Odwołano loty, 3 miesiące walki brak zwrotu. Zadzwonili powiedzieć, ze nie oddadzą pieniędzy jeżeli sami ich nie dostaną od linii lotniczej. Zgłoszony chargeback. W pierwszej próbie powiedzieli że wsz... Zobacz więcej
Bardzo szybki i rzeczowy kontakt z agentem - sprawa dot. anulowanego lotu i złożenia wniosku o zwrot wpłaconych środków (wszystko załatwione w 100%).
Trafiłem na tę stronę z wakacyjnych piratów. Zaklepałem i zapłaciłem za wyjazd na majówkę do Paryża. Rezerwacja została opłacona na 3 dni przed planowanym wylotem. Wtedy dopiero zacząłem czytać opinie... Zobacz więcej
Wszystko w porządku, loty+hotel zgadzały się w 100%, śniadania były wliczone w cenę. Trochę się przestraszyłam już po opłaceniu wyjazdu, gdy przeczytałam opinie (nie zauważyłam w trakcie, że booking r... Zobacz więcej
Here at lastminute.com, travel and leisure is what drives us. From hotels, city breaks and holidays to theatre, entertainment and spa days, we’re specialists in creating amazing experiences and unforgettable memories. Founded in 1998, we're experts in brightening up online travel. And we’re among the worldwide leaders in the field, helping more than 10 million customers each year to find their own perfect travel and leisure experiences.
lastminute.com – the inspiring travel company

- A worldwide leader in the travel and experience industry since 1998
- Every year 10 million experience seekers, from culture vultures to sun worshippers, book their travels and experiences with us. Why? Because we focus on making every moment worth living from click to trip and beyond. And we offer our customers a wide range of products to enable them to create unique memories. Whether it’s city breaks, including hotels and flights, longer holidays, the best theatre shows or relaxing spas, we are lastminute.com and great things happen here.
Stany Zjednoczone
- www.lastminute.com
Pozytywnie rozpatrzono wniosek o…
Pozytywnie rozpatrzono wniosek o anulowanie wynajmu samochodu. Teraz czekam na wypłatę środków
Ogromne rozczarowanie
Dnia 13.01.2024 dokonałem rezerwacji za pośrednictwem witryny lastminute.com. Lot do Houston, Texas, przez Berlin - PNR linii lotniczych LDBKNH. Następnie otrzymałem maila do aktywacji konta na stronie. Pomimo wykonanych kroków juz dnia 15.01.2024 otrzymałem maila z informacją o anulowaniu lotu, wraz z informacką, że zwrot środków nastąpi w ciągu kilku dni. Od tamtej pory nie zauważyłem wpływu środków.Kontaktowałem się już kilka razy z lastminute.com pod nr 48 22 213 99 64, za każdym razem słyszę to samo, mam anulować reklamację, a otrzymam zwrot środków, lub, że mam kontaktować się z bankiem. NIe polecam i zdecydowanie odradzam. Do dziś dnia nie otrzymałem zwrotu ponad 6 tysięcy złotych!!!!
Oszuści. Omijajcie szerokim łukiem
Po tygodniu od zakupu usługi hotel + lot odwołałem cześć rezerwacji - hotel, a zostawiłem lot. Zwrócili mi za hotel 560Euro z 805Euro jakie kosztował hotel reszta to ich opłaty manipulacyjne (105 Euro) i inne opłaty o których nie udało mi się uzyskać informacji. Składam sprawę do sądu!!! Wakacje zepsute. Ta firma to tragedia poszywająca się pod Booking.
Wszytko w najlepszym porządku, super, polecam
Poszukując przelotu i hotelu na Azorach w booking.com z automatu zostałem przekierowany na strone lastminute.com. Wiązało się to z zainstalowaniem nastepnej aplikacji aby w pełni kontrolować przebieg rezerwacji. Wszytko poszło, "jak po maśle" Rezerwacja przebiegała bez zastrzeżeń, hotel strzał w 10-tkę, 3 loty w każdą stronę też OK. Nic nie odwołane, wszysko na czas i bez problemów. Jeszcze przed wylotem zamiana pokoju na większy i z widokiem na morze zaktualizowana przes system i hotel w ciągu 24 godzin. Ceny przelotów konkurencyjne do innych wyszukiwarek i ofert na stronach linii lotniczych. Jedyna niedogotność to brak możliwości zmiany karty do płacenia za usługi, która w booking.com jest dostępna na każdym etapie rezerwacji i w dowolnym momencie (chyba że nie zauważyłem). Generalnie z całości procesu jestem bardzo zadowolony. Dziękuję i polecam.
