Thomann Music Recenzje

21 821

4,1

2 tygodnie czekałem na zamówioną gitarę i pokrowiec. Niestety paczka w ogóle do mnie nie trafiła. Pisałem w tej sprawie dwa maile po 1 tygodniu od zamówienia, odpisano po kilku dniach dopiero,... Zobacz więcej

Na najwyższą ocenę zasługuje wzorowa jakość obsługi klienta. Wszystkie zamówienia przesłane błyskawicznie. Towary zapakowane z najwyższą dbałością. W jednym jedynym przypadku firma kurierska się nie... Zobacz więcej

Thomann to sklep któremu można zaufać, sklep odwdzięcza się tym samym pomagając przy każdej zaistniałej sytuacji jeżeli tego wymaga. Mają najniższe ceny i najlepszy sprzęt, ich biuro obsługi klienta s... Zobacz więcej

Świetny sklep, zawsze jestem zadowolony. Do tej pory złożyłem zamówienia już 3 razy, paczki zawsze solidnie spakowane w porządny karton, w środku dużo wypełniacza - jest to bardzo ważne, w końcu zamaw... Zobacz więcej

1. Sklep z instrumentami muzycznymi
  2. Sklep perkusyjny
  3. Sklep z gitarami

O Thomann Music

Thomann – Music Is Our Passion: Thomann in Treppendorf ist mit rund 1.500 Mitarbeitern und über 17 Millionen Kunden Europas größter Musikalienhändler. Das Familienunternehmen vertreibt nicht nur Instrumente und Zubehör aller Art. Auch Lichtanlagen, Bühnen- und Studiotechnik sowie eine Vielzahl an Ausrüstung für Video-Producer, Creator, Podcaster und Online-Streamer gehört zu Thomanns Line-up. Der kundenfreundliche Online-Shop umfasst mehr als 110.000 Artikel. Die Thomann-Verkaufsberater der insgesamt 13 Fachabteilungen sowie die Muttersprachler aus 18 Nationen im firmeneigenen Call-Center sind größtenteils Musiker und betreuen mit dieser Leidenschaft und fundiertem Wissen Kunden aus aller Welt. All diese Faktoren unterstreichen Thomanns Position in der Branche als Marktführer. Thomann - Music Is Our Passion: Thomann is Europe's largest music retailer with 1,500 employees and over 17 million customers. The family-owned company not only sells instruments and accessories of all kinds but also offers lighting systems, stage and studio gear, as well as equipment for video producers, podcasters, and online streamers. The online shop features more than 110,000 items. The Thomann sales consultants in 13 specialized departments, along with native speakers from 30 different countries in the company's call center, are mostly musicians themselves. With their passion and extensive knowledge, they provide support to customers worldwide. All these factors highlight Thomann's position as the industry leader.

Dobra

22 tys. recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

(21 821)

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 2000

Zdecydowanie nie polecam

Kurier uszkodził gitarę a Thomann ma na to wyjebane. Odsyłają cię do UPC, a UPC wysyła cię do Thomanna. Już nigdy więcej nie zrobię tam zakupów

3 września 2024

Dzień dobry Michal,
Dziękujemy za Państwa opinię. Przykro nam z powodu tego problemu.
Uprzejmie prosimy o wysłanie do nas maila na adres reviews@thomann.de ze szczegółami zamówienia, a my sprawdzimy to dla Państwa.

Dobry kontakt ze supportem

Dobry kontakt ze supportem, zakupiłem coś źle, szybko napisałem email i problem rozwiązany.

9 sierpnia 2024

Dzień dobry CleffiS,
dziękujemy Państwu bardzo za opinię. Cieszymy się, że byli Państwo zadowoleni z naszych usług.
Prosimy o kontakt z nami, jeśli potrzebna będzie dalsza pomoc.

Nie polecam tego sklepu

Nie polecam tego sklepu. Congo są bardzo słabej jakości, korpus pęka, naciągi są z bardzo słabego materiału. Nie naciągnięcie dobrze naciągów.

30 kwietnia 2024

Dzień dobry Gelo,
Państwa Zespół Obsługi Klienta Thomann.

