Paczkidopolski Recenzje

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Biorąc pod uwagę 102 recenzji, recenzenci mieli niezwykłe doświadczenie z tym przedsiębiorstwem. Wielu zadowolonych klientów chwali niezwykle szybką dostawę oraz profesjonalną obsługę, dzięki czemu cały proces wysyłania przesyłek do kraju przebiega całkowicie bezproblemowo. Konsumenci bardzo licznie podkreślają również niezwykle konkurencyjne ceny oraz wyjątkowo pomocny personel, który zawsze chętnie i sprawnie odpowiada na wszystkie pojawiające się pytania. Niektórzy recenzenci nie byli zadowoleni z nagłych problemów z kurierami, którzy czasami w ogóle się nie pojawiali na miejscu lub powodowali kilkudniowe opóźnienia w dostarczeniu paczki. Wśród zgłaszanych niedogodności ludzie wymieniali także pewne trudności techniczne związane z dość późnym terminem otrzymywania potrzebnych w procesie etykiet wysyłkowych.

O czym najczęściej mówią ludzie

Delivery service

Klienci mieli pozytywny doświadczenia z usługą dostawy, chwaląc szybki czas realizacji, sprawne odbiory oraz... Zobacz więcej

Service

Konsumenci uważają service za pozytywny, wyrażając dużą satysfakcję z terminowości i profesjonalizmu. Wielu... Zobacz więcej

Staff

Ludzie zgłaszają bardzo pozytywne doświadczenia ze staff, wskazując na profesjonalną i pomocną obsługę.... Zobacz więcej

Price

Recenzenci wyrażają pozytywne opinie na temat konkurencyjnych cen i jasnych kosztów usług. Konsumenci... Zobacz więcej

Customer service

Klienci dzielą się pozytywnymi opiniami na temat obsługi klienta, podkreślając profesjonalne podejście i miłą... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Nasza współpraca trwa od kilku lat i bardzo się cieszę, ze dokonałam wyboru i trafiłam na Paczkidopolski!!!! Paczka odebrana z domu w ciągu 4-5 dni jest pod wskazanym adresem w Polsce! Pracownik obsł... Zobacz więcej

Polecam usługi tej firmy przewozową dobre ceny. Miły i pomocny kostumer servis w uk i w a Polsce . ŁAtwater komunikacja i śledzenie paczek. paczki są odbierane na czas. Kurierzy dbają o to by paczk... Zobacz więcej

Niezwykle miła i pomocna obsługa. Wystarczyło że zadałam pytanie a za chwilę zadzwoniono i wszystko wytlaczono .Paczka odebrana na czas, kurier zadzwonił chwilkę przed odbiorem ze zaraz będzie co było... Zobacz więcej

Od kilku lat korzystam z usług paczki do Polski i jestem bardzo zadowolona. Za każdym razem serwis jest bardzo profesjonalny i zawsze na czas. Jestem bardzo zadowolona z usługi kurierskiej. Kurier b... Zobacz więcej

Szybkie i tanie paczki z Anglii do Polski oraz z Polski do Anglii. Obsługujemy teren całej Wielkiej Brytanii (Anglia, Szkocja, Walia). Oferujemy codzienny odbiór i dostawę w 3-5 dni. Działamy na rynku nieprzerwanie od 15 lat, gwarantując bezpieczeństwo i terminowość.

Doskonała

Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni

Paczka szła "tylko" 68 dni

Szkoda, że nie można dać 0 gwiazdek. Zero pomocy z firmy paczka z Anglii do Polski wędrowała tylko 68 dni.
Reklamacja oczywiście nie uwzględniona. Odsyłają do przewoźnika mimo, że umowę zawarłem z nimi. Dramat
Nie polecam nikomu.

28 listopada 2023

ODRADZAM

ODRADZAM! Paczka nadana 3go października nadal do mnie nie dotarła. Nikt nie wie gdzie jest i kiedy i czy wogole zostanie dostarczona. Nie ma kogo prosić o pomoc bo dzwoniąc za każdym razem otrzymuje odpowiedz, że niestety nie posiadają żadnej informacji. Jestem zawiedziona i rozżalona !!!!!

20 października 2023

UWAGA !! Omijac z daleka

Kurier zamowiony 12 wrzesnia , dzisiaj mamy 30 wrzesnia a paczka nadal przetrzymywana w WER Lublin. Zadnego kontaktu , wiec jesli wyslesz paczke i zaplacisz to koniec nie spodziewaj sie zwrotu kosztow czy reklamacji bo ta firma poprostu nigdy nie odbierze telefonu czy tez nie odpisze na maila.

12 września 2023

Odpowiedź od Paczkidopolski

Panie Łukaszu, śledzenie paczki pokazuje, że Pana paczka niebawem będzie dostarczona. Zwracamy uwagę że wybrał Pan kuriera Parcelforce, którego średni czas dostawy to kilkanaście dni roboczych, choć miał Pan do wyboru innych, np. UPS których czas dostawy to około 3-4 dni roboczych. Łatwo to sprawdzić online wyceniając paczkę oraz porównując oferty kurierów, prosimy sprawdzić. Również nie zgłaszał nam Pan do tej pory żadnych uwag, ani poprzez panel klienta, telefonicznie czy przez messengera, słowem nie mieliśmy od Pana żadnego kontaktu ani zapytania!

