Chciałbym serdecznie podziekowae za pomoc, jakiej udzielono mi w zakresie hostingu, dzialania strony oraz administracji panelem OVH. Otrzymane wsparcie było konkretne, rzeczowe i przede wszystkim s... Zobacz więcej

Lokalizacja
Zmień lokalizacjęSwobodna 1, 50-088 Wrocław, Krzyki, PL
Jestem oszukanym klientem. Skala wyłudzenia przekroczyła 300zł. Ich system miał błąd i otworzyli mi 5 usług VPS. I kazali za nie płacić. Na drugi dzień poinformowałem telefonicznie i w zgłoszeniach O... Zobacz więcej
O OVHcloud - Poland
OVHcloud is a global European leading cloud provider, we deliver public and private cloud products, shared hosting and dedicated server solutions in 140 countries worldwide. We also offer domain name registration, telephony services and internet access to our customers. Founded in 1999, OVHcloud is a French company with an international presence, based on a backbone of datacenter and points of presence spread across the globe.

Swobodna 1, 50-088, Wrocław, Krzyki, Polska
Nie polecam tego dostawcy
Nie polecam tego dostawcy. Fatalny stosunek do klienta, od kilku dnia czekam na odpowiedź od działu obsługi. Zapłaciłem za usługę domeny na 3 lata, a mimo to dostaję maile z groźbą o wstrzymanie usługi jeśli nie zapłacę faktury za rok. Ze strachu o moją stronę byłem zmuszony zapłacić jeszcze raz.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Indywidualne podejście do stałego klienta – dziękuję za zrozumienie!
Jestem stałym klientem OVHcloud (utrzymuję tu m.in. portfel ponad 200 domen) i bardzo doceniam sposób, w jaki potraktowano moją nietypową sytuację. Zwróciłem się z prośbą o wcześniejsze anulowanie zobowiązania czasowego na serwer dedykowany, ponieważ mój klient końcowy nagle zakończył działalność.
Mimo że formalnie wiązała mnie umowa do sierpnia, Dział Reklamacji podszedł do sprawy indywidualnie i "po ludzku". Zamiast sztywnego trzymania się regulaminu, doceniono naszą długoletnią współpracę i wykonano gest handlowy, anulując resztę zobowiązania.
Szczególne podziękowania dla Pana Pawła S. za szybką reakcję oraz Pana Michała G. za finalną, pozytywną decyzję. Takie partnerskie podejście sprawia, że chce się z Wami współpracować dalej.
Nr zgłoszenia: CS15002548

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Dziękuję za pomoc i poradę
Dziękuję za pomoc i poradę, świetny kontakt z osoba z infolinii, pełen profesjonalizm (dot.zgłoszenie: CS15133165)

Kontakt z infolinią
Kontakt z infolinią, i późniejsza kontynuacja rozwiązania w ramach zgłoszenia CS15086403 - profesjonalne podejście do partnera w biznesie.
SERCE IT - poleca kontrahenta z czystym sumieniem.

Usługa żenująca
Usługa żenująca. Przez dwa miesiące użytkowania, przerwy w działaniu poczty co weekend. Tak, systematycznie w weekendy, co tydzień, nie działała poczta. Za każdym razem problem był zgłaszany do Obsługi Klienta. Nic z tym nie zrobili przez ten czas. Po dwóch miesiącach nie dałem już im szansy z kolejnym. Szkoda czasu.
Polecam omijać.

Recenzja po zgłoszeniu CS14275162
Recenzja po zgłoszeniu CS14275162
Przez wiele lat przy OVH trzymały mnie ceny i nadzieja na poprawę działania panelu klienta i wsparcia.
Ceny już od dawna nie są najlepsze i nadzieję też straciłem.
Panel klienta i wsparcie OVH mają wspólne cechy: potwornie powolne i idiotyczne.

