Szybka dostawa była ważnym elementem mojego zamówienia ,wszystkie rzeczy które zamówiłam pokrywały się z moimi oczekiwaniami.Jedyny mankament to ,że dostałam pognieciony papier -wyściółkę opakowania ,... Zobacz więcej
Realizacja zamówienia przebiegła prawidłowo, szybko i bez żadnych problemów. Niestety musiałam zwrócić bransoletkę ze względu na nieprawidłowy rozmiar, po przeczytaniu nieprzychylnych opinii na temat... Zobacz więcej
Realizacja zamówienia bez zarzutu - szybko i sprawnie. Niestety musiałam dokonać zwrotu zakupionej bransoletki. Czekałam z duszą na ramieniu po wysłaniu przesyłki, bo przeczytałam wiele negatywnych o... Zobacz więcej
Złożyłam zamówienie w trakcie promocji 3 za 2, paczka przyszła szybko, jedynie z małym minusem bo zamówiłam 2 takie same charmsy, a przyszedł tylko jeden (pewnie małe przeoczenie na magazynie). Po zad... Zobacz więcej
Distinctive details and superior crafsmanship make Pandora jewellery stand out from the crowd. Made with the planet in mind, our skilled craftspeople shape precious metals and responsibly sourced materials into contemporary jewellery that holds the stories of the things you love, waiting to be worn and told by you.
Zjednoczone Królestwo
- uk.pandora.net
REKLAMACJA BRANSOLETKI
Pod koniec września wysłałam bransoletkę moments do reklamacji (serduszko-zapięcie pękło na pół, odpadło). 16-go października dostałam wiadomość e-mail z informacją: "Potwierdzamy otrzymanie zwróconych przez Ciebie produktu(ów) i rozpoczynamy proces zwrotu środków za Twój zakup".
Do dziś 26.12.2020 nie mam pieniędzy. Dzwonię na ich infolinię raz w tygodniu od początku listopada i nic nie pomaga. Ściemniają, że nie mają numeru rachunku, bo zamówienie było z 2018 roku, a wtedy mieli jakiś inny program do obsługi. Dwukrotnie wysłałam numer konta - 23.11 i 19.12.2020, pieniędzy nadal nie mam.
Oczywiście obiecanki cacanki przez telefon, że się tym niezwłocznie zajmą, że za parę dni będzie przelew, itp. Trzeci miesiąc czekam na swoje pieniądze.
OSZUŚCI!!!!
Nie polecam sklepu

Bronek M.
Bronek M.
20.11.2020 złożyłem zamówienie. Do 16.12.2020 „nic” po3krotnym monicie nie ma towaru ani pieniędzy...
jak tu wydać pozytywną opinię?
Dlaczego Pandora modyfikuje niewygodne recenzje? Prawda jest taka, że 20 listopada dostali zamówienie i przelew a do dzisiaj ani zamówienia ani zwrotu pieniędzy.
Przepraszam, właśnie pieniądze wróciły na konto... czyżby recenzja poskutkowała?

Odpowiedź od PANDORA UK
Nie polecam tego sklepu internetowego
Niestety nie potrafiłam dobrać rozmiaru bransoletki online: po zamówieniu kilku sztuk musiałam zwrócić wszystkie. 24.11.2020 wysłałam z powrotem dwie przesyłki, 28.11.2020 zostały one doręczone do Pandory wg. danych DPD. Do dnia dzisiejszego (14.12.2020) nie otrzymałam zwrotu gotówki. Po rozmowie z konsultantem okazało się że moje przesyłki nawet "nie są wprowadzone do systemu" i mogę liczyć na zwrot gotówki dopiero po 5 dodatkowych dni. Czyli Pandora w ciągu miesiąca nie zwraca mi moje ok. 850 zł. Ale najbardziej śmiesznym jest to że po zostawieniu odpowiedniej opinii na stronie Pandory otrzymałam taką odpowiedź:
Twoja recenzja została poddana moderacji.
Nie można zamieścić publikacji w witrynie, ale… —Mimo że Pana(-i) opinia nie spełniła wszystkich naszych wytycznych, nasz personel zapoznał się z nią i docenia Pana(-i) wkład. Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i mamy nadzieję, że następnym razem będziemy mogli ją opublikować! Wyślij coś nowego.
To znaczy że pomimo słabej obsługi klienta strona internetowa nie zawiera opinij które odpowiadają rzeczywistości ponieważ personel zamieszcza w witrynie tylko i wyłącznie opinie pozytywne (bądź nawet personel je pisze). Trochy to wygląda jako wprowadzenie klienta w błąd. :-(((

