NIE POLECAM! Na zamówienie czekałam 3 miesiące (blat od stołu). Pan okłamywał mnie gdy pisałam, że paczka wysłana przez 2 tygodnie. Dopiero jak zażądałam zwrotu pieniędzy towar wysłali. I żałuję, bo t... Zobacz więcej
Absolutnie nie polecam firmy YRKE Meble słabej jakości ,termin dostawy opóźniony prawie o miesiąc. Na infolinii podawane błędne informację.Jestem ciekawa skąd tyle dobrych informacji na ich stronie?... Zobacz więcej
zamówienie ( 2 komody) 01.2026, jest 02.04.2026r ...po raz setny przełożyli termin dostawy, kłamią, oszukują, twierdza ze wysłali, potem się z tego wycofują...totalnie nie polecam
Po 2 miesiącach przyszło biurko gamingowe z 2 metalowymi nogami, nie było rewelacji. Trzeba było nawiercić otwory, aby przykręcić blat i to wszystko. Samo wykonanie blatu i nóg metalowych, pomalowanie... Zobacz więcej
Modern Home Design – Online Furniture Store
276 5th Avenue, NY 10001, New York, Stany Zjednoczone
- hello@modernhomedesign.com
- yrke.pl
Złamanie zasad
Nie polecam, brak kontaktu, nieterminowe realizacje i niskiej jakości biurko i szafka.
Firma nieterminowa, niesolidna, niepolecam
Firma obiecuje czas realizacji "od 3 dni roboczych" który magicznie zmienia się na "od 3 do 20 dni roboczych" po złożeniu zamówienia. Po 20 dniach roboczych oczywiście brak realizacji. Następnie jak w najlepszych przekrętach następuje codzienne informowanie klienta, że już zrobili, następnie że już spakowali, następnie że już kurier dziś odbierze, mijają dni a kurier wciąż coś tam od nich odbiera. Czasem już tak się zakręcą że najpierw mówią że wysłali, a potem że dziś wyślą.
Nawet potrafią podać numer przesyłki - oczywiście nieistniejący, wskazujący że nic nie zostało nadane ani odebrane. W końcu przychodzi część towaru, ale okazuje się że to co zamawiano, ale spokojnie, mają termin 14 dni na reklamację.
Dziwne że prokuratura się jeszcze nimi nie zajęła.
Spójrzcie ile mają ocen negatywnych, na chwilę obecną gdy to piszę to jest 27%, wygląda na to że nie nadążają z pisaniem sobie pozytywnych recenzji.
Zero trzymania się terminu
Czekałem na zamówienie ponad miesiąc po kontakcie dostałem odpowiedź ze zostanie wysłane za kilka dni. Po dwóch tygodniach napisałem kolejna wiadomość bo zamówienie dalej nie dotarło. Terminowość żadna.
Omijać szerokim łukiem
Szafa zamówiona 14 stycznia z terminem realizacji na koniec lutego. Termin wysyłki przekładany trzykrotnie na zasadzie "w przyszłym tygodniu już na pewno Panu wyślemy", "w tym tygodniu już na 100% będzie wysyłka" itp. Później kontakt w ogóle się urwał. 17 marca rano wysłałem odstąpienie od umowy. Tego samego dnia popołudniu szafa w magiczny sposób została do mnie wysłana - bez jakiegokolwiek kontaktu ze mną i pytania czy po odstąpieniu w ogóle powinni ją wysyłać. Ale wiadomo - po 2 miesiącach czekania liczyłem na to, że temat się zamknie i tyle. Szafa była spakowana w 6 paczkach (nawet 2 klamki przyszły osobną bo pewnie ktoś zapomniał ich spakować), całość przychodziła do mnie przez 3 dni. Po otrzymaniu wszystkich elementów zabrałem się za montaż. Po rozpakowaniu 3 paczek okazało się, że większość elementów jest uszkodzonych, ukruszonych, wyszczerbionych, połamanych lub ma skazy i wadliwe wykończenia. W odpowiedzi na reklamację otrzymałem informację, że to na pewno uszkodzenia powstałe w czasie transportu. Nie - blat się w czasie transportu nie miał prawa tak porysować, tak samo jak wyszczerbić wykończenia. Nie mówiąc już o prymitywnych niedoróbkach przy krawędziach blatów. Łącznie nazbierało się ponad 30 defektów tylko z 3 paczek, dwóch pozostałych nawet nie rozpakowywałem. Zostałem poproszony o wypisanie wszystkich uszkodzonych elementów a firma priorytetowo zrobi dla mnie nowe.... Zażądałem kuriera, który to ode mnie zabierze oraz zwrotu pieniędzy. Kurier przyjechał, bubla zabrał, pieniądze po pewnym czasie zostały zwrócone ale jestem w plecy 2 miesiące i nadal nie mam szafy...