Nie taki diabeł straszny jak go malują
Zasadą jest, że człowiek niezadowolony wylewa swe żale i chętnie dzieli się opiniami. Postanowiłam to zmienić i podzielić się pozytywną opinią. Miałam moment zwątpienia, gdy po opłaceniu zaczęłam czytać opinie o lastminute.com. Niepewność do czasu wylotu rodziny na wakacje trwała 5 dni. 5 dni stresu czy lot jest faktycznie wykupiony, czy po wylądowaniu na Malcie nie będą bezdomnymi, bo hotel niezarezerwowany 🙈 Żadne obawy się nie potwierdziły. Powiadomienie o odprawie online dotarło przed czasem, a w hotelu czekał pachnący pokój. Wszystko profesjonalnie i komfortowo. Było to nasze pierwsze doświadczenie z podróżą zagraniczną bez biura podróży i chętnie w przyszłości skorzystam z rodziną z usług lastminute.com
Omijać szerokim łukiem !!
Omijać szerokim łukiem !!! Zrobienie odprawy w przypadku zmian w rozkładzie to jakiś koszmar! Zarówno w jednym jak i drugim kierunku nie bez akceptacji zmian nie dało się zrobić odprawy. Akceptacji też nie dało się zrobić w wizzair bo to lastminute powinno to zrobić a nie zrobiło . Jutro wylot a my siedzimy już 4h i doprosić się nie możemy akceptacji. Odsyłani jesteśmy do różnych konsultantów automatycznych a jak już realny się łączy to nie potrafi pomóc. Niczego tu nie kupujcie. Ja już nie skorzystam z ich usług choćbym miał 1000zl taniej zapłacić.
OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM!!!
OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM!!!
Oszuści. Zapłaciłam za hotel kartą debetową bez problemu, za bilety lotnicze nie mogli pobrać płatności, z tej samej karty ani z żadnej innej, nawet gdy próbowałam sama zapłacić. Obsługa klienta jest ale bardzo słaba, nie pomogą rozwiązać problemu. Anulowałam rezerwację, to tego samego dnia dostałam wiadomość po zalogowaniu na ich stronie, że próbowali skontaktować się ze mną wielokrotnie, co nie jest prawdą. Telefon nie dzwonił ani nie mam żadnej wiadomości na e-mailu. Poinformowali mnie, że jeżeli nie zapłacę 70 Eur (czyli kwoty za bilety) w ciągu 10 dni to wejdą na drogę sądową.
Es war alles prefekt
Firma nie ma zamiaru zwracać pieniędzy…
Firma nie ma zamiaru zwracać pieniędzy nawet kiedy było bezpłatne odwołanie rezerwacji, ponadto pobierają opłatę za odwołanie tejże rezerwacji i nie wiem czy jest do końca legalne. Uważajcie na tą firmę dla mnie jest to kolejna firma oszustów i bardzo sprawnie wyłudzają pieniądze z konta i dzieje się to automatycznie płatność kartą i nie wiem czy bank może coś takiego zablokować czy reklamować.
Najgorsza firma
Najgorsza firma! Kłamią że odwołanie rezerwacji jest bezpłatne. Mieliśmy wykupiony lot z hotelem i z powodów osobistych musielismy zrezygnować. Całość miała kosztować 2100€,a zarządali od nas opłaty 1330€za anulowanie, bo ponoć Ryanair taka wzial opłatę. To ile kosztował hotel za tydzień pobytu dla 4 osób z pełnym wyżywieniem, 800€?! Oszuśc
i!!!
masakra
Kontakt masakra! - jedyna rozmowa z botem, którym i tak się nic nie załatwi. Musieliśmy zrezygnować z wycieczki ( przelot+zakwaterowanie) niestety nigdzie nie mogliśmy uzyskać informacji na temat kosztów rezygnacji :( dopiero po kliknięciu w ciągu 72 godzin otrzymaliśmy informację o śmiesznej kwocie zwrotu! Oczywiście przywrócić rezerwacji już nie można. NIKOMU NIE POLECAM
Wszystko tak jak trzeba
Wszystko poszło zgodnie z planem. Żadnych problemów.