Odpowiedź od PANDORA UK
30 listopada 2020 zakupiłam produkty…
30 listopada 2020 zakupiłam produkty firmy Pandora, od dnia 3 grudnia na stronie DPD widnieje informacja, przesyłka zarejestrowana, nienadana. Pomimo moich kilkukrotnych interwencji, jedyna rada firmy: prosimy o cierpliwość. To jest jakieś nieporozumienie i kompletna porażka. Jeszcze nigdy, a sporo robię zakupów przez internet, tak nie zostałam potraktowana. Szczerze odradzam!

Odpowiedź od PANDORA UK
Oszustwa prosto w uszy na infolinii
Zrobiłem zamówienie 4 grudnia, następnego dnia było już że statusem wysłane na stronie Pandory. Po 5 dniach ze zdzwieniem sprawdzam status przesyłki tym razem na stronie DPD i okazuje się że przesyłka nie została nadana i oczekuje na nadanie. Dzwonię na infolinię i baba przy telefonie ściemnia że DPD nie aktualizuje strony ale ze juz dawno wysłane i że dojdzie w czasie.... Wstyd i oby jej się odbiło echem. Wieczorem dziwnym trafem nagle wysyłka zmieniła status i została odebrana przez kuriera. Tak ciężko pani konsultancce powiedzieć prawdę, że np. święta? Tylko ściemniać, tfu, brzydze się takim zachowaniem i nie szanuje. Najgorszy sort ludzi i polityki firmy.

Odpowiedź od PANDORA UK
opinie o braku zwracanych środków są…
opinie o braku zwracanych środków są niestety prawdziwe , ja od ponad miesiąca nie mogę się doprosić o swoje pieniądze , już mi sie nie chce słuchać o kolejnych terminach zwrotów i o tym że mam przyjąć przeprosiny

ZWROT TOWARU
Sklep- totalna masakra.
Od ponad 1,5 miesiąca nie moge się wręcz "doprosić" aby zwrócono moje pieniądze. Pisze do nich maile co się dzieje z moim zwrotem i oczywiście otrzymuje odpowiedzi "że błąd systemu", bardzo przepraszają, zwrot nastapi w ciągu 24 godzin.... minęło 10 dni i niestety pieniędzy nadal nie ma.
Odpowiadają jak oni to się starają utrzymać poziom osbługi klienta itp.
Niestety myślałam, że to renomowana marka- myliłam się!!! Przykro to powiedzić ale nie dość, że towar niska jakość to obługa klienta przedstawia się na najniższym poziomie.
Nie polecam nikomu!!!!

Reklamacja
Już od 2 miesięcy nie mogę sie doprosić o zwrot za zwróconą branzoletkę banda oszustów!!!!!!! ciągle oszukują że sie starają i tak od 2 miesięcy!

Odpowiedź od PANDORA UK
Zamówiłam kolczyki wraz z pudełkiem
Zamówiłam kolczyki wraz z pudełkiem, ponieważ to miał być prezent. To co otrzymałam to był dramat. Kolczyki w zielonym strunowym woreczku, bez metki, pudełko z 3 otworami, nie wiedzieć do czego, na pewno nie do kolczyków. Wszystko wyglada tandetnie! Nie tego spodziewałam się po Pandorze. To były moje ostatnie zakupy w tym sklepie. Pani na infolinii grzeczna i przeprasza, ale to istny brak profesjonalizmu. Myślałam, ze to przypadkowa sytuacja, jak się okazało to norma w tym sklepie. Nie polecam!!!

