Next Recenzje

298 954

4,3

Aktualizacja: Zgodnie z prośbą sklepu wysłałam wiadomość na adres "we_are_listening "z kompletem danych i załącznikiem, jednak nikt nie odpowiada. Sprawa wciąż pozostaje nierozwiązana.

Kupuję głównie dla dzieci od niemowlaczka, jakość ciuszków bardzo dobra, wykonanie również. Ostatnio po trzech latach kupowania pierwszy raz przyszło mi coś zwrócić. Trochę się obawiałam ale wszystko... Zobacz więcej

Zamowienie złożyłam 8 marca otrzymałam przed czasem czyli dzisiaj 14.03 a według Next powinnam 15.03.23. Przeczytałam wiele negatywnych opinii dlatego postanowiłam napisać, że jestem bardzo zadowolona... Zobacz więcej

Zamawiałam ubranka dziecięce. Na stronie Next prosto od nich taniej niż na innej znanej stronie gdzie też można kupić ich ubrania. Wysyłka DHL z Niemiec - myślałam że będzie z UK. Po rejestracji i zak... Zobacz więcej

1. Sklep odzieżowy
  2. Sklep z odzieżą dziecięcą
  3. Sklep z kosmetykami
  4. Sklep z dodatkami
  5. Sklep meblowy
  6. Sklep z odzieżą sportową

Next.co.uk - Shop online for the latest fashion for women, men, children and homeware. Next day delivery and free returns.

Doskonała

299 tys. recenzji

Wszystkie recenzje

(298 954)

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 30 024

Napisz recenzję

Masakryczna obsługa

Masakryczna obsługa! Wysłali złe zamówienie i nie można się z nimi w żaden sposób skontaktować! Polski nr podany do kontaktu jest, ale jak się zadzwoni, to tylko mówią, że można się z nimi kontaktować od rana do popołudnia, a później komunikat się kończy i ucina połączenie. Na czacie nikt nie odpowiada. Tak fatalnego kontaktu nie miałam jeszcze z żadną infolinią. DRAMAT! I jeszcze raz DRAMAT! A prezent zamówiony był na Święta i co teraz?

17 grudnia 2021

lipa

Niestety, za odesłanie rzeczy do Niemiec, które nie pasują trzeba samemu zapłacić. W przypadku ciuchów z wyprzedaży koszt odesłania do Niemiec będzie większy niż sam ciuch. Przy zamawianiu nie wiadomo, że paczka idzie z Niemiec i, że potem trzeba bedzie na własny koszt tam odsyłać.

8 grudnia 2021

Ostatnio kupiłam przez aplikacje…

Ostatnio kupiłam przez aplikacje kombinezon zimowy i kasa zeszła z konta a zero śladu że zamówiłam, (e-mail i aplikacja) płaciłam przelewy24, może mi panie podpowiedzą co mam zrobić ? Będę wdzięczna za wasze podpowiedzi !

4 grudnia 2021

Nie wiem skąd negatywne opinie dotyczące sklepu Next?! Zrobiłam wiele zamówień + jeden zwrot i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o czas dostawy i jakość ubrań wielki plus dla sklepu.
Jedyne minusem jest płatność za przesyłkę zwrotna, no i koszt niemały- za paczkę do 3 kg. zapłaciłam 69zl. Pieniądze bez problemu trafiły na moje konto w ciągu około 10 dni od wyslania paczki. Polecam ten sklep!

2 grudnia 2021

Zdecydowanie odradzam zakupy na stronie…

Zdecydowanie odradzam zakupy na stronie next, żałuję że wcześniej nie przeczytałam opinii innych, którzy mają niemiłe doświadczenia. Kontakt ze sklepem w języku angielskim, ale to mały miki, sklep twierdzi że nie ma zamówienia nie ma płatności i bardzo im przykro. Przelewy 24 mają w dupie i odsyłają do kontaktu ze sklepem, który to nie ma kasy i koło się zamyka. Masz babo placek szukaj jak tu kasę wyszarpać, podobno doświadczenie kosztuje. Zdecydowanie omijajcie szerokim łukiem.