Cierpliwy pracownik BOK
Cierpliwy i doświadczony pracownik BOKu, który nie puścił mnie, dopóki nie upewnił się, że wszystko gra i konfiguracja konta, w tym email pomocniczy, nie są poprawne.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Nie da się obecnie skontaktowac z…
Nie da się obecnie skontaktowac z człowiekiem na infolii. Brak dostepnych adresów mail do korespondencji. Otoczyli się murem, sa całkowicie niedostępni. Automat tylko gada i nic z tego nie wynika.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Dziękuję za cierpliwość konsultanta…
Dziękuję za cierpliwość konsultanta Pani Ewie B., dla mnie również z nieznanych przyczyn połączenie zostało zerwane.
Będę jeszcze raz próbowała zalogować się wg Pani wskazówek. Dziękuję

Wprowadzone zmiany w…
Wprowadzone zmiany w manager.eu.ovhcloud mcom/#/web-domains/domain to istna katorga dla klientów. usunięto sortowanie po dacie, usunięto stronicowanie po X wyników, dodano ładowanie dynamiczne przy np 500 domenach trzeba 50x scrolować stronę by znaleźć domeny na "z" katorga ! Wprowadzane zmiany na OVH mega utrudniają pracę i sa kompletnie nie przemyślane dla osób . które mają sporo domen! Jeszcze na dodatek nie działa masowe odnowienie domen, istna tragedia, ale to w sumie OVH, czego dobrego się po Was spodziewać na pewno nie działającego dobrze panelu od 15 lat to samo ciagle !

Dostałem wyczerpującą informację dot
Dostałem wyczerpującą informację dot. zmiany profilu konta oraz link do instrukcji. To wszystko co było mi potrzebne i w ciągu jednej krótkiej rozmowy. Moim zdaniem tak powinno wyglądać wsparcie techniczne!

CS14904973 Pani Ewa B
CS14904973 Pani Ewa B. zrozumiała błyskawicznie na czym polega mój problem oraz kompetentnie i w ciągu kilku minut go rozwiązała. Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu i uprzejmości.

Odradzam
Odradzam, nawet przy zwykłej rejestracji domen jest problem! Nie radzą sobie a obsługa to na poziomie podziemia!

Indywidualne podejście i zaangażowanie Konsultanta
Dzięki przyjaznej polityce OVH oraz indywidualnemu podejściu Konsultanta (zgłoszenie nr CS14892005) mogliśmy anulować decyzje dotyczące wybranych działań. Sprawnie przeprowadzona procedura złożenia nowego wniosku i okazało się, że temat można załatwić naprawdę szybko.
Dziękujemy. Zespół ZFP Sp. z o.o

OVHcloud Poland - Polecam
Korzystam z OVHcloud Poland od wielu lat. Serwery są stabilne, atrakcyjne a panel prosty i czytelny, wszystko działa bez zarzutu. Na duży plus zasługuje również szybka i kompetentna pomoc techniczna. Zgłoszenie nr CS13933386 zostało błyskawicznie rozwiązane z pozytywnym skutkiem. Dodatkowym atutem jest dobra wydajność sieci i brak problemów z dostępnością usług. Zdecydowanie polecam.

Zawsze przewidywalni i transparentni
Zawsze przewidywalni i transparentni. Doskonała ilość i jakość usług. Tego co oferuje OVH ciężko szukać gdzie indziej, a od pewnego czasu ceny VPS i dedyków niższe niż hostingi u niektórych. Brzegowy firewall, wybór lokalizacji, mega konfigurowalna strefa DNS, potężne API , dodatkowe IP (geolokalizowene) i wiele innych czynią OVH dla mnie najlepszym partnerem. Na uwagę zasługuje również ich portal z pomocą, gdzie mniej doświadczeni ale ambitni klienci znajdą rozwiązania swoich problemów i pomoc w konfiguracji usług. Jedynym minusem dla mnie jest słaba polityka utrzymania klienta. Gdy przez dwa lata umowy płaciłem za VPS i po zakończeniu umowy pojawił się tańszy i lepszy plan (nowa gama VPS) to niestety nie mogłem przedłużyć o kolejne 2 lata z lepszym planem, musiałem wykupić nowy VPS, przenieść na niego dane i zrezygnować ze starego. Wiązało się to z czasem oraz utratą IP a wiemy, że od strony technicznej hypervisora jest to banalnie proste. Więc robienie pod górkę stałym klientom jest trochę słabe jak na tak dużego gracza.

Odpowiedź od OVHcloud - Poland
Usługi wysokiej jakości i pomocne…
Usługi wysokiej jakości i pomocne wsparcie.

Bardzo fachowa pomoc
Bardzo fachowa pomoc . Pani po drugiej tronie bardzo profesjonalnie pomogła .

Szybko, miło i konkretnie
Szybko i konkretnie. Konsultant był ewidentnie nastawiony na udzielenie mi pomocy. Był proaktywny i sam szukał rozwiązań wyręczając mnie i upraszczając otrzymanie pomocy. Super. CS13488318