Gisteren 27-07 naar de Apenheul geweest. Staat een jongen namens de Vriendenloterij bij de ingang. Erg opdringerig, duwt ons onder een een constant geratel van wat we allemaal kunnen krijgen etc. twee... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Ondertussen een jaar geleden via de telefoon opgezegt ( wat al met veel moeite ging) en krijg nu alsnog bijna wekelijks mailtjes en post om weer mee te spelen. Vaker al gebeld dat dit gewoon verwvelnd... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Wat een afzetters... Lot eind juli opgezegd, doordat ik niet meer in mijn account kon komen (gebruikersnaam en wachtwoord waren opeens geen geldige combinatie meer, terwijl ik zelf nooit iets heb aang... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Ik heb mij voor 1 lot opgegeven tijdens een gesprek met een medewerker van de vriendenloterij. Ik kreeg na afloop nog een folder mee om aan iemand anders te geven. Bij thuiskomst krijg ik via email de... Zobacz więcej
Napisane przez firmę
Met de VIP-KAART is door heel Nederland elke dag plezier te beleven. De kaart geeft gratis toegang tot ruim 180 musea én tot 50% korting op meer dan 200 uitjes door heel Nederland. Van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera.
De VriendenLoterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen met behulp van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de grootste fondsenwervende donateur ter wereld en heeft over 2025 een recordbedrag van 1 miljard euro aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.
Beethovenstraat 200, 1077JZ, Amsterdam, Holandia
W ostatnim czasie nie zapraszano do recenzowania
Jak firma korzysta z Trustpilot
Lang weten te weerstaan om mee te doen met de Vriendenloterij, maar toen ik de mogelijkheid kreeg een gratis shirt van mijn favoriete voetbalclub te krijgen bij een lidmaatschap, ben ik toch overstag gegaan. Wat volgde was een bevestiging van mijn weerzin om met deze club in zee te gaan. De code die ik zou krijgen om het shirt te bestellen is nooit verstuurd (al zeggen zij natuurlijk van wel). Daarna, na contact op te nemen, heb ik eindelijk de code alsnog kunnen krijgen, maar nu zijn de shirts niet meer beschikbaar in de webshop. De actie was een op=op actie, oftewel ik heb gewoon pech. Jammer dan, geen shirt. De vriendenloterij heeft in de eerste twee maanden wel 4 keer een bedrag afgeschreven, want 1 keer per maand een trekking is dus niet helemaal waar. Er zijn een aantal extra trekkingen en die zijn blijkbaar allemaal precies gepland in de twee maanden dat ik lid ben. Lidmaatschap dus maar weer opgezegd, 80 euro lichter en geen shirt. Had beter toen ik de actie zag zelf een shirt kunnen kopen, dan was ik ongeveer hetzelfde bedrag kwijt geweest en dan had ik dus WEL een shirt gehad. Mijn advies: nooit lid worden, kun je ook niet genaaid worden door deze 'vriendenclub'.
Edit na reactie:
Deze review heb ik geschreven na gesprekken met de klantenservice via de chat en telefonisch (2 afdelingen). Er is mij duidelijk gemaakt dat er geen oplossing mogelijk was. Ik moest maar een shirt kiezen in een andere maat en dat iemand anders blij mee maken. Dit heb ik maar gedaan. Nog een keer contact zoeken heeft dus geen enkele zin.

Odpowiedź od VriendenLoterij
As everyone else mentioned already, they find shady ways to enroll without your permission (advertisements that you won a gift through purchases from various stores), you enroll to get the gift and then they start charging you every month, without the option of canceling on the phone. On the website the ask 30€ fee for being able to cancel something that you never enrolled in. And then they threaten you with Incasso procedures.
Extremely shady behavior, very annoying communication.

Odpowiedź od VriendenLoterij
Beetje blij gemaakt met dooie mus .
Koffer gewonnen helass kapot geleverd ik zelf zit in een rolstoel maar toch moest ik het product eerst retouren en werd er gekeken voor een ander .
En dit is dus echt iets wat ik niet kan .
En mijn klein zoon was helemaal blin me t de koffer nu helaas een kapote koffer
. en de klantenservice was wel zo niet vriendelijk dit nog nooit eerder mee gemaakt hij kon me vertellen hoe mijn ziekte werkt en
begrijp me niet verkeerd voorbij alle partijen onmacht omdat het via verzenden kapot is gegaan. Maar om dit dan bij de klant te leggen op zoon manier daar ben ik een aantal dagen goed ziek van geweest .! .was echt heel hard .
Dus geen vriendelijke vrienden loterij helaas.
Doe ook ergens een keer aan mee 😅

Odpowiedź od VriendenLoterij
Ben sinds 6 januari bezig om mijn loten op te zeggen. Twee keer een bandje met een medewerker gehad en acht verschillende medewerkers aan de lijn gehad. Ze beloven van alles en proberen nog meer loten te verkopen. Ze liegen over bevestigingen die keer op keer niet worden gestuurd! Hoe kan dit in Nederland!! Oplichters!!!
Niet intrappen mensen!
Ik speel al jaren mee en wil stoppen, maar het lukt niet! Nu moet ik het schriftelijk doen en hopen dat het goed komt.

