Kupiłem okulary dwa lata temu, od razu dokonałem zwrotu i do dziś nie otrzymałem moich pieniędzy. Firma nie odpowiada na maile i telefony. Sprawę przekazałem do miejskiego rzecznika konsumentów ale fi... Zobacz więcej
Na stronie widnieje informacja że okulary są dostępne,a czas wysyłki to 24 godziny robocze. Po opłaceniu zamówienia i kilkukrotnej próbie kontaktu z firmą pozostaje jedynie skontaktować się z policją,... Zobacz więcej
Niedługo minie rok jak walczę o odzyskanie pieniędzy z niezrealizowanego zamówienia. Niestety liczne maile, telefony i zgłoszenia nie odniosły skutku. Mam już dosyć i zamierzam zgłosić sprawę na polic... Zobacz więcej
Zakup dokonany 16.07, oczywiście brak na magazynie. Co tydzień piszą jakiś mail nie związany z anulowaniem przeze mnie zakupu i prośbą o zwrot pieniędzy. Że nie mieli na magazynie, że proponują inny m... Zobacz więcej
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin
Nie polecam, brak kontaktu - firma nie odpowiada na telefony, ani maile. Zamówienie nie zostało wysłane, ani zwrot pieniędzy. Bardzo żałuję, że nie przeczytałam opinii przez zakupem...

bardzo złe doświadczenia z SHOGLA.COM
Mam bardzo złe doświadczenia z tą firmą, jestem bardzo niezadowolona i odradzam wszystkim robienie tam zakupów! Dzwoniłem do nich wiele razy i nie otrzymałem odpowiedzi. również nie ma odpowiedzi na moje e-maile. Nadal czekam na potwierdzenie dotyczące zwrotu produktów i statusu zwrotu pieniędzy. Jedyne, czego potrzebuję, to informacja zwrotna, nic więcej, ale nie ma kontaktu. (numer zamówienia 3418340365)
***Jeżeli w ciągu tygodnia nie otrzymam żadnej informacji, podejmę kroki prawne.

Kontakt ze sprzedawcą zerowy
Kontakt ze sprzedawcą zerowy. Telefonów nie odbierają, na maile odpowiedzi brak. 12 dni od zamówienia i nadal nie wiadomo co się z zamówieniem dzieje (wrażenie że nic). Gdybym przeczytał te opinie wcześniej pewnie bym nie zmówił nic z tej strony. Przestrzegam przed zakupami chyba, że ktoś ma za dużo spokoju w życiu albo pieniędzy.

Super okulary
Super okulary. Przesyłka dotarła na czas. Kontakt email działa. Polecam.

Brak realizacji zamówienia
wpłata i zakup 20.04.2024 do dzisiaj ani okularów ani zwrotu nr zamówienia 3418338665 pomimo wielokrotnego zgłaszania problemu

Zamówienie 3418339865
Zamówienie 3418339865. Po dwóch tygodniach i trzech mailach (telefonów nie odbierają), łaskawie odpowiedzieli, że zweryfikują zamówienie i wrócą z informacją. Dwa tygodnie to widać za mało, żeby zweryfikować zamówienie.
Aktualizacja: Po trzech tygodniach otrzymałem swoje zamówienie.
Uwaga - potencjalne oszustwo
Zamówienie złożone w dniu 24.05.2024 r. Do dnia dzisiejszego brak informacji ws. przesyłki oraz brak odpowiedzi na maile, sms oraz telefony. W dniu dzisiejszym przesłano oświadczenie o odstąpieniu od umowy i żądanie zwrotu pieniędzy.
W przypadku brak reakcji sprawa zostanie zgłoszona na Policję.
Ponieważ tu shogla.com jest jedynie aktywna to może w ten sposób dotrze do nich jakakolwiek korespondencja ZAMÓWIENIE nr 3418340115.

