shogla.com Recenzje 88

1,4

Kupiłem okulary dwa lata temu, od razu dokonałem zwrotu i do dziś nie otrzymałem moich pieniędzy. Firma nie odpowiada na maile i telefony. Sprawę przekazałem do miejskiego rzecznika konsumentów ale fi... Zobacz więcej

Na stronie widnieje informacja że okulary są dostępne,a czas wysyłki to 24 godziny robocze. Po opłaceniu zamówienia i kilkukrotnej próbie kontaktu z firmą pozostaje jedynie skontaktować się z policją,... Zobacz więcej

Niedługo minie rok jak walczę o odzyskanie pieniędzy z niezrealizowanego zamówienia. Niestety liczne maile, telefony i zgłoszenia nie odniosły skutku. Mam już dosyć i zamierzam zgłosić sprawę na polic... Zobacz więcej

Zakup dokonany 16.07, oczywiście brak na magazynie. Co tydzień piszą jakiś mail nie związany z anulowaniem przeze mnie zakupu i prośbą o zwrot pieniędzy. Że nie mieli na magazynie, że proponują inny m... Zobacz więcej

1,4

Bardzo słaba

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin

Przestrzegam przed zakupem czegokolwiek…

Przestrzegam przed zakupem czegokolwiek w tym sklepie.

Sprzedają produkty których nie mają na stanie (i nie jest to drop-shipping), nie wywiązują się z regulaminowego czasu na zwrot środków. Brak jakiegokolwiek kontaktu, mailowego lub telefonicznego. Jeżeli nie chcecie zostać oszukani to kategorycznie odradzam zakupy. Pozostaje jedynie powiadomienie wszystkich organów które mogą pomóc ukrócić ten proceder.

1 sierpnia 2023

Brak przesyłki, brak pieniedzy

Sklep nie wysłał paczki od 9 dni. Zbywają też klienta na czacie. Po prośbie anulowania zamówienia i zwrotu pieniedzy… cisza. Bardzo nie polecam.

UPDATE: W odpowiedzi na mój komentarz @Shogla oczywiście skłamał – nie dostałam zwrotu pieniędzy. Sprawę przejął bank. Nie kwapicie się też do odpowiedzi na maile więc po co wam tutaj te kwieciste odpowiedzi :) Ten profil jest już dla was spalony.

2 sierpnia 2023

Odpowiedź od shogla.com

Chcielibyśmy zacząć od przeprosin za zaistniałą sytuację związaną z Pani zamówieniem.
Przyjmujemy odpowiedzialność za te niedociągnięcia i zapewniamy, że podejmiemy działania, aby uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.
Pragniemy zapewnić Państwa, że podejmiemy kroki w celu poprawienia naszych procedur obsługi klienta i komunikacji, aby zapewnić bardziej przejrzyste i efektywne rozwiązywanie problemów.
Cieszymy się, że w międzyczasie pieniądze zostały Pani zwrócone, ale rozumiemy, że cały ten proces był długi i kłopotliwy, co nie powinno mieć miejsca.
W razie jakichkolwiek dalszych pytań, uwag lub potrzeby wsparcia, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym zespołem obsługi klienta. Jesteśmy gotowi do pomocy i zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby sprostać Państwa oczekiwaniom.
Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności, związane z tym zamówieniem. Dziękujemy za wyrozumiałość i za okazane zainteresowanie naszym sklepem.
Dział Obsługi Klienta
Shogla.com

Przykro nam bardzo, że doszło do nieporozumienia.
Zwrot został zlecony dziś rano przez system Przelewy24 i w chwili obecnej widnieje jako zrealizowany.
Czasami banki wymagają pewnej ilości czasu na przetworzenie takich transakcji - przelewy24 podają czas 1-3 dni, ale często środki są księgowane do kilku godzin. W chwili obecnej zwrot w systemie przelewy24 ma status wykonany, więc środki są już na Twoim koncie lub pojawią się zapewne jeszcze dzisiaj.
Zależy nam na tym, aby rozwiązać tę sytuację jak najszybciej. Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta.
Postaramy się udzielić odpowiedzi i rozwiązać wszystkie Twoje problemy. Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakie mogły Cię spotkać. Jesteśmy tu, aby Ci pomóc.
Z poważaniem,
Zespół Obsługi Klienta

Po odesłaniu okularów ze zwrotem ponad…

Po odesłaniu okularów ze zwrotem ponad miesiąc temu - brak zwrotu pieniędzy. Brak jakiegokolwiek kontaktu telefonicznego i mailowego!! Nie polecam!!!

