verlichting.be Recenzje

Wynik TrustScore: 4.5 na 5

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 1 z 5

Helemaal niet tevreden, plaatsing was een ramp...de technieker kon plaatsing niet voltooien en is tot 5x toe langsgeweest = 5x werk/verplaatsingskosten aangerekend!!! Nadien heeft verlichting.be h... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Ik heb drie lampen via de webwinkel gekocht. De volgende dag werd ik gebeld om alles te verifiëren. De lampen konden ter plekke betaald worden. Toen wij ze op afspraak ophaalden stonden de lampen kla... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Sklep z oświetleniem
  2. Dekoracje i architektura wnętrz
  3. Elektryk

Napisane przez firmę

Online en offline speciaalzaak in algemene binnen- en buitenverlichting voor particulieren en bedrijven. Ontdek ons assortiment dat zich onderscheidt door haar kwaliteit, uitstraling en afwerking. ********************************** Heb je hulp nodig en weet je niet hoe je aan jouw verlichting moet beginnen? Bel ons nu op het nummer 037777555 of stuur ons een e-mail met jouw verzoek voor een afspraak voor lichtadvies. ************************************************* Na een deskundig lichtadvies weet je waar jouw lichtpunten moeten komen en/of weet je waar je best welke verlichting ophangt om de meest aangename sfeer te komen. Opgelet! De gouden regel met verlichting is: LESS IS MORE! *************************************** Met meer dan 20 jaar ervaring in de verlichtingssector, dit met eigen installatiedienst, mogen we fier zijn op onze realisaties die we altijd als referentie mogen opgeven.

Dane kontaktowe

4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Zaprasza klientów do wystawiania recenzji

Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 32

Napisz recenzję

Verlichting is Perfect

Verlichting is Perfect! I had previously ordered from a well-known company in France and despite providing a full description they shipped a similar product but that did not fit. Verlichting responded to my initial inquiry very quickly providing the references of the exact product to order, which I did. Less than two hours later I received confirmation and preliminary shipping info. The package arrived on time and was extremely well packed. Thank you Verlichting for the excellent and friendly service.

24 lipca 2026

Dear Dianne,

Thank you very much for your kind review and for sharing your experience! We are pleased that the correct product was found quickly and that the delivery was handled carefully and arrived on time. It’s great to hear you are satisfied with both the product and our service.

We always do our utmost, no matter how small or large the request, but sometimes we depend on manufacturers or carriers, and errors can occur elsewhere in the chain.

If you have any questions or need assistance in the future, we will be happy to help you again.

Kind regards,

Echte aanrader

Heel tevreden van het lichtadvies, de persoonlijke aanpak (op afspraak), de installatie en de aanpassing aan onze domotica. Eindelijk werkt deze nu zoals het hoort. Echte aanrader!!!

4 lipca 2026

Beste Dave,
Hartelijk dank voor uw geweldige review! Fijn om te horen dat ons lichtadvies, de persoonlijke afspraak en de installatie, inclusief de integratie met uw domotica, precies deden wat u verwachtte. Geweldig dat alles nu naar behoren werkt. We waarderen uw aanbeveling en staan altijd klaar als u nog vragen of extra wensen heeft.
Met vriendelijke groet!

Oceniono na 1 z 5

Zeer teleurgesteld in de service.

Zeer teleurgesteld in de service.

Onze eindfactuur viel uiteindelijk ongeveer 25% hoger uit dan de goedgekeurde offerte, zonder dat wij het gevoel hadden dat dit vooraf voldoende duidelijk gecommuniceerd werd. De levering van de verlichting liet ook 6 maanden op zich wachten in plaats van de beloofde 8 weken.

Daarnaast bleken verschillende zaken niet correct afgewerkt. Zo werd de buitenverlichting zo aangesloten dat deze continu blijft branden. Verlichting die dimbaar moet zijn was niet dimbaar. Volgens de elektricien van Verlichting.be was dit niet anders op te lossen. Ondertussen heeft een onafhankelijke elektricien bevestigd én aangetoond dat hiervoor wel degelijk een correcte oplossing bestaat.

Wat voor ons het meest tegenviel, was de manier waarop met onze opmerkingen werd omgegaan. De zaakvoerder stond niet open voor overleg of een constructieve oplossing en schoof de verantwoordelijkheid grotendeels naar ons door. Dat gaf ons absoluut niet het gevoel dat de klant centraal staat.

Op basis van de vele positieve reviews hadden wij heel andere verwachtingen. Onze ervaring was helaas compleet anders. Daarom raden wij toekomstige klanten aan om offertes, meerprijzen en de technische uitvoering zeer kritisch na te kijken en afspraken goed op papier te laten zetten.

Daarom vinden wij het belangrijk om ook onze ervaring te delen, zodat toekomstige klanten een volledig beeld krijgen.

Mocht er een reactie op deze review komen (wat het geval zal zijn als we naar al de andere negatieve reviews kijken) waarin onze ervaring wordt tegengesproken of de verantwoordelijkheid opnieuw bij ons wordt gelegd, dan blijft dit niets veranderen aan de feiten zoals wij die hebben ervaren tijdens ons project.

