Totalne NIEPOROZUMIENIE!!!Nigdy więcej nie skorzystam z tego serwisu i nikomu nie polecam.W ostatniej chwili informują o braku możliwości rezerwacji ale pieniądze pobierają i na zwrot czekam już ponad... Zobacz więcej
Rynsztok nie platforma. Mają hostów w 4 literach. Gość ewidentnie zostawił złą opinię po złości (pajac - żeby cię szlag trafił) a oni pomimo dowodów i argumentów nie usuną tej opinii. Czekam aż obecni... Zobacz więcej
Od kilku miesiecy ktos uzywa mojego telefonu na jakims koncie airbnb. Od miesicy dzwonie do Airbnb zeby to zglosic a oni maja to w nosie, kaza mi sie zalogowac na konto ktorego ja nie mam. Gdzie mam t... Zobacz więcej
Nie mogłam dokończyć płatności po zmianie karty kredytowej w tym samym banku. Airbnb odmawia użycia nowej, poprzednią zgubiłam. Komplikują kontakt. Odpowiada tylko bot. Propozycja: anulowanie pobytu.... Zobacz więcej
Our mission is to create a world where people can belong through healthy travel that is local, authentic, diverse, inclusive and sustainable.
Stany Zjednoczone
- www.airbnb.com
Nie polecam, liczysz na szczęście że gospodarz zaakceptuje twoją rezerwację, po czym dostaniesz odmowe i czekasz 15 dni roboczych na zwrot pieniędzy, a przy kolejnej rezerwacji znów muszą pobrać pieniądze. Masakra
Bardzo duże problemy ze zwrotami
Bardzo duże problemy ze zwrotami - liczysz na łaskę gospodarza, który równie dobrze może olać sprawę i nie odpisywać.
Nigdy więcej
Tak jak pozostali, ostrzegam przed tą firmą. Zrobiłam wszystko zgodnie z procedurami aby uzyskać zwrot pieniędzy za pobyt w obiekcie, którzy oni rekomendowali jako Superhost, a okazał się zgniłą, śmierdzącą ruderą. Nie oddali ani centa, nie reagowali na to co do nich piszę, jedyna od nich porada to żebym starała się (sama!) o zwrot u gospodarza.
Prowizję zapłaciłam za ten wyjazd 70 euro za 3 noce i taka pomoc!
Nigdy więcej. Można ich używać jedynie jako wyszukiwarki obiektów, nie rezerwując przez ich serwis. Nie liczcie na jakąkolwiek pomoc w razie kłopotów.
Ostrzegam przyszlych gospodarzy
Ostrzegam przyszlych gospodarzy, to jest organizacja przestepcza, oni bazuja na okradaniu gosci i gospodarzy, maja swoje ''procedury" ktore nie wpisuja sie w przepisy prawa . Zwyczajnie nas okradli, w pewnym momencie przestali wplacac pieniadze ktore otrzymywali od gosci.......potem zaczeli naliczac kary za anulowanie przez nas rezerwacji( bo kto ma ochote przyjmowac gosci za darmo....ponoszac koszty ich utrzymania) ..w koncu przestali wogole odpisywac, do dzis nie zobaczylismy okolo 6 tys pln z tytulu naleznych zaplat za rezerwacje.....przysylali jakies bzdury, ze jesli anulujesz jako gospodarz 3 rezerwacje to maja prawo nalozyc kare 1000 usd:), .kiedy zglaszalismy problem, do tzw niby obslugi ..( to fikcja, tam nie ma nikogo decyzyjnego, siedza tylko papugi wycwiczone w wypowiadaniu regulek, procederem jest to ze ..przekierowuja twoja sprawe... do odpowiedniego dzialu, do ktorego juz nie mozesz sie dodzwonic...bo ten...team':) nie ma mozliwosci porozmawiania...:), wysylaja jakies sms ze przekazali sprawe do odpowiedniego dzialu...to wszystko fikcja, nie ma zadnych dzialow ani infolinii, to co jest to gra pozorow...uwazac!!, to jest organizacja przestepcza, jakas sekta, ostrzegam
nie polecam MASAKRA
nie polecam, lepiej dołożyć parę groszy więcej i wynając przez booking. pierwszy raz korzystałam z airbnb, wynajełam studio, okazalo się, że ogłoszenie nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia (brak wi-fi, nie dzialajacy tv, brak drzwi do toalety tylko jakas zaslona), przyjechalismy okolo 20.00, ucieklismy ze studia okolo 10tej nastepnego dnia. Studio mielismy wynajete na 5 nocy za 717 zł, mimo, ze zostalismy jedna noc airbnb oddalo nam UWAGA!!! tylko 372,99 zł za JEDNĄ NOC. Absolutnie nie polecam. Szkoda nerwow, wydzwaniaja do ciebie, podejmuje szybkie decyzje bez czytania wiadomości. MASAKRA.