25 lipca 2023

Odpowiedź od shogla.com

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią z nami. Przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakie napotkała Pani w związku z realizacją zamówienia w naszym sklepie.

Rozumiemy, że oczekiwała Pani szybkiego i rzetelnego rozwiązania sprawy zwrotu pieniędzy. Pragniemy zapewnić, że dokładnie przyjrzymy się Pani sprawie i postaramy się jak najszybciej rozwiązać ten problem. Gwarantujemy, że sprawdzimy status zwrotu oraz przyczynę opóźnienia w jego realizacji.

Jeśli dotychczasowe próby kontaktu z nami okazały się nieskuteczne, wyjaśniamy, że możemy mieć trudności z odpowiedzią na każde zgłoszenie ze względu na duże obłożenie biura obsługi klienta. Jednakże, obiecujemy podjąć dodatkowe kroki, aby zapewnić szybszą i bardziej skuteczną komunikację.

Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i prosimy o wyrozumiałość. Doceniamy Pani wsparcie jako naszego Klienta i zależy nam na tym, aby rozwiązać tę sytuację na Pani korzyść.

Dziękujemy za wyrozumiałość
Zespół Obsługi Klienta

Niestety trafiłem tutaj już po złożeniu…

Niestety trafiłem tutaj już po złożeniu zamówienia. Status zamówienia nie zmienił się od kilku dni. Ciągle oczekuję na wysłanie paczki. Próba kontaktu telefonicznego kończy się niczym - nikt nie odbiera. Na ten moment już wiem, że nie chcę ich towaru, bo obsługa jest fatalna, ale i tak nie mogę anulować zamówienia

Update:
Firma w komentarzu tutaj zapewnia, ze anuluje moje zamówienie i zwróci gotówkę. Niestety nadal się to nie wydarzyło. Szkoda, że najpierw znaleźli czas, na odpisanie na mój komentarz na TrustPilot, zamiast oddzwonić lub odpisać na maile (zero kontaktu z ich strony). Sądząc po historii innych komentarzy tutaj, wdrażanie usprawnień w obszarze obsługi klienta nie idzie im najlepiej, skoro od wielu miesięcy powtarzają się te same problemy.

20 lipca 2023

Odpowiedź od shogla.com

Dziękujemy za zgłoszenie swoich obaw i przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakie mogą wynikać podczas realizacji Twojego zamówienia. Rozumiemy, że oczekujesz szybkiej dostawy i aktualizacji statusu zamówienia, a nasza obecna obsługa klienta nie spełnia Twoich oczekiwań.

Chcielibyśmy zapewnić Cię, że każde zamówienie ma dla nas duże znaczenie, i pragniemy zapewnić Ci jak najlepsze doświadczenie zakupowe. Zamowienie złożyłeś 2 dni temu, zgodnie z informacją podaną na sklepie oraz naszymi standardowymi terminami realizacji zamówień, czas oczekiwania wynosi 1-4 dni robocze. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku niewielkich opóźnień, które mogą wynikać z różnych czynników.

W związku z problemem kontaktu telefonicznego, będziemy pracować nad polepszeniem naszych usług, aby zapewnić szybszy i bardziej skuteczny sposób komunikacji z naszymi klientami.

Twoje zamówienie zostanie anulowane a środki zostaną zwrócone tą samą metodą jaką była wykonywana płatność

Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności. Liczymy na Twoje zrozumienie.
Shogla

Firma zwleka ze zwrotem pieniędzy za…

Firma zwleka ze zwrotem pieniędzy za odstąpienie od umowy zawartej na odległość. Nie odpowiada na emaile, nie odbiera telefonów.