Odpowiedź od VriendenLoterij
Super tevreden! TOP dag gehad door de vriendenloterij.
Ik had recent een 'prijs naar keuze' gewonnen en tot mijn verbazing kon ik twee wedstrijdkaartjes selecteren voor Ajax. Het was echt een topdag voor mijn zoon en man. Wij blijven meespelen!

Odpowiedź od VriendenLoterij
Er kwam een verkoper namens vriendenloterij aan mijn deur. Toen ik zei nee geen interesse werd ik onbeschoft behandeld. Hij vond me niet vrolijk en maakte hatelijke opmerkingen.
Een bedrijf die dit soort mensen langs de deur stuurt deugt niet. Maar ja alle reviews laten een negatief beeld zien!

Odpowiedź od VriendenLoterij
Ik weet niet precies hoe, maar ik ontvang nu post van de VriendenLoterij. Dit keer met de actie "Gouden kaart gevonden?". Ik had al een vermoeden dat dit alleen maar als lokmiddel dient, maar wie weet, dus laat ik het eens bekijken. De brief komt inderdaad met een pakje kaarten, en natuurlijk, zoals verwacht, ook een gouden kaart. Het is dan logisch dat je denkt: ik heb gewonnen want ik heb de gouden kaart. Nee, dat moet je eerst online checken, en daarvoor hebben ze heel wat persoonlijke gegevens nodig, zoals je adres en geboortedatum. De laatste stap vraagt om een bankrekeningnummer onder het mom "waar mogen we het geld naar overmaken als je gewonnen hebt", maar van dat rekeningnummer zullen vervolgens de betalingen afgeschreven worden om mee te doen aan de VriendenLoterij. De brief suggereert dat je wint zodra je een gouden kaart vindt, maar ondertussen zijn het ontransparante praktijken waarbij je uitkomt op de pagina om eerst te betalen. Je wordt gelokt, i.p.v. dat je er bewust voor kiest om mee te doen met een GOKspel. Niet netjes.

Odpowiedź od VriendenLoterij
Ik heb de afgelopen maanden al 2x telefonisch doorgegeven geen post meer te willen ontvangen van de vriendenloterij, vandaag toch weer een brief ontvangen. Ik ga nu doorgeven dat ik verhuisd ben , mijn nieuwe adres is Beethovenstraat 200, 1077JZ Amsterdam (dit is het adres van de vriendenloterij ) kijken of de spam post eindelijk stopt .

Odpowiedź od VriendenLoterij
In December 2025 een produkt gekocht bij Mediamarkt.
Na enkele weken kreeg ik een mail van Vriendenloterij ( hoe kwamen zij aan mijn emailadres ????). Blijkbaar van Mediamarkt, dat ik 1 lot gratis kreeg omdat ik een produkt voor de kerst had gekocht. Een gratis lot is altijd meegenomen ,maar wil niet zeggen dat ik dan automatisch een abonnement bij Vriendenloterij wil hebben, zeker niet.
Er is al 3 a 4 keer getracht om € 16,00 van mijn rekening af te schrijven, heb het laten terugboeken. Maar ze snappen het nog steeds niet dat ik geen lid wil worden.

Odpowiedź od VriendenLoterij
vriendeloterij geeft bericht dat abonnement gestopt is maar blijven incaseren elke maand al vanaf nov 2024

Odpowiedź od VriendenLoterij
Blijven stalken per post terwijl ik meermaals heb aangegeven geen post te willen ontvangen.

Odpowiedź od VriendenLoterij
ILLEGAL AND SHADY BUSINESS PRACTICES.
THEY SEND YOU POST WITHOUT YOUR PERMISSION, YOU OPEN THE POST AND FIND 5X €10,000 AND YOU THINK OH HOW NICE AND THEY SAY MONEY GUARANTEED ETC. AND THEN YOU FOLLOW THE QR CODE TO MAKE AN ACCOUNT AND THEY SAY “GIVE US YOUR IBAN SO WE CAN SEND YOU IF YOU WIN” BUT THEY NEVER MENTION THAT YOU ARE GIVING IBAN TO THEM FOR AUTOMATIC MONTHLY SUBSCRIPTION !!!! THEN THEY TRY TO TAKE €16 PER MONTH FROM YOU. I SAW A NOTIFICATION BY MY BANKING APP AND IMMEDIATELY CALLED THEM TO CANCEL AND DELETE MY ACCOUNT AND NEVER SEND ME ANY POST. THEY ALSO SPAM YOU WITH PHONE CALLS 9 IN THE MORNING. SO COMPLETELY PATHETIC COMPANY WHICH JUST ANNOYS PEOPLE, GOVERNMENT SHOULD CLOSE THIS COMPANY IMMEDIATELY

Odpowiedź od VriendenLoterij
Do not participate. They utilize shady and misleading advertisement tactics, and you may unknowingly sign up, which will lead to money being automatically withdrawn, and also being flooded with spam email and mail.