Nie wiem jak w dobie tak dużej konkurencji na wolnym rynku takie firmy mają w ogóle rację bytu. Sama szafa natomiast wyglądała jak tanie badziewie z Chin z tą różnicą, że chińskie odpowiedniki są zdecydowanie tańsze.
Omijać szerokim łukiem.
Przestrzegam przed tą firmą
Przestrzegam przed tą firmą, nie realizuje zamówień, brak kontaktu !!! Po przeczytaniu recenzji zachwyconych klientów odniosłam wrażenie ze tylko duże zamówienia się liczą albo są fikcyjne. Zamówiłam krzesło obrotowe 2 lutego, do tej pory nie dotarło mimo dwukrotnego kontaktu z mojej strony i zapewnieniu ze dotrze na początku tygodnia, minęły już trzy takie początki :-)))
Teraz brak kontaktu, telefonu nikt nie odbiera ( chciałam anulować zamówienie), maila nie chce mi się pisać, wolę napisać opinię. Na szczęście zamówiłam za pobraniem.
yrke
yrke - firma która olewa klienta zbywając reklamacjami - towar dochodzi uszkodzony ,niekompletny albo od innego zestawu . Ponadto jest zrobiony przecietnie .Zamówiłem biurko lewitujące w styczniu ,za kilka dni kwiecien .Doszedł blat po długim oczekiwaniu na nowy , nie te wsporniki bo 50/35 a powinny być 30/40 a przepustu dalej nie ma - czekać każą .Przestrzegam poczytajcie o YRKE w internecie ja tego nie zrobiłem skusiła mnie ładna strona ale tylko strone jest ok a resze należało by sie ....cenzura .
Uwaga na sklep
Towar zamówiony/opłacony 4 lutego do dnia dzisiejszego nie otrzymałem informacji o wysyłce, coś złego dzieje się z tą firmą przestrzegam
Nieterminowi oszuści
18 stycznia zamówiłam biurko którego do dziś nie dostarczono (25.03) za każdym razem gdy dzwonię do sklepu zostaję poinformowana, że właśnie przesyłka nadana jest kurierowi i zostanie dostarczona początkiem kolejnego tygodnia. Przestrzegam wszystkich przed tym sklepem Bożena Wiesiołek
Tragedia, Nie polecam!
Niestety. Może w przeszłości firma działała lepiej. Ale obecnie to tragedia. Pomimo mailowego potwierdzenia dostawy , szafa oczywiście nie dotarła. Telefonicznie umawiałem się na kolejny termin i znowu rozczarowanie! W dodatku już jakość nie rekompensuje tego oczekiwania. Marnej jakości zawiasy, nie mówiąc o przepuszczaniu przez kontrolę jakości takich niedorobek jak na zdjęciu. I to nie jest od uderzenia w transporcie. To wadliwa płyta ale oklejona i "puszczona" do sprzedaży. Całe szczeście że od wewnątrz szafy....NIE POLECAM!!! Co więcek skandalicznym jest blokowanie komentarzy na Googlach, aby nie można było podzielić się negatywnymi doświadczeniami z tą firmą.
