Walizki są bardzo nietrwałe. Moja była używana przez dwa lata. Średnio raz w miesiącu. Nigdy nie podczas lotów, a i tak rączka się tak zacina, że bez wyładowania rzeczy nie sposób ją odblokować
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Dałam jedną gwiazdkę,bo zera nie mogę
Dałam jedną gwiazdkę,bo zera nie mogę. Kupiłam walizkę w grudniu,pojechałam z nią tylko raz i po jednym locie klapa od walizki została uszkodzona ,kółka wyglądają gorzej niż w walizce, którą używałam przez ponad 10 lat . Kupując walizkę patrzymy na opis z jakiego materiału jest zrobiony,firma wittchen pięknie opisuje ,że materiał jest bezpieczny i wytrzymały na uderzenia i częste użytkowanie. W rzeczywistości walizka jest zrobiona z najgorszych słabych materiałów . Walizka została do nich wysłana,otrzymałam informację ,że reklamacja została rozpatrzona negatywnie i odesłali mi uszkodzoną walizkę,nie naprawiając jej twierdząc, że tego nie można naprawić. Nie polecam tej firmy nigdy już u nich nic nie zamówię. I na pewno tak tego nie zostawię,firma która nie dba o swojego klienta ,nie powinna istnieć
Kupiłam walizkę za prawie 300 zł
Kupiłam walizkę za prawie 300 zł, i po 2 wyjazdach obszycie w środku się rozwaliło. Walizka nie była przeładowana, zrobiła się dziurka a wiadomo, że dalej się popsuje. Reklamacja negatywna, także nie dajcie się nabrać na super jakość, najlepiej kupować walizki do 100, bo i tak w zwyż to ściema, nie kupię od nich już nigdy. Od kolek obudowy poodpadały, masakra!
Nie polecam, w sklepie stacjonarnym brak pomocy, brak zaangażowania ze strony obsługi. Towar na sklepie uszkodzony, kasjerka bez możliwości zaproponowania czegokolwiek. Zakupy przez internet również zakończyły się fiaskiem. Zamówiona torebka przyszła zadrapana, szkoda nerwów i pieniędzy na ten sklep.
Zwrot to jakiś koszmar
Zwrot to jakiś koszmar. Nie ma żadnego porównania ze zwrotem w zara czy reserved. Odstrasza bardzo taki proces zwrotu od kolejnych zakupów.
Kurtka puchowa
Kupiłam kurtkę puchową, którą na stronie była oznaczona jako kurtka z naturalnym puchem. To samo potwierdzały panie w sklepie w Arkadii i Złotych Tarasach w Warszawie. Oddałam kurtkę do pralni na czyszczenie i okazało się, że kurtka ma puch syntetyczny.
Bardzo nie polecam - wprowadzanie klienta w błąd zarówno na stronie internetowej jak o w salonach.
Kupiłam kilka prezentów świątecznych…
Kupiłam kilka prezentów świątecznych dla siebie i bliskich (czapki, rękawiczki ibportfel). Jestem bardzo zadowolona z jakości i obdarowani rowniez. Firma ma jedne z atrakcyjnieszjszych cen.
Nie polecam. Niestety przesyłka niedostarczona od 19 grudnia. Powodem rzekomo błędny adres punktu DHL Pickup, nie wiem jak to możliwe, no i czemu w takim razie nie dostałem możliwości zmiany adresu tylko kurier dwukrotnie próbował nieskutecznie dostarczyć paczkę do punktu DHL Pickup, po czym została zwrócona do nadawcy i wciąż czekam, a mija trzeci tydzień
BUTY ZAMSZOWE - NIE KUPUJ!!!
Okres poświąteczny, zakup butów męskich zamszowych. Dostawa - kilka dni. Do przyjęcia dla mnie - ze względu na specyficzny czas.
Niestety, prawdopodobnie buty szyte są w Azji (mają charakterystyczny zapach tandetnego kleju) a wzór stanowi stopka gejszy!
