Next Recenzje

298 936

4,3

Aktualizacja: Zgodnie z prośbą sklepu wysłałam wiadomość na adres "we_are_listening "z kompletem danych i załącznikiem, jednak nikt nie odpowiada. Sprawa wciąż pozostaje nierozwiązana.

Kupuję głównie dla dzieci od niemowlaczka, jakość ciuszków bardzo dobra, wykonanie również. Ostatnio po trzech latach kupowania pierwszy raz przyszło mi coś zwrócić. Trochę się obawiałam ale wszystko... Zobacz więcej

1. Sklep odzieżowy
  2. Sklep z odzieżą dziecięcą
  3. Sklep z kosmetykami
  4. Sklep z dodatkami
  5. Sklep meblowy
  6. Sklep z odzieżą sportową

Next.co.uk - Shop online for the latest fashion for women, men, children and homeware. Next day delivery and free returns.

Doskonała

299 tys. recenzji

Wszystkie recenzje

(298 936)

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 29 935

Napisz recenzję

Zamowienie złożyłam 8 marca otrzymałam…

Zamowienie złożyłam 8 marca otrzymałam przed czasem czyli dzisiaj 14.03 a według Next powinnam 15.03.23. Przeczytałam wiele negatywnych opinii dlatego postanowiłam napisać, że jestem bardzo zadowolona. 2 sukienki oraz torba są przepiękne. Jestem zachwycona. Normalnie noszę S/M w tym przypadku M był właściwym rozmiarem. Nie mam doświadczenia ze zwrotem więc nic nie napiszę w tym temacie natomiast dostawa była gratis.

14 marca 2023

Zanim złożyłam w dniu 31.01.2023…

Zanim złożyłam w dniu 31.01.2023 zamówienie zadzwoniłam na infolinię Next, gdzie zapewniano mnie wysyłka przez DHL oraz DPD umożliwia odbiorcy przekierowanie paczki do punktu odbioru. Zostałam oszukana. Paczka nadana przez DHL PARCEL nie zawierała możliwości jej przekierowania do punktu co uniemożliwiło odbiór zamówienia. Next pobrał pieniądze, mimo że paczki nie doreczył. Sprawa już została zgłoszona do Visa i jeżeli do 09.02.2023 nie otrzymam zwrotu pieniędzy złożę zawiadomienie na policji z wnioskiem o ściganie. Pisanie na adres zamieszczony w Regulaminie Next nic nie daje. Odpowiada automat ciągle tym samym tekstem. Na adres we_are_listening itd. wysłałam interwencję, ale nikt nie odpowiedział na moje zgłoszenie.

2 lutego 2023

Odpowiedź od Next

Cześć, dziękuję za opinię, bardzo mi przykro z powodu tego, co się stało. Chcielibyśmy mieć możliwość dalszego przedyskutowania tego z Tobą. Wyślij nam e-mail na adres we_are_listening@next.co.uk, a wkrótce się z Tobą skontaktujemy.

Wszystko w porządku

Zamawiałam ubranka dziecięce. Na stronie Next prosto od nich taniej niż na innej znanej stronie gdzie też można kupić ich ubrania. Wysyłka DHL z Niemiec - myślałam że będzie z UK. Po rejestracji i zakupie brak jakiejkolwiek informacji na ich stronie. Skontaktowałam się poprzez chat po angielsku z obsługą klienta, która potwierdziła że otrzymali zamowienie. Na drugi dzien już poprawnie wszystko widniało. Paczka dostarczona szybciej niż pisali na stronie. 2dni później była już u mnie. Towar zgodny.

24 stycznia 2023

Zamówienie - brak reakcji kasa poszła

Zamówienie - brak maila o potwierdzeniu. Kasa z konta poszła, brak odpowiedzi na maile... wysłałam z 15 maili z prośbą o kontakt.... dramat. Pozew zbiorowy ?

26 grudnia 2022

Odpowiedź od Next

Cześć, dziękuję za Twoją opinię, bardzo mi przykro, że nie otrzymałeś żadnego potwierdzenia zamówienia. Chcielibyśmy mieć możliwość dalszego przedyskutowania tego z Tobą. Napisz do nas na adres internationalonline@next.co.uk, a wkrótce się z Tobą skontaktujemy.

Pisałam 4 razy na czacie next w sprawie…

Pisałam 4 razy na czacie next w sprawie zwrotu środków za niezrealizowane zamówienie z 25 grudnia. Obiecują, że wyślą środki, poźniej, że niby zostały wysłane, a ja cały czas ich nie mam. Nasuwa się tylko jedno słowo "oszustwo". Jeżeli nie zwrócą będę musiała zgłosić sprawę. Doprawdy żałosne. Nigdy z czymś takim się nie spotkałam.

15 stycznia 2023

Odpowiedź od Next

Hi Agata, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Next wysyła wadliwe produkty

Zamówiłam kurtkę dla dziecka i uwaga przyszła pocięta! Nie stało się to w trakcie transportu, bo opakowanie zewnętrzne oraz folia, w której była kurtka były w stanie nienaruszonym. Nie wiem jak można coś takiego wysłać! Zwrot do Niemiec wynosi około 60zł i oczywiście next nie pokrywa kosztów. Nie polecam! Więcej nic z tego sklepu nie zamówię!

2 stycznia 2023

Odpowiedź od Next

Hi Marta, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Zamówienie złożone pieniążki pobrane a…

Zamówienie złożone pieniążki pobrane a produktów nie otrzymałam. Kontaktu brak mimo pisanych maili. Nigdy więcej .