Zamówienie 3418340245
Zamówienie złożone 26.05.2024 wciąż nie zostało wysłane. Brak informacji o opóźnieniu. Brak odpowiedzi na maila. Szkoda że nie przeczytałam opinii o sklepie przed złożeniem zamówienia, ale kiedyś nie było takich problemów z tym sklepem. Zamówienie 3418340245

Odpowiedź od shogla.com
Zamówiłam okulary do dnia dzisiejszego…
Zamówiłam okulary do dnia dzisiejszego nie ma informacji co z moim zamówieniem

Czekam na informację
Witam, swoje zamówienie złożyłam 22.05.2024 do dnia dzisiejszego nie mam informacji co z nim się dzieje. Ponieważ na państwa stronie nie ma telefonu kontaktowego napisałam do was pod wskazany adres z zapytaniem o termin dostawy, niestety odpowiedzi nie otrzymałam. Ponieważ tu państwo odpisują proszę o informację z terminem dostawy zamówienia ZAMÓWIENIE 3418339935

PRZEKRĘT
Zamówiłam okulary. Kwota ponad 400zł. W końcowym etapie zamawiania coś mnie tyknęło, że te ceny są zbyt piękne, żeby były prawdziwe i wybrałam opcje płatności przy odbiorze. Ku mojemu zdziwieniu, bo byłam przekonana że to wał jakich mało, dostałam info, że paczka jest w przygotowaniu. Ta info wisi do dzisiaj... czyli już równo 20 dni. SPRAWDZAJCIE FIRMY! Ta strona to ewidentny przekręt, dziwie się, że jeszcze funkcjonuje.

Odpowiedź od shogla.com
Brak Kontaktu i produktu!
Niepoważna firma! Zamówiłem okulary 7.05.2024, termin realizacji podany na stronie to 3-7 dni. Okulary nie zostały wysłane do dzisiaj. Pomimo wielokrotnych prób kontaktu zarówno mailowego jak i telefonicznego nie mam informacji kiedy okulary zostaną wysłane. Tylko raz po ponad tygodniu od złożenia zamówienia dnia 15.05.2024 telefon odebrał Pan i poinformował o braku zamówionego modelu okularów na stronie ( to ja dzwoniłem, a nie firma Shogla ) i zaproponował wysyłkę innego modelu, po wyborze przeze mnie innego modelu dostępnego do wysyłki dnia 20.05.2024 nie dostałem już informacji zwrotnej, a do dziś okulary nie zostały nawet wysłane. Próbowałem kontaktować się zarówno mailowo jak i telefonicznie, jednak nikt nie odbiera ani nie odpisuje na maile. Sprawa wygląda na oszustwo.

Zamówienie niezrealizowane
Zamówienie niezrealizowane, brak jakiegokolwiek kontaktu ani mailowego ani telefonicznego. Ewidentne oszustwo.

Brak dostawy
Zamówienie w Shogla.com na 1 parę okularów zostało złożone w dniu 10.05.2024. Zamówienia do dnia 20.05.2024 nie zostało nawet wysłane. Brak reakcji na moje zapytanie wysłane 16.05, brak telefonu, tylko kontakt mailowy na który nikt nie odpowiada. Dno
Edycja 5.06.2024: zamówienie zostało dostarczone 27.05.2024. Szkoda, ze obsługa klienta reaguje dopiero po negatywnej recenzji. Okulary ładne i że mną zostają. Czas dostawy 17 dni, duża przesada...

Kupiłem okulary 2 tygodnie temu, nie mam ani okularów ani pieniędzy
Kupiłem okulary 2 tygodnie temu i nie dostałem ani towaru ani informacji o opóźnieniu. Oczywiście na stronie nie ma numeru pod który można zadzwonić i zapytać o status zamówienia. Robiłem zakupy w tym sklepie kilka razy przed rebrandingiem i nie było żadnych problemów aż do teraz. Tysiące "dostępnych" okularów na stronie a nie można się doczekać na wysyłkę 5 par. Przesyłki z Chin docierają prędzej!
Aktualizacja #1: Minęło 3 dni od kiedy sklep odpowiedział na moją recenzję i mojego maila oznaczonego PILNE a pieniędzy dalej nie dostałem.
W przyszłym tygodniu składam zawiadomienie na policje, jeśli ktoś z oszukanych też chce to zrobić proponuje działać razem. Mój adres email: altowka_lanolina_0a#icloud.com (zamiast # wpisz @)
Aktualizacja #2: Dostałem zwrot pieniędzy na konto ale nigdy więcej nie zrobię zakupów w tym sklepie. Nie wiem na co liczy właściciel. Na to, że klientom nie będzie chciało się walczyć o zwrot 100-200 złotych? Ciekawe dlaczego nie ma na stronie informacji o numerach NIP albo REGON. Nie wiem choć się domyślam.

