modernhomedesign.com

Ocena tej firmy jest niedostępna z powodu naruszenia naszych wytycznych.

NIE POLECAM! Na zamówienie czekałam 3 miesiące (blat od stołu). Pan okłamywał mnie gdy pisałam, że paczka wysłana przez 2 tygodnie. Dopiero jak zażądałam zwrotu pieniędzy towar wysłali. I żałuję, bo t... Zobacz więcej

Absolutnie nie polecam firmy YRKE Meble słabej jakości ,termin dostawy opóźniony prawie o miesiąc. Na infolinii podawane błędne informację.Jestem ciekawa skąd tyle dobrych informacji na ich stronie?... Zobacz więcej

zamówienie ( 2 komody) 01.2026, jest 02.04.2026r ...po raz setny przełożyli termin dostawy, kłamią, oszukują, twierdza ze wysłali, potem się z tego wycofują...totalnie nie polecam

Po 2 miesiącach przyszło biurko gamingowe z 2 metalowymi nogami, nie było rewelacji. Trzeba było nawiercić otwory, aby przykręcić blat i to wszystko. Samo wykonanie blatu i nóg metalowych, pomalowanie... Zobacz więcej

1. Sklep z meblami dla amiszów
  2. Sklep meblowy
  3. Sklep z meblami do salonu

Modern Home Design – Online Furniture Store

Złamanie zasad

Zdecydowanie odradzam zakupy w Yrke

Zdecydowanie odradzam zakupy w Yrke! Nie dajcie się nabrać!
1) Yrke w ogóle nie dotrzymuje terminu dostawy towaru. Najprawdopodobniej większość dostarczanych elementów sprowadzana jest w kontenerach z Chin.
2) Fatalne zabezpieczenie elementów – trochę kartonu i folii bąbelkowej o dużych rozmiarach, która przy takim ciężarze pęka jak bańka mydlana. Jednym słowem: totalna amatorszczyzna! Osoby, którym to pokazałem, przecierały oczy ze zdumienia.
3) Priorytetowe rozpatrzenie reklamacji jest fikcją! Mimo to na swojej stronie zapewniają: „Załatwimy to szybko! Nie martw się, że będziesz czekać na wykonanie nowego produktu. Wszystkie reklamacje wykonujemy priorytetowo, staramy się maksymalnie przyspieszyć ten proces. Daj nam chwilę na działanie”.
4) Nie wszyscy wiedzą, iż klient ma 14 dni na zwrot towaru zakupionego w sklepie internetowym. Mając tego świadomość Yrke zaleca klientom: „wstrzymanie się z wysyłką reklamowanego produktu do czasu kontaktu z nimi”. Po tym terminie praktycznie czują się już bezkarni.
A oto szczegóły:
Zamówienie nr 760216421 - Szafa biurowa na segregatory (koszt 1407,59 PLN)
28.05.2025 – złożenie zamówienia (deklarują dostawę od 3 do 30 dni roboczych)
26.07.2025 – po dwóch miesiącach i kilku niezbyt przyjemnych rozmowach telefonicznych Yrke dostarcza szafę w trzech paczkach, z których aż dwie zawierają uszkodzone elementy. Największych uszkodzeń doznały drzwi do szafy, których rogi zostały dosłownie zmiażdżone. Zastanawia jednak to, iż mniejsze uszkodzenia musiały powstać jeszcze przed wysłaniem towaru, o czym świadczy brak jakichkolwiek śladów uszkodzeń na kartonie. Moje spostrzeżenia potwierdził specjalista zajmujący się produkcją i montażem mebli.
27.07.2025 – złożenie reklamacji (przesłanie zdjęć uszkodzonych elementów wraz z dokładnym opisem).
28.07.2025 – firma informuje, iż w ramach reklamacji dośle nowe elementy.
12.08.2025 – zniecierpliwiony długim czasem oczekiwania oraz zaleganiem w domu uszkodzonych elementów wraz z kartonami oświadczyłem, iż definitywnie rezygnuję z zakupu szafy i zażądałem zwrotu wpłaconej przeze mnie kwoty.
14.08.2025 – w odpowiedzi proszą o „odrobinę cierpliwości” i obiecują dosłać elementy na początku kolejnego tygodnia.
27.08.2025 – ponownie oświadczam o rezygnacji z zakupu szafy i żądam zwrotu pieniędzy. Brak odpowiedzi, a wielokrotne próby dodzwonienia się do nich kończą się niepowodzeniem.
Do dziś (10.09.2025) nie dostarczono żadnych reklamowanych elementów. Ostatecznie kilka dni temu zmuszony byłem zakupić szafę u innego producenta.
Prosili o cierpliwość i taką cierpliwością się wykazałem. Wszystko ma jednak swoje granice, a w tym przypadku przekroczono wszelkie granice przyzwoitości. Fatalna obsługa klienta, podawanie nieprawdziwych terminów dostawy, działanie na zwłokę, fatalne zabezpieczenie towaru, ignorowanie próśb o zwrot pieniędzy. Oto prawdziwa twarz firmy Yrke, mimo całkiem niezłej strony internetowej. Można odnieść wrażenie, iż firma działa na zasadzie: „Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?”. Yrke nadal konsekwentnie nie odbiera telefonów. Jedyna aktywność firmy sprowadza się do usuwania negatywnych komentarzy na FB.
Oczywiście nie zamierzam tego tak zostawić, dlatego zdecydowałem się przekazać sprawę kancelarii prawnej. W ciągu kilku dni zostanie to również zgłoszone do UOKiK.