16 listopada 2021

PRZECZYTAJ zanim nabierzesz sie na…

PRZECZYTAJ zanim nabierzesz sie na DARMOWA przesylke! Zakupy po oplaceniu zostaja w koszyku a w rubryce "zamowienia" brak jakiejkolwiek informacji, ze zamowienie zostalo zlozone. Kliknelam wiec jeszcze raz "opłac" i tak oto zostalam z podwojnymi zakupami, oplaconymi oczywiscie dwa razy a w polu "zamowienia" nadal "brak artykułów do wyświetlenia" a artykuly nadal siedza w koszyku tylko pieniadze konsekwentnie z konta schodza. Infolinia to fikcja, kilkanascie minut płatnego bezskutecznego czekania i sluchania fatalnej muzyki... A gdybym chciala zwrocic to co podwojnie zamowilam to juz na wlasny koszt a, ze magazyn jest w Niemczech, mowimy o dziesiatkach zlotych plus (mala paczka 46zl). O anulowaniu zamowienia, nawet chwile po jego zlozeniu tez nie ma mowy bo NEXT "wysyla towar z magazynu natychmiastowo" 🤣

15 listopada 2021

Szkoda że nie przeczytałam opinii przed zakupem .Również nie polecam .Nie dość że czekałam na zakupy 2 tyg to zwrot muszę opłacić sama .Koszt ogromny bo do Niemiec .Kupilam pierwszy i ostatni raz .

3 listopada 2021

Żałuję, że nie czytałam opinii.

Żałuję, że nie przecztałam recenzji na temat zwrotów przed zakupami. Zdawałam sobie sprawę, że w razie czego to ja płacę za zwrot, ale nie wiedziałam, że mam odsyłać rzeczy do Niemiec!!! Koszt trzy razy wyższy, niż gdybym wysyłała w kraju. Nie kupujcie od nich, zmuśmy NEXT do zmian!

20 października 2021

Udane zakupy

Udane zakupy, otrzymałam zamówienie po 4 dniach. Ubranka super jakości, fajne przeceny 50%. Szkoda że zwrot na własną rękę bo muszę wymienić spodnie na rozmiar mniejszy.

7 października 2021

Kalosze dla niemowlaka

Zamówiliśmy 2 pary kaloszy dla niemowlaka (rozmiar 19 i 20.5) - zamówienie zostało dostarczone po kilku dniach. Kalosze wyglądają bardzo ładnie, pasują idealnie ale są bardzo ciężkie i futerko w środku trochę linieje.

24 września 2021

Wszystko ok

Dostałam ubranka dla dziecka 2 dzień po zamówieniu. Pajacyki są porzädne i z przyjemnego materiału, jestem zadowolona polecam

20 września 2021

Next- ubranka dla niemowląt

Pizamki dla niemowląt z next są dla mnie najlepsze.. mega materiał i cena też super .. 1 raz zamawiałam bezpośrednio ze strony Next Polska i szczerze mówiąc przeraziłam się czytając poniższe komentarze ( już po zakupie ) dlatego postanowiłam podzielić się moim doświadczeniem z tą Firmą. Zamówienie złożyłam w sobotę odrazu otrzymałam potwierdzenie ..w poniedziałek otrzymałam wiadomość że towar opuścił magazyn a dzisiaj dostałam przesyłkę( wszystko się zgadza ) a więc wszystko super ,sprawnie i wzorowo 😊 rozmiar rzeczywiście jest zawyzony ( córcia 12 msc a w pizamki I legginsy 9-12 msc z luzem wchodzi )

7 września 2021

Ogólnie rzecz biorąc masakra

Ogólnie rzecz biorąc masakra, straciłam mase nerwów ale udało mi się odzyskać pieniądze… firma pobrała środki, twierdząc że nie maja w systemie żadnego zamówienia na moim koncie ani ze nie otrzymali płatności

Dzwoniłam do banku, do przelewow24, przelewy24 dzwoniły do międzynarodowego pośrednika który poświadczył przekazanie pieniędzy, a oni dalej szli w zaparte, że nie mają pieniędzy. Musiałam wykazać się taka zaciętością, pisałam na trzech możliwych komunikatorach: poczta wp, Messenger, telefonicznie tylko z UK bo Polscy konsultanci są w ogóle nieosiągalni. Tak się klocilam tak się klocilam, aż jeden nijaki James napisał ze otrzymam zwrot… i dostałam po kilku dniach… ogólnie tragedia, myśle ze jakbym tyle czasu nie pisała i nie traciła nerwów to tych poeniedzy bym nie odzyskala, kontakt był szalenie trudny. Przestrzegam przed zamawianiem z tej strony po stokroć, ja już nigdy nic tam nie zamówię

