Va lite fundersam över alla dåliga kommentarer och kändes inte så hoppfullt. ARN har på riktigt blivit en rutten myndighet. Besluten är inkompetenta, dokumentation vrids till annat och ignoreras och v... Zobacz więcej
Zobacz, co mówią recenzenci
Fick ett dörruppslag i bilen, trots lack med pärlemoreffekt beslutade försäkringsbolaget att endast lackera dörren. All praxis säger att man ska lackera mer ytor, allså anliggande ytor. Skickade in ti... Zobacz więcej
Helt ofattbart att de dömde till FLYTT-Expertens fördel med tanke på vad de ställt till med. Trasig bokhylla som vi fick vänta på i 5 månader. Slarvigt packat trasig CD samt trasiga oskyddade prylar.... Zobacz więcej
Sex månader efter att jag har skickat in all dokumentation och mängder av bevis frågar de efter bilens registreringsnummer. Det är svårt att beskriva det som något annat än ren amatörism. Resultatet... Zobacz więcej
Informacje dotyczące firmy
- Pośrednik finansowy
- również w kategorii:
- Pozabankowe usługi finansowe
Dane kontaktowe
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Inni użytkownicy przeglądali również
De värderar inte sakfrågan
De värderar inte sakfrågan, istället gör de allt vad som står i deras makt att visa att jag som kund har fel. Denna gång var det fel tid jag lämnade ärendet till ARN (förra gången bad jag om respit/omprövning eftersom ett avgörande mail med en av bilverkstäderna inte kom med, då fick jag till svar att jag inte får inkomma med bevisföring som kan ändra ärendets utfall), till trots att jag förklarar i min skrivelse att inblandade parter, fördröjer så mycket de kan med hjälp av att inte svara mig som kund. Övriga inblandade parter som är delaktiga i händelsen som på ett eller flera sätt bidragit till att vår bil under tiden den står på verkstad, som den gjort i stort sett sedan september 2022 efter handhavande fel av verkstad nr 1, fram till dags dato, har motorn skurit när den varit hos verkstad nr. 2. Och motorn har skurit när vi inte haft vår bil i vår ägo. Ingen av de inblandade parterna vill säga att det är dennes ansvar. ARN förklarar för mig att jag har fel, vår bil står fortfarande på bilverkstad med skuren motor efter nästan tre år, o ärendet är fortfarande status qou.
Förstår inte hela missnöje från andras
Förstår inte hela missnöje från andras, jag hade stort problem med Norvegian å deras okunliga support att betala mig tbx pengar för flygbiljeter, dom nekade förstås betala ut eller kompensera för deras misstag å försening av flyget som ställde till stort problem med andra flygg jag hann ej, anmällde till ARN, inom några månader
har dom fixat å belloppet som jag skulle betala, var crediterat. Stort tack till dom å Klarna.
Zeker aanrader
Geweldige service bij ARN! Vriendelijk personeel, snelle afhandeling en eerlijke prijzen. Zeker een aanrader!
UNDVIK!
Helt värdelösa! Inte nog med att dom begär allt från dig som anmäler, uppgifter du omöjligt kan komma åt. Så förstör dom föremålet du skickar in till bedömning ännu mer. Sen avslås din anmälan. Så här står man efter 1 års väntan och massa jobb och det man fick va en ännu mer förstörd vara. Helt sjukt. Skyddar företagen snarare än dig som konsument. Man undrar egentligen vad ARN har för syfte.
