Totalne NIEPOROZUMIENIE!!!Nigdy więcej nie skorzystam z tego serwisu i nikomu nie polecam.W ostatniej chwili informują o braku możliwości rezerwacji ale pieniądze pobierają i na zwrot czekam już ponad... Zobacz więcej
Rynsztok nie platforma. Mają hostów w 4 literach. Gość ewidentnie zostawił złą opinię po złości (pajac - żeby cię szlag trafił) a oni pomimo dowodów i argumentów nie usuną tej opinii. Czekam aż obecni... Zobacz więcej
Od kilku miesiecy ktos uzywa mojego telefonu na jakims koncie airbnb. Od miesicy dzwonie do Airbnb zeby to zglosic a oni maja to w nosie, kaza mi sie zalogowac na konto ktorego ja nie mam. Gdzie mam t... Zobacz więcej
Nie mogłam dokończyć płatności po zmianie karty kredytowej w tym samym banku. Airbnb odmawia użycia nowej, poprzednią zgubiłam. Komplikują kontakt. Odpowiada tylko bot. Propozycja: anulowanie pobytu.... Zobacz więcej
Our mission is to create a world where people can belong through healthy travel that is local, authentic, diverse, inclusive and sustainable.
Stany Zjednoczone
- www.airbnb.com
tragedia
Dałam Airbnb 3 szanse. Nigdy więcej. To ogromna korporacja, w której wydaje sie, że wszystko będzie dopięte na ostatni guzik, błędnie. Brud, nieszczelne drzwi, brak organizacji itp to wina hostów, ale to co zrobiło samo Airbnb przekroczyło wszelkie granice. Po kilku godzinach po meldunku w Berlinie dostałam informacje, że listing jest cancelled i musze jak najszybciej opuścić mieszkanie. Zapłaciłam ogromny rachunek za telefon próbując dowiedzieć się o co chodzi i co mamy teraz robić bo zostałyśmy bezdomne w obcym mieście - dzwoniłam, czekałam, wciskałam cyferki, cierpliwie rozmawiałam z konsultantką. Po 2 godzinach straciłam nadzieję na pomoc z ich strony, był już późny wieczòr. Skończyło sie tak, ze straciłam mnóstwo pieniędzy na nocleg na ostatnią chwilę i rachunek za telefon, spędziłam 2 tygodnie na próbach kontaktu, pisaniu maili i wiadomości. Zaproponowali 20$ rekompensaty. To nie pokryłoby nawet kosztu telefonów (które od nich dostawałam mimo próśb o kontakt mailowy bo bałam się wysokiego rachunku :) ).
Nigdy więcej airbnb
Nigdy więcej airbnb, banda kretynów trudny kontakt , odwołują rezerwacje 12 godz przed wylotem . Jednak BOOKING to BOOKING .
Jeśli nie chcesz się stresować przed i na wakacjach odpuść sobie airbnb , usuwam apke
Mam jak najgorsze doświadczenia
Mam jak najgorsze doświadczenia. Zapłaciłem za apartament w Atenach a kiedy moje zajęcia z powodu covid-19 w Grecji zostały przesunięte na maj poprosiłem o zmianę terminu. Oczywiście brak zgody, mogę z zapłaconych za mieszkanie 2200 odzyskać 160 zł za sprzątanie. Poprosiłem gospodarza by z mieszkania w tym czasie mogła skorzystać moja siostra. Początkowo się zgodził a kiedy ona kupiła bilety na samolot zgodę wycofał. Od AIRBNB żadnej pomocy, wymieniłem z nim kilkanaście maili i jakbym rozmawiał ze ścianą nic się nie da. Poinformowałem że opiszę sprawę w portalach społecznościowych. Dostałem odpowiedź że obejmą ochroną gospodarza. To jakaś paranoją. Ostrzegam i odradzam.
Zdecydowanie nie polecam
Zdecydowanie nie polecam. Bardzo wysokie opłaty serwisowe. Konieczność zapłacenia z góry. Brak możliwości anulowania wyjazdu i zwrotu pieniędzy. Tzn można anulować ale airbnb zwraca kasę za Sprzatanie ( a losie, ludzki pan)
W dobie pandemii takie warunki są nie do zaakceptowania.