31 sierpnia 2021

ukradli mi pieniądze

03.08.2021 zamówiłam biustonosze i opłata 425zł została przez firmę Next pobrana z mojego konta. Na drugi dzień dostałam informację po angielsku, iż transakcja nie doszła do skutku i pieniądze zwrócą na moje konto. Do dzisiaj tj. 13.08.2021 kwota zł 425 nie wpłynęła na moje konto. W między czasie przeprowadziłam kilka rozmów telefonicznych. Panie obiecywały iż pieniądze zwrócą mi jak najszybciej. Dzwoniła do mnie Pani z NEXT z Anglii, ,Pani Violetta, przepraszała za zaistniałą sytuację i udzieliła mi 10% rabatu w ramach przeprosin . Wysyłała dwa razy maila z tym rabatem . Do dzisiaj też żaden nie dotarł.
Wygląda to złodziejski wyczyn. Pieniądze pobierają z konta a później się bujaj.
Odradzam wszystkim zakupy , jeśli nie chcą stracić pieniędzy.
Jeżeli firma byłaby uczciwa to można byłoby robić zakupy - płatność przy odbiorze.
Danuta Marciniak

13 sierpnia 2021

Brytyjska strona NEXT

Mieszkam w UK. Jako staly klient kupujacy rzeczy na stronie NEXT na bierzaco, po przeczytaniu opinii musze stwierdzic ze polska strona jest niestety nie przygotowana na polski rynek. Brytyjska strona jest swietnie zorganizowana, mam wykupiona caloroczna dostawe za darmo i ciuchy zawsze dostaje nastepnego dnia i nigdy nie mialam zadnych problemow pomimo tego ze zazwyczaj kupuje po jednej sztuce bo staram sie jak najwiecej kupowac z przecen. Wiem ze jest to bardzo popularna witryna wsrod Brytyjczykow i zawsze maja duzo klientow wiec podejrzewam ze zagraniczne zakupy schodza na dalszy plan. Firma nic sobie nie zrobi ze zlych opinii za granica gdyz jak wyzej na brak klientow narzekac nie moga. Jest to chyba jedyny sklep ktory podczas covidu byl 'otwarty' i mozna bylo odebrac swoje zamowienie zrobione online i zwrocic odrazu na miejscu jesli klient nie byl zadowolony. Szkoda ze firma nie dba o polski rynek bo napewno byliby popularni.

19 czerwca 2021

Omijać szerokim łukiem!

Omijać szerokim łukiem!
Mają problem z zaopatrzeniem (brak towaru?), obsługą zamówień, obsługą posprzedażową. Konto klienta można sobie założyć na stronie, ale nie wiem właściwie, po co - nie ma tam żadnej wzmianki o żadnym zamówieniu, nic nie można sprawdzić, są tylko dane adresowe. Mail z informacją, że paczka została wysłana (1 część zamówienia) doszła dwa dni po tym, jak już ją dostałam. Jakiś kompletny chaos i nikt tam o niczym nie wie.
Nie wiem, co się u nich teraz dzieje, ale dawniej nie miałam żadnych problemów z zamówieniami. Teraz połowa zamówienia dotarła bardzo opóźniona, a drugiej połowy do tej pory nie ma i pewnie nie będzie. Zamówienie złożone trzy tygodnie temu. Dopiero po trzecim kontakcie z obsługą klienta zarejestrowali moje zażalenie. Dzisiaj czwarty raz się kontaktowałam i mam czekać trzy dni na kontakt mailowy w tej sprawie. Wcześniej dostałam link do śledzenia przesyłki, gdzie jest informacja, że dane paczki zostały zarejestrowane i tak przez trzy tygodnie nic się w linku nie zmienia. Nie wydaje mi się, żeby w ogóle cokolwiek było wysłane.
Genreralnie współpracę oceniam na 1.

2 czerwca 2021

next.pl bardzo ( bardzo!) długie terminy dostaw…

next.pl - Bardzo ( bardzo!) długie terminy dostaw (4 tygodnie), koszty zwrotu po stronie klienta (do Niemiec!), obsługa klienta głównie po angielsku. Strona tak jakby automatycznie tłumaczona i często ceny w £: wygląda to tak jakby next się wcale nie przygotował na polski rynek albo nie szanował tutejszych klientów. A... no i nie wysyłają nawet numeru zamówienia w informacji o jego złożeniu - nie ma szansy na jakiekolwiek śledzenie do czasu aż będzie wysłane

5 maja 2021

Dwa dni temu złożyłam przez stronę dwa zamówienia, pieniądze zostały pobrane z konta, ale nie dostałam na maila potwierdzenia zamówienia. Kontaktowałam się w tej sprawie przez czat (bo telefon nie odpowiada, a na maila nikt nie odpisuje), powiedzieli że nie widzą moich zamówień, a pieniądze wrócą na moje konto w ciągu 48 godz. Skończyło się tym, że nie mam ani rzeczy, ani ponad 300 zł...

30 kwietnia 2021