28 maja 2025

Ten sklep to istna patologia

Ten sklep to istna patologia. Nie polecam zakupu. Bo się nie doczekacie na produkt. Zamówiłem blat na którego wykonanie wystarczyła by godzina a czekałem ponad miesiąc. Cały czas zmieniali datę realizacji zamówienia. Nie kupujcie w tym gównianym sklepie bo szkoda nerwów

9 września 2025

Nie zrealizowany przez sprzedawcę zakup

W dniu 15.07.2025 r. zamówione zostało biurko wraz z dostawą do adresu zamieszkania.
Do dnia dzisiejszego (05.09.2025 r.) zamówiony towar nie dotarł, nie otrzymałem również informacji o przyczynie nie wywiązania się z umowy kupna. Termin realizacji 30 dni roboczych.
Wszelkie próby (telefoniczna, mailowa) skontaktowania się z sprzedawcą były bezskuteczne (połączenia nie odbierane, brak odpowiedzi na wiadomość).
Poniżej odpowiedź Yrke, co do której postanowiłem się odnieść.
"Odpowiedź od yrke.pl
19 minut temu
Szanowny Panie,
Dziękujemy za wystawioną opinię, jednak musimy sprostować zawarte w niej informacje.
Nasza infolinia obecnie przechodzi prace serwisowe – o czym na bieżąco informujemy na każdej stronie sklepu w widocznym czerwonym komunikacie. W tym czasie kontakt telefoniczny faktycznie może być utrudniony, jednak obsługa mailowa działa nieprzerwanie. Odpowiadamy na wszystkie wiadomości i nie posiadamy żadnych nieodpowiedzianych zgłoszeń.

Jednocześnie informujemy, że nie odnajdujemy w naszych zamówieniach z dnia 15.08 żadnego klienta o imieniu Marcin. Dlatego bardzo prosimy o kontakt na adres sklepu, abyśmy mogli zweryfikować dane, sprawdzić Pana zamówienie i przekazać szczegółowe informacje.

Zawsze zależy nam na terminowej realizacji i sprawnym kontakcie z klientami.

Z poważaniem,
Zespół YRKE"

Mianowicie od dnia 22.08.2025 r. staram się dodzwonić (bezskutecznie) i nie jest prawdą o informacji o pracach infolinii na stronie Sprzedawcy (na dowód czego posiadam zrzuty ekranu z strony sklepu do dalszego postępowania - niestety nie mogę wkleić w opinii), po wtóre w dniu 28.08.2025 r. wysłałem wiadomość e-mail (na adres sklepu) z podanym numerem faktury (dowód sprzedaży) z dnia 15.07.2025 r. odpowiedzi do dnia dzisiejszego nie otrzymałem. W związku z powyższym stwierdzenie z strony sprzedawcy, że "Odpowiadamy na wszystkie wiadomości i nie posiadamy żadnych nieodpowiedzianych zgłoszeń" jest nieprawdziwe (nie jest to odosobniony przypadek jak widać w zamieszczonych opiniach). Pokreślenia wymaga fakt nieprzestrzegania przez Sprzedawcę art. 543 (1) K.c. (zachowania terminów wydania rzeczy kupującemu).

15 lipca 2025

Biurko zamówione

Biurko zamówione na początku lipca, nadal nie zostało dostarczone, chociaż czas oczekiwania od 3 do 30 dni. Pod koniec sierpnia zostałem zapewniony że biurko jest już wysłane, po tygodniu zapytałem dlaczego dalej nie otrzymałem zamówienia, w odpowiedzi dowiedziałem się że biurko jest gotowe ale dalej nie zostało wysłane. Bardzo niekompetentni pracownicy. Jedyny plus to bardzo szybki kontakt.

