Korzystam z usług OVH od wielu lat, może to 10, a może więcej. Najlepiej to świadczy o wysokiej jakości obsługi. Ceny są bardzo dobre, a i usługi świadczone są na dobrym poziomie. Jeśli mam jakiś prob... Zobacz więcej

Swobodna 1, 50-088 Wrocław, Krzyki, PL
Dzień dobry, Ogólnie, jestem rozczarowany. Dwa razy znikły mi globalne statystki dla domen - blogów, które prowadziłem na OVH. Rozmowy z konsultantami nie zawsze były dla mnie satysfakcjonujące. C... Zobacz więcej
Chciałbym podzielić się bardzo pozytywnym doświadczeniem z obsługą klienta OVHcloud. Moje zgłoszenie numer CS15573709 zostało obsłużone bardzo szybko, rzeczowo i z dużą życzliwością. Otrzymałem ja... Zobacz więcej
Chciałbym serdecznie podziekowae za pomoc, jakiej udzielono mi w zakresie hostingu, dzialania strony oraz administracji panelem OVH. Otrzymane wsparcie było konkretne, rzeczowe i przede wszystkim s... Zobacz więcej
OVHcloud is a global European leading cloud provider, we deliver public and private cloud products, shared hosting and dedicated server solutions in 140 countries worldwide. We also offer domain name registration, telephony services and internet access to our customers. Founded in 1999, OVHcloud is a French company with an international presence, based on a backbone of datacenter and points of presence spread across the globe.

Swobodna 1, 50-088, Wrocław, Krzyki, Polska
Szybka reakcja i konkretna pomoc w dokładnie tej sprawie jaką zgłosiłem. Konsultantka bezbłędnie zrozumiała z czym miałem kłopot i o co mi chodziło.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Polityka przedłużania domen i zmieniania płatności na automatyczne odnowienie nie zgodna z prawem. Sprawa zgłoszona do UOKIK

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Firma całkowicie nieosiągalna. W stopce jest infolinia, ale po zadzwonieniu na nią nie ma w ogóle możliwości kontaktu z człowiekiem. Słucha się regułki o konieczności odwiedzenia strony i jedyne opcje na IVR to odsłuchaj ponownie lub rozłącz się. Wiele cenników tej firmy jest opisana kuriozalnie, jest cena, ale bez informacji czy to koszt jednorazowy, za miesiąc, za rok... Wiele ich usług to marketingowa ściema, piszą na przykład o hostingu, że to Multisite, czyli możesz hostować wiele domen na nim, ale nie piszą, że nie pozwolą Ci założyć skrzynek e-mail w tych domenach i możesz mieć tylko skrzynki dod jedną domeną. Pomoc techniczna bardzo słaba - pracują na niej ludzie, o których powiedzieć, że nie potrafią się komunikować to nic nie powiedzieć. Nie czytają zgłoszeń, odpowiadają formułkami, trzeba kilkukrotnie wyłuszczać problem, aż ktoś się nim zajmie. Bez ogromnej cierpliwości i wielokrotnego powtarzania zgłoszeń nie można nic załatwić.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Absolutnie NIE POLECAM !!!
1. Jeśli masz jakiś problem, będziesz miał problem z ich rozwiązaniem - nie ma z nimi kontaktu.
2. Drogo
3. Kupa niedociągnięć

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Dramat! System tak skomplikowany, że bardziej zagmatwać się go już chyba nie da. Brak jakiejkolwiek logiki :( Zero pomocy. Cały czas człowiek rozmawia z robotem lub dostaje porady z dupy :(
Niestety to najgorszy hosting na jakim kiedykolwiek pracowałem :(