Odpowiedź od PANDORA UK
Najgorszy sklep z jakim miałem doczynienia
Najgorszy sklep z jakim miałem do czynienia!!! Towar zamówiony 6.11 i ma status wysłanego, po 6 dniach i mojej interwencji na czacie pracownica powiedziała, że towar wysłali 6.11, tyle że DPD dalej miało w systemie że paczka wygenerowana, ale nie wysłana. Po kolejnych 3-4 napisałem maila i okazało się że towar jednak nie wysłany i zwalają winę na duże obłożenie zamówień. Myślę, że sprzedają towar którego nie mają fizycznie na stanie! A wczoraj 21.11 wysłali maila, że znowu zganiaja winę na DPD, ale z tej okazji dają mi zniżkę 10%. Śmiech na sali. Myślałem, że są poważna firma, ale patrząc po ilości negatywnych ocen to mnie już nic nie zdziwi. Odradzam kazdemu zakupów w tak beznadziejnym sklepie.

Nigdy więcej Pandory
Nigdy więcej Pandory Online!
Zamówiłam przez pomyłkę 2 zawieszki na cieńsza bransoletke. Zwróciłam Towar w 12 maja, przesyłka dotarła do siedziby 26 maja a zwrotu pieniedzy do tej pory jak niee był tak nie ma! Minęło już pół roku. Telefon nie odpowiada, kontakt mailowy wygląda tak, że non stop chcą jakieś dane nr referencyjny dopytują o szczegóły obiecują szybki zwrot i dalej cisza... Naprawdę szanowałam te firmę ale teraz stanowczo nie polecam...

Odpowiedź od PANDORA UK
Nigdy więcej zakupów w sklepie Pandora
Nigdy więcej zakupów w sklepie Pandora. Zamówilam branzoletkę i zawieszkę prawie 2 tyg.temu opłaciłam do tej pory przesyłka do mnie nie dotarła.

Nigdy więcej
Czuję się oszukana i lekceważona prze firmę Pandora. Od kwietnia staram się kupić pełnowartościową bransoletkę Reflexions. Napisałam staram się, bo zakupioną przeze mnie bransoletkę otrzymałam połamaną (nie z przyczyn transportu). Zareklamowałam. Od tamtego czasu przez kolejne 4 miesiące zwodzono mnie, że bransoletka już jest przygotowana i będzie wysłana następnego dnia. Nigdy jej nie otrzymałam. Po kolejnych telefonach zwrócono mi pieniądze. Zamówiłam ponownie bransoletkę i zrobiłam to tylko dlatego, że wraz z pierwszą bransoletką, kupiłam koralik i nie mogłam go już zwrócić. Bransoletka ponownie przyszła uszkodzona. Nie spodziewałam się takiego bubla za taką kasę (730 zł). A może w sklepie internetowym tylko takie sprzedają i liczą na to, że nikt nie będzie ich reklamował. Ponownie od 3 dni próbuje się skontaktować z kimś decyzyjnym, ale jedyne na co ich stać to: „przepraszam, nie możemy Pani z nikim połączyć, sprawa zostanie przekazana dalej”. Nie szanują klientów! Nie polecam i zgłaszam sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta.

Do Pandory
Do Pandory
Nie, moja paczka nie jest w drodze. Jesteście oszustami!

Nie polecam sklepu Pandora
Nie polecam sklepu Pandora. Zakupiłam dwie bransoletki w sklepie internetowym, korzystając z promocji "2 w cenie 1". Jedna z bransoletek przyszła wyraźnie uszkodzona, ma ślady rdzy, a jakość srebra jest na bardzo niskim poziomie. Kontakt z obsługą klienta zarówno w sklepie stacjonarnym, w którym próbowałam dowiedzieć się czy jest możliwość wymiany tylko jednej bransoletki bez konieczności odstąpienia od umowy jest na zerowym poziomie. Pani ekspedientka nie była w stanie udzielić żadnej informacji. Jeszcze gorzej wygląda kontakt ze sklepem online, na infolinię nie ma realnych szans się dodzwonić, a na maile nikt nie odpisuje. Informacje na stronie internetowej również są bardzo lakoniczne.
Firma sprzedająca swoje produkty za niemałe pieniądze powinna dbać o ich jakość, natomiast jakość bransoletki wygląda jak z taniego bazaru.