4 września 2025

Uwaga oszuści

Uwaga oszuści. W ofercie blat z realizacją “od 3 dni”, minęło ponad 6 tygodni a blatu nie otrzymałam. W międzyczasie były wiadomości, że blat jest pakowany, że czeka na odbiór przez kuriera, że w tym tygodniu otrzymam. Kłamstwa. Infolinia przez te 1,5 miesiąca nie działała ani razu. Teraz czekam na zwrot pieniędzy. Ciekawe czy się doczekam. Sprawa dla UOKiK

2 września 2025

Oszuści

Oszuści, zapłaciłam za szafę online i miala być w ciągu 7 dni .po miesiącu dostałam 1/3 szafy , zepsute fronty .po resztę szafy w sumie całość musiałam prosić się tygodniami .Kłamali, później wykasowali numer tel że strony internetowej.
Minął rok i ani szafy ani zwrotu pieniędzy

7 września 2024

Odradzam zakupu

Czekam na zamówienie już ponad 1,5 miesięcy. Ze strony sklepu żadnych informacji, nie odbierają telefonów ani nie odpowiadają na maile. Będę zgłaszać do odpowiednich instytucji naruszenie praw konsumenta

15 lipca 2025

Zamówienie złożone w maju

Zamówienie złożone w maju, dotarło w lipcu, po ponad dwóch miesiącach, tłumacząc, że "czekamy na nogi do biurka". Mimo że na stronie internetowej produkty prezentują się pięknie, to w rzeczywistości są naprawdę niskiej jakości i zupełnie nieadekwatnej do ceny.

30 lipca 2025

Odradzam

Firma znacznie wydłuża termin realizacji zamówienia i u mnie było to czterdzieści dni roboczych. Jakość zamówionego biurka bardzo słaba,duża ilość uszczerbień na krawędziach, pęknięty jeden element prawdopodobnie przy nawiercaniu otworu, brak pleców do szafki. NIE polecam. Po moim wpisie ukaże się kilka bardzo pozytywnych zweryfikowanych wpisów, które nie są prawdopodobnie prawdziwe i służą jedynie po to by utrzymać ocenę na poziomie 3,5 ponieważ w rzeczywistości wynosiłaby 1,0 i to tylko dlatego, że nie można dać 0. Pozdrawiam i nie polecam.

8 sierpnia 2025

Serdecznie NIE polecam. Deklarowana dostawa "od 3 dni" przeciągnęła się do ponad 2 miesięcy. Biurko z 3 elementów dotarło w 2 dostawach po wielokrotnym upominaniu się o status. Nogi biurka uszkodzone, obiecali wsparcie i cisza... Jakość beznadziejna, pod ciężarem samego monitora biurko chwieje się na boki. Biurka z marketów po 100zl są solidniejsze. Sklep nie publikuje negatywnych opinii wystawionych przez klientów, próbowałem ale się nie pojawiają

7 sierpnia 2025

Uwaga, ta firma to pułapka na klientów!

Uwaga, ta firma to pułapka na klientów!

Dosłownie trzy godziny od złożenia zamówienia nie pozwalają go już anulować, ponieważ jak twierdzą: "już rozpoczęli jego realizację i już tną blat". Tacy są szybcy! Szkoda, że cały pośpiech z realizacją zamówienia kończy się na etapie rozpoczynania, bo po miesiącu wciąż jeszcze go nie zrealizowali (prawdopodobnie tną ten blat nicią dentystyczną dlatego zajmuje im to tyle czasu).

Firma skrajnie nieprzyjazna klientowi pod każdym względem!

Akceptując sprytnie skonstruowany regulamin firmy Yrke, klient de facto zrzeka się wszystkich przysługujących mu praw. Nigdy wcześniej nie spotkałem się czymś podobnym.

Uczciwe firmy umieszczają na swoich stronach internetowych informację o faktycznym przewidywanym czasie realizacji zamówienia i klient już na początkowym etapie ma rzetelną informację odnośnie tego jak długo będzie musiał czekać na zakupiony towar. Firma Yrke pisze natomiast w ofercie: "Od 3 dni". Więc jeśli dostarczą meble po pięciu latach, to w zasadzie wszystko jest w porządku, bo pięć lat to nadal "od 3 dni".