Odwołane rezerwacje, zero odpowiedzialności
Zarezerwowałem 9 września dwutygodniowy pobyt w Lizbonie, wymieniłem parę wiadomości z gospodarzem, oczywiście Airbnb pieniądze wzięło z góry. Jeszcze wczoraj (23 września) gospodarz potwierdzał godzinę mojego przybycia, dziś godzinę przed czasem zameldowania dostałem informację, że gospodarz anulował moją rezerwację.
Obecnie siedzę na lotnisku nie wiedząc gdzie będę nocował, środki, które pobrali na poczet anulowanej rezerwacji zwrócą w 15 dni (kpina), Airbnb umywa ręce sugerując rezerwację u innego gospodarza. Oczywiście z płatnością z góry, a nawet jeśli 15 minut później gospodarz odrzuci rezerwację, to przecież nie ma dla nich problemu, bo przecież za 15 dni zwrócą środki.
Generalnie mam zamrożone 3000zl, stracę pewnie kilkaset na podwójnym przewalutowaniu, a cały urlop szlag trafił. A gospodarz nawet nie dostanie negatywnego komentarza, bo zgłosił, że anulowanie spowodowane jest planowanymi naprawami lokalu. Czyli nawet opiniom na portalu nie można ufać, bo je sztucznie moderują.
Niskie ceny pobytu kuszą, ale według mnie nie warto ryzykować z tą akurat firmą.
Żenada oszustwo
Żenada. Zapłacony pobyt na 4 noce nie doszedł do skutku bo gospodarza nie było!!!😡 Już mija 10 dzień a Airbnb nie pomaga mi w tej sprawie w ogóle. Oszuści. Uwaga!!! Uwaga!!! Uwaga!!! 😡😡😡
serwis bardzo zły, wspierają oszustów
Pomysł dobry, realizacja bardzo kiepska. Jestem gospodarzem. Kilka miesięcy temu miałam gościa, który wynajął moje mieszkanie na 2 dni, a potem zadzwonił z prośbą o przedłużenie na 2 kolejne dni, oczywiście przez Airbnb. Pod koniec pobytu (ostatni wieczór z czterech) zadzwonił do mnie z krzykiem, że apartament jest nie taki, jak on oczekuje i że natychmiast opuszcza mieszkanie. Uważam, że to typowa próba wyłudzenia pieniędzy - czemu przedłużał pobyt z nieodpowiednim mieszkaniu? Napisał niesamowicie obraźliwą recenzję, w której skarżył się na wszystko począwszy od materaca po czystość, komunikację i ciepłą wodę, wymyślając wady mieszkania. Jak pisałam, typowy wyłudzacz. I co robi Airbnb? A Airbnb szanuje swoich klientów, jeżeli są gośćmi, nie gospodarzami, więc po 20 telefonach i 30 mailach dalej uważa, że temu stukniętemu oszustowi należy się zwrot kasy. Jak się do nich dzwoni, to recytują bezsensowne wyuczone formułki i najchętniej przełączają dalej, w nieskończoność. Poważnie się zastanowię, czy z nimi dalej pracować, ale chyba im po cichu życzę wszystkiego najgorszego. Pomysł fajny, ale zero serwisu, zero wsparcia, miała być nowoczesność, a jest kapitalistyczny bezduszny pośrednik.
Ostrożnie z Airbnb. Czasem się uda, czasem nie..
Czasem się uda, czasem nie. Proszę być ostrożnym.
Kilka razy wszystko odbyło się bez problemów.
Dwa razy, jednakże, poprosiłem o rezerwację, która nie doszła do skutku zaś środki zostały zablokowane na tydzień.
Mówimy tu o kwocie Euro 1000+
Zdarza się, iż właściciel nie odpowiada na prośbę rezerwacji. Może się tak zdarzyć nawet kilka razy, co wówczas? Tracę dostęp do swoich środków rzędu kilku, kilkunastu tysięcy euro na okres tygodnia? To jest jakiś koszmar. Firma opowiada jakieś bzdury, że zwalnia środki natychmiast... i cóż z tego. Kasa znika z konta i wraca po tygodniu!
