modernhomedesign.com

Ocena tej firmy jest niedostępna z powodu naruszenia naszych wytycznych.

NIE POLECAM! Na zamówienie czekałam 3 miesiące (blat od stołu). Pan okłamywał mnie gdy pisałam, że paczka wysłana przez 2 tygodnie. Dopiero jak zażądałam zwrotu pieniędzy towar wysłali. I żałuję, bo t... Zobacz więcej

Absolutnie nie polecam firmy YRKE Meble słabej jakości ,termin dostawy opóźniony prawie o miesiąc. Na infolinii podawane błędne informację.Jestem ciekawa skąd tyle dobrych informacji na ich stronie?... Zobacz więcej

zamówienie ( 2 komody) 01.2026, jest 02.04.2026r ...po raz setny przełożyli termin dostawy, kłamią, oszukują, twierdza ze wysłali, potem się z tego wycofują...totalnie nie polecam

Po 2 miesiącach przyszło biurko gamingowe z 2 metalowymi nogami, nie było rewelacji. Trzeba było nawiercić otwory, aby przykręcić blat i to wszystko. Samo wykonanie blatu i nóg metalowych, pomalowanie... Zobacz więcej

1. Sklep z meblami dla amiszów
  2. Sklep meblowy
  3. Sklep z meblami do salonu

Modern Home Design – Online Furniture Store

Złamanie zasad

Złożyłam zamówienie 19.05 na czarny blat. Na stronie widniała informacja, że zamówienie będzie gotowe do 3 dni. 21.05 napisałam maila do firmy prosząc o informację odnośnie czasu wykonania mojego zamienienia - niestety dostałam odpowiedź, że nie mogą tego określić, są w trakcie realizacji.
Moja kolejna wiadomość 28.05, dowiedziałam się, że zamówienia mogę się spodziewać w drugiej połowie czerwca.
26.06 dostałam informację mailowo, że na kolejny dzień zaplanowana jest wysyłka.
27.06 napisałam maila czy paczka została wysłana, nie dostałam odpowiedzi aż do 30.06 - „zamówienie zostało zapakowane i oczekuje na odbiór przez kuriera”…..
01.07 zadzwoniłam do firmy, Pan który odebrał miał się dowiedzieć czemu moje zamównienie nadal nie zostało wysłane, obiecał że odzwoni do 15:00… nie odzwonił.
03.07 zadziwiłam ponownie, dostałam informację, że zamównienie zostanie wysłane tego samego dnia. Niestety to się nie wydarzyło.
Zadzwoniłam ponownie 04.07 Pan obiecał, że wyślą zamówienie tego samego dnia, żeby dotarła do mnie następnego dnia (sobota).
Po długim czasie oczekiwania paczka dotarła 07.07..
Blat jest okej ale kontakt z firmą, czas oczekiwania na sam produkt ( na stronie widnieje zupełnie inny czas realizacji zamównienia) i na wysyłkę to totalne nieporozumienie… jestem nie zadowolona

4 lipca 2025

ZDECYDOWANIE nie polecam

Nie polecam. Prosba o anulacje zamowienia, zanim produkcja sie rozpoczela, weszlo dopiero do kolejkowania. Zostala opatrzona komentarzem prawnym. Zero wsparcia dla Klienta.

7 lipca 2025

nie polecam

nie polecam. po 2 miesiącach czekania, wykonałem mnóstwo telefonów w końcu dostałem blat z wadą na blacie, oraz braku krawędzi fabrycznej (wszystkie 4 krawędzie klejone)

7 lipca 2025

YRKE- Koszmarna firma

Koszmarna firma. Szkoda, że nie przeczytałam opinii zanim zrobiłam tam zamówienie. Bardzo trudny kontakt. Napisane na stronie 3 dni wysyłka. Potem okazuje się, że oni zrobią to ale od 3 do 30 dni roboczych. Po kilku mailach dostaje informację, że zajmie to miesiąc kalendarzowy. Jak czas minął dalej podpierają się regulaminem. Dziś jest 33 dzień roboczy czyli 1,5 miesiąca i dalej nie mam mebli. Dostałam po interwencji jakiś nr przewozowy, ale czy jest to do mnie nadane, nie wierzę. Dodatkowo po tym jak minął czas ich regulaminu, watro było by się skontaktować z klientem czy ma czas na ich „produkty dalej czekać”. Koszmar. Nie zamawiajcie.