nie polecam
Masakra. Są wolne terminy, rezerwuję a za godzinę dostaję wiadomość, że gospodarz anulował rezerwację. Chociaż najpierw ją zaakceptował. A w drugim przypadku zanim rezerwowałam pytałam, czy nie ma problemu z meldunkiem bo przylatujemy w nocy. Otrzymałam odpowiedź, że nie ma. Pytałam o konkretne daty, więc wiedział, że interesuję się rezerwacją a potem ją anulował. Pieniądze nie wiadomo gdzie są, bo przy rezerwacji trzeba minimum połowę wpłacić. W jednym miejscu jest napisane, że zwrot będzie w ciągu 10 dni, w innym, że w ciągu 15 dni. Zostałam bez rezerwacji i pieniędzy. Nie skorzystam więcej. Ile można rezerwować i zamrażać pieniądze. Mam nadzieję, że zwrot wpłynie.
Kontakt
Witam zamówiłem pobyt z mylna datą i nie mogę się skontaktować w żaden sposób z airnbn wie może ktoś o jakimś numerze telefonu kto będzie rozmawiać po polsku a nie po angielsku jak warszawski na info
Ten portal to porażka
Ten portal to porażka , zresztą inne portale z obcym kapitałem oferujące pośrednictwo noclegowe są tak samo beznadziejne . Wszystko jest ok dopóki nie potrzebujesz zmienić terminu czy odwołać rezerwacje.
Portale te twierdza ze nie masz prawa do zmian w rezerwacji bo zatwierdziłeś ich warunki w momencie rezerwacji.Zresztą kontakt z obsługą to porażka jak gadanie z bootem. Airbnb żąda tez bardzo wysokiej prowizji za pośrednictwo w zamian otrzymujesz nic.
Najlepiej dogadać się bezpośrednio z obiektem . Wtedy nie ma problemów ze zmianami oraz cena jest najlepsza. wystarczy korzystać z google maps i bazować na opiniach użytkowników .
Jestem na tym portalu zarejestrowana od…
Jestem na tym portalu zarejestrowana od 2017 roku. Przez kilka lat nie miałam żadnych problemów z rezerwacjami, nigdy nie zdarzyło mi się aby gospodarz ją anulował przed przyjazdem czy po prostu odrzucił. Bardzo sobie ceniłam ten system szukania noclegu i można było poznać naprawdę fajnych ludzi. Jednak to, co dzieje się od mniej więcej 2020r. to jakaś paranoja. Na kilka rezerwacji których chciałam dokonać jedynie dwie doszły do skutku. Pozostałe były odrzucane przez gospodarze z byle jakiego powodu. A to jednak w tym terminie miejsce jest niedostępne, a bo gospodarza nie będzie jednak na miejscu więc nas nie przyjemnie a to znowu zakwaterowanie byłoby w przybudówce domu prywatnego gospodarza i z powodu covida (już były zniesione wszystkie restrykcje) nie przyjmą naszej rezerwacji bo mają mielibyśmy wspólne wejście i oni się boją… Serio!? Właśnie próbowałam zarezerwować nocleg na