Na temat jakości się nie wypowiadam, bo zakupionego mebla nie otrzymałem i nie wiem czy w ogóle go odbiorę.

Stanowczo odradzam wszystkim robienie jakichkolwiek interesów z firmą Yrke.

Firma Yrke dała mi kosztowną nauczkę na przyszłość, że należy brać na poważnie negatywne opinie klientów.

3 sierpnia 2025

Średnio

Łatwo uszczerbiła się jedna krawędź, ponadto moduł led to porażka. Nie da się (chyba) wyłączyć całkowicie i w skutek tego 24h na dobę zapala się nawet jak przechodzi się 3m od blatu roboczego.
Trustpilot prosi o uzupełnienie informacji. Co do półki, to jest ciężka ale podczas rozpakowywania ukruszyl się róg. Poza tym wisi i spełnia swoją funkcję. Taśma Led ma słabe możliwości regulacyjne (zbyt szeroki kąt detekcji) oraz pożera b. Dużo energii. Co 2 dni trzeba zmianiać akumulatorki AAA (brak w zestawie)

29 lipca 2025

Odradzam kupowanie w tej firmie.

Odradzam kupowanie w tej firmie.

Nie respektują prawa do zwrotu, nie przyjmują reklamacji, towar przychodzi z opóźnieniem nawet do kilku miesięcy.

Ucinają kontakt telefoniczny gdy pojawiają się problemy, nie da się do nich dodzwonić

Wysyłają pisma klientom zamiast uszanować ich prawa.

Reagują dopiero na groźby zgłoszenia sprawy na policję/do UOKiK

I last but not least usuwają opinie. Bardzo boli ich wpis na wykopie na którym siedzą pracownicy i kontaktują się z klientami którzy tam podzielą się doświadczeniami bo reszta opinii jest fałszywa (tak na stronie mają fałszywe opinie)

Na facebooku jest dedykowana grupa dla klientów poszkodowanych prze tę firmę!

Skandal że taka firma reklamuje się jako polska marka. Jest to ujma na honorze polskich przedsiębiorstw

Omijać szerokim łukiem

28 lipca 2024

Zdecydowanie nie polecam zakupów w…

Zdecydowanie nie polecam zakupów w firmie Yrke. Ładna nazwa, polski produkt i na tym pozytywy się kończą.
Biurko lewitujące zamówione na początku maja 2025 roku do tej pory (opinie piszę 23 lipca) do mnie nie dotarło. Odnoszę wrażenie, że ktoś z firmy albo kompletnie nie ogarnia tematu, albo dobrze bawi się moim kosztem. Szczerze powiedziawszy jestem zaszokowany obsługą klienta w firmie Yrke. Przed dokonaniem zakupów w ich sklepie sugerowałem się przede wszystkim dobrymi opiniami, jednakże obecnie głęboko zastanawiam się skąd właściwie te opinie?! Chyba sezon wakacyjny całkowicie zawładnął firmą z Nowego Sącza.
Już 4 krotnie byłem przepraszamy za zaistniałą sytuację oraz obiecywano mi, że produkt będzie do mnie w krótce wysłany. Jednakże kuriera z biurkiem jak nie było tak nie ma.

23 lipca 2025

Biurko gamingowe do zabawy w rzucanie bumerangiem

Kupiłam od nich biurko "gamingowe" i zdecydowanie nie polecam. Producent zapewni, że biurko zostało zaprojektowane z myślą o elastyczności i obietnicy dotrzymał, bo blat okazał się tak elastyczny, że wygiął się jak bumerang podczas normalnego użytkowania (nawet najtańsze biurko szwedzkiej firmy mi tak nigdy nie zrobiło). Dodatki są koszmarnie niedopracowane. Rynna na przewody nie jest w stanie zmieścić zwykłego zasilacza ani kabli w żadnej konfiguracji i po prostu nie da się z niego korzystać kiedy znajduje się w tej rynnie. Nogi można kręcić dowoli w jedną, albo drugą stronę godzinami, a biurko i tak nigdy nie będzie wycentrowanie i nigdy nie przestanie się gibać mimo, że stoi na idealnie równej podłodze. Straszna fuszerka.

19 lipca 2025

Zamówiony blat na wymiar

Zamówiony blat na wymiar. Przyszła padaka jakich mało, oskubany, laminat niechlujny z prześwitami. Problem ze zwrotem środków, bo nie jest to produkt "prefabrykowany". Wysłana druga paczka, jeszcze gorsza jakość od pierwszej.

8 lipca 2025

Czy to Twoja firma?