Problemy z przesyłkami przesyłamy blaty bez nóżek
Moja przesyłka miała zostać dostarczona w piątek. Zostałem przez telefon poinformowany i zapewniali ze tak się stanie. (Paczka miała przyjść do 35 dni roboczych przyszła po ponad 43 dniach) Gdy odbierałem paczkę okazało się że nie wysłali nóżek do biurka bo nie zabrał kurier. Zabrał tylko blat (Śmiech na sali) Po wszystkim skontaktowałem się z obsługa która nie była zbytnio pomocna, a pan mówił że jest to niemożliwy przypadek. Czekałem na wiadomość zwrota bo oczekiwałem rekompensaty z powodu ich niedopatrzeń. Dalej czekam na kontakt który miał mi być obiecany
Strasznie niska jakość Yrke
Zamówiliśmy regał i czekaliśmy na niego 3 miesiące, to co przyszło ciężko nazwać skandynawskim meblem… okleina odchodzi od płyt, przebarwienia na płytach. Baaardzo niska jakość, porównałbym to raczej z zakupem na aliexpres
2 miesiące oczekiwania na biurka i ubytki na blatach
2 miesiące oczekiwania na biurka, wielokrotne opoznienia, biurka dojechaly z ubytkami

Odpowiedź od modernhomedesign.com
Biurko zamówione 20 grudnia
Biurko zamówione 20 grudnia, jutro zaczyna się marzec…. Na pomocy klienta cały czas jestem informowany ze w przyszłym tygodniu wysyłka i tak od 6 tygodni. Jeśli nie zależy wam na czasie to yrke idealnie spełni wasze oczekiwania.
BIurko i regał
Zamówienie regał i biurko - zamówienie podzielone na 5 różnych paczek z czego wysyłane były w różnych dniach co logistycznie bardzo utrudniało przyjęcie paczek. Musiałam dopominać się o brakujące elementy.
Regał finalnie OK, biurko bardzo nie stabilne - strach coś na nim kłaść.

Odpowiedź od modernhomedesign.com
YRKE
YRKE, fatalna firma, lekceważy klienta, nie jest w stanie przyznać się do swoich błędów.
Zamówione meble dostałam z dużym opóźnieniem (ok.miesiaca). Ponadto meble przyszły nie kompletne i cześć uszkodzona. Montera musiałam wzywać dwukrotnie. Stres i dodatkowe koszty.
Jakość mebli też pozostawia wiele do życzenia.
Absolutnie nie polecam firmy YRKE.
nie kupować
Nie polecam .Paczka szła ponad 2 miesiące,po licznych zapytaniach kiedy wyślą odpowiadali że za 2 tygodnie potem jeszcze że na pewno w następnym tygodniu . po zadzwonieniu okazało się że zapomnieli i niezwłocznie wyślą . po przybyciu biurka okazało się że nie ma wywierconych dziur + nie ma instrukacji jak zmontować biurko. Ponadto blat klejony na szybkości,pozastawiona naklejka "zrobić i dziś wysłać,, Maskara A spawanie nóg pozostawię bez komentarza.
Przekładane terminy dostawy małego…
Przekładane terminy dostawy małego zamówienia (pojedynczego blatu o prostokątnym kształcie). Strach pomyśleć jak wyglądałby proces realizacji przy zamówieniu wielkogabarytowym. W przypadku prośby o anulację zamówienia, obsługa nie odpowiada na wiadomości. Szczerze nie polecam, konkurencja realizuje meble na wymiar zdecydowanie szybciej.
idą wyczekiwane półki,na które czeka…
idą wyczekiwane półki,na które czeka remont od 5 tygodni.Gdyby było wyraziście napisane,ze dostawa za 5 tyg,zapewne bym nie dokonała zakupu. Na dniach się okaże jaki to produkt.
Blat
Zamówiłem blat za ponat 500zł w listopadzie 2024, po 40 dniach piszę mail-a bo telefonów nie odbierają, w odpowiedzi dostaję info że mieli opóźnienie i do końca tygodnia wyślą zamówienie. Mijają następne dwa tygodnie i zero kontaktu. Może przy zamówieniach za kilka tysięcy są bardziej uprzejmi. Uprzedzam potencjalnych klientów tej firmy krzak szkoda Waszych pieniędzy i straconego czasu. Nie polecam
Nie lubię pisać takich opinii ale nie…
Nie lubię pisać takich opinii ale nie mam wyboru. Zamówienie 12.11, żadnego kontaktu ze strony firmy. Towar dostarczyli 20.01 w dodatku biurko uszczerbane na rogu. Nie polecam i nigdy nie skorzystam.