NOVASOL Polska Recenzje 1884

4,1

Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Oceniając 166 recenzji, recenzenci mieli wspaniałe doświadczenie z tym przedsiębiorstwem. Klienci często chwalą łatwość i wygodę procesu rezerwacji, a także szeroki wybór ofert, które spełniają ich oczekiwania. Wielu użytkowników docenia profesjonalizm obsługi i szybkie rozwiązywanie problemów, co sprawia, że czują się bezpiecznie i zadowoleni z usług. Powracający klienci podkreślają długoletnie zaufanie do firmy i brak problemów z rezerwacjami na przestrzeni lat. Jednak niektórzy recenzenci zgłaszali trudności z kontaktem telefonicznym, zwłaszcza w języku polskim, oraz problemy z infolinią w weekendy. Pojawiły się również doniesienia o anulowanych rezerwacjach lub błędach w datach, co prowadziło do nieprzyjemnych sytuacji po przyjeździe na miejsce. Niektórzy klienci odczuli brak wsparcia ze strony biura w kryzysowych momentach, co skutkowało frustracją i koniecznością samodzielnego rozwiązywania problemów.

O czym najczęściej mówią ludzie

Booking process

Ludzie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z procesem rezerwacji, gdzie wielu konsumentów chwali jego... Zobacz więcej

Service

Recenzenci podkreślają niejednoznaczne aspekty usługi, z wysokim poziomem niezgody w opiniach. Wielu klientów... Zobacz więcej

Customer communications

Recenzenci wspominają niejednoznaczne opinie na temat kontaktu, z niektórymi klientami chwalącymi szybki... Zobacz więcej

Website

Użytkownicy opisują niejednoznaczne interakcje z website, gdzie niektórzy chwalą stronę za przejrzystość,... Zobacz więcej

Holidays

Klienci konsekwentnie zgłaszają niejednoznaczne doświadczenia z wakacjami, gdzie niektórzy recenzenci chwalą... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Lubię rezerwować z Novasol ponieważ ma pewne oferty, gwarantuje rezerwacje dokładnie tego obiektu co wybrałem i oglądałem. I oby tak było, bo to na pewno jest atut. W miarę proste przeglądanie ofert... Zobacz więcej

Dziękuję za sprawne wyjaśnienie kwestii związanej z możliwością wystawienia faktury za pośrednictwem infolinii. Na przyszłość warto, aby informacja nt. temat znalazła się na stronie www i była widoczn... Zobacz więcej

Popełniłem błąd w trakcie rezerwacji odnośnie daty rezerwacji. Bez większych problemów udało się to naprawić. Na minus jest to iż infolinia jest tylko w trzech językach i brak jest konsultanta w jęz... Zobacz więcej

Sprawa została załatwiona , ale zdecydowanie lepiej rozmawiało mi się telefonicznie niż poprze chat. Dlatego daje 4 gwiazdki a nie 5 .

1. Na miejscu 1. wśród 1 najlepszych firm w kategorii Wynajem wakacyjny

NOVASOL Polska oferuje domy i apartamenty wakacyjne w całej Europie. Na naszej stronie zarezerwujesz obiekty wakacyjne m.in. w popularnej Chorwacji, Włoszech, Szwecji, Polsce czy Francji.

• Storrady-Świętosławy 1B/ 35 , 71-602 , Szczecin, Polska

• novasol.pl

4,1

Dobra

2 tys. recenzji

Wspaniały pobyt Dubrovnik, Sustjepan

Apartament rodzinny, dokładnie taki jak na zdjęciach i w opisie. Nowoczesny, z wyposażoną kuchnią do przyrządzania potraw. Dobra lokalizacja, blisko przystanek autobusowy i restauracja z pysznym jedzeniem.
Właścicielka obiektu bardzo miła, uprzejma i pomocna w każdej sprawie. Dziękujemy za wspaniały pobyt! Polecamy