UNIKAJ

Bandycka firma.
Korzystałem z uslug latami, niestety ostatnio jest fatalnie. Nie odpowiadają na maila, czyste olewanie. Nie zwracają kosztów przesylki. Kurier czysta POMYLKA. Juz znalazlem inna. NIGDY WIECEJ

Wlasnie otrzymalem od Państwa odpowiedź ktora jest podsumowaniem całej sprawy. Już dwukrotnie prosiłem o aktualizację mojego zgłoszenia bez efektu. Sprawa ciągnie się od końca Sierpnia. Dzwonilem bez rezultatu. Proszę nie mydlić oczu ludziom a zabrać się do pracy. Prosze przejrzeć zgłoszenia z końca sierpnia 2023 i dowie się Pani o mojej sprawie. Próba kolorowania rzeczywistości nic nie zmieniają.
Będę dalej probowal się z Panstwem kontaktować i pisał tylko prawdę jak dotychczas.
Pozdrawiam

29 sierpnia 2023

Odpowiedź od Paczkidopolski

Panie "Mario", trudno nam się odnieść do anonimowego wpisu. Prosimy podać nazwisko lub numer zlecenia to będziemy mogli Panu odpisać. Skontaktować się można bez problemu poprzez Panel Klienta, messengera lub telefonicznie. Adresów emailowych nie udostępniamy, ponieważ wcześniej wymienione drogi kontaktu są szybsze oraz wygodniejsze dla naszych klientów. Wszystkie formy kontaktu są na zakładce kontakt: https://www.paczkidopolski.co.uk/kontakt/

Zamawiałam kuriera 4 razy

Zamawiałam kuriera 4 razy! Nie przyjechał! Anulowałam zlecenie i czekam na zwrot kosztów! Nie rozumiem dlaczego ta firma ma same pozytywne komentarze na Facebooku 🤦‍♀️

21 września 2023

Cały dzień czekania na kuriera który…

Cały dzień czekania na kuriera który sobie poprostu nie przyjeżdża. A oni co oferują zwrot kasy No dobra ale paczkę dalej potrzeba mi wysłać???? Do d firma

Następny dzień kurier znowu nie przyjechał przecież to jest jakiś żart….

7 sierpnia 2023

Odpowiedź od Paczkidopolski

Pani Beato, bardzo nam przykro że kurier nie zdążył odebrać Pani paczki wyznaczonego dnia. Ponad 95% zleceń jest odbieranych terminowo. Jednak ze względu na warunki drogowe, czy awarie kurierzy czasem mogą nie zdążyć odebrać paczki. Wtedy oferujemy odbiór innego dnia lub zwrot opłaty. Wybrała Pani odbiór innego dnia, mamy nadzieję odbiór oraz dostawa paczki pójdzie bez przeszkód.

Super firma

Paczki do Polski bardzo profesjonalna firma. Dostawca paczki do Polski z Walii byla firma UPS ktorej serdrcznie dziekujemy za szybka I sprawna dostawe. Firma godna polecenia.

9 maja 2023

nie mogę sprawdzić historii przesyłki…

nie mogę sprawdzić historii przesyłki gdyż witryna paczkidopolski jest nieosiągalna.

3 kwietnia 2023

Odpowiedź od Paczkidopolski

Pani Ireno, prowadziliśmy prace serwisowe, przez kilka godzin serwis był niedostępny. Wystko już wróciło do normy, można sprawdzać statusy paczek, logować się, składać zamówienia.

Nie polecam !!!!!!

Zamówiłam kuriera 5 marca i od razu opłaciłam. w tym samym dniu anulowałam. Zwrotu pieniedzy nie dostałam do 22 marca. mimo że mają zapis ze zwracają do 3 dni roboczych. Klienta nie szanują wcale

5 marca 2023

Nie dbają o klientów beznadziejna…

Nie dbają o klientów beznadziejna obsługa , wysłane dostały dokumenty w kopercie kurierskiej przy składaniu zamówienia nie było problemu ze to dokumenty, dotarły zniszczone , na złość ktoś otworzył przełożył do innej koperty wydruk został także przyklejony na inną kopertę, zgłaszając szkodę odpisali że dokumenty się wysyła pocztą a nie kurierem i że ich to nie obchodzi, a przy przyjmowaniu zamówienia nie było żadnego problemu. Beznadzieja firma nie polecam nikomu.

1 lutego 2023

Pani Joanno,
przykro nam, że Przewoźnik UPS uszkodził wysłaną kopertę.
Podczas składania zamówienia nie podała nam Pani nigdzie, że chce wysłać kopertę. To nie jest serwis do przesyłania kopert.
Przesyłamy tylko i wyłącznie pudła kartonowe i składając zamówienie potwierdziła Pani, że zapoznała się Pani z warunkami naszego serwisu:
"Paczka musi być zapakowana do pudła kartonowego, zamknięta i zabezpieczona."
W przypadku opakowania innego niż pudło kartonowe, firma kurierska naliczy dodatkową opłatę. Może także odmówić wykonania usługi lub odstąpić od ubezpieczenia takiej przesyłki.Tak też się stało w tym przypadku.