Firma nie potwierdziła mojej…
Firma nie potwierdziła mojej rezerwacji, brak konkretnej informacji dlaczego mają problemy techniczne i kiedy je rozwiążą, co finalnie zakończyło się anulacją mojej rezerwacji, ponieważ „ ceny się zmieniły” i zaprzepaściło to mój urlop. Nie polecam.
Loty do Australii
Szczerze zawsze zanim coś kupie gdzieś taniej, zamówię, etc. sprawdzam opinie w internecie (przecież dużo się słyszy o oszustwach). Oczywiście w przypływie emocji jak kupowałam loty u tego pośrednika nie sprawdziłam nic (wyszukane wszystko przez skyscanner). Tym bardziej byłam zmartwiona jak już zaczęłam czytać opinie haha. Lot nie byle jaki - bo z Londynu do Australii i z powrotem, więc jak się można było domyśleć i tak nie były to małe pieniądze. Kupiłam loty 10 miesięcy wcześniej. Jedynie do czego mogłabym mieć zarzuty to do ilości zmian godzin wylotu/powrotu, ale wiadomo to nie wina pośrednika. Wszystko przebiegło pomyślnie. Doleciałam tam i z powrotem, zero problemów z rezerwacją czy samym lotem. Także osobiście jestem bardzo zadowolona.
Oszukują
Chcieliśmy potwierdzić stricte z hotelem rezerwacje, okazało się, że takiej nie mają, bo została anulowana. oD 3 tygodniu nie możemy ustalić konkretów co do hotelu z lastminute.com - jesteśmy spychani z biura lastminute.com aby przesłać naszą korespondencję z hotelem, po czym nic nie jest ustalone.. Dlaje nie mamy noclegu, a wyjazd do Miami, koszty poniesione w postaci opłaconych wycieczek, auta, itd już ponieśliśmy, a lastminute.com nie potrafi ustalić nam noclegu. Kontakt turbo ciężki, ale dopiero od momentu jak się okazało, że w hotelu nie ma rezerwacji, uciekają od problemu. Co więcej tydzień przed wylotem anulowali nam rezerwację i nie odbierają.. Jeśli chcecie mieć pewne wakacje - to nie korzystajcie z tego biura,my jesteśmy załamani.
Lot 👍nocleg👎 Rzym
Kiedy dojechaliśmy do campingu ze znajomymi, okazało się że camping nie posiada naszej rezerwacji. Aby porozumieć się z biurem należy pisać z botem na chacie i dopiero na następny dzień skontaktował się ze mną konsultant. Na szczęście wszystko się wyjaśniło. Musieliśmy z własnej kieszeni zapłacić za dwie noce, (na szczęście camping później zwrócił nam pieniądze). Całe szczęście że były wolne bungalowy, bo inaczej nie mielibyśmy gdzie spać (przyjechaliśmy po zmroku). Mimo przyzwoitej ceny, uważam, że nie było to warte tych nerwów których doświadczyliśmy.
Lot + hotel wszystko O.K
Po przeczytaniu komentarzy ale już po zapłaceniu zaliczki mało się nie rozmyśliłem, jednak postanowiłem zaryzykować. Kontakt z doradcami faktycznie ciężki jak się nie zna języka ale jak na czacie poprosiłem o rozmowę z kimś po polsku to zadzwonił pan z Anglii i mogłem załatwić sprawę.
Nie mam zastrzeżeń
Nie mam zastrzeżeń, wszytko za co zapłaciłam zostało zrealizowane. Podróż przebiegła bez problemów.
Ta firma to żart
Ta firma to żart!
Kupiłem 2 bilety do Szanghaju poprzez kayak. Rezerwacje nie były widoczne na stronach przewoźników co już samo w sobie było stresujące, a kontakt z lastminute to jakiś żart (chat boty, etc). Następnie otrzymałem informacje, iż przewoźnik (AirChina przesunął lot o 24h co totalnie rozwalało mi plany) więc zawnioskowałem o zwrot. Otrzymałem informacje, iż OK ale zwrot potrwa do 2 msc. Oczywiście z kontaktu tylko chat. Zablokowałem inne bilety w innej firmie i wszystko pięknie i bez stresu. Omijać szerokim łukiem