Zakupiony przeze mnie w IKEA w dniu 21.03.26 dywanik... cuchnął moczem lub myszami tak okropnie, że go wyrzuciłam! Kupowałam go w pośpiechu, więc zorientowałam się, że śmierdzi - po rozwinięciu go (by... Zobacz więcej
Nie polecam . TEN SKLEP TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO. Robiłem zakupy w sklepie internetowym, zapłaciłem za zakupy blikiem, potwierdzenia transakcji w sklepie nie otrzymałem, towaru też . Sam musiał... Zobacz więcej
Ofukaja Cię na hali. Obsługa kafeterii Cię ofuka. Do tego pani na kasie będzie wmawiać, że produkt, który kupujesz, jest droższy niż w rzeczywistości ,zablokuje kasę, będzie cię traktować jak zlodzie... Zobacz więcej
Zamówienie podzielone na dwie paczki, ktore zostały wysłane tego samego dnia, jedna dotarła a druga nie, więc fajnie że mam koszyki, które są zestawem do półki natomiast nie mam półki oraz mam koszyki... Zobacz więcej
Pralka przyjechała wgnieciona i jedyne…
Pralka przyjechała wgnieciona i jedyne co są w stanie zaproponować to wymianę? Zmarnowane dwa dni czekania na dostawę bo nie informują o której będzie, pralka zalega w mieszkaniu. Pierwszy wolny termin na odebranie pralki za tydzień. Męczenie się na infolinii. Powinna być wymiana i rabat za zmarnowany czas
Projekt mebli kuchennych sporządzono w…
Projekt mebli kuchennych sporządzono w Punkcie IKEA. Moje zamówienie było realizowane w kilku dostawach w okresie od 13.12.2024 do końca lutego 2025 roku. Było to dla mnie wielkim utrudnieniem i wstrzymywało prace remontowe w moim mieszkaniu. Nadmieniam, że realizacja zamówienia miała nastąpić w ciągu dwóch tygodni.
Przez ten czas kilkakrotnie chodziłam do Punktu IKEA, w końcu utrzymywałam kontakt z działem reklamacji i przez ten dział miałam dalszą realizację zamówienia. Przecież nie ma innej drogi kontaktu czad lub reklamacja. Domagałam się rekompensaty za utrudnienia i poniesione straty.
Za niedogodności otrzymałam kod od IKEI na kwotę 200złotych z pisemną informacją, że mogę go wykorzystać do dnia 28.02.2025 jak mi wygodnie, więc tak uczyniłam dokonując za ostatnią dostawę zapłaty pomniejszonej o 200zł.
Nie dość, że nie wywiązują się z terminowej realizacji zamówienia, nie poczuwają się do rekompensaty z tego tytułu, chociaż na początku jest obiecywana, to zastraszają twierdząc, że odnoszę nieuzasadnioną korzyść majątkową i konsekwencjami z tego tytułu, bo wykorzystałam przyznany kod rabatowy w kwocie 200zł.
Wprowadzają ludzi w błąd i stwarzają problemy udzielając kody rabatowe, których nie można wykorzystać.
Byłam ciągle nękana o wpłatę, moje zwrotne wyjaśnienia nie były brane pod uwagę. Dzisiaj dokonałam przelewu tej kwoty i chcę zapomnieć o całej sprawie. Ostrzegam wszystkich, chcecie mieć spokojne życie to z dala od IKEA.
Obsługa klienta najgorsza z możliwych
Patetyczne jest, ze personel w Ikei w Polsce nie zna przepisów obowiązujących w Ikei PL, nie podaje adresu mailowego gdzie klient ma prawo napisać skargę lub mailowo złożyć reklamacje lub zgłosić inne dla klienta ważne informacje o zakupionym towarze lub nie otrzymanym towarze etc...
Każdy kraj ma podany e-post na stronie Ikei.
Ikea e Polsce nie ma najmniejszego zamiaru takowego e-post ujawnić dla klientów i fałszywie twierdzi, ze takowy e-post nie istnieje.
Oczywiście, ze e-post również w Ikei w Polsce istnieje. Nieujawnienie go lub blokowanie maili wysyłanych przez klienta jest niezgodne z przepisami prawnymi.
E-post w Ikei w Polsce, z którego każdy klient ma prawo skorzystać i który MUSI być ujawniony na stronie Ikei PL to;
customer.support.pl---ikea.com
Zamiast małpy zrobiłam trzy kreseczki.
