Zawsze korzystam z TUI i jeszcze nigdy mnie nie zawiedli. Wszystko jest dobrze zorganizowane, obsługa jest pomocna, a cały proces rezerwacji i podróży przebiega bez problemów. Czuję się spokojnie reze... Zobacz więcej
Kolejny urlopu z tui Z ich strony praktycznie 0 problemow wszystko dopięte na tzw ostatni guzik Oczywiście zdaje sobie sprawę ze tui ma maly wplyw na pracę lotnisk z których lata ale sugeruje wycofa... Zobacz więcej
Chciałabym jeszcze raz bardzo podziękować P. Edycie - Rezydentce TUI w Alanya ( Turcja). Dzięki Jej operatywności i empatii oraz znajomości jęz. polskiego i tureckiego mój mąż nie musiał przebywać... Zobacz więcej
Byłam z TUI w Alanyi ( 16.10.24 - 23.10.24). Naprawdę jestem bardzo zadowolona. Hotel BLUE STAR, bardzo ładny,czysty,mega uprzejmi ludzie. Wycieczki zaplanowane i realizowane bez żadnych zastrzeżeń. J... Zobacz więcej
You can have confidence you’ve made the right choice when you book with TUI. We’re here to make holidays feel easier from the start, with transparent pricing, luggage and transfers included, and 24/7 support whenever you need us. Every trip is ATOL‑protected and supported by ABTA guidance, giving you trusted reassurance from the moment you book. We focus on building more into every holiday. That means clear choices, helpful guidance, and key essentials sorted long before you travel. Our teams bring real expertise whether it’s matching you to the right destination, helping families find the right resorts, or offering support for travellers who may benefit from a little extra assistance. Many of our hotels also provide activities and kids’ clubs led by trained experts, creating experiences that work for everyone. Our hotels are chosen with care, featuring the things people tell us make their break feel special: family‑friendly rooms, swim‑up or private‑pool options, foodie‑approved dining, and resorts with waterparks, slides or relaxing pools depending on where you choose to go. From booking boarding and beyond we focus on removing stress and amplifying the joy , so you get more peace of mind, more value, and more of that holiday feeling sooner.
Luton, Zjednoczone Królestwo
biuro podróży nie umie zorganizować podróży

Odpowiedź od TUI
!!!!!!NIE POLECAM TEGO BIURA TURYSTYCZNEGO, MÓJ LOT ZOSTAŁ PRZEŁOŻONY Z GODZINY 1 NA GODZINĘ 19 PRZEZ CO STRACIŁEM CAŁY DZIEŃ URLOPU ZA KTÓRY NIE OTRZYMAM ŻADNEJ REKOMPENSATY, TO OSTATNI RAZ KIEDY WYBIERAM TO BIURO PODRÓŻY!!!!!!!!
Numer rezerwacji 64189453. Przed chwilą odbyłem również rozmowę czat z obsługą klienta w przyjaznej atmosferze, jednak przedstawiciel po przedstawieniu mi regulaminu postanowił się rozłączyć nie odpowiadając na nawet połowę moich pytań i nie dając mi również możliwości na odpowiedź.
Gdyby ktoś chciał zapoznać się z rozmową to mam screeny i zapis czatu :)

Odpowiedź od TUI
najważniejsze to możliwość przedpłaty w ratach strona przejrzysta bez ukrytych opłat

3 tygodnie temu na stronie Google
Hotel tragedia zwisające na kablach żarówki,szafie wystający nie zabezpieczony kabel grozi porażeniem prądem zgłoszone nie naprawione przez cały pobyt.Wybijslo wodę toalecie i łazience.Sprawa zgłoszona do hotelu i TUI.Zglisilem ,że grozi wypatkiem .Córka się pośliznęła stłukła kolano i zraniła.Zglosxone oczywiście do hotelu i Tui codzien byłem zwodzony ,że Wachowicz już idzie do chwili wymeldowania nie naprawiono.Hotel na pewno nie 4*.Jak bym mógł bym dał minusy Hotel miał mi wystawić zaświadczenie z wypadku .Do końca byłem zwodzony przez hotel i Tui.Ostatni dzień hotel i Tui wszystkiego się wyparły ,że nie było takiego zajścia z wypadkiem itp.Mam rozmowy z Tui i nagrane z personelem . TUI spotkamy się w sądzie.Odradzam ten hotel i Wakacje z Tui.

Odpowiedź od TUI
TUI nie pomogło gdy nie odebrał nas wykupiony dodatkowo transfer lotniskowy. Mimo zapewnień konsultantów o zwrocie kosztów taxi reklamacja została rozpatrzona negatywnie. Nie dość, że narazili nas na stres to jeszcze na koszty i nie potrafią wziąć za to odpowiedzialności!