4 lipca 2025

Raczej na nie.

Dostawa opóźniona o ponad 2 tygodnie. Kilka monitów - a informacje zwrotne wymijające. W końcu jednak przyszło - jest to żółte biurko mocowane do ściany :D
Po pierwsze od strony dolnej biurka jest pękniecie okleiny po całości - olałem już reklamacje bo to dół no i kontakt z ich customer service to dramat.. A było by tego więcej bo dziury nawiercone w biurku na stelaż nie pasowały do otworów stelażu. OK sam wywierciłem - mam sprzęt (niesmak pozostał). Klejenie boków - u mnie w kuchni stolarz zrobił to jednak znacznie lepiej - tu boki są ubabrane klejem. Wisienką na torcie jest etykieta nababrana na górnej części biurka (dlaczego nie spód) oraz wrzucony na biurko (też górną stronę :D) czarny stelaż) który mógł to biurko porysować.. gdzieś tu logiki od początku do końca w tej firmie brakuje.
Plusy w sumie 2 - mają świetną i intuicyjną (prostą i czytelną) stronę i ładne zdjęcia na niej. Drugi to malowanie stelaża - wydaje się solidnie zrobione - chyba proszkowo - nic nie łuszczy się.

Edit: po komentarzu od YRKE
Tak jak pisałem customer service jest do wymiany w tej firmie.
Więc mój kontakt był 3-krotny (1 telefon i dwa chaty przez portal) - i jestem tego pewny.
Zrobiłem print screen bo przez profesjonalizm odpowiedzi Yrke zacząłem rozważać czy to nie firma "krzak". W treści powołuje się na wcześniejszy czat i niezrealizowane potwierdzenie z niego.
Tyle w temacie.

4 czerwca 2025
Logo modernhomedesign.com

Odpowiedź od modernhomedesign.com

Dzień dobry, Pani Małgorzato,
dziękujemy za pozostawienie opinii i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Zawsze staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki – dzięki niej nieustannie poprawiamy jakość naszych usług i produktów.

Pozwolimy sobie jednak odnieść się do kilku kwestii:
– Kontakt: Z naszych danych wynika, że otrzymaliśmy od Pani jedną wiadomość, na którą udzieliliśmy odpowiedzi. Nie odnotowaliśmy kolejnych prób kontaktu, choć jesteśmy stale dostępni zarówno mailowo, jak i telefonicznie.
– Opóźnienie: Rzeczywiście, realizacja trwała dłużej niż nasze standardowe terminy, za co przepraszamy. Warto jednak zaznaczyć, że zamówienie zostało zrealizowane w maksymalnym czasie przewidzianym w naszym regulaminie i widocznym w karcie produktu.
– Wady i montaż: Jeżeli zauważyła Pani defekty takie jak pęknięcie okleiny czy niedopasowanie otworów, zachęcamy do skorzystania z procedury reklamacyjnej – nawet jeśli wada dotyczy mniej widocznych elementów. Każde zgłoszenie traktujemy poważnie i zawsze szukamy rozwiązania korzystnego dla klienta.
– Etykieta na blacie: Rozumiemy, że jej lokalizacja mogła budzić wątpliwości. Na etapie produkcji elementy nie mają jeszcze przypisanej pozycji (góra/dół), dlatego etykieta może trafić również na powierzchnię później widoczną. Uspokajamy – jest to odlepna naklejka, którą można łatwo usunąć bez pozostawiania śladów.
– Pakowanie: Zwrócimy uwagę zespołowi pakującemu, by komponenty – takie jak stelaż – były umieszczane jeszcze staranniej, minimalizując ryzyko uszkodzenia powierzchni.

Cieszy nas, że doceniła Pani jakość malowania stelaża oraz intuicyjną stronę internetową. Liczymy, że mimo opisanych niedogodności mebel będzie służył długo i wygodnie – a kolejne doświadczenia z naszą marką będą już w pełni pozytywne.

Z wyrazami szacunku,
Zespół Yrke

Brak kontaktu

Brak kontaktu, zamówienie złożone ponad miesiąc, zero informacji, nie odpisują na wiadomości e-mail , dodzwonić też się nie można , tragedia, odradzam !