4 sierpnia 2025

Zostałam oszukana

Zostałam oszukana ! Pani , która przyjechała z kluczami zażądała pieniądze za ich dowiezienie o których nie była mowa , i zawinęła się obrażona na pięcie jak powiedziałam że nic o tym nie wiem . Dodatkowo pokazała nam przed tą sytuacją mieszkanie i okazało się że 4 sypialnia jest w garażu z środkami czystości, rowerami , pralką itp . Zgłosiłam do novasol że nie otrzymałam kluczy a pani zamknęła dom i wyszła i nie mam możliwości skorzystać z mieszkania za które zapłaciłam ale nic z tym nie zrobili , musiałam wynająć inny nocleg a do tej pory nie ma żadnego zwrotu środków , wręcz obiekt nie chce tego zrobić .

20 czerwca 2025

NIE POLECAM

Nr tel. na infolinię polski, menu po polsku, wybieram język polski, ale rozmawiać trzeba już po angielsku. Absurd! Nie otrzymaliśmy pomocy w związku ze zgłoszonymi problemami ( pluskwy w apartamencie). Pierwszy z konsultantów kazał opuścić mieszkanie , mówiąc że resztą zajmie się biuro. Musieliśmy na własną rękę znaleźć cos na jedną noc. Nikt nie oddzwonił. W dniu następnym ,podobnie, obiecywano pomoc i nic z tego nie wynikało ( dwóch konsultantów), pomimo iż przesłałam zdjęcia z mieszkania. Czwarta konsultantka również mówiła o szukaniu rozwiązania, że musimy poczekać i żeby znaleźć sobie coś NA KOLEJNĄ NOC. Wyraziłam sprzeciw. Poinformowano nas , ze narazie nie ma możliwości zwrotu pieniędzy ani oferty innego mieszkania w zamian, bo muszą to sprawdzić. Ostatecznie poleciła, póki co, powrót do mieszkania z PLUSKWAMI i czekać na dalsze informacje. Po prawie dwóch zmarnowanych dniach musieliśmy wynająć nowy apartament by móc kontynuować od dawna wyczekiwany urlop. Ponosząc dodatkowe koszty zakwaterowania. Pomocy ze strony biura zero. Wszystkie rozmowy z infolinią były z naszej inicjatywy. Nikt do nas nie oddzwaniał. Nie zaproponowano nam mieszkania zastępczego i do dnia dzisiejszego nie zwrócono środków. Kompletny brak szacunku dla klienta. Infolinia bezużyteczna, czat z botem również. Na maile również Nikt nie odpowiada. Nie polecam!!!

2 lipca 2025

Obsługa klienta po rezerwacji

Rezerwacja, potwierdzenie szybko i sprawnie. Ale gdy chce się dokonać zmiany apartamentu kilka godzin po złożonej rezerwacji, to jest to niemożliwe. Chciałam zmienić apartament na większy ( był dostępny), ale niestety czat z botami nie jest w stanie zrozumieć ludzkiej argumentacji. Zmiana była niemożliwa, bo wg Novasol do dnia pobytu zostało mniej niż 42 dni i wtedy nic już nie można zmieniać. Wynika z tego, że na Novasol trzeba planować pobyt z dwu miesięcznym wyprzedzeniem, bo gdy się rezerwuje dwa tygodnie przed wyjazdem, to jest to już ostateczne i przyklepane. Czatowanie z botem i kierownikiem bota jako obsługą klienta -zero zrozumienia i pomocy, nie ma telefonu, by móc porozmawiać z człowiekiem. Zero. Bot na czacie się rozłącza, gdy za długo mu się odpisuje i konwersacja znika. Trzeba rozpoczynać nową. Koszmar!!!!