Zaginiona paczka / brak checi zwrotu z reklamacji

Usunąlem poprzednia negatywna recencje ale okazuje sie ze to byl błąd, a wiec 1 incydent zaginiona paczka (sprawa zostala juz wyjasniona i rozwiazana ale niestety nie w taki sposob jakbym tego oczekiwal ) zamowiony mikser za 20 tys zl poprostu zniknał kurier go poprostu nie mial, thomann robil mi problemy ze zwrotem kasy co narazilo mnie na czas oczekiwania a co za tym idzie koszta. Druga sprawa odeslylam juz 3 x urzadzenie na gwarancje (nagrywajac wczesniej filmiki pokazujace co nie działa) thomann usilnie twierdzi ze wszystko jest ok alz urzadzeniem a nie jest, funkcja ktora wczesniej dzialal bez zarzutu nagle nie dziala a thomann twierdzi ze to jest ok i zwraca mi caly czas nie sprawny towar. Bedziemy go tak sobie odsylac do usranej smierci …trudno a jak nie to sprawa idzie do sadu bo to jest przeginka.

1 maja 2024

Dzień dobry,
Państwa Zespół Obsługi Klienta Thomann.

Uwaga na terminy dostaw!!

Uwaga na terminy dostaw, te deklarowane znacznie odbiegają od rzeczywistości. Firma Thomann nie jest w stanie w żaden sposób kontrolować trasy zakupionych towarów. Jeśli chcesz kupić sprzęt i zastanawiać się gdzie on właściwie jest to Thomann będzie świetnym partnerem do interesów:) razem z firmami kurierskimi z którymi współpracują tworzą znakomity tandem. Kategorycznie odradzam wszystkim ludziom którzy szanują swój czas zakupy w tym sklepie.

31 maja 2024

Witaj David,

Jesteśmy wdzięczni za Twoją opinię dotyczącą czasu wysyłki i przepraszamy za wszelkie niedogodności, których doświadczyłeś.

Nasze szacunkowe czasy dostawy opierają się na średnim czasie podróży paczki do wybranej przez Ciebie lokalizacji i informacje te są stale aktualizowane. Chociaż dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić dokładne szacunki, niestety nie możemy ich zagwarantować.

Jeśli będzie to dla Ciebie pomocne, nasze czasy wysyłki znajdziesz pod poniższym linkiem

Dziękujemy za zrozumienie. Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, nie wahaj się z nami skontaktować pod adresem reviews@thomann.de, podając informacje o zamówieniu, chętnie pomożemy.

Państwa Zespół Thomann.

Świetny kontakt z firmą.

Świetny kontakt z firmą, a także przychylne spojrzenie na problematyczną i potencjalnie niezasadną reklamację. Wychodzenie poza standardowe ramy nie jest problemem dla firmy Thomann.

10 maja 2024

Dzień dobry Wojtek,
dziękujemy bardzo za Państwa opinie. Cieszymy się, że są Państwo zadowoleni z naszych usług.
Zapraszamy do kontaktu z nami, jeśli potrzebna będzie dalsza pomoc.
Wasz Zespół Obsługi Klienta Thomann.

Uwaga! Sprzedają wadliwy towar i stwierdzają, że wszystko jest ok...

Zakupiona gitara elektryczna miała masę wpadek technicznych jak i wizualnych. Mostka nie dało już się obniżyć, a akcja strun na 12stym progu wynosiła ponad 2.5mm, przetworniki po maksymalnym podniesieniu nadal były za daleko od strun (4-5mm) - gitara była nieustawialna do komfortowej gry.

Najśmieszniejsze było siodełko główki, które nie miało naciętych slotów, a struny po prostu na nim leżały ponad 3mm nad pierwszym progiem, przez co zagranie akordów było praktycznie niemożliwe (strój uciekał ponad 25 centów w górę przy zagraniu dźwięku na pierwszym progu).

Do tego gitara była cała porysowana, brudna, pełna wpadek kosmetycznych, przy czym nie był to tzw. B-stock.

Rozumiem, że wpadki się zdarzają, ale po skontaktowaniu się ze sklepem i bardzo dokładnym opisaniu wszystkich wad, Thomann stwierdził, że moja gitara jest w doskonałym stanie i jest w pełni grywalna! Doznałem szoku... Sklep po prostu sprzedaje wadliwe instrumenty i stwierdza, że tak ma być... Gitara była niegrywalna i nieustawialna, ale dla sklepu to jest normą...

Nie polecam, unikać jak ognia, szkoda czasu i nerwów.

26 kwietnia 2024

Dzień dobry,
Państwa Zespół Obsługi Klienta Thomann.

