jak zwykle nie zawiodłem się.... Zobacz więcej
Bardzo polecam. Najlepszy armator jakiego w życiu spotkałem. Doskonale wytłumaczył nam jak przepłynąć Pętlę żuławską i Wisłę. Najpiękniejsze rejony Polski do pływania. Bardzo dobry stan techniczny łód... Zobacz więcej
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Żegluga Wiślana oferuje czartery jachtów motorowych na Pętli Żuławskiej, Kanale Ostródzko - Elbląskim oraz w wielu innych destynacjach
Zjednoczone Królestwo
- zeglugawislana.pl
Super miejsce
Zdecydowanie najlepsze miejsce do wypożyczenia czarteru w okolicy. Sympatyczny właściciel, szeroki wybór, dobry stan i zaopatrzenie łodzi. Tras obejmowanych przez firmę też jest wiele i na pewno znajdziecie wszelkie potrzebne informacje i pomoc u organizatorów.
Serdecznie polecam!!

Wielokrotny użytkownik zadowolony
Kilka lat pod rząd korzystam z usług Żeglugi Wiślanej. Zawsze zadowolony na każdym etapie (rezerwacja, odbiór łodzi, pomoc techniczna podczas rejsu). Wszystkie polecane trasy ciekawe. Polecam.

Pełen profesjonalizm!
Pełen profesjonalizm!
Łukasz - pełen zaangażowania - najlepszy doradca, kapitan, bosman, przewodnik!
Bardzo dobrze przygotowane i wyposażone hauseboty - a pływaliśmy już 3 różnymi! Pęłtla Żuław, Wielkoposka i Ostróda.
Niczego nie brakowało a przygotowane locje i rady Łukasza - pierwsza klasa!

super spędzony czas
super spędzony czas , czarter bez zarzutu i dodatkowo dostarczony przewodnik bardzo pomocny przy pierwszym rejsie na Pętli. Zdecydowanie polecam

Polecam!!!
Wszystko super. Począwszy od łódki - sprawna, dobrze wyposażona i bardzo czysta. Łukasz (bardzo sympatyczny) - pełen profesjonalizm. Przeszkolił nas w zakresie korzystania z łódki oraz bezpieczeństwa. Rejs przecudny. Na Drużnie zamarłam z zachwytu

super
NIe wiem, co znaczy profesjonalne świadczenie usług w tej dziedzinie. w rejsie (będąc zaproszonym przez kolegę brałem udział pierwszy raz.
Urzekła mnie już na początku atmosfera, jaką przy powitaniu stworzył Pan Łukasz. Oprócz tego, że z humorem, potraktował potraktował nas bardzo poważnie. Przeszliśmy wszyscy instruktaż w zakresie organizacyjno technicznym, co ku mojemu zaskoczeniu okazało się podczas rejsu bardzo przydatne.
Zaskoczony byłem również komfortem podróżowania. Łódź, z której korzystaliśmy była przestronna i dobrze wyposażona. Wszystkie urządzenia działały bez zastrzeżeń. Toaleta z łazienką i prysznicem były (poza sprawnością) nadspodziewanie czyste. W pomieszczeniach mieszkalnych - wyjątkowo ergonomicznych - również było czysto. Materace, na których spaliśmy sprawiały wrażenie świeżych i były bardzo wydodne. Zastawa kuchenna i stołowa kompletna, czysta i kompleksowo praktyczna.
Łódź - super.
A sama trasa wycieczki po prosu baśniowa.
Na pewno tam wrócę - choć nie jestem pewien, czy powyższym wpisem nie wydłużę sobie kolejki.
Panie Łukaszu - w Pana przypadku tego nigdy za dużo - DZIĘKUĘ
Piotr ze Słupska

rejs
Chciałem podziękować za wspaniały weekend .Rejs jak zawsze super Łukasz oraz jego ekipa to naprawdę super ludzie nasz wyjazd był rodzinny i to nie pierwszy raz ,ale wiem też ,że nie ostatni pozdrawiam i polecam Jarek z rodziną ps Jeżeli chcecie spotkać mega pozytywnego człowieka to musicie pojechać do Rybiny

Super rejs
Już drugi raz byłem. Tym razem zabrałem ekipę, która była po raz pierwszy w tym rejonie, nawet bez doświadczenia wodniackiego. Miałem problemy z dorwaniem się do steru, bo inni wciąż chcieli sterować - nawet na Wiśle. Wszyscy jesteśmy zadowoleni z tej formy wypoczynku : trochę dzikiej przyrody, zwiedzanie miast na szlaku, atrakcje przy pokonywaniu śluz (załoga już wie jak się śluzuje) i rejs rzeką Wisłą. Polecam taką formę wypoczynku nawet osobom bez wodniackiego doświadczenia (to trochę jak jazda samochodem tylko po wodzie) - nie ma się czego bać : Łukasz wszystko wytłumaczy, przekaże istotne informacje. Do zobaczenia na szlaku wodnym. A-hoj!

