Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
- Na miejscu 1. wśród 1 najlepszych firm w kategorii Wynajem wakacyjny
NOVASOL Polska oferuje domy i apartamenty wakacyjne w całej Europie. Na naszej stronie zarezerwujesz obiekty wakacyjne m.in. w popularnej Chorwacji, Włoszech, Szwecji, Polsce czy Francji.
Storrady-Świętosławy 1B/ 35 , 71-602 , Szczecin, Polska
- novasol.pl
Infolinia z numerem polskim ale…
Infolinia z numerem polskim ale konsultacja w języku Angielskim, brak opcji fv w kluczowym miejscu
❌ Najgorsze wakacje w życiu
❌ Najgorsze wakacje w życiu – absolutnie nie polecam! ❌
Pojechaliśmy w 12 osób (w tym 3 dzieci i 2 psy) do willi z basenem, którą zarezerwowaliśmy i opłaciliśmy pół roku wcześniej. Dzień przed przyjazdem potwierdziliśmy wszystko – zapewniono nas, że jest w porządku i czekają na nas z kluczami.
👉 Na miejscu okazało się, że w willi mieszka ktoś inny!
Zamiast tego wysłali nas do domku w trakcie remontu – kurz, brud, brak warunków do normalnego pobytu. Po jednym dniu kazali nam się wynosić, twierdząc, że pobyt jest „bezprawny”. Sami wezwali policję – a policja stwierdziła, że mamy rację i możemy się sądzić!
❗ Nie mieliśmy dostępu do basenu ani żadnych obiecanych udogodnień. W ogromny upał nasze dzieci musiały lać się wodą z węża, bo nie było innej opcji.
❗ Zamiast odpoczywać, przez dwa dni byliśmy uwięzieni w syfie, dzwoniliśmy, szukaliśmy nowego miejsca i walczyliśmy o swoje prawa.
❗ Pieniądze zwrócono nam dopiero po tygodniu – czyli wakacje zostały kompletnie zniszczone.
To było skandaliczne oszustwo i traktowanie klientów bez żadnego szacunku. Ostrzegam każdego – trzymajcie się z daleka od tej oferty. Nie polecam, nie polecam, nie polecam!
omijac szerokim lukiem
omijac szerokim lukiem, oszusci...nie polecam nawiazywac spolpracy nie chca wyplacac pieniedzy bledy w umowie..
Łatwość zamawiania
Łatwość zamawiania. Ostatnio korzystałem w 2023 roku. Urlop był bardzo udany.
Novasol to firma totalna porazka .NIE…
Novasol to firma totalna porazka .NIE POLECAM.
W naszym przypadku odwolanie rezerwacji dotarlo na email jak juz przejechalismy 500 km czyli ponad polowe drogi a zobaczylismy go na miejscu jak wlascicielka obiektu w Chorwacji nawet nie otworzyla nam drzwi powiedziala tylko ze nie ma dla nas miejsca . Tyle z jej strony , zostalismy na lodzie . Byl Piatek 16.03 Novasol juz nie pracuje od 3 minut .Brak jakiegokolwiek kontaktu i pomocy ze strony biura . Bedziemy sie domagac nie tylko zwrotu pieniedzy ale takze odszkodowania za zepsute wakacje.
Problem ze zwrotem pieniedzy
Zarezerwowany domek przez booking w ktorym Novasol umozliwia rezerwacje. Okazalo sie ze na bookingu byly bledne informacje i domek nie jest wolny w tym czasie. Zwrot pieniedzy za domek mial dotrzec w ciagu miesiaca jednak nie dotarl. Nie bylo mozliwosci kontaktu w inny sposob niz przez chatbota ktory zapewnial ze kwota juz powinna byc na moim koncie. Po wielu probach kontaktu przez booking gdzie udalo mi sie skontaktowac z wlascicielem domku w koncu udalo mi sie odzyskac pieniadze. Bez pomocy właściciela nie byloby to mozliwe bo tylko on ma rzeczywisty kontakt z novasol. Bardzo nieprzyjemna sytuacja ogólnie i nie polecam firmy
Mój pierwszy raz na portalu.
