Footshop Recenzje

1958

4,0

Z początku wahania bo jak się czyta tyle opinii negatywnych.. Koniec końców paczka z butami dojeżdża(w 2 dni) CAŁA Buty w środku w IDEALNYM stanie(rozmiar się zgadza bo też tak ludzie pisali że by... Zobacz więcej

Nie polecam zakupów w aplikacji, są problemy ze zwrotem, brak informacji o dostawie paczki to blokuje zwrot, dzwoniąc odpowiada bot i mówi że trzeba czekać na zmianę statusu, przez czat dowiaduję s... Zobacz więcej

Zamówiłem ciuchy za parę tysięcy zł po kilka rozmiarów tego samego modelu z zamiarem odesłania niepasujących . Czytając niektóre opinie wahałem się, ale niepotrzebnie bo zwrot poszedl sprawnie i bez... Zobacz więcej

1. Sklep z butami

Founded in Prague in 2011 by Peter Hajduček, Footshop has grown from a local sneaker shop into one of Central Europe's leading sneaker and streetwear retailers, delivering over 2.8 million orders to 2.2 million customers across 100 countries in 17 languages. Alongside its online store, it operates physical stores in Prague, Bratislava, Budapest and Bucharest, Paris and carries everything from mainstream sneakers to premium and boutique labels such as Rick Owens, Y-3, Comme des Garçons PLAY, BAPE and A-COLD-WALL*. Beyond retail, Footshop has built hundreds of exclusive collaborations with global brands and local artists, and consistently gives back to the culture it comes from - supporting emerging talent, sustainability and LGBTQ+ initiatives, and hosting community events and exhibitions.

Dobra

2 tys. recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni

Wszystkie recenzje

(1958)

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 1044

Napisz recenzję

Doceniam za często dostępne promocje na…

Doceniam za często dostępne promocje na ciekawe produkty lecz wasz system trochę leży. Na aplikacji paczki mimo że już dawno do mnie przyszły i już zdążyłem je zwrócić są dalej oznaczone jako „w transporcie” a wygodniej byłoby kontrolować swoje zamówienia/zwroty w jednym miejscu przez aplikacje

19 kwietnia 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za Twoją opinię i cenną sugestię. 😊 Nieustannie pracujemy nad ulepszaniem naszych usług, a Twoja uwaga dotycząca działania aplikacji zostanie przekazana odpowiedniemu zespołowi. Dziękujemy za feedback!
Footshop Team

Uwielbiam super Stary a te które…

Uwielbiam super Stary a te które kupiłem po prostu 🤘🤘🤘no i cena,

13 kwietnia 2026

Odpowiedź od Footshop

Dzięki za Twoją opinię! 🤘 Mega się cieszymy, że sneakersy przypadły Ci do gustu i że jesteś zadowolony również z ceny.

Dobry sklep

Bardzo duży wybór towarów. Dobre ceny i promocje.
Czas dostawy bardzo długi - tydzień.

15 kwietnia 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię! 😊 Cieszymy się, że doceniasz duży wybór produktów, dobre ceny i promocje. Przepraszamy za dłuższy czas dostawy i dziękujemy za Twoją cierpliwość.

Footshop team 👟

Buty bardzo mi się podobają

Buty bardzo mi się podobają, są wygodne i ładne. Wybrałam tę markę i sklep kierując się poradą AI. Zapytałam chata, które buty będą najlepsze dla kręgosłupa podczas długiego chodzenia w gorące dni po Rzymie. Oceniam, że się sprawdzą.

14 kwietnia 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię! 😊 Cieszymy się, że buty są wygodne i spełniają Twoje oczekiwania. Mamy nadzieję, że świetnie sprawdzą się podczas długich spacerów w Rzymie.

Footshop team 👟

buty bardzo ładne i bardzo wygodne

buty bardzo ładne i bardzo wygodne. przesyłka trochę opóźniona, ale myślę, że to przez okres świąteczny. wszystko ok.

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że buty są wygodne i spełniły Twoje oczekiwania. Przepraszamy za lekkie opóźnienie w dostawie – rzeczywiście w okresie świątecznym mogą występować większe obciążenia u przewoźników.

⭐ 1/5

⭐ 1/5 – Nie polecam (zwrot)
Bardzo słabe doświadczenie ze sklepem.
Długi i niejasny czas realizacji zamówienia
Utrudniony kontakt ze sprzedawcą
Brak rzetelnej komunikacji na kluczowych etapach
Największy problem pojawił się przy zwrocie:
zwrot został jednostronnie obniżony o 50% z powodu rzekomych śladów użytkowania,
brak realnej weryfikacji stanowiska klienta,
decyzja podjęta bez transparentnych dowodów.
Dodatkowo:
brak potwierdzenia rzekomego kontaktu mailowego,
brak odniesienia się do zgłoszonych zastrzeżeń.
Co istotne, wcześniejsze zakupy obejmowały towary o wysokiej wartości, a mimo to jako stały klient zostałem potraktowany w sposób, który trudno uznać za profesjonalny — bez elementarnego szacunku i standardów obsługi.
Całość sprawia wrażenie:
działania schematycznego,
nastawionego na minimalizację zwrotów kosztem klienta.