sylwestra (5 nocy więc wcale nie tak mało w tym terminie). Co usłyszałam od gospodarza? „Sorry ale zdecydujemy się na pobyt prawdopodobnie dłuższy niż was”. Paranoja. Najgorsze jest to, że w takich sytuacjach wystawienie opinii gospodarzowi nie jest możliwe - bo do pobytu nie doszło. Ale to, że człowiek traci czas na szukanie miejsc w dogodnej lokalizacji, dobrej cenie, czyta dokładnie wszystkie opisy i ogląda zdjęcia żeby wszystko odpowiadało nie jest ważne. Bo gospodarz może z byle błahostki nie przyjąć rezerwacji i nie ponosić za to żadnych konsekwencji. Szkoda czasu i nerwów na korzystanie z tego portalu, byłam stałą klientką ale więcej nie zarezerwuję nic przez airbnb. Chociaż jak widać i tak miałam sporo szczęścia bo nikt mojej rezerwacji nie anulował dzień przed zameldowaniem… Oczywiście w takich sytuacjach gospodarze też są bezkarni i nie ponoszą żadnych konsekwencji a ludzie zostają na lodzie. CHORE
Odradzam korzystanie,nie ma żadnej…
Odradzam korzystanie,nie ma żadnej kontroli nad osobami które oferują usługi.Jechałem 500km ,a na miejscu okazało się ,że smród w pokojach jest nie do wytrzymania i pró y wietrzenia przez godzinę nie dały rezultatu.Zakwaterowanie było po 15,to chyba nie trzeba nadmieniać ,o której wróciliśmy spowrotem do domu.Urlopu nie mogę odwołać i będę musiał spędzić go w domu.Złożyłem żądanie zwrotu pieniędzy,a tu okazuje się ,że na stronie sporu airbnb nie mogę starać się o całość.Prowizji airbnb na tej stronie nie mogę odzyskać,a strony kontaktowe do obsługi airbnb przekierowują na pustą stronę.
Pomyłka
Już teraz wiem, dlaczego korzystam z Bookinga. Ten serwis nie ma żadnego sensu. 2 rezerwacje, w których nie trzeba było czekać na łaskawe zgodzenie się właściciela i tak zostały odwołane, oczekiwanie na zgody też nie przyniosło żadnego efektu. Po co to komu? Totalna strata czasu.
Dwa wyjazdy spieprzone
Nie polecam Airbnb nikomu. Dwa długie weekendy jeden w czerwcu, drugi w sierpniu musiałam odwołać bo właściciele mieszkań odwołali rezerwacje tuż przed wyjazdem. Wynajmując przez Airbnb nie macie gwarancji na nocleg. Właściciel w każdej chwili bez konsekwencji może anulować rezerwacje. To jest jakiś żart. Omijajcie to g..... szerokim łukiem
Beznadziejna
Beznadziejna. Nie radzę korzystać. Zapłaciłam pełną kwotę i dostałam potwierdzenie i nr rezerwacji. Na miejscu okazało się, że apartamentu nie ma. Airbnb nie odpowiedziało na żadne wysyłane informacje. Zostałam z wydanymi pieniędzmi totalnie na lodzie na końcu świata.
