Zgłosiłem darmową zmianę danych kierowcy przed upływem 48 godzin zgodnie z ich regulaminem. Zarzadali dodatkowych płatności. Nie zgodziłem się na to, przez co ostatecznie jestem straciłem tysiąc i nie... Zobacz więcej
Wszystko w porządku Cały proces najmu auta przebiegł sprawnie, zwrot także. Nie miałem żadnych uszkodzeń więc ciężko powiedzieć jak by to wyglądało gdyby trzeba było przechodzić przez proces zwrotu p... Zobacz więcej
Jestem bardzo zadowolony zarówno z lokalizacji wypożyczalni, doradcy/kierowcy, jak i samego procesu wynajmu - szybko, sprawnie, bez oczekiwania/można się umówić na konkretną godzinę, polecam :)
Wypożyczanie auta w Klass Wagen to czysta przyjemność! Cosmin zajął się wszystkim od A do Z, czuliśmy się naprawdę zaopiekowani. Super obsługa, auto w idealnym stanie – zdecydowanie polecam!
We compare prices across top rated car hire brands to find you the best deal available. We work with over 1,500 suppliers in over 30,000 locations meaning that our extensive car hire network can source any car from economy class to a 9 seater.
Zjednoczone Królestwo
Przede wszystkim brak polskojęzycznej obsługi. Dla wiarygodności postu dodaje Numer rezerwacji PL705716750. Od 28 września czekałam na rozpatrzenie mojej reklamacji, dziś po kolejnym kontakcie NA CZACIE (bo tylko taki jest możliwy) dowiedziałam się, że moja reklamacja NIE POWIODŁA SIĘ i mam złożyć kolejną. Wciąż czekam na zwrot 498,86 złotych pomimo tego, że samochód nie został wypożyczony, ponieważ punkt chciał obciążyć mnie dodatkowymi kosztami. Za reklamację nierozpatrzoną w terminie (nikt się ze mną nie skontaktował) usługodawca według przepisów Praw konsumenta jest zmuszony uznać ją w całości a ja wciąż nie dostałam zwrotu pieniędzy. Nie odpuszczę sprawy, pójdę do Sądu.

Odpowiedź od Holiday Autos
Poniżej jednej gwiazdki minęło 20 dni nadal brak pieniędzy na koncie za odwołanie rezerwacji .Oszusci myślę by to zglosic do prokuratury. Mam dość tej firmy i zaproszenie się o własne pieniądze. NIE POLECAM NIE DAJCIE SIE LUDZIE OSZUKIWAC.
Zwrócili mi pieniadze po 30 dniach i oczywiście oszukali o 93 zł oddali mniej niż zabrali .Podla firma Poprostu ludzie unikajcie tej FIRMY JAK OGNIA
Oferują bezpłatne odwołanie rezerwacji ale dopiero jak się odwoła to dowiadujesz się, że pieniądze zwracają po 20 dniach roboczych. Porażka
.ES660787990
Rezerwacja anulowana na czacie .
Marcin
Porażka, pełne ubezpieczenie które nie działa. bałagan, bałagan jeszcze raz bałagan. pobrane kaucje które nie są rozliczone w sumie około 100 euro.
Rezerwacja IT669036990
Nie polecam Pełne ubezpieczenie to fikcja, nie jest respektowane przez wypożyczalnie, brak kontaktu z obsługą klienta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedź od Holiday Autos
Proces rezerwacji aż do oddania wypożyczonego samochodu bardzo skomplikowany.
Nie mogę w żaden sposób skontaktować się z tą firmą. Została na mnie nałożona dodatkowa opłata i nie jestem w stanie dojść za co? Widzę, ze na tej stronie są odpowiedzi ze strony firmy. Proszę o odpowiedz na forum, z czego wynikała dodatkowa opłata numer rezerwacji to IT440144480