Odpowiedź od TUI
Ogólne wrażenia dotyczące wycieczki ok jednak wycieczka fakultatywna z warny do nesebaru to niedorzeczność. Po drodze był korek spowodowany wypadkiem śmiertelnym, którego nie dało się objechać jednak kierowca wybrał objazd przez góry na wysokosci 400m n.p.m. polną drogą w remoncie na której był zakaz wjazdu . BYŁO TO NARAŻENIE ZYCIA WSZYSTKICH PASAZEROW. . Cala podroz zamiast 2 h trwala 5h . Wystarczylo poczekac, droga byla przejezdna po 1 h. Odradzam tego typu wycieczki z tym biurem podróży.

Odpowiedź od TUI
Najgorsze biuro podróż z jakim miałam do czynienia. wykupiłam wycieczkę za nie małe pieniądze a nie otrzymałam tego co powinnam a reklamacja nie została uanana.

Rezerwacja 64386993
Od pracownika biura TUI w Jastrzębiu Zdrój otrzymaliśmy informację, że w skład imprezy wchodzi kolacja ala carte, Po przyjeździe do hotelu okazało się, że nie dość, że jest to w pełni płatne, to jeszcze zostaliśmy wprowadzeni świadomie w błąd. Najadłem się jedynie wstydu, jak gdybym chciał wyłudzić darmową kolację poza all inclusive!
Hotel godny polecenia, all inclusive również, ale nieporozumieniem, jest na przykład okresowe wyłączanie klimatyzacji w upale ponad +30 st
Większość drobnych problemów powinno wypracować biuro podróży, a nie klienci, którzy jadą odpocząć, a zamiast tego muszą się borykać z problemami. Generalnie bardzo dużo straciło TUI w naszych oczach, jako klientów.
W dniu wyjazdu autokar zawiózł nas na lotnisko, niestety kierowca nie mówił w żadnym międzynarodowym języku. Nie mieliśmy żadnych informacji ze strony biura. W aplikacji TUI brak informacji co do szczegółów lotu numeru terminala na lotnisku czy też stanowisk, które mają obsługiwać lot charterowy. Byłem zmuszony dzwonić do przedstawiciela w Polsce aby po kilkunastu minutach uzyskać informację, które powinny być w aplikacji, lub też dokumentach podróży! Oczywiście telefon musiałem wykonać na swój koszt z włączonym obciążeniem za rozmowę z Turcji
Kompetencje ludzi obsługujących chat Tui pomoc dla klientów biura bardzo słabej jakości brak kompetencji.
W hotelu był rezydent Tui ale nie współpracuje z Tui Poland, które to biuro ma własną obsługę.
Dużo niepotrzebnych nerw i stresowych sytuacji
począwszy od nieszczęsnej kolacji, poprzez, jakość pokoju i połączenia Wifi kończąc na transporcie na lotnisko z kierowcą, który nie mówi ani po angielsku, ani po niemiecku, a jedynie po Turecku. Kontakt z Tui to strata czasu...

Odpowiedź od TUI
byłem z Tui na wakacjach w hotelu Le Sultan w Tunezji - wszystko było super ze strony Tui oraz hotelu. Hotel rewelacja, wszyscy uśmiechnięci i uprzejmi, jedzenie wyśmienite, czysto, wspaniale - jedne z bardziej udanych wakacji. Polecam Tui i hotel.

Odpowiedź od TUI
Wszystko jest ok, jeżeli nie ma problemu. Jak pojawia się problem to klient napotyka na brak chęci pomocy, kłamstwa, odsyłanie z miejsca w miejsce w kółko, wielokrotnie. Nikt nie wie kto się czym zajmuje. Obiecują kontakt i konkretny termin rozwiązania problemu, po czym milczą

Odpowiedź od TUI
Często odwołują wyjazdy wykupione w opcji first minute. Transporty z i do hotelu dobrze zorganizowane.

Odpowiedź od TUI
Podobna sytuacja niestety dotknęła pasażerów podróżujących z Poznania na Maderę.
Od wczoraj od godziny 19:00 nadal nie dolecieliśmy na Maderę i trafiliśmy na lotnisko w Gran Canarii.
Początkowo wczoraj byliśmy przetrzymywani 3h w samolocie licząc na lepszą pogodę na Maderze, bez zaoferowanego darmowego posiłku od załogi. Załoga przekazywała nam niekompletne informacje na temat możliwego terminu lotu, sugerując że noc spędzimy w hotelu w Gran Canarii.
Niestety noclegu nam nie zapewniono, zostaliśmy przekierowani do gatu bez wyjścia w środku nocy, gdzie zmuszeni byliśmy spędzić noc śpiąc na ławkach, bez bagażów, bez żadnych informacji, a są tu małe dzieci, jest już 9:00, a lot odbył się ok 19:00 poprzedniego dnia i nadal żadnego info, cisza, infolinia natomiast o ile już uda się do niej dobić, ilekroć słyszy ze ktoś jest pasażerem lotu na Maderę przerywa połączenie… na chacie tui natomiast nie znają tematu i karzą nam czekać, tak się zachowuje poważne biuro?