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Korzystam z usług OVH od lat, jednak poziom obsługi klienta i sposób realizacji usługi zautomatyzowanego backupu (Autobackup) w ostatnim czasie przekroczył granice akceptowalności.
W dniu 24.08.2025 (zgłoszenie numer CS11470948) próbowałem skorzystać z opcji przywrócenia kopii zapasowej VPS. Próba zakończyła się komunikatem błędu: „Wystąpił błąd podczas podmontowywania backupu na serwerze VPS.” – problem zgłoszony, brak realnej pomocy.
Kopia została przywrócona dopiero po 9 godzinach, co czyni usługę zupełnie bezużyteczną w przypadku pilnych sytuacji. Tymczasem OVH reklamuje Autobackup jako:
„szybkie i niezawodne przywracanie danych w Panelu klienta”
Jest to wprowadzające w błąd stwierdzenie marketingowe, które nie ma pokrycia w rzeczywistości – czego dowodem jest zarówno moje doświadczenie, jak i wymijające, powtarzające się odpowiedzi supportu (np. „czas nie jest gwarantowany”, „może Pan zmienić serwer” itp.).
Co gorsza, nie można natychmiast zrezygnować z usługi, mimo że jest całkowicie nieprzydatna – w moim przypadku, jej wyłączenie będzie możliwe dopiero w lutym 2027!!!
Obecnie zamierzam złożyć skargę do Rzecznika Praw Konsumenta, a także zawiadomienie do UOKiK w sprawie nieuczciwych praktyk rynkowych.
Zamiast „szybkiego backupu”, otrzymujesz niepewny dostęp do danych po wielu godzinach oczekiwania i braku reakcji na zgłoszenia. Nie polecam tej usługi w żadnym scenariuszu wymagającym realnego bezpieczeństwa danych.
Zgłoszenie: CS11470948
Data incydentu: 24–28.08.2025

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Super fast and efficient support — solved exactly what was needed.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Płatny hosting to dno. W nieskończoność wykazuje "zadania w toku" przy prostej próbie dodania subdomeny. Na panelu informacyjnym pokazuje inny IPv4 niż jest faktycznie. Korzystanie ze wsparcia to strata czasu - posadzili tam chyba praktykantów, którzy nie odróżniają np. hostingu od domeny. Totalna porażka, szkoda pieniędzy, a przede wszystkim czasu! Wyjaśnienia udzielane przez konsultantów to powtarzany w kółko bełkot – chyba AI...

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
CS11218862 - Wszystko załatwione w miłej atmosferze. Polecam.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Zgłoszenie numer CS11157570 dotyczące migracji serwerów na nowe oraz przeniesienia zobowiązań terminowych- realizacja przekroczyła oczekiwania :) OVH odpowiada szybko, konkretnie, prokliencko. Bardzo dziękuję Panu Michałowi za pomoc.
A oferta OVH, poziom świadczonych usług i ich ilość jest na najwyższym poziomie.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Nie znalazłem lepszej oferty serwerów dedykowanych eco w Polsce. Czasami trzeba poczekać chwilę dłużej i upolować jakieś rabaty albo dobre okazje na dedyka. Support stara się pomagać jak może i na korzyść klienta. Polecam :)

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Jestem pod wielkim wrazeniem jakosci obslugi klienta w OVH. Poszukiwalem dobrej oferty na serwer dedykowany i udalo sie znalezc bezkonkurencyjna oferte w OVH. A przeszukalem chyba juz caly inernet (:
Szybka reakcja na wyslane zgloszenia i zawsze sprawa rozwiazana na moja korzysc.
Serwer smiga i daje sie dowolnie konfigurowac bez zadnych problemow.
Wsparcie na poziomie wyzszym niz polski standard.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Dziękujemy całemu zespołowi OVH, który wykazał się dużym profesjonalizmem podczas procesu zmiany serwera na inny. Wiele rzeczy można sprawnie załatwić telefonicznie lub mailowo. Miłe i ludzkie podejście do tematu oraz duża elastyczność w rozwiązywaniu problemów na korzyść klienta.
Używamy OVH (serwer dedykowany) od 10 lat. Jesteśmy bardzo zadowoleni z poziomu świadczonych usług. Wiadomo, że zawsze kilka małych rzeczy można poprawić ale jeśli chodzi o rynek hostingu to zdecydowanie polecamy -
szczególnie polski oddział OVH !!!!
Obsługa klienta na najwyższym poziomie!!