Useless intermediate, disappointing
I wish i could give 0 star, honestly. Waste of time, energy and money, for nothing. Had an issue with LG, spent around 7000kr to buy a new machine from LG website directly. It broke down not even 2months later.. LG refused to repair in or even OUT of warranty, stating i am responsible when clearly it's a big fat and shamelessly untrue statement, otherwise i wouldn't share this on trustpilot. The lack of professionalism and support made me contact ARN for some help in such a stressful situation, my kitchen floor got damaged with all the water too etc... Been hell with them for soon a year ffs and not a single person from there called or even assigned the case to themselves, meaning it's impossible to talk to Someone directly and it takes forever to get the answer from the counterpart ... a washing machine that cost me initially 7000kr ended up taking me more than 25000kr after i had to throw the broken one, buy another one from a different brand and repair my floors. ARN REALLY NEEDS TO STEP UP because consumers are NOT happy apparently, especially when it's clearly unfair. I got no help from LG, and NO HELP from ARN either. Just being an intermediate between me and the counterpart is NOT why i contacted you in the first place. I wanted justice, not money back and said that many times. Too bad i only wasted my time.
Ubrukelig!
Hva har hendt med kundens rettigheter?
Firma i Sverige virker å ha forkjørsrett til å kjøre som dem vil med sine egne spilleregler!
Du som forbruker er sjanseløs i denne spiralen om det oppstår ulike former for komplikasjoner hvor retten absolutt burde falle i kundens favør!
ARN har i alle mine saker vært totalt bortkastet tid og energi. Det oppleves at det de kan best; er å drukne sine klovneneser i en stor kopp med kaffe, totalt blottlagt for sunn fornuft! De eier ingen virkelighetsforståelse og evner ikke å skille løgner fra sannheten. Eller så er de bare gjennomsyret korrupt!
Jag är extremt missnöjd med hur…
Jag är extremt missnöjd med hur Allmänna reklamationsnämnden (ARN) hanterade mitt ärende som gällde en bilrelaterad tvist. Deras handläggningstid var oacceptabelt lång – det tog månader innan något hände, och under tiden satt jag med en bil som inte fungerade som den skulle. När de äntligen kom med ett beslut kändes det som att de inte ens hade lyssnat på min sida av historien. Deras motivering var otydlig och kändes helt frånkopplad från verkligheten.
Sammanfattningsvis var ARN helt värdelösa i mitt fall. De lyckades inte lösa mitt problem, och jag känner mig både missnöjd och maktlös. Om du har en bilrelaterad tvist skulle jag råda dig att överväga andra alternativ, eftersom ARN verkar mer intresserade av att skydda företag än konsumenter
…dåligt
Tar otroligt lång tid och det verkar som dom tror mer på lögner än fakta.och låter oseriösa komma undan.
kom igen!
Asså kom igen! Varför finns dom ens? Jag skickade in mitt ärende för 6 månader sen. Skickade sedan efter 2 månader ett nytt mejl angående mitt ärende och om jag behövde skicka in något nytt. Fick som svar att ärendet var under utredning och att jag inte behövde skicka in något nytt. 4 månader efter de så får jag frågan om att jag behöver skicka in motpartens adress vilket inte ens existerar, som jag också skrev tydligt i mitt första mejl. Fruktansvärt dåliga!
Totalt poänglös myndighet
Fick rätt i mitt ärende hos ARN.
Efter att ett ärende avslutats hos ARN får båda parter ange om företaget följt rekommendationerna. Om företaget ljuger och påstår sig ha följt ARN:s beslut, markeras ärendet som “annat” och de undviker Råd och Rön:s “svarta lista”. Listan är ändå meningslös, eftersom företag tas bort ur listan efter två år, oavsett om de följt ARN:s beslut eller inte.
Handläggaren svarade: “Jamen, jag tror att de flesta företag är ärliga med om de följer våra beslut eller inte” – men vad spelar det för roll när systemet bygger på blind tillit? Om företag enkelt kan ljuga sig bort från “svarta listan” där de dessutom tas bort efter två år, blir hela systemet meningslöst.
Så ett tips för företag som inte vill hamna på "svarta listan", ljug och säg att ni följer rekommendationerna.
Naivitet ersätter faktisk konsumenttrygghet.
Ingen värme i huset
Ingen värme i huset , Ringde akut- specialist utan kompetens att kunna reparera !!!