Jestem bardzo zadowolona

Jestem bardzo zadowolona, kurier odebrał paczkę w umówionym terminie. Bez problemu dotarła do UK w ciągu 5 dni roboczych kurierem dhl. Serdecznie polecam :)

29 grudnia 2022

Odradzam.Paczka zaginęła w Niemczech żadna z przesyłek nie była wysyłka handlowa więc proszę nie pisać nie prawdy wszystkie paczki były poniżej 30kg.…

Odradzam.Paczka zaginęła w Niemczech firmę nie jest w stanie pomóc zadaje idiotyczne pytania .odbiorca prywatną osoba w Anglii a oni wysłali paczkę do Lidla w Niemczech 😂😂😂paczki nie były przesyłkami handlowymi więc proszę nie pisać nie prawdy.A całą korespondencja z państwa "firma" jest na moim kanale gdzie każdy może osobiście przekonać się o państwa ignorancji i całkowitym braku zrozumienia jak również unikaniu jakiej kolwiek odpowiedzialności za własne błędy. Przykrywanie się informacja typu my jesteśmy tylko pośrednikiem jest poprostu śmieszne .usługę zamawiałem w państwa firmie i wy jesteście odpowiedzialni za przesyłkę nikt inny.

21 grudnia 2022

Panie Piotrze,
Przewoźnik miał problem zlokalizowac Pana paczki, ale to sa sprawy do wyjaśnienia. Wystarczyło odpowiedzieć na pytania dotyczące paczki tak jak prosiliśmy. Problemem jest to, że ta paczka tak jak większość Pana paczek przekracza nie tylko zadeklarowane podczas zamówienia wymiary ale równiez dopuszczalne wymiary przewoźnika. Do tego regularne wysyłki handlowe wysyła Pan jako prywatne prezenty, narażając innych na koszty.

Rozczarowanie

Szczerze to nie wiem jaka opinie wystawić bo w sumie to nie wiem kto zawinił, że naliczone mam cło na paczke 350 zl a UPS w Polsce 3 razy dostarczał paczkę i się nie udało bo nie wiem gdzie byli ale raczej nie pod adresem, który podałam do dostawy. No chyba że pod oknem krzyczeli zeby wpuścić i nikt nie słyszał.
O cło PACZKI DO POLSKI umywa rączki. Dane generowane są automatycznie usłyszałam. Paczka która warta jest £35 kosztowała mnie £100. Nigdy więcej ani PACZKI DO POLSKI ani UPS.

27 września 2022

Pani Justyno,
Paczki za pośrednictwem UPS docierają bardzo szybko wprost do drzwi, UPS dokonuje kilku prób dostawy oraz pozwala na zmianę adresu po nieudanej dostawie, można to sobie naprawdę całkiem sprawnie zorganizować. Natomiast opłaty celne są ustalane przez służby celne. Przy składaniu zlecenia podajemy trzy proste zasady, których należy się trzymać aby nie ponosić opłat. Piszemy m.in. aby nie podawać firmy jako nadawcy lub odbiorcy paczki, Pani zignorowała to zalecenie, wpisała firmę jako nadawcę paczki, stąd naliczone opłaty. Po zgłoszeniu problemu podaliśmy wskazówki jak odwołać sie od opłat, jednak nie wiemy czy Pani je wykorzystała. Przesyłamy miesięcznie kilka tysięcy paczek, prywatni klienci którzy stosują się do naszych zaleceń nie ponoszą opłat celnych.

Firma pierwsza klasa...

Jakbym mogla dac 10 gwiazdek to z mila checia. Bardzo profesjonalna firma, obsluga klienta przemila I do tego zorientowana w temacie. Nareszcie firma, w ktorej ktos zawsze odbierze telefon I udzieli informacji, odpisze na e-mail. Pan z ktorym rozmawialam (I to kilka razy tego pamietnego piatku lol) byl niesamowicie cierpliwy I pomocny. Wysylalam 2 paczki, ale ups kurier zeskanowal tylko jedna przy odbiorze I obawialam sie, ze ta druga sie zgubi w transporcie, ale okazalo sie ze niepotrzebnie spanikowalam. Obie paczki byly profesjonalnie doreczone zgodnie z czasem jaki byl pokazany na moim zamowieniu. Dziekuje bardzo, ze jestescie bo o tak swietna obsluge ciezko w dzisiejszych czasach.
Serdecznie pozdrawiam Anetta

19 sierpnia 2022

Brak profesjonalizmu! Oszusci!

WYslalem paczke ktora zaginela i nikt nic z tym nie robi... Obecnie znajduje sie na jakims magazynei w Strychowie i od 17 dni codziennie do nich dzwonie i wysylam wiadomosci ... odpowiadaja tylko ze powiadomienie zostalo wyslane! Kompletyn brak profesjonalizmu i dbania o klienta! Nie polecam!!!!

30 lipca 2022