Odpowiedź od TUI
Wakacje w Club Hotel Cala Ratjada Majorka wykupione w TUI.
UWAŻAJCIE na to miejsce i ofertę TUI. Syf, smród, bród i ubóstwo. Pokoje małe i ciasne, nieremontowane chyba ze 40 lat, człowiek brzydzi się dotknąć czegokolwiek, z klimatyzacji smród grzyba, obdrapane, obskurne łóżka, rozpadające się meble (zdekompletowane biurko które robi za stolik i dwa krzesła to jedyne meble w pokoju oprócz łóżek) plac zabaw przypominający nieużywany wybieg dla psów, wi fi tylko w recepcji wbrew temu co pisze TUI, brak dostępu do basenu wewnętrznego i fińskiej sauny też wbrew ofercie TUI. Jedzenie obrzydliwe ale to oczywiście rzecz gustu, natomiast zimne napoje do drinków to jest ewenement... Korzystając z automatu do napojów musisz mieć sporo szczęścia gdyż to co leci z kranu często nijak ma się do opisu. Barmani podłączają pojemniki na chybił trafił. Same napojem to nie markowe i znane na całym świecie napitki typu coca cola, pepsi cola, fanta, sprite tylko robione z zagęszczonych syropów ich podróby, przypominające w smaku morską wodę z cukrem. Mini klub dla dzieci obdrapana sala z rozpadającym się bilardem (dodatkowo płatnym ). Na coś co ma być siłownią nawet nie wchodźcie jeśli nie chcecie stracić zdrowia lub życia albo nabawić się jakiegoś syfa. Parasole przy basenach, a i owszem, są, wszystkie z obrzydliwymi plamami grzyba.
Wylot przesunięty przez TUI o 10 godzin i dalej o następne 3 godziny z winy przewoźnika. Razem 13 godzin w plecy, w hotelu zameldowani już w dniu następnym, a TUI oczywiście umywa ręce... cóż, NIGDY WIĘCEJ!

Odpowiedź od TUI
RYBY REKINOWE FIRMY TUI Za kilka minut zjedzą mnóstwo twoich pieniędzy. A ty będziesz płakać na plaży, do której przyszedłem. Pokój jest spleśniały, czarny jak śmierć bez światła. Jedzenie jest gorsze niż dla zwierząt.

Odpowiedź od TUI
oferta niezgodna z katalogowa nie mozna sie z nikim dogadac wypisuja bzdury na czacie nie wiedza co sprzedaja i jaka jest oferta pokoje nie adekwatne ze sprzedantmi w ofercie

Odpowiedź od TUI
Nie polecam, wręcz odradzam, byłam na Majorce w tym roku i zaplaciłam za transport na lotnisko dodatkowo ale autokar nas nie zabrał, informacja o odjeździe autokaru otrzymałam w dwóch językach angielskim i hiszpańkim a niestety nie w polskim , okazało się , że w innym miejscu nas wysadzał i w innym odbierał, Pani z Infolinii kazała nam wziąć taksówkę i paragon to biuro Nam zwróci koszt taxi inaczej nie zdążylibyśmy na samolot niestety okazało się, że biuro nas oszukało i nie zwrócili Nam ponad 400 zł !!!!

Kolejny urlopu z tui
Z ich strony praktycznie 0 problemow wszystko dopięte na tzw ostatni guzik
Oczywiście zdaje sobie sprawę ze tui ma maly wplyw na pracę lotnisk z których lata ale sugeruje wycofac sie z syfu jakim jest Manchester airport i przeniesc do pobliskiego Liverpoolu gdzie przynajmniej maja odpowiednia liczbe obslugi a nie wydaja bagaze z samolotu przez ponad godzinę

Odpowiedź od TUI
Wykupiliśmy wycieczkę fakultatywną na Majorce. Na ok 14 godzin przed rozpoczęciem wycieczki dostaliśmy smsa, że odwołują wycieczkę. Jeżeli biorą kasę z góry za wycieczkę, a w trakcie pobytu w hotelu ją anulują, to traktuję to jak kradzież pieniędzy. Uczciwy sprzedawca wiedząc że może zaistnieć taka sytuacja , nie pobrał by opłaty do chwili realizacji wycieczki. Obracają kasą wpłaconą z góry, a na zwrot dają sobie ok 2 tygodni. Za dwa tygodnie będę już po urlopie i zapomnę że byłem na wakacjach. Działają jak MAFIA i ZŁODZIEJE!!!!!!!

Odpowiedź od TUI
Nasze doświadczenie z TUI było bardzo złe. Zmienili hotel na trzy dni przed wylotem, mimo że zależało nam na piaszczystej plaży. Na miejscu była żwirowa plaża z kamieniami, co było niebezpieczne dla mojej ciężarnej żony. Hotel miał wiele schodów, co było dodatkowym problemem. Zostawiliśmy plecak w autobusie, a TUI nie miało kontaktu do swoich autobusów i nie zapewniło lokalnego przedstawiciela. Obsługa klienta była niegrzeczna i niepomocna.