Personel nie rozumie, albo udaje, ze nie rozumie, ze do Ikei należy obowiązek złożenia reklamacji gdy towar do klienta przez firmę, zatrudnionạ przez Ikeię nie dotarł. Reklamacje w takim wypadku jest zobowiazana złożyć Ikea, a nie klient.
Personel nie rozumie co znaczy reklamacja i o czym mówi prawo konsumenta. Personel nie jest w stanie zrozumieć polityki zwrotów Ikea co jest niemalże zadziwiające.
Interesujące jest, ze tylko Ikea w Polsce ma wyraźne braki na temat produktów, zwrotów, reklamacji i przede wszystkim w obsłudze klienta.
Niedoedukowany personel nigdy nie będzie w stanie zaoferować klientowi odpowiedniej i wystarczajạco dobrej obsługi.
Obsługa klienta Ikei w Polsce to delikatnie ująć; Porażka...
Fatalna jakość za wysoką cenę
Fatalna jakość za wysoką cenę. Meble-jednorazówki o fatalnej jakości i zerowej trwałości.
Bezpodstawnie odrzucona reklamacja
Zakupiłam zegarek elektroniczny z funkcją budzika. Niestety zegarek spieszy się nawet kilka minut na dobę. Po tygodniu daje to nawet 20 kilka minut opóźnienia. Zareklamowałam produkt, jednak Ikea odrzuciła reklamacje tłumacząc się, że nie jest to wada jakościowa. Wygląda na to, że według nich zadaniem zegarka nie jest odmierzanie czasu... Mam teraz klocek który wyświetla przypadkowe cyfry ale którego nie można nazwać zegarkiem. Gdybym odważyła się go użyć jako budzik mój pracodawca mógłby nie być zadowolony...
IKEA to porażka
IKEA nie przesłała zamówienia do firmy transportowej w związku z tym nie został dotrzymany termin montażu. Po reklamacji wyznaczony nowy termin i część dostawy realizowana przez InPost. Mimo że zapłaciłam za dostawę z wniesieniem, ponad 100kg szafek dostarczonych przez InPost trzeba wytargać samemu na pierwsze piętro. Mimo że wydałam górę pieniędzy na kuchnię,to i tak Wielkanoc w hotelu - w ramach rekompensaty Ikea zaproponowała voucher 200 PLN, chyba na klopsiki. Jak to w rodzinie, przepraszam w Ikea family, lepiej na zdjęciach niż w realu. Nigdy więcej.
Tragedia
Tragedia, odradzam, cały dzień stracony na oczekiwanie na dostawę, w trakcie był wykonywany tel do ikea w celu ustalenia dokładniejszej godziny dostawy, weryfikacja z ich strony - dane klienta, nr tel do zamówienia, e-mail, weryfikacja ok, więc ustalone, że dostawca będzie między 10 a 11:45, po 13-tej ani widu ani słychu... kolejny tel do ikea - ta sama weryfikacja, dane + nr tel i e-mail, wszystko się zgadza, Pan potwierdza, no i informuje, że trzeba ustalić inny termin, bo nr telefonu był w zamówieniu źle wpisany, że zamawiający podał 2x kierunkowy 48 i 2 ostatnie cyferki zjadło. Ja się pytam jakim cudem 2 razy ten nr tel przeszedł poprawnie weryfikację, skoro nie mieli 2 ostatnich cyferek... Jak? i Pan na chama wciska, że wina klienta, więc pytam, skoro było dzwonione przed dostawą i w weryfikacji został podany nr prawidłowy pełny, w jakimś celu był weryfikowany, to jakim cudem kierowcą (bystry z resztą bardzo) dzwoni na nr 4848..... ???? Po czy sobie zgłasza, że nie ma takiego nr i ma w dupie... Takie metody widocznie mają w ikea, omijać szerokim łukiem...A człowiek czeka jak idiota na dostawę 6h... Tragedia.
Dno i jeszcze raz dno
Dno i jeszcze raz dno. Kiedy cztery lata temu kupowałam szafki do kuchni, najpierw nie dostarczyli ich w terminie twierdząc, że nie zapłaciłam a następnie kiedy po tygodniu znaleźli moją płatność dostarczyli nie pasujące szuflady do szafki pod zlew. Kiedy człowiek robiący remont pojechał żeby to wymienić, oświadczyli że nie mają i dali zamiast szuflady front do zamontowania na stałe co znacznie utrudniało dostęp do rur. Kiedy teraz, chcąc to wymienić zamówiłam drzwiczki do tej szafki, przysłali w kolorze białym zamiast kremowego choć na zamówieniu był wyraźnie podany numer katalogowy i kolor a nic innego oprócz tych drzwi oraz zawiasów i uchwytów do nich nie zamawiałam. Zatem realizacja zamówienia nie była skomplikowana nawet dla przedszkolaka. Wygląda na to, że zatrudniają tam analfabetów. Dramat. Proponuję trzymać się od nich z daleka, jeśli nie chce się tracić czasu, nerwów i wyrzucać pieniędzy w błoto.