All is great and with no problems

All is great and with no problems, the customer serwis very good.

9 maja 2024

Hi Janek,
Many thanks for your kind feedback.
We're here for you and gladly assist when needed :)
All the best from Thomann City! ♪ ♪ ♪
Your Thomann Customer Care Team

Zamówiłem gitarę

Zamówiłem gitarę, przyszła w stanie idealnym

8 kwietnia 2024

Cześć!

Dziękujemy za wybranie sklepu Thomann!

Cieszymy się, że gitara dotarła do Ciebie w doskonałym stanie. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty zostały dostarczone w perfekcyjnym stanie. Życzymy udanego czasu spędzonego na tworzeniu muzyki!

Gitara

Kupiłem dwie gitary wszystko ok.
Jedynie co mają źle to płatności przelewem które są przetwarzane 2 dni

16 lutego 2024

Cześć Janusz!

Dziękuję za świetną recenzję!
Podobnie jak potężny występ Michała Szpaka z ♪Color of Your Life♪, nasze gitary uderzają we wszystkie właściwe nuty!
Słyszeliśmy o opcjach płatności i będziemy nadal dostosowywać nasze usługi dla Ciebie!

Dajmy czadu razem!
Twój zespół Thomann.

Reliable and trustwothy partner!

26 lutego 2024

Odpowiedź od Thomann Music

Hey there Rock n' Roller!

"Reliable and trustworthy partner!" has us feeling like we just hit the stage with a killer guitar solo. We're thrilled to be your rock-solid sidekick in the musical journey.

Your Thomann International Team

bardzo fajna strona

bardzo fajna strona, kilkanascie orderow do UK, wszystko perfect!

3 lutego 2024

Cześć Craig!

Twoja recenzja trafia we wszystkie właściwe nuty!
Cieszymy się, że możemy być Twoją wirtualną sceną muzycznej perfekcji.
Jeśli kiedykolwiek będziesz chciał bisować lub masz jakieś pytania, po prostu daj nam znać.

nieudolny serwis techniczny

serwis techniczny jest nieudolny, niekompetentny i stosuje politykę odwracania kota ogonem - to wina klienta a nie sprzętu. po zwrocie wadliwego urządzenia wciskali mi, że jest on 100% sprawny. otrzymałem zwrot płatności ale to nie zmienia faktu, że są po porostu obłudni.

15 stycznia 2024

Dzień dobry Chris,

nierealne terminy dostaw

Zamówiłem pianino dla córki na prezent. Specjalnie zamowilem 6 dni przed urodzinami. Perzewidywana dostawa miala byc po 3 dniach. Minal juz tydzien a pianina jak nie bylo tak nie ma. Czy wy jestescie powazni? Nawet nie piszcie do mnie o zmiane tej recenzji bo jej nie zmienie. Nie klamcie klientow odnosnie terminu dostaw bo zle sie to dla was skonczy.

14 stycznia 2024

Witam Panie Pawle,

Szczerze przepraszamy za wszelkie rozczarowania i niedogodności spowodowane opóźnieniem w dostawie pianina. Rozumiemy znaczenie terminowych dostaw, zwłaszcza na specjalne okazje, takie jak urodziny. Chociaż staramy się zapewnić dokładny szacowany czas dostawy, nieprzewidziane okoliczności mogą czasami powodować opóźnienia.

Twoja opinia jest cenna i traktujemy ją poważnie. Jeśli jest coś, co możemy zrobić, aby rozwiać Twoje obawy lub pomóc Ci dalej, skontaktuj się z nami pod adresem reviews@thomann.de, podając numer zamówienia. Dziękujemy za zrozumienie i możliwość naprawienia sytuacji.

zakup pianina cyfrowego

Zamówiłam i zakupiłam w sklepie Thomann pianino cyfrowe Kawai CN 301 B plus ława i słuchawki.
Wszystkie wątpliwości przed tak poważnym dla mnie zakupem wyjaśnił mi konsultant - na infolini poprosiłam o osobę mówiącą po polsku (połączenie międzynarodowe - płatne wg taryfy operatora, ale myślę, że można poprosić o oddzwonienie na swój numer)
Konsultant wyjaśnił mi wszystko dokładnie, parametry sprzętu, proces dostawy (u mnie spedycja - bo paczka ważyła na palecie 82 kg) Dostawa jest wtedy dłuższa niż kurierem (5-7 dni roboczych), u mnie po pięciu dniach paczka była na miejscu. Mój sprzęt dostarczała firma GEIS. Kontakt z infolinią bardzo dobry, dostawa zgodnie z informacją z maila, telefoniczna rozmowa z kurierem i przyjazd na konkretną godzinę bardzo punktualnie, śledzenie przesyłki zgodne ze stanem faktycznym.
Pianino ORYGINALNIE zapakowane, prosto z fabryki:-). Ceny dużo niższe niż w sklepach w Polsce. Szczerze polecam, stres był duży ale wszystko przebiegło bardzo pomyślnie.