13 kwietnia 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za Pana opinię.
Chcielibyśmy poinformować, że cała sprawa została przez nas dokładnie zweryfikowana, a klient otrzymał wszystkie niezbędne informacje, w tym zdjęcia wykonane bezpośrednio po przyjęciu zwrotu towaru.
Na podstawie przeprowadzonej kontroli stwierdzono, że produkt nosi ślady użytkowania i nie nadaje się do dalszej odsprzedaży. Z tego powodu nie było możliwe przyjęcie zwrotu w pełnej wysokości.
Pomimo tego, w ramach dobrej woli zaproponowaliśmy zwrot 50% wartości produktu, ponieważ towar musimy w takim przypadku zakwalifikować jako stratę.
Jednocześnie chcielibyśmy podkreślić, że w sytuacjach, gdy zwracany towar nie spełnia warunków zwrotu, mamy prawo odmówić jego przyjęcia. - https://www.footshop.pl/pl/zwrot
Dziękujemy za zrozumienie.

Towar pełnowartościowy

Towar pełnowartościowy, zgodny z opisem i zdjęciami. Szybka realizacja zamówienia. Polecam

10 kwietnia 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię! 👍 Super, że produkt jest zgodny z opisem i zdjęciami oraz że zamówienie zostało szybko zrealizowane. Zapraszamy ponownie!

Wszystko super

12 kwietnia 2026

Dziękujemy za opinię!
Cieszymy się, że wszystko było super.

Fajny sklep

Fajny sklep, polecam

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię! 😊 Cieszymy się, że zakupy się udały. Zapraszamy ponownie!

Footshop team 👟

Nadal nie otrzymałem zamówienia z dnia…

Nadal nie otrzymałem zamówienia z dnia 31.03

Odpowiedź od Footshop

Thank you for your review. We have checked the situation with the carrier and unfortunately the shipment was lost in transit. Our colleagues informed you immediately and processed a full refund without delay. We apologize for the inconvenience and thank you for your understanding.
Footshop Team

Produkt zgodny z wyborem,świetnie…

Produkt zgodny z wyborem,świetnie zapakowany.Transakcja przebiegła bezproblemowo,na bieżąco informacje dotyczące przesyłki.Polecam,profesjonalne podejście do klienta -duży wybór ,każdy znajdzie coś dla siebie :)

30 marca 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za tak miłą opinię!
Cieszymy się, że wszystko przebiegło sprawnie, a produkt spełnił Twoje oczekiwania. Zapraszamy ponownie!

Super zamówienie

Super zamówienie zgodne z oczekiwaniami. Szybka wysyłka.
Spoko cena!

27 marca 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię! 👍 Cieszymy się, że zamówienie spełniło oczekiwania, a wysyłka była szybka i w dobrej cenie. Zapraszamy ponownie!

Footshop team

Warto robic zakupy w footshop

Jasne informacje dptyczace produktu i przesylki, wszystko sie zgadza. Polecam

24 marca 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię! 😊 Cieszymy się, że informacje o produkcie i przesyłce były jasne i wszystko przebiegło zgodnie z oczekiwaniami. Zapraszamy ponownie!

Pomylony rozmiar

Niestety dostalam buty w innym rozmiarze niz zarabialam i musialam je oddac. /odpowiedz: tak, zwrocilam Wam rozmiar 39 1/3 a zamawialam 38. No szkoda. Kupilam prawidlowy w innym miejscu a od footshop dostalam zwrot pieniedzy.

2 kwietnia 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię. Po dokładnym sprawdzeniu sytuacji w naszym systemie potwierdziliśmy, że na magazyn został zwrócony dokładnie ten sam rozmiar, który został zamówiony. W tym przypadku nie doszło do wysłania niewłaściwego produktu, po prostu zamówiony model nie odpowiadał pod względem rozmiaru.

Potwierdzamy również, że zwrot został prawidłowo przyjęty, a należność za zamówienie została już zrefundowana.

Buty nie dotarły do mnie

No właśnie trochę Wam kiepsko idzie informowanie klienta. To ja Wam przekazałem że przesyłka do mnie nie dotrze bo jest uszkodzona. Następnie że InPost wam ja zwraca - nikt z Was mi tego nie powiedział. Po trzecim mailu dostałem info że czekacie na przesyłkę i tyle. Dopiero po kolejnej wiadomości ze zwrócicie pieniądze.....a można było tak od razu....Popracujcie nad obsługa klienta, przyda sie

31 marca 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za Twoją opinię. Sytuację zweryfikowaliśmy i niestety doszło do uszkodzenia przesyłki w trakcie transportu. W związku z tym niezwłocznie zleciliśmy zwrot środków za Twoje zamówienie, a nasz zespół od razu poinformował Cię o całej sytuacji.

Buty cudowne

Buty cudowne, przejrzysta rozmiarówka- a to bardzo ważne! Szybka wysyłka👍🏼👍🏼👍🏼

4 kwietnia 2026

Odpowiedź od Footshop

Bardzo dziękujemy! Cieszymy się, że jesteś zadowolony.

Perfekcyjna obsługa

Szybka realizacja zamówienia. Perfekcyjna obsługa.
Polecam !!!

18 marca 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy bardzo za opinię! Cieszymy się, że wszystko poszło dobrze. Do zobaczenia!

Niższa cena niż w innych sklepach,

Niższa cena niż w innych sklepach, w miarę szybko dotarły zamówione buty, buty ok

23 marca 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że cena i buty spełniły Twoje oczekiwania.

Solidnie i przed czasem😊

Towar dotarł szybciej niż początkowo zakładano. Buty wysyłane były z Niemiec. Informację o przesyłce dostarczane były na bieżąco.

17 marca 2026

Odpowiedź od Footshop

Dziękujemy za Twoją opinię! Cieszymy się, że przesyłka dotarła szybciej niż oczekiwano i że wszystkie informacje były dla Ciebie pomocne. Mamy nadzieję, że będziemy mogli obsłużyć Cię ponownie w przyszłości 😊

Pozdrawiamy,