Dramat
Dramat, trzeci termin dostawy i znowu brak jakiejkolwiek informacji, brak towaru. Trzeci dzień w pracy zawalony. Zmarnowałem 3 dni urlopu na dostawę paxa, którego nie dostarczyli. Jutro idę na policję i do prawnika złożyć pozew cywilny, ktoś musi. Gdybym tylko wcześniej poczytał opinie.
opinia o ochronie , ktora dba o bezpieczeństwo . dotyczy to sklepu na Targówku
Mam przyjemność podzielić się moją opinią o pracy firmy ochrony , oraz ludzi pracujących na dziale zwrotów. Podczas zakupów zostawiłam swoją torebkę i zgłosiłam to w powyższych działach. Ludzie tam pracujący okazali mi bardzo dużo uwagi i wsparcia. W takim stresie jest to bardzo ważne.Wszystko skończyło się dobrze.Jeszcze raz wielkie podziękowania
y
Dno omijać z daleka
Dno omijać z daleka, sprzedają szmelc nie uznają reklamacji.
Lepiej dołożyć i kupić cos normalnej jakości, a nie jednorazówki jak w tym pseudo sklepie.
Najgorszy sklep w Polsce.
UWAŻAJCIE NA PLANOWANIE KUCHNI W IKEI!
UWAŻAJCIE NA PLANOWANIE KUCHNI W IKEI!
Zrobiłem 3 różne projekty w ich biurze w Krakowie. Kilka konsultacji i kilka dłuższych sesji planowania kuchni.
Bardzo nierówny poziom personelu.
Część z nich chyba nie wie po co tam jest i o co w tym wszystkim chodzi.
Z AGD jest jak z pościelą z IKEI. Musisz kupić "ichnią" zmywarkę bo ich fronty do innych nie pasują. Przy którejś z kolei wizycie dowiadujesz się, że jeżeli chcesz dobrą lodówkę to musisz wydać 4300zł, a w Euro Markt tylko 3000zł i zaczynasz się zastanawiać o co tu chodzi.
Planujesz kuchnię przez kilka tygodni, zdążą ci zmienić sortyment i będziesz bez wymarzonych frontów.
A najgorsze to stale słyszeć: to jest niemożliwe, a tamtego się nie da zrobić.
Nawet w Castoramie, Obi czy w Leroy Merlin masz większą swobodę w planowaniu niż IKEI.
Na szczęście już nie planuję robić zakupów w IKEI. To jest już drugie moje negatywne doświadczenie tutaj, ale definitywnie ostatnie.
Kuchnia zamówiona w listopadzie
Kuchnia zamówiona w listopadzie, nadal nie ma frontów których wtedy brakowało ale zapewniono mnie że będą dostępne "na dniach". Dzwonię co tydzień nikt nie wiem kiedy będą...porażka,.
Dramat
Dramat. Najgorsza możliwa firma! Nie polecam! Zamówiłam materac po czym przyszedł cały brudny, zgłosiłam go na reklamacje po czym otrzymałam drugi równie brudny materac. Pani z infolinii bardzo nie miła, jakby pracowała tam za karę, okropna komunikacja, złe podejście do klienta. Dodatkowo kazali mi płacić za dostawę. Odradzam i omijać szerokim łukiem, nigdy więcej nie zrobię tam zakupów.
Dostawa do domu? Raczej kpina!
Przeczytałem opinię Pani Beaty i mam podobną sytuację, choć na razie dopiero pierwszy termin dostawy nie zadziałał. Mieli być wczoraj między 8 a 20, brak dostawy, brak kontaktu, kobieta na infolinii podaje kolejny termin dostawy między 8 a 20 (podobno nie może ustalić konkretnych godzin), a czy ja nie mam nic innego do robienia, tylko siedzieć w domu i czekać na dostawę? Zapłaciłem 199 zł za transport!!! Żenada!
ODRADZAM ZAKUPY W IKEA, ZWŁASZCZA TE WIĘKSZE ZAKUPY, A TYM BARDZIEJ Z TRANSPORTEM !!!!!