4 grudnia 2023

Hej Gosia!

Twoja recenzja to muzyka dla naszych klawiszy - dziękujemy za symfonię komplementów!

Rozumiemy stres związany z zakupem pianina cyfrowego Kawai CN 301 B przez Internet i jesteśmy zaszczyceni, że nam zaufałaś. Nasz zespół Thomann jest tutaj, aby krok po kroku przeprowadzić Cię przez cały proces i jesteśmy zachwyceni, wiedząc, że wszystko poszło gładko od pierwszego kliknięcia na naszej stronie internetowej do zobaczenia pianina w oryginalnym opakowaniu, gotowego dla Ciebie!

Jeśli kiedykolwiek będziesz potrzebował więcej muzycznej magii lub chciał porozmawiać o legendach świata fortepianów, jesteśmy tutaj, gotowi na bis. Daj czadu i niech Twoje melodie fortepianowe będą tak czarujące jak koncert Mozarta!

Twój zespół Thomann.

Nie polecam zakupów w tym sklepie

Nie polecam zakupów w tym sklepie! Otrzymałem gitarę z niezabezpieczonymi dziurami w gryfie, mimo zapewnienia, że jest nowa. Wada utrudnia grę, a sklep odmawia wymiany na egzemplarz bez wad, tłumacząc brakiem gitary na stanie mimo ze jest kilkanaście modeli w innym kolorze.

30 listopada 2023

Dzień dobry Wojciech,

Thoman is the best...

Quick delivery, worderfull customer care.

17 listopada 2023

Hi Andrzej,
Wow ! Thank you so much for your feedback!
If you're happy, we're happy too :)
Your Thomann Customer Care Team.

Bardzo intuicyjna strona!

Bardzo intuicyjna strona. Polecam zakupy !

15 listopada 2023

Odpowiedź od Thomann Music

Dziękujemy za tak pozytywną ocenę strony naszego sklepu!

Dokładamy wszelkich starań, aby czas spędzony w naszym sklepie był tak porzyjemny, jak spędzony przy Twojej ulubionej muzyce.

Zapraszamy ponownie!

Polecam sklep internetowy thomann.

Polecam sklep internetowy thomann.
Jestem zadowolony, ze jest taki wielki wybór na mój gust.
Pozdrawiam!

1 listopada 2023

Cześć Olek!

Wielkie dzięki za świetną rekomendację!🎵
Twoje szczęście jest dla nas najważniejsze, a my jesteśmy tu po to, aby Twoja muzyczna podróż była jeszcze lepsza. Nie przestawaj słuchać muzyki i daj nam znać, jeśli kiedykolwiek będziesz potrzebował wsparcia🎸🎶

Twój zespół Thomann.

Nie polecam! Są nierzetelni.

Przed zakupem zapytałem czym w przypadku konkretnej gitary charakteryzuje się B-Stock. Otrzymałem informację, że są to produkty po zwrotach od Klientów. Mogą posiadać niewielkie rysy. Dopytałem, czy czasem nie posiadają wad produkcyjnych. Otrzymałem odpowiedź, że nie, ponieważ takie produkty są zwracane do dystrybutora/producenta. Kupiłem produkt. Moja gitara niestety miała kilka defektów, które kwalifikowały ją do zwrotu do dystrybutora/producenta, a już na pewno nie do sprzedaży. Poprosiłem o wymianę na inny egzemplarz. Odesłałem gitarę i zamiast wymiany, bez jakiegokolwiek kontaktu po 5 dniach wystawili mi korektę i mam sobie radzić samemu. Do gitary zamówiłem akcesoria, których nie zwróciłem, a powinienem, gdybym wiedział, że będzie korekta a nie wymiana na inną. Bardzo kiepski i nierzetelny sklep.

1 września 2023

Dzień dobry Pawel,