7 grudnia 2022

Odpowiedź od Next

Hi Malgorzata, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Oszuści

Nie kupujcie w tym sklepie, oszuści, bandyctwo, wplacasz pieniądze i ani kasy ani produktu. Malo tego dowiaduje się, ze nie zlozylam zamówienia. A kopia przelewu to co niby😃 przestrzegam przed tym sklepem. Wszystko ładnie, pięknie do momentu gdy skladasz zamowienie. Malo tego zarejestrowalam się, przeszlam cala drogę zamawiania i w momencie kiedy juz oplacilam to NAGLE zamowienie zniknęło i okazuje się, ze nic nie zamawiałam😃😃😃. Pozostal mi tylko mail z oplatą Przelewy 24. Ostrzegam przed tym sklepem. Szkoda, ze przeczytalam opinie po zlozeniu zamowienia. Nalezaloby zlozyc zawiadomienie o oszustwie. Ale nie mam na to czasu i przeboleję te 188 zl. OSZUŚCI I TYLE!!!!!!!!!!

17 listopada 2022

Odpowiedź od Next

Hi, thank you for your feedback, I'm really sorry to hear that you have had these issues. We’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

ODRADZAM

ODRADZAM! Sklep udaje, że nie ma zamówienia. Nie ma kontaktu telefonicznego- nikt nie rozmawia po polsku, a strona polska. Nie oddają pieniędzy za zamówienie, a bank potwierdza przelew. Boksują się mailami. ZŁODZIEJE!!!!!!!
NIE ZMAWIAĆ BO STRACICIE PIENIĄDZE

30 listopada 2022

Odpowiedź od Next

Hi Sylwia, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Niezrealizowane zamówienie

Niezrealizowane zamówienie. Złożone 7.11, opłacone PayPal. Sklep „udaje”, że takiego nie otrzymał mimo wystawienia faktury i nadania numeru transakcji. O zwrot środków trzeba sie upominać. Zreszta na dzień dzisiejszy jeszcze nie dotarły.

7 listopada 2022

Odpowiedź od Next

Hi, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Zamówienie złożone 07.11.2022

Zamówienie złożone 07.11.2022. Dotarła tylko cześć. Drugiej brak ( na kwotę 365zł). Brak kontaktu, brak odpowiedzi na maile. Czekam do wtorku, 22.11 do 10:00 na numer listu przewozowego albo zwrot wplaconych pieniedzy za niewyslany towar albo zglaszam na policję wyłudzenie. Pozdrawiam baaardzo serdecznie, Wasza była klientka, Kinga Matczyk

19 listopada 2022

Odpowiedź od Next

Hi there, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Czekam od miesiąca na zwrot swoich…

Czekam od miesiąca na zwrot swoich środków za nieotrzymane zamówienie. Co chwile dostaje odpowiedź, że już w przyszłym tygodniu pieniądze zostaną mi zwrócone, gdyż zlecenie zwrotu zostało wysłane kilka razy. Za każdym razem ta sama odpowiedź na maila.

20 października 2022

Odpowiedź od Next

Hi Natalia, thank you for your feedback. We’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Zamówienie złożone na 372 zł brak…

Zamówienie złożone na 372 zł brak kontaktu ze strony firmy i brak zamówienia
Jeśli nie dostanę zwrotu na konto,będę musiała zgłosić sprawę na policję

6 listopada 2022

Odpowiedź od Next

Cześć, dziękuję za Twoją opinię, to naprawdę rozczarowujące, że nie otrzymałeś zamówienia ani zwrotu pieniędzy. Bardzo chcielibyśmy mieć możliwość dalszego omówienia tego z tobą. Napisz do nas na adres we_are_listening@next.co.uk, a wkrótce się z Tobą skontaktujemy.

Katastrofa

Katastrofa. Czekalam miesiac na zamowiony towar. Po tym czasie bez jakiegokolwiek powiadomienia dostałam zwrot kosztów za ubranie, przy czym wchodząc na ich strone to samo ubranie w tym samym rozmiarze jest niby na stanie. Nie da sie połączyc z polskim konsultantem. Dzwonie do Warszawy i wszyscy mówią tylko po angielsku. Porażka.

10 listopada 2022

Odpowiedź od Next

Hi Natttt, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Next nie trzyma rozmiarowki a koszt zwrotu to ok 55zl :(

Bardzo podobają mi się produkty Next dla dzieci, ale ze względu na koszty zwrotu nigdy nie zamawiam butów (nie trzymają rozmiarówka). Z ubraniami zawsze było ok, ale 2 ostatnie zamówienia, porażka- sukienka kupiona dla 2letniej córki jest dobra na 4 latke :) a ta dla 4latki dla 6latki :( koszt zwrotu…. Masakra nie opłaca się zwrócić, nie opłaca się zostawiać :(

14 października 2022

Odpowiedź od Next

Hi, thank you for your feedback. We’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Odzież zniszczona...

Bluzka przyszła z całkiem podartą falbanką... Dodatkowo ciuchy szyte na kobiety z bardzo małym biustem.
Szkoda, bo jakość rzeczy uważam dobra, można znaleźć naturalne materiały.

6 września 2022

Odpowiedź od Next

Hi Emilia, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

bardzo drogi koszt zwrotu

Zamówiłam spodnie i bluzę dla syna. Spodnie dostałam od razu po dwóch dniach , "bluza" przyszła po kolejnych dwóch dniach - niestety okazała się spodniami dla dorosłej osoby w rozmiarze S .Dzisiaj poszłam odesłać towar - koszt najtańszej przesyłki do Niemiec to 55 zł - to połowa wartości bluzy !!! Szok - powinniście udostępnić gdzie pokrywacie 70% kosztów wysyłki skoro nie ma możliwości zwrócić towaru na terenie polski !!!

28 października 2022