22 lipca 2025

Spełnienie marzeń

Piękny drewniany dom, doskonale wyposażony, wyjątkowo komfortowy.Wszelkie możliwe udogodnienia wewnątrz i na zewnątrz. Dom niezwykle przytulny (drewno,kominek,naturalne tkaniny,przepiękne serwetki i firanki po mistrzowsku ręcznie wykonane) oraz perfekcyjnie czysty. Bardzo dobry prysznic. Wspaniały ogród, imponujący bogactwem roślinności.100 % prywatności i spokoju.Jeziorak tuż za oknem.Absolutnie unikatowe miejsce, spełnienie marzeń o pięknie, spokoju i komforcie.

3 lipca 2025

NIE POLECAM

NIE POLECAM! Jeśli chcecie mieć udany urlop unikajcie tej firmy! Przyjechaliśmy na miejsce (Chorwacja), apartament był opłacony z góry, a na miejscu okazało się że nie mamy żadnego apartamentu! Kontakt z pracownikami jest niemożliwy (chat nie działa a infolinia - jeśli już się dodzwonisz to się rozłączają). Zostaliśmy bez noclegu. Do tej pory nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. Unikajcie jak ognia!!!

5 lipca 2025

Problem z niedziałającym basenem – prośba o interwencję w sprawie rezerwacji: brak komunikacji i jakiegokolwiek wsparcia. Wakacje blisko 20 000 zł

Zarezerwowaliśmy przez Holidu (realizacja: NOVASOL) wakacje w domku Vallencan na 9 dni – dla dwóch rodzin, w tym trójki dzieci. Koszt rezerwacji wyniósł niemal 5 000 EUR.

Od momentu naszego kontaktu z oficjalnym serwisem minęło już prawie 7 dni. Tymczasem kontakt z lokalnym opiekunem obiektu pozostaje bardzo ograniczony, a z wymiany wiadomości nie wynika żadne konkretne rozwiązanie problemu.

Nie otrzymaliśmy żadnej realnej pomocy, żadnej informacji o możliwym przeniesieniu do innego obiektu, żadnej formy rekompensaty na miejscu.

Nasze dzieci są bardzo zawiedzione, a my – jako rodzice i goście – również.
To miały być nasze spokojne, rodzinne wakacje, a obecna sytuacja zupełnie na to nie pozwala. Jest nam po prostu przykro.

Sam domek spełniał nasze oczekiwania – jest piękny i komfortowy, dokładnie o to nam chodziło. Niestety, od ponad 3 dni próbujemy bezskutecznie doprosić się o naprawę basenu, który jest główną atrakcją pobytu dla dzieci i rodzin.

Dzieci są bardzo zawiedzione – planowaliśmy wspólne poranne, popołudniowe i wieczorne kąpiele przy domku, tymczasem zielona woda i brak możliwości korzystania z basenu psują nam całą radość z pobytu.

Nie jestem osobą, która zwykle narzeka. Nie szukamy problemów – chcieliśmy po prostu spędzić spokojne wakacje. Ale czy naprawdę tak to powinno wyglądać?

W załącznikach przesyłam zdjęcia z datami i godzinami z ostatnich dni (wieczór 2 lipca, cały 3 i 4 lipca), pokazujące stan basenu – zarówno naszego, jak i porównawczo u sąsiadów (czysty, niebieski).

7 lipca 2025

Wakacje z Novasol były idealne

Novasol zadbało o nasz idealny wypoczynek:-)
Trzy dni przed planowanym przybyciem otrzymaliśmy od Novasol informację, że zarezerwowany przez nas obiekt nie ma aktualnie odpowiednich warunków by nas przyjąć (awaria).
Jednak po dość szybkiej wymianie wiadomości Novasol zaproponowało nam alternatywny nocleg i zobowiązało się do pokrycia różnicy w cenie. W efekcie spędziliśmy wakacje na Borhnolmie w ośrodku w Dueodde nad piękną plażą. Ośrodek w tym terminie, w ostatniej chwili, miał dużą zniżkę i jeszcze Novasol zwrócił nam różnicę. Bardzo dziękujemy. Gorąco polecamy Novasol.

29 czerwca 2025