26 czerwca 2023

Odpowiedź od shogla.com

Przepraszamy za wszelkie niedogodności, z jakimi musiałeś się zmierzyć w związku z zwrotem pieniędzy. Jesteśmy świadomi, że kontakt z naszej strony nie była wystarczająco szybki. Nasz zespół pracuje ciężko, aby zapewnić odpowiednią obsługę klienta, jednak czasami popełniamy błędy, które staramy się naprawić.

Zwrot środków został dzisiaj zlecony. Zdajemy sobie sprawę, że powinno to odbyć się wcześniej. Uznajemy, że w niektórych sytuacjach nasza komunikacja z klientami może wymagać ulepszeń, dlatego też podejmujemy kroki, aby w przyszłości uniknąć podobnych problemów. Pracujemy nad wzmocnieniem naszego zespołu obsługi klienta oraz ulepszamy nasz system informacyjny, aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości

Zależy nam na naszych klientach i ich zadowoleniu, dlatego też będziemy dążyć do poprawy naszych usług i zwiększenia naszej dostępności dla Państwa. Jeśli w przyszłości pojawią się jakiekolwiek problemy, proszę, daj nam znać, a postaramy się jak najszybciej i jak najlepiej pomóc.
Dziękujemy za wyrozumiałość i szansę poprawy. Doceniamy Twoją opinię, która pomoże nam w podnoszeniu jakości naszych usług.
Dział Obsługi Klienta
Shogla.com

Sklep zgubił moją przesyłkę zwrotną

Po upływie terminu zwrotu środków za odesłane okulary, musiałam kontaktować się ze sklepem trzy razy, aby wreszcie przelali należną mi kwotę.

30 maja 2023

Odpowiedź od shogla.com

Dziękujemy za podzielenie się opinią na temat zakupów w naszym sklepie. Przepraszamy za wszelkie niedogodności i problemy, jakie mogły wystąpić związane z zwracaniem środków za odesłane okulary. Doceniamy cierpliwość i wyrozumiałość, jaką wykazała Pani w trakcie trwania tej sytuacji.

Chcielibyśmy zapewnić, że jako firma zawsze dążymy do zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi klienta. Niestety, błędy i niedociągnięcia mogą się zdarzyć nawet najlepszym. Jednakże, niezmiernie cieszy nas to, że finalnie udało się wyjaśnić sprawę Pani zwrotu i środki zostały zwrócone.

Pozostajemy otwarci na wszelkie sugestie i komentarze naszych klientów, które pomagają nam doskonalić nasze usługi. Dziękujemy za zaufanie i wyrozumiałość. Postaramy się, aby podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości.

Nie oddają pieniędzy za odesłany towar...

Mimo negatywnych opinii zdecydowałem się na zakup w tym sklepie, ponieważ kilka lat temu (jak był to jeszcze sklep okularypolaroid.pl) kupiłem okulary i nie było żadnego problemu.
Na początku było wszystko ok. Okulary przyszły bardzo szybko, a za te, które nie były dostępne od razu, dostałem zwrot środków na konto. Wybrałem jedną parę, a resztę odesłałem do sklepu... i tu zaczęły się problemy.
Paczka dotarła do sklepu prawie miesiąc temu, a zwrotu środków nadal nie ma. Pierwszy mail... zero odpowiedzi... drugi mail... zero odpowiedzi. Kilka dni temu udało mi się w końcu dodzwonić i obiecano mi, że jeszcze tego samego dnia sprawdzą co się stało i się skontaktują. Oczywiście nic nie zostało zrobione.

Bardzo wszystkich przestrzegam przed zakupami w tym sklepie... a mi pozostaje skierowanie sprawy na drogę postępowania sądowego.

31 października 2022

Nie polecam. Złożone zamówienie nie zostało wysłane. Brak kontaktu, na wiadomości mailowe nie uzyskuje odpowiedzi, telefon nie odpowiada.