Kupiłam meble w IKEA online z transportem do domu. Transport był umówiony na 27.01.2025r. w przedziale od 8.00-20.00, czekałam cały dzień i się nie doczekałam, następnie został umówiony kolejny termin dostawy na 29.01.2025r. i również tak samo nie doczekałam się. Wydzwaniałam wiele razy na infolinię, każdy mówi co innego, zapewniali, że będzie kurier, mają jeszcze jednego klienta, a potem będą u mnie. Niestety to była bujda. Umówiony jest trzeci termin dostawy, czyli jutro i jestem ciekawa czy w końcu przywiozą mi meble. Jak można tak oszukiwać??? Moje pieniądze są zamrożone, nie mam mebli. Minął prawie tydzień, jak sobie o tym wszystkim myślę to szlag mnie trafia, co za parszywa, totalnie ignorująca klienta firma.
Ikea odrzuciła mi reklamacje mebli kuchennych, bo nie są odporne na wilgoć.
Ikea odrzuciła mi reklamacje mebli KUCHENNYCH!, w których dziecko wylało jedną szklankę wody na blat, który powycierałem, ale nie zauważyłem resztek wody na frontach szuflad, które napęczniały jak by były z jakiegoś paździerza. Poprzednią kuchnię z Ikea kupiłem w 2004 i przez 20 lat nie miałem żadnych problemów - nic nie napęczniało do dnia dzisiejszego, a nie raz wylała mi się woda jak to w kuchni. Ze smutkiem muszę przyznać na podstawie swoich doświadczeń, że jakość mebli w Ikea bardzo spadła. Nie wiem jakim cudem teraz dają gwarancję 25 lat skoro te meble nie wytrzymają nawet 5 lat...
Szara farba odchodzi ! - PAX hasvik nowy !
Nowa szafę pax, farba szara odchodzi od drzwi jak się tylko poprawia ten załączony kawałek filcu ochrony ! Co to w ogóle jest? ! Nie wspomnę o instrukcje i obsługi; Tragedia.
Nie kupujcie, nie warto
KPINA i BEZCZELNOŚĆ
Kupiłam meble wraz z transportem i dostawą o określonej godzinie na dzień 16.01.2025r.
Transport miał być między godziną 17 a 20-tą wraz z wniesieniem mebli.
O godzinie dokładnie 13;48 dostałam smsa od kierowcy czy jest możliwość dostarczenia zamówienia przed godziną 17-tą. Odpowiedziałam że nie ma szans i zwyczajnie nie zdążę dojechać z pracy.
O godzinie 16;44 zadzwonił kierowca że za 40 minut będzie z dostawą. Specjalnie wyszłam wcześniej i czekałam żeby otworzyć bramę pilotem na osiedle bo bez tego nie da się wjechać na posesję.Czekałam ponad godzinę marznąc. Dzwoniłam do kierowcy kilka razy i napisałam smsa z pytaniem gdzie jest. Telefon był już nieaktywny, zero jakiejkolwiek odpowiedzi, kontaktu ani słowa wyjaśnienia. Nr telefonu kierowcy to 886-311-927
Weszłam w linka IKEA w status zlecenia w którym o dziwo widniała informacja że o 18;32 była odmowa przyjęcia.
Oświadczam że nie było żadnej odmowy przyjęcia z mojej strony. Gdybym się nie zalogowała na linka IKEI to do chwili obecnej nie wiedziałabym że w ogóle nie będzie żadnej dostawy.
Zachowanie dostawcy jest antyreklamą firmy i jest po prostu bezczelne z jego strony.Czysta kpina.
Zapłaciłam za dostawę i meble wcześniej ponad tydzień temu i specjalnie wyznaczyłam datę dostawy na dzisiejszy dzień.
Pracuję w służbie zdrowia i nie mogę pozwolić sobie na wcześniejsze wyjście.
Jestem bardzo zawiedziona sklepem nie poleca,
Jestem bardzo zawiedziona sklepem ikea ,wydałam ponad 60 tys na urządzenie domu i teraz po niecałych dwóch latach zepsuły sie jedne drzwi szafy PAX , przez zapsuty zawias który zaciął się i wyrwał się z drzwi , zgłosiłam reklamację i jakie było moje zdziwienie że reklamacja została odrzucona bo źle użytkowałam towar , nikt nie był ,nie zobaczył towaru ,reklamacja odbyła się przez telefon , bardzo nieprofesjonalne podejście bo drzwi kosztują 300 zł i wypadało chociaż wykonać reklamację profesjonalnie nie polecam