Wygląda, na to iż muszę się przerzucić na konkurencję, Vrbo, Booking... tam nie blokuje się środków bez pewności rezerwacji.
beznadziejny portal wczasy…
beznadziejny portal wczasy zarezerwowane kasa na karcie zablokowana, gospodarz po 10 min. napisał że nie ma wolnych pokoi ( kalendarz pokazywał że wolne). Rezerwacji nie ma pieniądze już tydzień zablokowane( nie ma możliwości zarezerwować co innego bo nie ma kasy na karcie). Ot taka ich polityka. Katastrofa
NAJGORSZE CO MOŻE BYĆ
Najgorszy portal na świecie zakupiłam nocleg co robiłam już wcześniej w innych firmach po tym lot A właściciel noclegu odmówił mi po 24 godzinach MASAKRA NEMA JUŻ INNYCH NOCLEGOW W TYM TERMINIE PRZEZ TEN CZAS SIE WYPRZEDAŁY STRACILIŚMY SZANSE NA WYMARZONE WAKACJE CHORY SYSTSEM DZIAŁANIA STRES I NIECHĘĆ DO ORGANIZACJI WAKACJI CHYBA JUZ POZOSTANIE 😪😪
Airbnb ostrzegam.
Airbnb. TRAGEDIA . Zarezerwowaliśmy z żoną i dziećmi 4os. pokój w Krakowie na 7 dni. Po przyjeździe okazało się że pokój nie spełnia standardów odnośnie czystości . Kontakt z Airbnb kiepski, jeszcze gorzej z gospodarzami. Przyszła kobietka, która przetarła mokrym mopem i ok. Ale trauma zaczęła się w nocy. Hałasy wrzaski krzyki , z sąsiednich pokoi. Pomyśleliśmy ok niedziela koniec tygodnia turyści szaleją, ale w nocy z poniedziałku na wtorek jeszcze gorzej, do tego stopnia że wezwałem Policję, która nie przyjechała. Następnego dnia opuściliśmy lokal gdyż dzieci miały traumę i byliśmy zmuszeni przerwać nasz urlop. Airbnb wcale nie zainteresowało się naszą sprawą. Wysłaliśmy obszernego maila, na którego nie otrzymaliśmy odpowiedzi, a naszą sprawą po kolei zajmowało się kilka osób z odpowiedzią: sprawę uznajemy za zakończoną. Po kilku dniach otrzymałem informację: że gospodarz zażądał dodatkowych pieniędzy za mój pobyt. Jako pokrzywdzony klient Airbnb oraz gospodarzy lokalu mam jeszcze zapłacić. Szok i niedowierzanie. Sprawa jest w toku. Przestrzegam przed Airbnb.
Moim zdaniem kiedyś był niezły kontakt…
Moim zdaniem kiedyś był niezły kontakt i odpowiedzialność serwisu za gościa. Teraz oceniam ich słabo. Odradzam z korzystania z uwagi na słaby kontakt i brak pomocy której doświadczyłem w problemach z nieodpowiedzialnym gospodarzem.
Serwis fikcja
Serwis fikcja. Zamieszczone tam oferty wynajmu a raczej ich warunki do niczego nie obligują właścicieli. Dwa razy po próbie rezerwacji dowiedziałem się że termin jest zajęty i dwa razy właściciel anulował moją prośbę o rezerwację i podnosił cenę. Serwis zachęca ładnymi zdjęciami i niskimi cenami. Nad właścicielami nie ma kontroli i robią co chcą bez konsekwencji
. Szkoda czasu i strach że jak wreszcie się uda to ktoś anuluje wynajem w ostatniej chwili lub zażąda kolejnej dopłaty....
Nigdy więcej współpracy z tymi…
Nigdy więcej współpracy z tymi oszustami,obiecują zwrot pieniędzy,później się wycofują.Brak rzetelnych informacji i pomocy ze strony obsługi
Wprowadzanie klientów w błąd!!!