Ciekaw jestem, czy któryś z cepów - dyrektorów, odpowiedzialnych za produkcję tych butów, nosi je na swoich nogach, bo ja pomimo zakupu właściwej numeracji, nie mogłem założyć ich na stopę!!!
ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!
WZORUJECIE SIĘ NA AZJATYCKICH STOPACH, SPRZEDAJCIE BUTY AZJATOM!!!
Wymarzony portfel
Zakupiłam portfel.
Dlugo szukałam takiego, żeby spełniał moje wymagania.
Wybrałam portfel firmy Witchen.
Firma podobno solidna, wszystko ładnie zapakowane.
Jednak po przełożeniu ze starego portfela kart(nie wypelnilam wszystkich przegródek), pieniędzy- okazało się, że portfel się otwiera, bo jego pojemność jest za mała.
Po co robić tyle przegródek jezeli one nie spełniają swojej funkcji?! Cieszyłam się na ten zakup, a czuję się rozczarowana.
Portfel nie jest tani i oczekuje jako klient funkcjonalności produktu. Pełna klapa...
Zakupiłem torbę
Zakupiłem torbę. Fajna, na prezent. Oczywiście black friday i wielka wyprzedaż. Nie wierzę w to, ale akurat przyjaciel ma urodziny w niedalekim terminie. Cena początkowa torby 759, przecena na 430 i od tego rabat na 350z super okazja. Po zakupie zauważyłem, że pod ceną 759 zł widnieje jeszcze jedna. Okazało się, że torba kosztowała 299 zł:) Wittchen i inne firmy są w swoim działaniu beszczelne :)
Botki skórzane beznadzieja
Tragedia. Buty - botki skórzane - kupione dokładnie rok temu. Za takie pieniądze
produkt powinien być solidny i wytrzymały. A w tym przypadku ani jedno ani drugie. Dziura w podeszwie, but nadaje się już tylko do wyrzucenia. Dosłownie po roku użytkowania a właściwie po jednym sezonie. DRAMAT! NIE POLECAM!
Zmarnowane pieniądze
Nie polecam nikomu po jednym razie walizka uszkodzenie wada ukryta. Oczywiście reklamacja odrzucona ,odwołanie też. Słaby materiał, zamki, elementy dekoracyjne.
Szybka dostawa
Nie podzielam negatywnych opinii na temat tego sklepu.
Zamówiłam płaszcz puchowy w piatek. W niedzielę juz odebrałam w paczkomacie (spodziewałam się, że bedzie w poniedziałek, albo ze wględu na okres przedświateczny nawet później). Otrzymany płaszcz zgodny z opisem.
Po jednym urlopie w walizce popsuł się…
Po jednym urlopie w walizce popsuł się zamek błyskawiczny, otrzymałam odmowną decyzję. Pomimo, że walizkę użytkowałam zgodnie z przeznaczeniem.
Pieniadze pobrane, zamowienia brak
Pieniadze zostaly pobrane, a zamowienie nie wyslane. Nie polecam. Walizka miala byc na prezent, nie bylo zadnego kontaktu ze strony sklepu, ze cos jest nie tak.
Po jednym użyciu walizka się rozdarła
Po jednym użyciu walizka się rozdarła, a właściwie poszły szwy zgodnie z linią szycia. Boje się wysłać nawet na reklamacje, bo widzę że jedyna odpowiedź firmy to źle użytkowane. Druga walizka kupiona w tym samym czasie nie uległa zniszczeniu (była tak samo użytkowana i w środku tyle samego kg), także ewidentnie ta pierwsza została źle uszyta.
Nie polecam firmy. Żaden zakup mi się tam nie udał. Poprzedni zakup, wymiana walizki na 4 razy bo za każdym razem przychodziła wygięta jak ze zwrotów. Teraz po 1 użyciu walizka nie nadaje się do użycia.