Wszystko było super
Wszystko było super. Fajne miejsca dobre ceny i bezproblemowa obsługa.

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Do końca roku pozostało jeszcze kilka…
Do końca roku pozostało jeszcze kilka godzin. Czas na chwilę wspomnień.
W maju mieliśmy wielką przyjemność gościć na barce Żeglugi Wiślanej.
Nasza trasa to Rybina-Iława-Rybina. Zrobiliśmy trasę w 7 dni ale doradzam nie spieszyć się i dać sobie 10 dni.
Maj po majowce to jeszcze niski sezon.
Raz że taniej a dwa na szlaku spokój i cisza.
Jesteśmy początkującymi "kanalarzami" ale z radami i szkoleniem przeprowadzonym przez Łukasza czuliśmy się pewnie.
Po drodze miło wspominamy Elbląg, jezioro Drużno z pięknym rezerwatem, największą atrakcję czyli przeprawa przez pochylnie.
Polecamy wspaniałe miejsce na Jezioraku tj. Wyspę Lipowy Ostrów z jej Cypelkiem Buraczkowym. W sezonie to tam się musi dziać 😁.
W drodze powrotnej zaczepiliśmy o Miłomłyn. Przystań na wyspie to super miejsce w samym centrum.
Żuławy to miejsce, które starczy jeszcze na parę sezonów zwiedzania.
Żegluga Wiślana to fajne barki i super ludzie.
Pozdrawiamy Łukasza
Renata Iwona Bogdan Czarek

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Best place to rent boat in Żuławy
Najlepsze miejsce do wypożyczenia łodzi na Żuławach i nie tylko. My pływaliśmy w wakacje przez tydzień Petlą Żuławską. Zdecydowanie polecamy Żeglugę Wiślaną! Pełen profesjonalizm, pomoc i opieka na każdym kroku, a do tego fajne, wyposażone we wszystko łódki w ofercie. Następnym razem łódkę wypożyczymy również w Żegludze Wiślanej :)

Piękny rejs po Polsce
Zostaliśmy bardzo dobrze przyjęci przez Łukasza, który udzielił nam cennych rad dotyczących naszego polskiego rejsu. Był tam, aby odpowiedzieć na wszystkie nasze pytania. Trasa jest bardzo urozmaicona: jezioro, Wisła… To bardzo piękne przeżycie żeglarskie. Ostatecznie niezapomniane wakacje. Dziękuję ci bardzo za wszystko !

Kanał Elbląski i okolice – rejs sierpień 2023
Wakacje na łodzi były świetne. Od początku komunikacji do końca wszystko przebiegało bez problemów. Właściciel jest bardzo przychylny. Szkolenie przed wyjazdem, obejmujące pomoc w planowaniu trasy, było absolutnie świetne. Polecane miejsca do odwiedzenia podczas rejsu są również doskonałe.
Łódź była dobrze wyposażona i wszystko na niej działało - naprawdę to doceniam.
Dziękuję

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Cudowne wakacje wśród pięknej przyrody
Cudowne wakacje wśród pięknej przyrody. Perfekcyjna obsługa i przyjazna atmosfera. Statek był doskonale przygotowany. Właściciel udzielił nam cennych porad żeglarskich. Bardzo to polecam.

Super Pętla Żuławska.
Jacht przygotowany do czarteru wzorowo. Szkolenie przeprowadzone profesjonalnie.Atmosfera w przystani Rybina prawie rodzinna 👍. Pętla piękna zarówno przyrodniczo jak i żeglarsko.Mariny super przygotowane,bosmani pomocni i przyjaźnie nastawieni dla niezbyt wprawnie manewrujàcych żeglarzy.Gorąco polecamy .

Odpowiedź od Zegluga Wislana
Wspaniałe doznania z rejsu na pochylnie…
Wspaniałe doznania z rejsu na pochylnie elbląskie. Jacht świetnie przygotowany. Żadnych problemòw. Kapitan Łukasz wszystko wytłumaczył jak ustawić jacht na pochylnie. Następnym razem płyniemy na wszystkie.

Czarter jachtu
Jacht przygotowany doskonale. Obsługa profesjonalna i bezproblemowa , na najwyższym poziomie. Wrażenia z rejsu niezapomniane. Polecam wszystkim !

Bardzo ładny region
Bardzo ładny region, barka fajna, dobra organizacja, wszystko przystępnie wytłumaczone, polecam taki sposób spędzenia wakacji

Rejs
Wszystko dobrze zorganizowane
.barka dobrze wyposażona.A sam rejs po pętli wielkopolskiej wspaniały.Czasami miało się wrażenie że płynie się po pewnych odcinkach Amozonka