4 lipca 2026

Geachte heer Koen en mevrouw Sophie,

Uiteraard reageren wij op alle reviews, zodat de lezer de mogelijkheid krijgt om van beide kanten het verhaal te horen. Aan hem of haar om zich een mening te vormen.

Graag geven wij hierbij onze weergave van de feiten, omdat uit uw eerste e-mail en tweede review, eerst mevrouw Sophie en nu ook u, blijkt dat er technische onduidelijkheid bestaat over wat zich heeft voorgedaan.

1) Bij een eerdere aankoop in 2024 heeft u de installatie zelf geprobeerd te doen. Door foutieve aansluitingen zijn een transformator en een Casambi Bluetooth-ontvanger beschadigd geraakt. De fabrikant heeft dit schadebeeld met tijd- en datumregistratie in de software kunnen uitlezen. Op basis daarvan kon worden vastgesteld dat de onderdelen door die foutieve aansluiting defect zijn geraakt.

2) Wij hebben deze defecten in regie voor u hersteld en gefactureerd. Mevr. Sophie meldde ons later dat slechts één onderdeel defect was en zij niet bereid was dit te betalen. Vanaf dat moment ontstond er frustratie, maar ondanks het voorval en het betalen van deze factuur, heeft u begin 2026 toch gebruikgemaakt van ons lichtadvies en onze dienstverlening.

3) U ontving een duidelijke offerte en ondertekende een bijbehorende bestelbon; alle werkzaamheden en kosten (in regie en in functie van wat u ons technisch meegedeeld had) stonden hierin vermeld. Wij hebben gedurende het traject gehandeld op basis van die overeengekomen afspraken en ter plaatse de aanpassingen gedaan in functie van de beschikbare materialen.

4) Waar u 100% gelijk in heeft: in onze planning is door een nieuwe medewerker een fout geslopen. We geven nieuwe medewerkers kansen, maar daardoor is er vertraging/verwarring ontstaan en kwamen enkele klanten eerder in de situatie terecht dat zij zelf contact moesten opnemen om de bestelde verlichting te laten installeren.

5) De installatie van uw verlichting heeft conform het AREI plaatsgevonden. De gemiddelde installatietijd per toestel is normaal en op de leveringsnota d.d. 03/06/2026, waarvoor u ondertekende, heeft onze installateur twee opmerkingen vermeld: 1) keukenblok (nog) niet dimbaar; 2) buitenverlichting heeft vaste spanning.

6) Volgens onze elektricien zou u ons contacteren om verdere afspraken te maken. Volgens u zouden wij u bellen. Ik laat het in midden. Omdat wij niets meer van u vernamen, stuurden wij op 21/06/2026, 18 dagen na de installatie, uw factuur.

7) Tussendoor heeft u, zonder ons te contacteren of opmerkingen te maken, zelf een elektricien geraadpleegd om wijzigingen te laten uitvoeren. Deze persoon heeft u met uw kennis van elektriciteit een paar zaken wijsgemaakt die niet stroken met de theorie, en hiervoor naar ons verwezen om in in een slecht daglicht te plaatsen.

8) Uw opmerking over de planning is terecht. De overige punten achten wij technisch echter minder onderbouwd. In plaats van in dialoog te gaan, ontvingen wij een negatieve e-mail, ondanks dat onze elektricien met meer dan 20 jaar ervaring de 31 toestellen (verlichting + dimmers) volgens ons correct en binnen een normale tijd heeft aangesloten. En nu nog eens 2 negatieve reviews.

Wij betreuren de escalatie en de negatieve toon in uw communicatie. Wij staan nog steeds open voor een constructief gesprek en om, als ze nog niet uitgevoerd zijn door een derde, de twee resterende technische punten, als compensatie voor de gewachte tijd (werk/verplaatsing), op te lossen.

Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice zodat we dit samen kunnen doornemen.

Fernand Vandendriessche
Bestuurder VERLICHTING.be

Zeer ontevreden klant

6 maanden moeten wachten op plaatsing.
Plaatsing niet conform afgewerkt + zeer hoge plaatsingskost + extra materialen doorgerekend die niet op de factuur stonden
Bij aanspreekpunt zeer aanvallend behandeld en meermaals als leugenachtig beschouwd

13 maja 2026

Beste Sophie,

Het spijt ons te lezen dat uw ervaring met ons bedrijf niet goed is geweest. We erkennen dat de planning niet naar behoren is verlopen en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan.

Wat betreft de uitgevoerde werkzaamheden en conformiteit: onze elektricien heeft bij oplevering twee punten op de leveringsbon genoteerd die vanwege technische beperkingen in uw installatie niet konden worden afgewerkt (1‑10V‑dimming en schakeling van drie wandlampen). Deze opleveringsnota van 03/06 is door u zonder verdere opmerkingen ondertekend.
Desondanks hadden wij uw opmerkingen graag eerder gehad. (prijzen installatie door u gekend in offerte en bestelbon) zodat we direct konden bijsturen.
Indien u graag heeft dat wij dit verder oplossen; neem alstublieft binnen 14 dagen contact op via info@verlichting.be of 037777555 zodat we een afspraak kunnen maken om de resterende punten kosteloos (in werktijd / verplaatsing) te verhelpen.