23 czerwca 2025

W listopadzie 2024 kupiłam biurko w…

W listopadzie 2024 kupiłam biurko w firmie YRKE. Przyszło zdekompletowane, poobijane, w kilku paczkach. Całość zajęła 1,5 miesiąca. Dysponuję całą dokumentacją (m.in. korespondencją) na potrzeby zgłoszenia na policję - ten argument zadział, żeby firma przesłała brakujące elementy zamówienia. Komentarz zamieszczam dopiero teraz, bo pojawiła się taka możliwość (ciekawe, jak długo będzie widoczny). Firma konsekwentnie usuwa wszystkie negatywne komentarze i opinie w internecie. Pozostają jedynie niepubliczne grupy w mediach społecznościowych, w których widać, jak wiele osób jest niezadowolonych z usług firmy YRKE. Kontakt z firmą jest anonimowy (żadna z wiadomości, którą otrzymałam, nie została podpisana z imienia i nazwiska), proces i jakość zamówienia mocno odbiega od tego, co jest napisane na stronie internetowej. Odradzam jakikolwiek zakup w firmie YRKE.

1 listopada 2024

Tragedia

Przy zamówieniu - 30 dni na wysyłkę, dzisiaj mija 37 dzień roboczy a firma wciska kit że w ciągu 2-3 dni wyślą.

Zwyczajni oszuści, nie polecam nawet jeśli towar ewentualnie do mnie dotrze

18 czerwca 2025

Ku przestrodze

Jeżeli ktoś zastanawia się czy zamówić cokolwiek w firmie Yrke, z całego serca ODRADZAM.
Po 3 interwencjach telefonicznych i żądaniu zwrotu pieniędzy, po 60 dniach oczekiwania (40 dniach roboczych) otrzymałem zamówiony blat do biurka. Niestety blat wykonany niechlujnie, brudny i ze zmiażdżonym rogiem.
Pan Specjalista do spraw reklamacji (nawet nie miał odwagi się przedstawić) próbował najpierw wmówić mi że wszystko jest w porządku. Że blat opuścił fimę w stanie idealnym, i w terminie, a obsługa telefoniczna jest rzetelna i pomocna.
Po wymianie maili, gdzie wykazałem że tak nie jest, zaprponowano mi upust 15% 😁 lub nowy blat.
Ustaliliśmy nowy nieprzekraczalny termin reklamacji i.... cisza.
Blatu nie ma, nikt nie odpisuje na maile.

18 czerwca 2025

oszustwo Tragedia nie meble!

Zamówienie wysłane po ponad 2 miesiącach, po wielu interwencjach. Pracownicy kłamią nt. terminu wysyłki, wysyłają nawet nieprawdziwy numer nadania. Po otrzymaniu badziewanego biurka okazuje się że brakuje większości elementów w tym łączników, blat pouszkadzany i powgniatany, jakość na poziomie odpadu poprodukcyjnego.

12 czerwca 2025

Tragedia

Tragedia. Meble przyszły w terminie ale... brak szuflad, uszkodzone inne elementy z zestawu. Trzy tygodnie i cały czas czytam: reklamacja jest rozpatrzona pozytywnie a przesyłka nadana.
Meble były rzucone na paletę, zafoliowane bez kartonów czy choćby przekładek zabezpieczających. Dwa dni układałam z nich puzzle, bo oczywiście nic nie było opisane.
Omijać szerokim łukiem ten, pożal się Boże, sklepik.

2 maja 2025

Biurko zamówione 28.02.2025 czas…

Biurko zamówione 28.02.2025 czas realizacji do 30 dni roboczych, biurko dotarło dopiero w maju, zero informacji ze strony firmy o opóźnieniu, kiedy dzwoniłam zapytać każdy za każdym razem mówił co innego. Biurko przyszło uszkodzone, elementy nie pasują a biurko sie chwieje i nie jest stabilne. Jestem rozczarowana biurko zamówione 1500 zł. Nie polecam.

5 maja 2025

NIE POLECAM!