22 sierpnia 2022

Nie odzyskałem pieniędzy za zwrócone…

Nie odzyskałem pieniędzy za zwrócone towary!

3 listopada 2022

Odpowiedź od shogla.com

Witam Panie Tomaszu, przepraszamy za zaistniałą sytuację. W dniu dzisiejszym zweryfikowaliśmy sprawę Pana zwrotu i faktycznie okazało się że nie wyszedł do nas. Przelew zwrotny został zlecony w dniu dzisiejszym. Zapewne jutro będzie na Pana koncie. Postaramy się aby podobna sytuacja już się nie powtórzyła.

Nie oddają pieniędzy

Dzień dobry. Nie polecam sklepu shogla.com i wszystkim odradzam tam zakupy. Zamówiłam okulary w lipcu, przysłali po miesiącu kiedy w wiadomości zrezygnowałam z zakupów z powodu braku okularów na stanie i obiecywali odesłać pieniądze. A jednak przysłali, choć już kupiłam inne. 8 sierpnia odesłałam okulary do sklepu i ok 2 miesięcy czekam na zwrot gotówki. Napisałam już z 8 wiadomości na czacie i na maila. I tylko mnie karmią bajkami lub nie odpowiadają na wiadomości. 200 zł. straty.

29 września 2022

OSZUŚCI !

Nie polecam! Niestety miesiąc temu zwróciłam zamówione okulary i do dzisiaj nie zostały mi zwrócone środki.. brak kontaktu z firmą, brak odpowiedzi na maile z pytaniem, kiedy nastąpi zwrot środków… telefonu również nikt nie odbiera.. straciłam nadzieje na odzyskanie moich pieniędzy..

5 sierpnia 2022

Zamówiłam okulary i po tygodniu bez…

Zamówiłam okulary i po tygodniu bez informacji o wysyłce towaru odezwałam się do sklepu. Oczywiście już kiedy zauważyłam, że umożliwiono kontakt ze sklepem jest tylko droga mailową, juz zrozumiałam dlaczego. Sklep odpisał mi na maila, że nie zauważył mojego zamówienia i niestety tych okularów nie ma juz na stanie. Zaproponował inne dwie. Żadne z nich nie spełniły moich wymagań, więc wyszukałam inne dostępne na stronie i poprosiłam o wysyłkęub zwrot pieniędzy. Znowu cisza. Po dwóch dniach znów odezwałam się do sklepu, Pani odpisała mi, że niestety te okulary także nie są dostępne. Poprosiłam o zwrot pomiędzy, od tego czasu cisza. Nie mam ani okularów, ani pieniędzy. Jednakże nie pierwszy raz spotyka mnie taka sytuacja, dlatego wiem co robić. Nie można takich firmą pozwolić na egzystencje na rynku i naciąganie ludzi. Sprawy tak nie zostawię. Jeśli ktoś z Państw będzie miał podobne doświadczenie proszę o publikowanie tych informacji i przekazywanie dalej.

30 sierpnia 2022

Sklep nie oddaje pieniędzy po zwrocie w…

Sklep nie oddaje pieniędzy po zwrocie w ustawowych terminach. Nie ma towaru na stanie. Przysyłają inny model bez ustalenia z klientem.Nie polecam tego sklepu.

5 sierpnia 2022

Odpowiedź od shogla.com

Witam, jak w każdym sklepie czasami się zdarza że widnieją błędy w stanach magazynowych. Sprzedajemy w wielu krajach i na wielu platformach i to normalne że czasami stany mogą pokazywać błędne informacje. Nigdy jednak nie zdarzyło się abyśmy wysłali inny produkt bez porozumienia z klientem. W przypadku braku na stanie proponujemy zamienniki i zamiennik jest wysyłany tylko i wyłącznie w przypadku akceptacji przez klienta. Jeżeli chodzi o zwroty to także są realizowane. Jeżeli w Pani/Pana przypadku zdarzyło się opóźnienie to za to opóźnienie przepraszamy

Pokaż recenzje we wszystkich językach. (88 recenzji)