Direct Ferries Recenzje

87 526

4,3

Byłem bardzo zadowolony i zaskoczony jak szybko, sprawnie i skutecznie firma zadziałała w mojej sprawie, która wydawała mi się bardzo trudna do naprawienia, w dodatku zamiast dodatkowych znacznych kos... Zobacz więcej

Przydatne informacje, ogromna ilość propozycji- wycieczek, hoteli, biur podróży , przelotów, pakietów podróżniczych, rejsów itp. wraz z opiniami- to jest ważne. Na razie się nie zawiodłem.

Wszystko czytelne i jasne, no może jedna mała uwaga: Wymiary samochodu w stopach i calach niezbyt wygodne. Metry i centymetry byłyby wygodniejsze

Prom był odwołany z powodu brzydkiej pogody. Zero @ , telefonu, jakiejkolwiek informacji. Po negatywnej opinii dostałam zwrot pieniędzy. Niesmak pozostał.

1. Usługi promowe

Direct Ferries is the world's leading independent ferry ticket retailer. With a choice of over 4412 ferry crossings and more than 901 ports worldwide, we use real-time pricing and availability to allow you to compare and book ferries anytime, anywhere, using our website or app. At Direct Ferries, we bring you the best value for your money. We offer tickets from the biggest ferry companies for the most popular destinations worldwide at competitive prices. Explore our website to discover ports, routes, and a wealth of useful information to assist you in planning your trip. Our straightforward ferry booking search tool ensures you find the perfect sailing for you, guaranteeing the best price and maximum savings. For travellers seeking the most popular destinations and ferry crossing routes, Direct Ferries has you covered. From iconic routes like Dover to Calais, connecting the UK to France, to picturesque journeys across the Greek Islands, our platform offers a diverse range of options. Explore the scenic Norwegian fjords or sail to the enchanting Balearic Islands off the coast of Spain. Whether it's the Mediterranean's sun-soaked beaches or the Scottish Highlands' rugged charm, Direct Ferries provides seamless booking experiences for your dream destinations. With our user-friendly website and app, planning your next adventure is as easy as a few clicks. We check up to 1 million prices daily and help arrange over a million crossings yearly for our customers. That's why over 7 million customers and counting trust us.

• 2-3 Three Rivers Business Centre, Felixstowe Road, IP10 0BF, Ipswich, Zjednoczone Królestwo

• www.directferries.co.uk

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 11 282

Napisz recenzję

Omijaj.Zlodzieje

Omijaj.Zlodzieje
Robią rezerwacje i często tej rezerwacji nie ma . Nie da się odzyskać całości pieniędzy a najwyżej ileś % .Ich tel nie działają , ale niestety są nadal na rynku i nic nie zrobisz ,dalej będą okradać

16 maja 2022
Logo Direct Ferries

Odpowiedź od Direct Ferries

Dear Dorota.
I'm sorry for your experience.
I'm not able to locate any bookings with your name.
Could you please let us know via this link so we can look into it https://help.directferries.com/hc/en-gb/requests/new
Kind regards.

Otrzymaliśmy bilety przeznaczone dla…

Otrzymaliśmy bilety przeznaczone dla innych osób, innej trasy. Po pierwszym kontakcie(formularz) n8kt nie pochylik się nad prośbą. Złożyliśmy skargę na obsługę oraz w związku z naruszeniem ochrony danych osobowych. W odpowiedzi otrzymaliśmy informację, że do maila dołączony jest prawidłowy bilet. Nie ma go. Rezerwację anulowaliśmy. Jeszcze nie znamy decyzji co do kosztów anulowania.

21 marca 2023
Logo Direct Ferries

Odpowiedź od Direct Ferries

Droga Pani Paszak,
Własnie rozmawiałyśmy przez telefon.
Przepraszamy za tą techniczną pomyłkę. Przesłałam Pani własnie poprawne bilety, rezerwacja jest nadal aktualna.
Zgłoszę również ten błąd do menadżera.
Miłej podróży,
Anna

Nie rozumiem dlaczego program zmusił…

Nie rozumiem dlaczego program zmusił mnie przy zakupie biletu na prom do obniżenia wieku do 60- ciu lat. Czyżby starszy człowiek nie miał prawa kupić biletu , albo uważacie że starsi to już nie woedzą jak się obchodzić z komputerem , to zakrawa na dyskryminacje będę musiał poruszyć ten temat na szerszym forum . Tyle mojego doświadczenia z Wami jeszcze przed odbyciem rejsu z Wami . Pozdrawiam

1 lutego 2023

Przydatne informacje

Na razie się nie zawiodłem.

8 stycznia 2023

Złodzieje!!!

Złodzieje!!!! Zabrali pieniądze z konta, podali nr. Rezerwacji która nie istnieje!!! Kiedy zadzwoniłam do unity line o pytanie dotyczące mojej rezerwacji, obsługa unity line poinformowała ze takiego bilety nie ma!!!! Musiałam szybko kupić nowy bilet na stronie unity line bo nie wróciła bym do domu. Zwykli oszuści i złodzieje. A kontakt? To jakiś zart. Co chwile odpowiada jakaś inna osoba, w kółko to samo. Prosze się o moje pieniądze już trzeci miesiąc. Skandal. Nigdy więcej nie chce mieć z nimi nic do czynienia.