Wprowadzanie klientów w błąd!!!
Rezerwowałem nocleg - na rachunku opłata serwisowa 494PLN, trochę dużo, ale ok. Właściciel podniósł opłatę za nocleg - zgodziłem się, zrobiłem dopłatę. Na rachunku nic oprócz kwoty dopłaty. Teraz jestem ze względu na covid'owe problemy zawodowe odwołać rezerwację. I co? Regulamin anulowania mówił o utracie opłaty serwisowej. No to ciach odwołuję, i zdziwienie, ponieważ opłata serwisowa to nie 494 a 724PLN. Pytam więc airbnb co i jak, a oni na to, że zwiększając kwotę rezerwacji opłata serwisowa automatycznie uległa zwiększeniu. Ja na to, że na żadnym rachunku otrzymanym nie ma wzmianki o zwiększonej opłacie serwisowej. Ale tu się rozmowa urywa, uważają, że mi już wytłumaczyli. Bez odpowiedzi i wyjaśnień, chęci ugody, etc. Bez możliwości telefonu wszystko przez ich portal. Najmądrzejsi i .... Nigdy więcej i odradzam innym.
Jeśli ktoś chce dokładniejsze info, proszę pisać.
AirBnb, jawne oszustwo.
Ta firma to żart i kpina. Dorabiają się na pandemii, pobierając opłaty i pieniądze za niezrealizowane usługi. Zarezerwowałem raz na próbę i nigdy więcej!
UWAGA: Nic nie rezerwujcie tam!
Nic nie rezerwujcie tam, pod żadnym pozorem! Jak coś będzie nie tak, o co nie trudno w dzisiejszych czasach, to kasy nie zobaczycie!!! Koszmar, odwołana rezerwacja z powodu COVID-19 a airbnb nie oddaje pieniędzy! Zarabiają na COVID-19? Na ludzkim zdrowiu i bezpieczeństwie? To jest ich obecna strategia? Moralność takich działań jest ZEROWA! Omijajcie ich z daleka, szkoda nerwów i czasu na to aby prosić się w takiej sytuacji o WŁASNE PIENIĄDZE. Nigdy więcej nic tam nie zarezerwuje. Co i wam radze, znajdźcie sobie serwis, w którym będziecie mieli pewność, że w przypadku odwołania dostaniecie zwrot 100% poniesionego kosztu. Tak jak ma to miejsce w przypadku lini lotniczych. PS. Uważajcie na Maya And Sagi z Tel Aviv, Israel.
Jestem mega rozczarowana tym serwisem
Jestem mega rozczarowana tym serwisem. Zarezerwowałam nocleg, ale Covid19 zmusił mnie do odwołania wyjazdu. Anulowałam więc wyjazd i nocleg od razu, gdy odwołali mi samolot. Niestety wtedy jeszcze nie było w serwisie opcji w powodach odwołania "COVID19". Napisałam jednak, dlaczego muszę dokonać anulowania. Airbnb nie uwzględniło tej opcji. Stwierdzono, ze nieprawidłowo anulowałam rezerwację i zgarnęli 700 zł za nic. Korespondencja jest długa i nieprzyjemna. Jest to jawne żerowanie na sytuacji epidemii i wykorzystywanie ludzi. Ostatni raz korzystałam z tego serwisu i nikomu nie polecam.
Airbnb.om to oszuści
Airbnb.com to oszuści. Przestrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy - nigdy nie masz pewności, czy wykupiony nocleg dojdzie do skutku. Mnie to właśnie spotkało w Rzymie. Firma umywa ręce od odpowiedzialności, poza zwróceniem kasy, i obiecywaniem pomocy, nic nie zrobili w mojej sprawie. Unikajcie Airbnb.com.
Bardzo dobry portal pośredniczący w…
Bardzo dobry portal pośredniczący w wynajmie noclegów. Często korzystam i zawsze pełna satysfakcja. Miałem kilka spornych spraw z gospodarzami i Airbnb okazał się pomocny i szybko reagował. Polecam