Odpowiedź od VriendenLoterij
Als je een actie doet, zorg er dn voor dat iedereen eens krijgt. Afgelopen weekebd pas de code ontvangen voor mijn psv shirt en alles is al op!! Blijlbaar konden veel mensen 2 wekrn eerder al bestellen
Zo kan ik ook wel acties verzinnen

Odpowiedź od VriendenLoterij
Delen je gegevens ongevraagd met derden
Sturen ongevraagd reclame
Bellen ongevraagd telefonisch
Verlengen ongevraagd je abonnement
Reactie op reactie: Wat een onzin, Jullie hebben mijn gegevens gedeeld met de postcodeloterij. ONGEVRAAGD. Nu krijg ik weer dezelfde spam, maar dan via hun. STOP hiermee.

Onlangs abonnement opgezegd.
Vandaag word ik gebeld om 16:07 uur door iemand van VriendenLoterijs die aangeeft een aanbieding voor mij als ouddeelnemer te hebben. Ik geef aan bij deze jongen dat ik geen interesse heb. Vervolgens krijg ik te horen dat ik best even naar hem kan luisteren. Nogmaals geef ik aan geen interesse te hebben. Vervolgens word ik opnieuw gesommeerd om toch echt te luisteren. Gevraagd wat deze jongen niet begrijpt als ik 3x aangeef geen interesse te hebben. Verbinding wordt verbroken en er volgt een bandje. Erg bijzonder dat je zo met mensen omgaat die jou met respect te woord staan. Ben hier echt niet van gediend.

Odpowiedź od VriendenLoterij
Ze terroriseren met advertentie .Ik krijg vaak een grote enveloppen en moet ik dat opruimen. Ik heb nooit(!) vrienden loterij gekocht en ik ga nooit kopen, ik ga nooit openen dat rotbrieven. Ik wil dat ze mij met rust laten!

Odpowiedź od VriendenLoterij
Deze balle organisatie noemen ze vriendenloterij nou zo maken ze geen vrienden ik heb me aangemeld om met 1 lot mee te spelen schrijven ze er steeds 2 af gebeld maar blijven toch afschrijven ik heb me opgezegd krijg een bevestiging dat ik uit geschreven bent maar ze blijven maar afschrijven ik laat het steeds weer terug sturen je komt niet van deze vrienden af ik ga nu Radar maar inschakelen

Odpowiedź od VriendenLoterij
Opzeggen gaat heel moeilijk met valse verhalen verleiden ze je om nog 1 maand af te wachten. En dan terug te bellen. Toen ik het verhaal op de site checkte en het niet klopte en ik meteen terugbelde moest ik veel moeite doen om het opgezegd te ktijgrn. Ik ben ook echt boos geworden. Ze wilde me ook verplichten om een reden op te geven. Mij zien ze nooit meer terug, zo ga je niet met klanten om.

Odpowiedź od VriendenLoterij
Bij activatie van een gratis lot (gekregen bij de Mediamarkt) blijkt dat de vriendenloterij een betalend tweede lot zonder toestemming heeft toegevoegd. Meteen hier actie op ondernomen maar dan begint de ellende. Na eindelijk iemand te pakken te krijgen proberen zeer onbeleefde medewerkers jouw de schuld te geven en weigeren dit meteen stop te zetten.
Dat deze organisatie zegt zich in te zetten voor goede doelen etc. doet mij vermoeden dat dit geld komt van mensen waar willens en wetens een lot wordt aangesmeerd en die hier een tijd aan vast zitten. Inmiddels een klacht ingediend bij de ACM wegens misleiding.
Op 09-02 een verontschuldiging van de Vriendenloterij. Op zich is dit natuurlijk netjes maar er zit hier ook een groot probleem.
Als je alle reviews over de afgelopen jaren leest (en dat gaat heel ver terug) komen een aantal zaken steeds weer naar boven.
1. Opdringerige lotenverkopers
2.Onduidelijke voorwaarden over gratis loten
3.Men schrijft altijd 1 of meerdere termijnen af bij opzegging (ook al doe je het op dezelfde dag)
4.Een slecht bereikbare klantenservice die niet mee wil werken zonder dat er eerst nog wordt betaald
Dit geeft aan dat de Vriendenloterij precies weet wat ze doen en niet van plan zijn om hun werkwijze te veranderen. Er moet natuurlijk geld binnen komen.
Blijkbaar zijn zij geraffineerd genoeg om zich net binnen de wettelijke kaders te houden en hier gewoon mee door te gaan.
Hopelijk lezen meerdere mensen de reviews en trappen zij niet in hun werkwijze.