Odpowiedź od Holiday Autos
Jestem zadowolony. Po stronie Holiday Autos wszystko było tak jak trzeba. A sama wypożyczalnia na miejscu (w Grecji) wprawdzie trochę zawaliła, bo trzeba było dłużej czekać na osobę, która odbierze nas z lotniska, ale zrekompensowała to dużo lepszym autem niż mogliśmy się spodziewać (w tej samej cenie). Cena jaką zapłaciliśmy Holiday Autos była bezkonkurencyjna, normalnie można by się spodziewać, że przy takiej cenie coś będzie nie tak. Tymczasem wszystko było super
Wypożyczyłem auto w Irlandii na tydzień czasu z 2 fotelikami dziecięcymi. Holiday autos przedstawiło cenę za fotelik 15 EUR za cały okres wypożyczenia do zapłacenia w wypożyczalni. Na miejscu okazało się, że cena to 15 EUR za każdy dzień. Przez ten błąd Holiday Autos całkowity koszt wypożyczenia był 400% większy niż przedstawiony przez Holiday Autos. W żaden sposób nie chcieli naprawić zaistniałej sytuacji. Nie zgodzili się na anulowanie rezerwacji oraz odrzucili wszystkie składane reklamacjie.
Obsługa klienta Holiday Autos wszelkie argumenty odrzuca stwierdzeniem, że za foteliki płaci się na miejscu w wypożyczalni i ceny mogą się zmienić i odsyłają klienta do małej notatki na końcu umowy, mówiącej, że w wypożyczalni wszelkie opłaty mogą się zmienić. Ale jeśli tak jest, to jak można zaufać Holiday Autos? Oferta jest po prostu źle przygotowana i nierzetelna. Jeśli rezerwujesz, to pamiętaj - robisz to na własne ryzyko, gdyż "ceny mogą się zmienić", i nie będzie żadnej rekompensaty, poza "Przykro nam z powodu naszego błędu, ale zapłacić i tak musi Pan".
Zdecydowanie odradzam.

Odpowiedź od Holiday Autos
Przy wypożyczeniu małego samochodu na 2 dni zażyczyli sobie kaucję w wysokości ponad 4000 zł :) Jako że jestem biedakiem, nie miałem tyle na koncie. Jakbym miał tyle pieniędzy, to bym sobie kupił małe auto i sprzedał po 2 dniach!

Odpowiedź od Holiday Autos
Polecam wszystkim Holiday Autos & (AVIS) Fantastyczna obsługa i super samochód polecam WSZYSTKIM! Bardzo tanio + PROFESJONALNA OBSŁUGA!!!!
złodzieje i oszuści. Pieniądze z konta pobrane a na miejscu się okazało że biuro to fikcja bo firma już nie istnieje. Mam nadzieję że nikt więcej już nie wpadnie w wasze zlodziejskie sidła.

Odpowiedź od Holiday Autos
Bardzo dobra wypożyczalnia. Samochód był nowy (2letni) i czysty. Bardzo dobra obsługa. Zwrot samochodu bardzo sprawny i bez problemów. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tej wypożyczalnia. Polecamy wszystkim DRIVE ON HOLIDAYS.
Na rezerwacji jest zapis, ze jeśli odbiór samochodu jest po godzinach otwarcia biura, ktoś będzie na ciebie czekał. No nie czekał. Nasz samolot był opóźniony, ale znali nasz numer lotu więc wiedzieli dobrze o której lądujemy. Spędziliśmy całą noc na lotnisku. Zmarnowany dzień, zmarnowany nocleg i dużo nerwów. Na infolinii oczywiście nikt nie pomógł, żadnej rekompensaty oczywiście nie dostałem, bo wg Holiday Autos to moja wina, że zabukowałem tą godzinę odbioru ;)
Nie ma sensu robić rezerwacji, skoro wypożyczalnia i tak naliczy opłaty jakie chce gdy czekasz na samochód. Z innymi wypożyczalniami nigdy nie było takiego problemu.
bardzo nie polecam! holiday autos nie zaplacilo na czas za nasz wynajem samochodu, przez co nasza karta zostala obciazona w momencie jego wypozyczenia. kiedy sie zorientowalismy co sie stalo, natychmiast skontaktowalismy sie zarowno z avis, jak i HA. niestety pomoc HA ograniczyla sie do pisania maili i zwalania winy na avis.zero pomocy w odzyskaniu pieniedzy, zwalali wine na avis, pieniadze zostaly nam zwrocone dopiero po 4miesiacach i tylko i wylacznie dlatego ze pomogl nam kompetentny pracownik avis.
wiec nie polecam Holiday autos, bo nie dotrzymuja slowa i zamiast pomoc maja cie gdzies.
Moje doświadczenie z Holiday Autos dotyczyło wyłącznie rezerwacji online, ponieważ od momentu odbioru na lotnisku po zdanie auta miałem już kontakt wyłącznie z finalnym operatorem czyli Budget. Nie jestem pewien dlaczego w pewnym momencie cena przy rezerwacji podskoczyła z deklarowanych 607 PLN do 637 PLN - nie widziałem nigdzie informacji o dopłacie. Poza tym ok.
Nie polecam, przede wszystkim ze względu na brak jakiegokolwiek kontaktu. Auto wypożyczone przez serwis było na miejscu, jednak okazało się, że muszę dopłacić 66 EU, bo limit na karcie nie taki, jak w umowie wynajmu. Z firmą nie ma kontaktu, żeby całą sprawę wyjaśnić.

Szybko i sprawnie.
Dobra cena, nowy i zadbamy samochód.