13 września 2022

Nie polecam! Konsultant zapewnił o przełożeniu mojego promu na inną godzinę a potem żadnego kontaktu zwrotnego mimo, że obiecał oddzwonić. Musiałem ponieść podwójne koszty, bo nie miałem żadnej informacji co z tym tematem się dzieje. Brak profesjonalizmu obsługi i lekceważenie klienta! Masakra

2 września 2022

Uwaga !Direct Ferry !! Oszustwo!!

Uwaga !! Ta firma to oszustwo straciłem na dzień dzisiejszy 819 euro bilety które mi sprzedali okazały się nie ważne musiałem kupić nowe.W porcie dowiedziałem się ze nie jestem pierwszy który ma problem z Direct Ferry .Jeżeli ktoś ma jakieś namiary adresowe ,tel bardzo proszę o kontakt.Jutro zgłaszam sprawę na policję może ustalą właścicieli których będę mógł pozwać do sądu !!

28 sierpnia 2022

Zakupione bilety okazały się nie ważne Livorno- Olbia

W styczniu kupiłem bilety na prom Livorno - Olbia na 15-08-2022 i powrót 26-08-2022 po przybyciu na prom okazało się ze numer rezerwacji jest nie ważny i ze z tymi biletami nie popłynę nadmienię tu ze koszt 700 € 4 dorosłych dwoje dzieci .Przewoźnik poinformował mnie ze muszę kupić nowe co tez byłem zmuszony zrobić 350 euro w jedna stronę jestem obecnie na Sardyni i chyba nie mam powrotu z Direct ferry zero kontaktu masakra pozostaje mi kupić bilet na powrót i tak zrobię ale oświadczam wszem i wobec ze nie podaruje tego poniosę koszty jakie będzie trzeba zarządam odszkodowania może skończą bezkarnie oszukiwać ludzi ;-(Jutro zgłaszam doniesienie o popełnieniu przestępstwa we Włoszech a jak wrócę złoże takie samo w PL może służby się zajmą tymi złodziejami !

16 sierpnia 2022

Nigdy w życiu

Rezerwowałam prom w obie strony Świnoujście -ystad na 22.30 z kabiną, i w drogę powrotną ystad- Świnoujście na 13.40 już bez kabiny, dla 4 osób i samochód (2 osoby dorosłe i dwoje dzieci 3 i 7 lat) płatność była dokonana karta master card (na szczęście). Środki w kwocie 1832zł 82gr. Zostały zablokowane na koncie, w zamian dostałam maila, że proces rezerwacji może potrwać od 24 do 48h i mam czekać na potwierdzenie. Rezerwacji dokonywałam 12.08.2021r, na rejs 15.08.2021r. powrót miał być 22.08.2021. więc jak nie trudno sobie policzyć 14 sierpnia wieczorem miałam mieć potwierdzenie czy popłynę czy nie, do promu muszę dojechać jakieś 400km. Więc w sumie wszystko na ostatnią chwilę. Czekałam do niedzieli, próbowałam się nawet zarejestrować do "moje konto" przez podany nr referencyjny, ale pokazywało, że taki nr nie istnieje🤔 choć dostałam go od nich w meilu, pisze więc do nich przez formularz kontaktowy co z tym potwierdzeniem, bo nie mam jeszcze informacji, a oni mi odpisali, że ja nie opłaciłam rezerwacji choć miałam jak byk że kartę obciążono ta kwota, środki były zablokowane na poczet tej transakcji bo to długi weekend więc banki nie ksiegowaly (na szczęście) tak więc zarezerwowałam sobie prom bezpośrednio od przewoźnika w tym wypadku polferies i bilety dostałam od razu choć środki też były zablokowane na poczet tej transakcji, zadzwoniłam szybko do banku i poprosiłam o anulowanie tej transakcji z piątku 12 sierpnia na kwotę 1832.82 że po prostu zapłaciłam za bilety których nigdy nie zobaczę na co miałam potwierdzenie w postaci meila zwrotnego, anulowanie tej płatności kosztowało mnie 25zł ekstra ale lepiej stracić 25 w banku, jak ponad 1800zł nigdy więcej nie wejdę na stronę DirectX ferries. Oczywiście Pani Rebeka z DirectX ferries próbowała mnie namówić do jeszcze jednej rezerwacji z racji tego że tamta niby nie przeszła 😅 myślała że ... złowiła 😂 dobrze się skończyło bo płynę 15 sierpnia tak jak chciałam z polferies za 1750zl mam już bilety wydrukowane nic tylko cieszyć się podróżą tym bardziej że ocalilam swoje środki na koncie, ale przestrzegam każdego kto chciałby u nich coś rezerwować, lepiej, taniej i szybciej jest bezpośrednio u przewoźników Pozdrawiam

14 sierpnia 2022

Totalnie bezsensowne pośrednictwo, szybciej i łatwiej dokonasz rezerwacji bezpośrednio u operatora!