Oszuści i złodzieje
Oszuści i złodzieje. Nie oddali mi pięniedzy za zwrot okularów. Na każdą negatywną opinie odpisują ,że zajmą się sprawą i na tym sie konczy zero oddzewu. Sprawa zgłoszona na policję
Odradzam
Odradzam korzystanie ze sklepu internetowego shogla.pl. Po złożeniu zamówienia i jego opłaceniu otrzymałam informację, że zamówiony produkt jest niedostępny. Na tym urwał się kontakt ze sklepem. Od 18 lipca próbuję odzyskać pieniądze.... Bezskutecznie. Zamierzam podjąć kroki formalne w celu odzyskania pieniędzy.
Pierwszy raz trafiłam na taki sklep
Pierwszy raz trafiłam na taki sklep. Anulowałam zamówienie gdyż wysylka miała dotrzeć przed moim wyjazdem a tak się nie stało. Następnie poprosiłam o zwrot pieniędzy. Zero odzewu z ich strony jak i pieniędzy. Czuję się oszukana przez sklep. Przywlaszczył sobie nieswoje pieniądze. Nie polecam. Sprawa zgłoszona do rzecznika praw konsumenta. Jeśli nie będzie efektu kolejnym krokiem będzie sprawa w sądzie. Nie polecam tego sklepu
Brak przesyłki i brak pieniędzy!!!! Oszuści !!!
Brak przesyłki, brak pieniedzy
Sklep nie wysłał paczki. Zbywają też klienta. Po prośbie anulowania zamówienia i zwrotu pieniedzy… cisza. Nie odbierają telefonu i nie odpisują na wiadomości.To są oszuści
Oszuści
Oszuści. Dzisiaj zgłosiłem sprawę na policję, do UOKIK i do CERT Polska. Wysłałem też wiadomość bezpośrednio do firmy Polaroid, żeby mieli świadomość praktyk swojego „oficjalnego polskiego partnera”. Zachęcam wszystkie oszukane osoby (czytając komentarze, widzę, że jest nas niestety więcej, niż mniej) do poczynienia podobnych kroków i zgłaszania swojej sprawy, ponieważ jest to po prostu oszustwo internetowe i jako konsumenci jesteśmy chronieni, a powyższe organy oferują nam pomoc.
Od momentu zgłoszenia chęci zwrotu jednej z zakupionych par okularów, kontakt ze sklepem (który na swojej stronie internetowej GWARANTUJE DARMOWY ZWROT JAK I 100% GWARANCJI ZWROTU PIENIĘDZY W PRZECIĄGU 14 dni) urwał się. Nikt nie odbierał telefonu, nikt nie odpisywał na maile z prośbą o wysłanie etykietki zwrotnej, żebym mógł nadać zwrot. Zadziałała dopiero groźba zgłoszenia sprawy dalej. Nadałem zwrot i to by było na tyle. Minęły prawie 3 tygodnie od momentu, kiedy firma otrzymała zwrot, a ja dalej nie otrzymałem swoich pieniędzy. Sytuacja analogiczna do tych, z poniższych komentarzy. Próbowałem wielokrotnie skontaktować się z firmą różnymi kanałami- cisza.
Podsumowując: jeżeli chcecie zostać ofiarą oszustwa, pożegnać się ze swoimi pieniędzmi, zobaczyć jak cynicznie można okradać swoich klientów pod przykrywką „oficjalnego partnera firmy Polaroid”, to idealnie trafiliście.