Firma totalnie zeszła na "psy"
Firma totalnie zeszła na "psy" , chociaż w tym przypadku to obrażam psy , ale trudno takie jest powiedzonko. Usiłowałam złożyć skargę: Dzień dobry! Chciałbym złożyć skargę. 1/ Jak szukam odpowiedniej rezerwacji i wpisuję odpowiednie dane- konkretnie ilość osób (np. 5) system pokazuje mi koszty tylko dla jednej osoby. Wcześniej jak korzystałam z Airbnb to podawało mi kwotę sumaryczną. 2/ Potecjalny gospodarz przed zrobieniem rezerwacji i opłaceniem, żąda zadzwonienia i dopiero po rozmowie podejmuje decyzje czy mogę dokonać rezerwacji przez Airbnb. Podaje mi inną kwotę do zapłacenia (dużo wyższą niź podaną na stronie). Później oddzwania i stwierdza, że miejsc nie ma, pomimo tego że nadal na stronie Airbnb są w danym terminie miejsca wolne. Kompletne olewanie i brak jakiejkolwiek ludzkiej reakcji, bo trudno nazwać taką- "ble, ble, ble" z automatu lub połączenie telefoniczne podczas którego jest się przełączanym w nieskończoność. Suma sumarum i tak nie ma możliwości rozmowy i przedstawienia problemu. Widać właściciele kosztem klientów postanowili odbić sobie straty w dość prosty sposób- klient dokonuje rezerwacji, płaci a potem okazuje się, że jest to nieaktualne i po paru tygodniach łaskawie zwracane są pieniądze- oczywiscie bez odsetek W tym czasie firma na tych przetrzymywanych kwotach zarabia miliony w skali globalnej. Myślę że znaleźli jeszcze kilka innych sposobów na żerowaniu na klientach i gospodarzach jak i podróżnikach. Ja na szczęście wstrzymałem się z opłatą i znalazłem telefon do gospodarza, od którego dowiedziałem się że żadne dane z Airbnb nie są prawdziwe. Mimo że przez wiele lat byłem klientem tej firmy to "nigdy więcej" a jeszcze dodatkowo komu tylko będę mógł to będę ostrzegał przed tymi "cwaniaczkami".
Strata czasu...
Człowiek spędza dużo czasu na szukając lokalizacji która go interesuje. System działa w ten sposób że wysyła się prośbę o rezerwację, która jeśli nie zostanie rozpatrzona przez właściciela zostaje anulowana po 24h. Niestety właściciele nie dbają o aktualność kalendarzy przez co straciłam wiele czasu na poszukiwania, potem na czekanie na odpowiedź właścicieli. Dziś próbowałam zarezerwować następną lokalizację, ale z czystej ciekawości weszłam na konkurencyjną stronkę by zerknąć czy ten sam obiekt wystawia tam swoją ofertą i co? Tak wystawia, jednakże terminy które obecnie wybrałam tam już są częściowo niedostępne czyli albo moja rezerwacja zostanie anulowana albo automatycznie wygaśnie po ponownych 24h.
Serwis nie dba o to aby właściciele utrzymywali aktualne kalendarze przez co jedynie narażacie potencjalnych klientów na utratę czasu i możliwość skutecznego zarezerwowania miejsca gdzie indziej.
Chcieli podbić cenę ponad 300% tydzień przed podróżą
Zarezerwowałam pobyt na miesiąc przed podróżą. Od początku próbowałam skontaktować się z gospodarzem w celu ustalenia dostania się do obiektu. Na 2 tyg przed podróżą gospodarz nie odpowiadając na maila zmienił cenę o ponad 300%. Zaczelam interweniować w centrum obsługi airbnb...w trakcie jednej korespondencji kazali mi czekac na 3 dni przed wyjazdem informując ze gospodarz nie może zmienić ceny. Gospodarz napisał ze rezerwacja nie jest potwierdzona bo nie zaakceptowałam ceny...rozpoczęłam druga konwersacje z centrum pomocy w wyniku której....samo airbnb anulowalo moja rezerwację i formując ze gospodarz podał błędna cenę na początku. Do wyjazdu pozostał tydzień, na zwrot kosztów na kartę kredytową mam czekać 2 tygodnie.....zostałam z przysłowiową " reka w nocniku"....cała podróż jest już zaplanowana. Musze zarezerwować obiekt min 2 x droższy w porównaniu do pierwotnej ceny , w 2x gorszej lokalizacji i pożyczyć na to fundusze. Już nigdy nie zamierzam rezerwować nic na airbnb!!!!! To był mój pierwszy i ostatni raz.