Mój pierwszy raz na portalu okazał się bardzo przyjemnym doświadczeniem. Spotkałem się z jasną oraz bardzo przejrzystą ofertą. Znalazłem to czego szukałem w krótkim czasie. Polecam
Spędziliśmy w tym domu niezapomniane…
Spędziliśmy w tym domu niezapomniane wakacje! Miejsce jest idealne dla osób szukających spokoju, komfortu i relaksu. Dom bardzo zadbany, w pełni wyposażony – niczego nam nie brakowało. Szczególnie zachwycił nas basen – czysty, regularnie serwisowany i świetnie położony, idealny do ochłody w upalne dni.
Otoczenie domu jest ciche i malownicze, a jednocześnie w niedalekiej odległości znajdują się sklepy i atrakcje turystyczne. Gospodarz był bardzo miły, pomocny i dostępny w razie potrzeby, ale jednocześnie dyskretny, co bardzo cenimy.
Z czystym sumieniem polecamy ten dom każdemu, kto chce spędzić beztroski czas w pięknym miejscu. Na pewno tu wrócimy!
pierwsze doswiadczenie z firmą bardzo…
pierwsze doswiadczenie z firmą bardzo pozytywne trzeba tylko mieć świadomość że wszystko zależy od wynajmującego nikt z novasol nie pilnuje czegokolwiek na miejscu jak w przypadku innych agencji.
Rezerwacje z Novasol
Lubię rezerwować z Novasol ponieważ ma pewne oferty, gwarantuje rezerwacje dokładnie tego obiektu co wybrałem i oglądałem. I oby tak było, bo to na pewno jest atut. W miarę proste przeglądanie ofert, przydała by się inna metoda płatności oprócz karty.
Rezerwowane obiekty zawsze spełniały warunki z opisu.
Wszystko jest ok zgodnie z naszymi…
Wszystko jest ok zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Zobaczymy na miejscu czy się sprawdzi.
Korzystałam już z Waszych ofert
jak do tego czasu nie byłam zawiedziona. Więc i teraz mam taką nadzieję że będzie zgodnie z opisem.
Pozdrawiam i dziękuję.
Przyjechaliśmy na koniec czerwca do…
Przyjechaliśmy na koniec czerwca do zarezerwowanego domku, a na miejscu okazało się, że jest zajęty przez kogoś innego. Zero kontaktu z Nowasolem i infolinią – w weekend nie działają, czat to automat, a na maile nikt nie odpowiadał. Musieliśmy na szybko znaleźć inny nocleg, droższy. Po wielu tygodniach ciszy zwrócono nam pieniądze, ale różnicy w kosztach nowej rezerwacji już nie. Bardzo negatywne doświadczenie.
Wakacje w Danii
Lubimy wakacje w Danii, jest tu miło i spokojnie.
Domek nowy - bez pościeli i ręczników ale czysty i nowy. Woda w zatoce bardzo brudna. Brak łączności SOS z NOVASOL w sobotę !!!
Cieszymy się ,że tu jesteśmy.
Korzystałem z oferty firmy już kilka…
Korzystałem z oferty firmy już kilka razy, zawsze opis i zdjęcia odpowiadały stanowi faktycznemu jaki zastawaliśmy na miejscu po przyjeździe.
Po kilku latach ponownie skorzystaliśmy z oferty firmy i jestem przekonany, że i tym razem nie zawiodę się.
Kolejne wakacje z NOVASOL
Rezerwacja przebiegła bez żadnych problemów.
Z Novasolu rezerwuję po raz trzeci. Dwie poprzednie rezerwacje były już dość dawno temu, ale mam nadzieję, że tym razem też wszystko przebiegnie pomyślnie.
Kolejny wynajęty przez Novasol domek i…
Kolejny wynajęty przez Novasol domek i kolejne udane wakacje. Polecam
Novasol kiedys był super fajną firmą z…
Novasol kiedys był super fajną firmą z bardzo dobra obłsuga klienta z polskim odziałem - teraz niczym się nie różni od masy innych portali - szkoda gadać...
SZYBKO I SPRAWNIE