Nie rozumiem jakim cudem ta "firma" istnieje, cały proces rezerwacji jest totalnie niezgodny z obecnymi standardami wszelkich rezerwacji online. Oferują bilety i miejsca niepotwierdzone u operatora, blokują środki na koncie klienta na poczet ewentualnego potwierdzenia rezerwacji, po czym rezerwacja zostaje "porzucona" ("abandoned" jak to ładnie nazwali) i klient czeka aż bank odblokuje jego pieniądze z takiej zapomnianej transakcji.
Jedyne, co dobrze im wychodzi, to pozycjonowanie strony w wyszukiwarkach internetowych. Zdecydowałam się na rezerwację via Direct Ferries, gdyż po wpisaniu trasy rejsu, jako pierwsza wyświetlała się w wyszukiwarce... i to był błąd. Na początku wszystko wyglądało poprawnie, wygodnie, gdyż strona była po polsku.
Pierwsze co mnie zdziwiło, to informacja, że rezerwacja jest bezzwrotna (ale przyjęłam to ryzyko) i i że nie ma możliwości wyboru miejsc (no ale rejs stosunkowo krótki, może nie ma potrzeby).
Po dokonaniu rezerwacji pojawiła się prośba o dane karty kredytowej - ok, normalna procedura, podałam. I tutaj kolejne ostrzeżenie, tym razem od banku, alert o ryzyku oszustwa i chwilowa blokada karty. Po ponowieniu próby operacja została zaakceptowana, przez bank i przez stronę DF.
Po chwili otrzymałam maila od DF z informacją: "twoja rezerwacja NIE została potwierdzona, opłata NIE została pobrana". Tymczasem rzut oka na konto bankowe potwierdził, że kwota może nie została pobrana, ale na pewno zablokowana. W dalszej części maila była informacja, że w ciągu 48h potwierdzą tą rezerwację i wtedy ściągną środki z karty. Nic takiego się nie stało, (od ponad tygodnia moja rezerwacja wisi jako "w realizacji").
W międzyczasie podjęłam próbę kontaktu z obsługą klienta aby dowiedzieć się, dlaczego blokują mi środki na koncie, skoro rezerwacja nie może doczekać się potwierdzenia, a na stronie bezpośredniego operatora promu (wyszukałam po nazwie wyświetlonej w rezerwacji DF) miejsca są dostępne od ręki. Odpowiedzi przychodziły szybko i często, ale miałam wrażenie, że koresponduję z botem, w kółko to samo "nie jesteśmy w stanie potwierdzić twojej rezerwacji, zachęcamy do wyszukania innych opcji na naszej stronie", bez podania przyczyny (cały czas widziałam, że na stronie operatora miejsca są).
Gdyby nie ta urocza korespondencja, nie wiedziałabym, że DF rezerwację skasowało, nie dostałam żadnego komunikatu na ten temat, rezerwacja po prostu sobie "wisi" w systemie. Po tygodniu bank odblokował mi kwotę na koncie, więc można uznać sprawę za zamkniętą, ale kosztem wielu nerwów.
Cała procedura oraz poszanowanie klienta na najniższym możliwym poziomie, najgorsze zakupy online w moim życiu!
Dodam jeszcze, że bezpośrednio na stronie operatora promu dokonałam rezerwacji dużo szybciej, cena za bilet, którą oferował operator była identyczna z tą od DF (bez "opłat operacyjnych") a za niewielką dopłatą mogłam wybrać sobie konkretne miejsce oraz możliwość rezygnacji lub zmiany biletu do 24h przed podróżą....

13 lipca 2022

DNO I DEZINFORMACJA Pomimo zaznaczenia podróży promem z…

Pomimo zaznaczenia podróży promem z samochodem w jedną stronę zapłaciłem za samochód w 2 strony, błędna informacja o konieczności posiadania paszportu z Polski do Szwecji. Dodatkowo podany adres portu w sms to Kwiatkowskiego 60 w Gdyni gdzie jest tylko port kontenerowy a właściwy adres to ul Polska w Gdyni.
Nie polecam tych oszołomów, dno i dezinformacja

12 lipca 2022

Mniej nisz zero recenzja oszuści nie…

Mniej nisz zero recenzja oszuści nie zwracają biletów . Rezerwacja przychodzi że jest bilet a biletu nie ma u przewoźnika nie uregulowane powinni zawiesić tą stronę . Będę o to walczył 2000 zł w plecy no . Ku. Scyzoryk się otwiera

4 kwietnia 2022

Witam kupilem bilet z ystad do…

Witam kupilem bilet z ystad do Świnoujścia pobrali ponad 700zl na drugi dzien dostalem info ze nie ma kabiny dla mnie i musze doplacic 60 koron szwedzkich mialem tylko nacisnac zgodza . i nagle trach drugi raz zabrane 750zl . pisalem kilka wiadomosci lecz zero odp . Zglosilem sprawe do znajomego z Uk ktory ma biuro prawnicze i zajmie sie tym raz a dobrze

26 marca 2022