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Jeżeli chcesz łączyć kilka serwerów z różnych hostingów odradzam ci zakupu serwera na OVH.
Posiadam 3 serwery na różnych hostingach, jednak ochrona ovh przy dużej liczbie przesyłanych danych między serwerami blokuje pozostałe 2 serwery, przez co cały sas pada. Dodatkowo po kontakcie z supportem informują że to po stronie konfiguracji serwera, z tym że na serwerze jest jedynie iptables który nawet był czyszczony do 0 aby się upewnić. Wysyłają maila o tym że włączają dodatkową ochrone, ale jak się prosi o dodanie ip do whitelist to już trzeba zapłacić bo to konfiguracja serwera.
Fragment maila:
nasz system monitorowania sieci wykrył nietypowe wzorce ruchu, które mogą wskazywać, że usługi powiązane z adresem IP ***.**.**.** stały się celem ataku.
Aby wyeliminować złośliwe działania i zapewnić bezpieczeństwo, będziemy teraz kierować Twój ruch przez nasze Scrubbing Centres.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Kupiłem serwer wirtualny bez umowy terminowej, płacąc z góry za jeden miesiąc. Po upływie tego okresu, pomimo braku zobowiązań, firma samodzielnie przedłużyła usługę i wystawiła kolejne faktury, których nie miałem zamiaru opłacać, bo serwer nie był mi już potrzebny.
Napisałem do supportu (zgłoszenie CS10720634), ale odpowiedź była jednoznaczna – muszę zapłacić za serwer, którego nie przedłużałem. Nie mam nawet możliwości rezygnacji z usługi w panelu klienta, dopóki nie ureguluję faktur, które firma wystawiła bez mojej zgody.
To jawnie nieuczciwa praktyka! Unikajcie tej firmy, jeśli nie chcecie płacić za coś, czego nie zamawialiście!

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Support nie istnieje! Na pytanie o dostępność konfiguracji serwera dostałem odp. UWAGA "o jabłkach" - kolejce w sklepie i że jak przyjedzie dostawa jabłek, to się wyprzeda i nie wiadomo, kiedy będzie kolejne dostawa, bo kolejka jest długa". Dawno nie widziałem tak żenującego poziomu, a i czasu odp. na ticket..

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Nic nie dziala tak jak powinnow. Nawet ustawiajac krok po kroku jak w instrukcji nic nie dziala albo na jakims etapie ustawiania nie ma takiej opcji jak w instrukcji. Pomoc techniczna?? Raczej nie istnieje. Czat zawsze odsyla do instrukcji a dodzwonic sie i porozmawiac z kims z pomocy technicznej to wygrana na loterii.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Od 4 lat korzystam z usług OVH, OVH GAME ANTY-DDOS działa w porządku dopóki ktoś nie atakuje maszyn z ich własnych serwerów omijając w ten sposób ochronę ANTYDDOS - zostałem skierowany aby zgłosić sprawę na ich maila abuse@ovh (do dziś nie otrzymałem odpowiedzi). Jak wygląda Support? bez komentarza. Czekasz 2-4 dni robocze w zależności od typu zgłoszenia po to aby otrzymać wiadomość, w której twój problem nie zostaje rozwiązany. Ba! nawet nie otrzymujesz rzeczowego wyjaśnienia masz wrażenie jakby odpisywał ci automat (prawdopodobnie gotowe schematy odpowiedzi kopiuj-wklej). Dopiero po zostawieniu następnej wiadomości ktoś łaskawie (po kolejny kilku dniach roboczych) raczy ci coś napisać ale na pierwszą wiadomość nie liczcie że dostaniecie fachową pomoc. Mimo tych minusów byłem stałym klientem aż do dziś...
Pod koniec listopada 2024 złożyłem rezygnacje z umowy terminowej, ponieważ kończył się termin abonamentu i chciałem wymienić dedyka na nowego zamiast przedłużać aktualnego. Serwer nie został usunięty po wygaśnięciu umowy więc 3 grudnia napisałem do supportu. Odpowiedź dostałem po 3 dniach. Dostosowałem się do instrukcji, które wysłali i 6 grudnia serwer został usunięty ale faktura za pełny miesiąc pozostała. Napisałem znowu do supportu. Po tym zgłoszeniu zauważyłem że faktura zniknęła z konta i zmienił się jej status na ANULOWANE (a więc uznałem sprawę za załatwioną). Ku mojemu zdziwieniu faktura powróciła na konto po kilku dniach i środki na kwotę 559zl zostały pobrane z konta - UWAGA! za usługę która nie była świadczona przez 24 dni, gdyż serwer został usunięty.
Dodatkowo najgorsza polityka wobec stałych klientów jaką widziałem. Bardziej opłaca się kupić tego samego dedyka z takimi samymi parametrami ale NOWEGO i przenieść wszystkie dane na nową maszynę niż przedłużać aktualnie posiadanego w umowie terminowej. (Różnica 70-100zł miesięcznie w cenie)
Nie mogę się doczekać aż po wygaśnięciu obecnej umowy będę mógł przejść do konkurencji..