Marcin Dacko
Najgorsza obsluga z jaka kiedykolwiek sie spotkalem. Cala ta otoczka Airbnb jest klamstwem, pracuja tam niekompetetni ludzie, ktorzy tylko udaja, podkreslam, udaja ze chca pomoc. Sytuacja ktora wywolala u mnie tyle empocji dotyczy moich wakacji po dwach lata pandemii! Wybieramy sie do Nowego Jorku, znalezlismy miejsce, zarezerwowalismy, zaplacilismy i tydzien przed wyjazdem czyli dwa dni temu dostaje informacje zeby skontaktowac sie z gospodarzem miejsca zeby sobie potwierdzic wszystko. I co sie okazlo, a ze miejsce nie istetnieje od roku, gospodarz o tym informowal Airbnb ale oni nie usuneli go z bazy. Dalej, moja rezerwacja zostala skasowana, ale ze byla to rezerwacja objeta ochrona wiec myslalem ze mi pomoga znalesc nowe miejsce w podobnej cenie. O jakzez sie pomylime, dostalem zaledwie jakies kupon na 20% znizki gdzie ceny tydzien przed przyjazdem sa 3 razy wieksze od cen z lutego... Stracilem caly dzien na sluchawce telefonu z linia pomocy. Czy ktos mi pomogl, nikt, kompletnie nikt, jedni tylko powatarzali ze im przykro i ze pomoga tylko napisza do mnie na czacie w aplikacji airbnb i wiecie co sie dzialo po takiej rozmowie, ktos napisal wyslal mi jakies oferty duzo drozsze i tyle. Nic wiecej, wkoncu rozmawialem z jakas ambasador od relacji z goscmi, ktora co zrobilo a to samo. Wyslala mi jakis przygotowany template i nic wiecej. Na zwort swoich pieniedzy musze czekac 15 dni (!!!) czyli caly moj urlop, czyli oprocz tego ze juz wydalem forse na rezerwacje to teraz bede musial znowu wydac forse na kolejna rezerwacje. Bilety juz kupione, urlop zarezerwoany, miejsca do zwiedzenia rowniez. Airbnb zrujnowalo moje wakacje, maja w glebokim powazaniu klientow, nie sluchaja i jak tylko moga to sie od razlu rozlaczaja i chca wszystko czatem zalatwiac. Zeby bylo smieszniej, przedstawilem swoje stanowisko w sposob naprawde grzeczny i kulturalny, mowiac jak bardzo jestem unhappy, to co uslyszalem od konsultatna zebym byl happy ze wogole kase dostalem. Nie polecam nikomu i zanim cos zarezerwujecie przez to strone to sie zastanowcie dwa razy! To jest skandal, a bezposrednio do Airbnb jesli to czytacie to wam zrobie taka reklame w mediach spolecznosciowych ze wam sie odechce tak niszczyc ludziom plany wkacayjne! Wstyd!
Wypowiadam się teraz jako gospodarz…
Wypowiadam się teraz jako gospodarz oferujący noclegi. Aibnb jest niewypłacalną firmą. Przyjmuję gości i nie dostaje od miesiąca wypłaty za usługę. Gdy zgłaszam problem odpowiadają mi, że własnie w tej chwili zarejestrowali moją skargę zatem mają 10 dni na jej rozwiązanie. Tak zrobili już 3-krotnie. W końcu odmówiłam przyjmowania gości do momentu uregulowania długu. Na chwilę obecna jest to kwota ponad 7000 PLN. W odpowiedzi, Airbnb nalicza mi kary za odwołanie rezerwacji. Jestem zastraszana konsekwencjami. Zatem i tak mnie okradli i tak.
Ciężko doczytać się warunków anulacji
Ciężko doczytać się warunków anulacji, korzystający z Airbnb muszą wiedzieć że jedyna kara dla gospodarza za anulacje pobytu gościa (bez przyczyn ot tak) to 50$ mniejszy zarobek na kolejnym wynajmie. Klient często ma 48h na anulacje a po tym terminie 100% opłaty, gospodarz 50$ kilka dni przed terminem???!!!! Masakra, po wymianie trzech wiadomości (odpowiedź raz na dzień), przesyłają link do książki skarg i zażaleń - oczywiście niewidocznej dla nikogo oprócz AIRBNB :( Lipa totalna
zwrot
tragedia, dostałam powiadomienie że zostaną mi zwrócone pieniądze od AIRBNB jednak to się nie stało. Napisali że w przeciągu 10 dni roboczych. Termin ten już dawno minął i nie odpisują mi na wiadomości. NIE POLECAM!