VERLICHTING.be-Team

Très mauvaise expérience

Les délais annoncé en cas de non stock ne sont pas tenu. 1 mois d'attente (annoncé 15 jours)
Les frais de port sont très chère et cela n'est pas une livraison rapide ou prémium.
Attention à certaines images complétement obsolète et trompeuse, il faut ouvrir chaque description de produit afin d’être sur de ce que vous acheté.
Le service client refuse les retour (valeur 17 euros) car je cite "les frais de port sont supérieur à la valeur de l'objet."
Je déconseille fortement ce site

17 kwietnia 2026

Monsieur Jérémy,

Nous confirmons la réponse suivante à votre message :
-Pour les commandes à destination de la Belgique, les frais de port sont de 9 € pour un montant de commande > 121 €.
-Votre commande a été passée le 17/04 pour livraison en France. L’envoi a été expédié par nos soins le 06/05.
- Vous affirmez que nous avons livré un article incorrect, alors qu'il s'agit d'un abat-jour à 14 € et non d'un lampadaire à 75 €. La fiche produit indique clairement qu'il s'agit d'une pièce/abat-jour (CAPPIE).
-Vous avez choisi le retrait en point relais ; votre colis y est resté plusieurs jours. Ainsi, votre commande n’a subi qu’environ une semaine de retard.
-Pour les retours, veuillez consulter notre procédure : https://www.verlichting.be/fr/faq/retours/
Nous vous prions de respecter les informations et procédures indiquées et d’éviter les menaces de recours de médiation.
Cordialement,
L'équipe de VERLICHTING.be
www.VERLICHTING.be

Incredible service!

Incredible service!! I had terrible planning, traffic was horrible. When I called to inform that I was running late; I was convinced that my trip would have been for nothing. Instead I had the most pleasant experience since a long time. I was put as ease and was able to pick up my order stress free.
We found exactly what we were looking for.
We will most certainly be back for both reasons but above all the great customer experience. Thank you

22 kwietnia 2026

Dear Katrien,
How wonderful to read this. Thank you so much for your kind words! We are glad we could help you despite the busy period and that you were able to pick up your order stress-free. It's great that you found exactly what you were looking for. We look forward to welcoming you again soon!

Kind regards,
The VERLICHTING.be team

Oceniono na 5 z 5

Professionele service van begin tot eind

Ik kende Verlichting.be niet, maar de aantrekkelijke prijzen van enkele designlampen trokken meteen mijn aandacht. Na het plaatsen van mijn online bestelling kreeg ik onmiddellijk een opvolging om mijn bestelling te corrigeren en de juistheid van de onderdelen te controleren. Vervolgens werd de aangegeven levertermijn (15 dagen) strikt gerespecteerd. Helaas bleek na levering één van de lampen gedeeltelijk beschadigd in de verpakking. Fernand, mijn contactpersoon, zorgde meteen voor een snelle opvolging om dit op te lossen en heeft onmiddellijk, na retour, een vervanging van de lamp geregeld.
Het was werkelijk een uitstekende service en een vlekkeloze commerciële opvolging. Ik ben ondertussen klaar om een nieuwe bestelling te plaatsen.
Topservice!

4 marca 2026
Oceniono na 5 z 5

True professionals - excellent in every way!

Fernand Vandendriessche is an excellent professional. He is deeply knowledgeable, helpful, multi-lingual, friendly, and courteous. His team is just as helpful and thoughtful. We came to have two of our lamps repaired that we bought elsewhere and he knew everything about both models and their workings. Fast and efficient, friendly help - and very honest and humble in the pricing! We ended up buying yet another lamp that we liked mainly due to its style, but also thanks to his friendly and helpful staff! Exceptionally high level of professionalism with no stress or pressure. I cannot recommend highly enough!

18 lutego 2026
Oceniono na 5 z 5

Toen ik voor de tweede keer een spot…

Toen ik voor de tweede keer een spot bestelde werd ik spontaan gecontacteerd om een aantal technische zaken af te stemmen, zodat er geen verkeerde lamp werd geleverd. Dat meedenken maakt een verschil!

4 stycznia 2026

Beste Hester,
Hartelijk dank voor uw 5-sterrenreview en uw vriendelijke woorden. Fijn om te horen dat ons team proactief meedenkt zodat u de juiste verlichting ontvangt. We doen er alles aan om iedere bestelling zorgvuldig te behandelen. Mocht u in de toekomst vragen hebben of opnieuw advies nodig hebben, neem gerust contact met ons op.

Real-time quotations

Real-time quotations, competitive pricing with generous discounts, and international shipping services are available. Customer service is excellent and highly responsive, with prompt replies even to inquiries sent from overseas.

21 stycznia 2026

Doświadczenie Trustpilot

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej