Data mojego lotu została zmieniona, najpierw wnioskowałem o lot alternatywny jednak kiedy takiego mi nie zaproponowano zażądałem zwrotu pieniędzy. Czekam już prawie miesiąc i każdy kontakt z infolinią... Zobacz więcej
Trafiłem na tę stronę z wakacyjnych piratów. Zaklepałem i zapłaciłem za wyjazd na majówkę do Paryża. Rezerwacja została opłacona na 3 dni przed planowanym wylotem. Wtedy dopiero zacząłem czytać opinie... Zobacz więcej
Wszystko w porządku, loty+hotel zgadzały się w 100%, śniadania były wliczone w cenę. Trochę się przestraszyłam już po opłaceniu wyjazdu, gdy przeczytałam opinie (nie zauważyłam w trakcie, że booking r... Zobacz więcej
Po przeczytaniu komentarzy ale już po zapłaceniu zaliczki mało się nie rozmyśliłem, jednak postanowiłem zaryzykować. Kontakt z doradcami faktycznie ciężki jak się nie zna języka ale jak na czacie popr... Zobacz więcej
Here at lastminute.com, travel and leisure is what drives us. From hotels, city breaks and holidays to theatre, entertainment and spa days, we’re specialists in creating amazing experiences and unforgettable memories. Founded in 1998, we're experts in brightening up online travel. And we’re among the worldwide leaders in the field, helping more than 10 million customers each year to find their own perfect travel and leisure experiences.
lastminute.com – the inspiring travel company

- A worldwide leader in the travel and experience industry since 1998
- Every year 10 million experience seekers, from culture vultures to sun worshippers, book their travels and experiences with us. Why? Because we focus on making every moment worth living from click to trip and beyond. And we offer our customers a wide range of products to enable them to create unique memories. Whether it’s city breaks, including hotels and flights, longer holidays, the best theatre shows or relaxing spas, we are lastminute.com and great things happen here.
Stany Zjednoczone
- www.lastminute.com
Zdecydowanie odradzam !!!!
Zdecydowanie odradzam !!!!
Zabukowałem wycieczkę do Paryża. 2 dni po zabukowaniu wybuchły zamieszki. Palono auta, niszczono witryny sklepowe, zabytki. Biuro obsługi po moich telefonach twierdziło ze sytuacja jest całkiem stabilna i Paryż jest miejscem bezpiecznym dla turystów. Dwa lata wcześniej miałem podobna sytuacje z wycieczka do Egiptu, gdzie samo biuro podroży martwiąc się o klienta anulowało wycieczkę, zwracając koszt podroży z racji obawy o zdrowie i życie podróżującego. Udając się do Paryża narażaliśmy się na niebezpieczeństwo. Z tej racji chciałem anulować rezerwacje 2 tygodnie przed jej realizacja. Dzwoniłem kilkukrotnie do biura podroży aby uzyskać informacje o ewentualnych zwrotach i jak będzie to przebiegać. W odpowiedzi zostałem zbywany za każdym razem, tłumaczeniami niejakiej pracy nad oferta zwrotu. Ostateczna oferta miała zostać ukazana dzień przed czyli 14 grudnia co, jest śmieszne i niedorzeczne. Dzień przed nie uzyskałem żadnych informacji, wiec zadzwoniłem do biura obsługi klienta tylko po to żeby dowiedzieć się ze nie odzyskam żadnych pieniędzy. Przy wcześniejszych rozmowach zbywano mnie tłumaczeniem ze sam muszę dzwonić do hotelu, linii kolejowych co jasno wynika ze biuro podroży potrzebne jest tylko do pobrania od nas "daniny" za coś co nawet nie nazywa się pomocą oraz wyręczeniem klienta w jakimkolwiek zorganizowaniu podroży. Jestem bardzo niezadowolony i z cala pewnością była to moja ostatnia przygoda z Lastminute.com. Zdecydowanie odradzam korzystania z jakichkolwiek usług tego biura.

Odpowiedź od lastminute.com
Nie polecam!!!
Nie polecam!!!! Kupilam bilety, które mialy byc ma nastepny dzień. 12h czekalam na potwierdzenie lotu. Dzwonilam co 2h na infolinie, gdzie jedyna informacje jaka uzyskałam bylo "proszę czekać " kilka godzin przed wylotem otrzymałam maila ze lot nie został potwierdzony. Za 3 bilety z Hiszpanii do Londynu zostala pobrana kwota 1100 funtów. Lot nie potwierdzony co wiąże sie z tym ze biletow tez nie bylo!! A na zwrot trzeba czekać 20dni.

Odpowiedź od lastminute.com
Für polnische Nutzer
Strona, której można zaufać. Już trzeci raz korzystam z ich usług, zawsze otrzymałem to co zabukowalem. Profesjonalny servis, dobre ceny!
Jestem zadowolona choć mogliby pobierać…
Jestem zadowolona choć mogliby pobierać kwotę jaką dają na samym początku, a tu wiadomo kurs waluty pójdzie do góry i płaci się jednak więcej. Transakcja przeszła, nic nie odwołali, lot do Kolumbii się odbył, na lotnisku żadnych problemów. Polecam.
love last minut
Francja-Tunezja
Właśnie wróciliśmy z Turcji, gdzie byliśmy wraz z lastminute.com (wycieczka z Francji). Pierwszy raz korzystaliśmy z usług tego biura. Ofertę znaleźliśmy w przeddzień wyjazdu, zatem było to "prawdziwe last minute". Zanim zdecydowaliśmy się na wyjazd, poszukaliśmy opinii o biurze - i w tym momencie prawie się rozmyśliliśmy. W ostatnim czasie pojawiło się mnóstwo negatywnych komentarzy, szczególnie o braku potwierdzenie wycieczki. Zdecydowaliśmy się zadzwonić na infolinię i to był strzał w 10. Dopytaliśmy o szczegóły wyjazdu i zrobiliśmy rezerwację telefoniczną. Potwierdzenie mailowe dostaliśmy jeszcze podczas rozmowy z panią z infolinii. Wyjazd odbył się w terminie, bez najmniejszych problemów ani z lotami, ani z zakwaterowaniem. Wypoczęliśmy i jesteśmy w pełni zadowoleni.
Oszukali mnie i tyle...
Krótko mówiąc oszuści. Po 9 dniach anulowali mi bilety, chociaż przysłali potwierdzenie. Kasy nadal nie zwrócili, tracę na odsetkach, różnicach kursowych i wydanych pieniądzach na kolejne loty powiązane. Nie tylko zepsuli nam wspólne wakacje, to jeszcze doprowadzili do konkretnych strat finansowych. Nie polecam. Zastanawiam się nad procesem sądowym, bo koszt rezerwacji (6 osób) to 12 tys. zł.
edit
9.02.2017 otrzymałem zwrot w wysokości: 11631,88 zł, a zapłacony koszt biletów to: 12453,15 zł. Różnica to 821,27 zł!
In short fraudsters. After 9 days, I canceled the tickets, although they sent a confirmation. Cash is still not turned, I lose interest income, foreign exchange differences and spent money on another flight related. Not only spoiled our common holiday, it even led to specific financial losses. I do not recommend. I wonder about the lawsuit, because the cost of booking (6) is 12 thousand. zł.
edit
02/09/2017 I received reimbursement in the amount of 11,631.88 zł and paid the cost of tickets is: 12,453.15 zł. The difference is 821.27 zł!