NIE POLECAM!! Zamówiłam parapety warte 2 TYSIĄCE 18marca, czas realizacji miał wynosić do 30dni roboczych. Niestety tak nie było...
Podczas kontaktu z konsultantami po ponad 30dni roboczych dostałam informację że dwa parapety uległy zniszczeniu i są w produkcji oraz że zostaną ona wysłane na początku przyszłego tygodnia. Znów tak się nie stało, dostałam informację że są zapakowane i czekają na magazynie na kuriera... Dzwoniłam co tydzień i zw każdy. Razem słyszałam że czekają na kuriera...
Na początku ubiegłego tygodnia tj 19 MAJA ( Równe 2miesiace od złożenia zamówienia) Pani która odebrała telefon poinformowała mnie ze zamówienie zostało wysłane w zeszly piątek i nie dostałam informacji o nadaniu gdyż firma kurierska ma awarie aplikacji a nie było takiej sytuacji bo kontaktowałam się z firmą DPD. Zdenerwowana zadzwoniłam jeszcze raz do firmy YRKE i Pan oznajmił że parapety, znajdują się cały czas na magazynie... i nie jest w stanie odpowiedzieć dlaczego jego koleżanką wprowadziła mnie w błąd... Zamówienie odebrałam dzisiaj 24MAJA PO PONAD DWOCH MIESIACACH OD ZAMOWIENIA I PO MIESIACU DZWONIENIA. Zrobili sobie ze mnie żarty i pokazali brak szacunku do klienta. Gdyby nie to że zadzwoniłam i zagroziłam podejrzewam że nie dostałabym tej przesyłki.
JESZCZE RAZ SERDECZNIE NIE POLECAM!!!

24 maja 2025

Nie polecam!

Od 17 marca 2025 czekamy na zamówienie. Cały czas sprzeczne informacje, obiecywanie wysyłki, ignorancja. Do dziś, 13 maja 2025, nie otrzymaliśmy biurka I kontenera do niego.

13 maja 2025

Zamówiłam stół 8 marca

Zamówiłam stół 8 marca, 30 dni roboczych minęło już dawno, zero kontaktu, gdybym sama nie napisała to nikt by się do mnie nie odezwał, dwa razy próbowałam dowiedzieć się czy moje zamówienie jest realizowane, w kwietniu napisali mi że paczka będzie pod koniec miesiąca, w maju że będzie wysłane w drugiej połowie tygodnia.. kłamstwo goni klamstwo. Będę żadać zwrotu kosztów oraz rekompensaty za stracony czas

8 kwietnia 2025

Meble wymagające cierpliwości

Mam bardzo mieszane uczucia względem firmy.
Czas oczekiwania na zamówienie BARDZO długi, przekraczający podany na stronie. Obsługa zupełnie nieprofesjonalna - na infolinii ciągle otrzymywałam informację, że moje meble już zaraz będą wysłane, po czym wysyłane nie były, a winę zrzucano na DPD. Meble przychodziły w kilku przesyłkach chyba przez 2 tygodnie po wielu moich ponagleniach, w tym po wysłaniu przedsądowego wezwania do wydania rzeczy, a ostatecznie i tak przesłano mi nieprawidłowe elementy, które musiałam reklamować (na szczęście sama reklamacja poszła szybko, a ostatecznie zostałam też telefonicznie zapytana czy już wszystko jest ok). Prawdopodobnie firma całkowicie zawalona zamówieniami nie była w stanie dotrzymać terminów (w moim przypadku ponad 2 miesiące czekania), co mogłabym zrozumieć, gdyby chociaż padło słowo "przepraszam" i jakakolwiek forma rekompensaty. Niestety spotkały mnie głównie kłamstwa i zwodzenie.

Same meble zgodne z opisem i zdjęciami. Loftowy regał jest idealny, chociaż w półkach nie nawiercono otworów montażowych, co nieco skomplikowało montaż. Krzesła również bardzo ładne i wygodne, ale instrukcja ich składania koszmarna.
Szafka RTV jest ładna, ale składanie jest to czysty koszmar - elementy nie są w żaden sposób oznakowane, a dołączona instrukcja niewiele pomaga. Problematyczne jest rozróżnienie elementów oznaczonych innym kodem, które po prostu wyglądają niemal identycznie, a identycznie nie są (przez co mebel nie schodzi się idealnie i trzeba poprawiać). Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do składania mebli z Ikei, to tutaj spotka go srogie rozczarowanie, przydadzą się dobre narzędzia.

Podsumowując, meble są ok, ale nie zamówię nic więcej, bo zbyt wiele nerwów mnie to kosztowało, poszukam podobnych mebli u innych producentów.

4 lutego 2025

Firma kompletnie nie dotrzymuje…

Firma kompletnie nie dotrzymuje terminów zamówienia. Zamówienie miało być dostarczone do 30 dni roboczych. Gdybym nie napisała wiadomości, to nawet nie pofatygowaliby się napisać e-mail. Minęło już ponad 40 dni roboczych i dalej nic! Żenada, nie polecam.

28 kwietnia 2025

Czy to Twoja firma?