Skickade räkning på 5000 kr utan att ha gjort någonting överhuvudtaget !!!
Anmälde till ARN som ställde sig på företagets sida !!!!!
Tack för hjälpen ARN !!!!
ARN behöver en psykolog att förstå händelsen.
ARN behöver en psykolog att förstå
händelsen inte ställa så mycket frågor om
när hände ….vad sade…..ty förstå att en bedragare är mycket intelligent och kan
manipulera de gamla människorna som de vill och utnyttja läget. Att en bedragare
kan överföra pengar från de gamlas bank konto som de har fått bank ID genom att lura den gamle att ladda ner en app Anydesk är oacceptabelt. Har ARN förstått att det är banken som har ansvaret för pengarna inte kunden - pengarna var på banken inte i madrassen.
Det var en rättegång med samma tema som banken förlorade.
Opartiska in my ass
Opartiska in my ass, De slickar så mycket r*v hos stora företag.
ARN bedömde till företagets fördel…
ARN bedömde till företagets fördel (Rena rum). I avslaget står "Det saknas dock utredning för hur skadan uppkommit". Ett städföretag förstörde mitt köksgolv (vattenskador). Trots bildbevis samt papper från besiktning av min hyresvärd på vattenskadan, "friades" företaget. Företaget utförde jobbet den 24 april 2024.
Allmänna reklamationsnämnden är viktig!
Allmänna reklamationsnämnden är mycket viktigt stöd för konsumenter. De kan vara skillnaden på att bli behandlad rätt eller att bli lurad. I mitt fall ville inte Klarna följa konsumentköplagen. Det räckte då med att jag upprättade en anmälan hos ARN så ändrade Klarna uppfattning och gick mig till mötes. Ärendet behövde inte ens bedömas av ARN utan kunde avslutas när vi hade kommit överens. Jag är så tacksam att ARN kunde hjälpa mig.
amatörburå…
vilken amatör jurister som jobbar där hadde en sak mot hyundai importör som inte ordnade en garantiärande ordentlig och jag blev stående utan bil i 3 månader.
Jag skickade in alla bevis gång på gång och varje gång ville dem har mer som inte fanns. till slut tk dem ställning att ingen är ansvarlig för garantiärande och att ingen har ansvar för täcka kostnader jag hadde för å köra till jobbet.
Försäkringsbolaget hävdar slitage
Försäkringsbolaget hävdar slitage, utnötta bultar efter 5000 mil arn ger dom rätt, första och sista gången jag tror en svensk myndighet hjälper den lille
Tandlöst
Tyvärr måste jag hålla med många av kommentarerna nedan. För tjugo år sedan fick vi på min utbildning (socionom) lära oss om juridik, socialrätt och då fungerade fortfarande dessa myndigheter. Idag är dessa funktioner tandlösa och man tar nu dessutom betalt. Jag vill personligen mena att detta är högervindar som blåser över hela samhället.
ARN framstår som en myndighet utan…
ARN framstår som en myndighet utan verkligt intresse för att stödja eller hjälpa konsumenterna. Trots att de är tillsatta för att skydda intressenternas rättigheter, känns det ofta som att de snarare står på företagarnas sida än på konsumenternas. När man väl har gått igenom den byråkratiska processen är det sällan man får någon konkret hjälp, och deras beslut tenderar att sakna genomslagskraft. Det är frustrerande att se en myndighet som borde vara en trygghet för konsumenter istället upplevas som passiv och ibland till och med hindrande. Förändring behövs om ARN ska kunna återfå förtroendet hos allmänheten.
ARN funkar inte nå mer.
Min bror blev lämnad över natten ute på en tågperong när ett tågbolag hade klantat till sig med sin service. I min enfald trodde jag att ARN skulle kunna ge min bror rättvisa. Men utlåtandet blev 100 procent partiskt till tågbolaget. Efteråt är känslan avsky mot såna där nämnder, som verkar vara korrumperad.
Doświadczenie Trustpilot