Szukajcie innej firmy
Nigdy więcej produktów z tej firmy!
Nigdy więcej produktów z tej firmy!
Kupiłem 2 duże walizki oraz kosmetyczkę podróżną.
Po pierwszej podróży klamry paska pękły w kosmetyczce podróżnej.
Kolejna podróż i obie walizki nie dały rady z kółkami. Od jednej kółko po prostu odpadło. W drugiej kołka blokują się. Zamek w jednej walizce uszkodzony. Przestrzegam przed wyborem produktów z tej firmy!
Wyglądają bardzo estetycznie lecz ich jakość jest gorsza niż badziew kupowany z Aliexpress....
Oczywiście można probować złożyć reklamacje. Zapewniam jednak że Wittchen zażąda opłaty za wysłanie kółka 50 zł. Kpina!
Walizki wittchen są fatalnej jakości
Walizki wittchen są fatalnej jakości, kupiłem dwie w dwóch różnych rozmiarach i w obu urwały się kółka, dodatkowo materiał wewnętrzny przy zamku pęka. Customer service to porażka w porównaniu ze współczesnymi standardami w innych firmach. Mentaloność ludzi odpwiadających na reklamację z początku lat '90. Przestrzegam wszystkich przed zakupami w wittchen. Przyciąga cenami, ale jakość marna. Lepiej dopłacić 50-100PLN i mieć spokój na lata. NIGDY WIĘCEJ!
Przestrzegam!!
Przestrzegam przed zakupami w tej firmie! Najpierw profesjonaliści, w związku ze złożonym przeze mnie zamówieniem, zamiast etykiety nadawczej na mój adres domowy nakleili etykietę zwrotną, więc wysłali paczkę sami do siebie. Nie poinformowali co się stało tylko po prostu wysłali info „twój zwrot został dostarczony” i odesłali pieniądze. Musiałam sama drążyć co tam się dzieje. Następnie okazało się, że walizka nie dotrze na czas, bo firma Wittchen za późno poinformowała firmę DHL o bałaganie w swoim kurniku. Mocno nie polecam i na pewno następnym razem wybiorę każdą inną możliwą firmę konkurencyjną, dostępną na rynku. Finalnie firma Wittchen zrujnowała mój wyjazd.
Dodatkowo uwaga na te „promocje” na stronie. Często następnego dnia będziecie żałować, że daliście się złapać na „okazję” bo pogłębią promocje. Co śmieszne na zalando ich produkty są nawet do 50% tańsze.
Nie otrzymałam zakupionych butów za ponad 1000 zł
Kupiłam rano dwie pary kozaków, których termin doręczenia gwarantowano następnego dnia, zapłaciłam z góry ponad 1000 zł. Przed godz 14 zadzwoniłam do wittchen, ponieważ nie otrzymałam żadnej informacji o realizacji przesyłki. Pani poinformowała mnie, że buty nie zmieszczą się do paczkomatu. I co? I czekali cały dzień, żeby buty skurczyły się? Powiedziałam Pani, żeby wysłali dwie paczki, które na pewno zmieszczą się do paczkomatu. Następnego dnia przesyłka nie dotarła ani nikt z wittchen nie zadzwonił do mnie, nie otrzymałam żadnej informacji o realizacji przesyłki. Zadzwoniłam kolejny raz i dostałam tę samą informację, co poprzedniego dnia. Tym razem powiedziałam, żeby zwrócili mi pieniądze niezwłocznie. Polskie firmy Uduś nie mają szans przetrwania na rynku. Poziom obsługi klienta zerowy i żenujący. Firma zupełnie bez sensu. Sklepy świecą pustkami. Internet zupełnie nie obsługiwany. Dramat. Sklep nie potrafi wysłać dwóch par butów do klienta, który zapłacił ponad 1000 zł. Przerosło go to wydarzenie. Nie wierzę, że to się dzieje naprawdę...