NIE POLECAM! Na zamówienie czekałam 3 miesiące (blat od stołu). Pan okłamywał mnie gdy pisałam, że paczka wysłana przez 2 tygodnie. Dopiero jak zażądałam zwrotu pieniędzy towar wysłali. I żałuję, bo t... Zobacz więcej
Absolutnie nie polecam firmy YRKE Meble słabej jakości ,termin dostawy opóźniony prawie o miesiąc. Na infolinii podawane błędne informację.Jestem ciekawa skąd tyle dobrych informacji na ich stronie?... Zobacz więcej
zamówienie ( 2 komody) 01.2026, jest 02.04.2026r ...po raz setny przełożyli termin dostawy, kłamią, oszukują, twierdza ze wysłali, potem się z tego wycofują...totalnie nie polecam
Po 2 miesiącach przyszło biurko gamingowe z 2 metalowymi nogami, nie było rewelacji. Trzeba było nawiercić otwory, aby przykręcić blat i to wszystko. Samo wykonanie blatu i nóg metalowych, pomalowanie... Zobacz więcej
Modern Home Design – Online Furniture Store
276 5th Avenue, NY 10001, New York, Stany Zjednoczone
- hello@modernhomedesign.com
- yrke.pl
Złamanie zasad
Świetny kontakt ze sprzedawcą i szybka…
Świetny kontakt ze sprzedawcą i szybka realizacja. Biurko komputerowe spełnia wszystkie moje oczekiwania, a do tego łatwy montaż.
Profesjonalna obsługa klienta i świetna…
Profesjonalna obsługa klienta i świetna jakość. Regał, który zamówiłam, idealnie pasuje do wnętrza. Paczka była bardzo dobrze zabezpieczona.
Rewelacyjne meble
Rewelacyjne meble! Stół prezentuje się dużo lepiej niż na zdjęciach. Stabilny, masywny i bardzo elegancki. Na pewno wrócę po kolejne zakupy.
Blaty na wymiar
Bardzo dobrze wykonane blaty za rozsądną cenę kolorystyka zgodna ze zdjęciami. Czas oczekiwania do 30 dni, ale myślę że warto!!!GORĄCO POLECAM
Paczka kompletna
Paczka kompletna, zabezpieczona, montaż bez niespodzianek.
Dostawa terminowa
Dostawa terminowa, wszystko zapakowane perfekcyjnie.
Mail z odpowiedzią przyszedł dosłownie…
Mail z odpowiedzią przyszedł dosłownie po 15 minutach.
Ta firma To zart
Ta firma To zart. Od prawie miesiąca czekam na kawałek blatu łazienkowego. Zamówienie z 7 września, jest 1 październik a nadal nie ma. Mają czas do 7.10 potem chcę zwrotu pieniędzy, a jak nie to pójdę na policję. Nie polecam.
Edit. Dzień później dzwonili z firmy, próbowali wymusić usunięcie komentarza, gdy poinformowalam ze nie usunę i się rozłączyłam, gdyż pań był nie miły i nie widziałam sensu dalszej dyskusji, dzwonili jeszcze raz. Nie odebrałam.
Teraz dostałam maila ze blat będzie uwaga 20.10.2025. I że "unikam kontaktu z ich firmą" . A ostatnio przez telefon mowili o 9.10.2025.
Recenzja nie zniknie tak czy siak, mam prawo jako klientka wyrazić swoje niezadowolenie. Nie polecam
Blat - Wenge opinia
We wrześniu 2023 roku zakupiłem blat - Wenge. Proces zakupu przebiegł bezproblemowo. Po 2 latach użytkowania blat dalej sprawuje się bez zarzutów. Nie ma rys ani przetarć. Listwa przyblatowa nie odchodzi. Polecam.
Ocena jakości po zakupie
Kupiłem półki do sypialni. Są wykonane bardzo solidnie, stabilnie i są z wysokiej jakości materiałów. Dobrze wykończone, świetne kolory i ponadczasowy design. To wszystko sprawiło, że jestem zadowolony i polecam zakup każdemu.
Biurko Yrke - nie polecam
Bardzo słaby kontakt po złożeniu zamówienia. Biurko przyszło z lekkim uszkodzeniem. Brak instrukcji złożenia, brak oznaczenia miejsca na przykręcenie metalowych nóg. Nawet niedopasowany otwór na plastikową zaślepkę. No cóż nie wróżę sukcesów z takim podejściem.
Nieuczciwa praktyka rynkowa
Na stronie było podanie, że data realizacji jest od 3 dni. Dopiero po opłaceniu okazało się, że do 30 dni.ROBOCZYCH.Po prawie 2 miesiącach czekania na produkt, otrzymałam wadliwy towar. Nie polecam.
NA STRONIE W "CZAS PRODUKCJI" JEST TYLKO INFORMACJA: "PRODUKCJA OD 3 DNI ROBOCZYCH". MEJLA JUZ WYSŁAŁAM 3 DNI TEMU I ZERO ODPOWIEDZI!
Co stanowi prawo:
Obowiązki informacyjne zgodnie z art. 12 mają zastosowanie, gdy umowa jest zawierana na odległość (np. przez internet). Informacje te muszą zostać przekazane najpóźniej w momencie, gdy konsument wyrazi wolę związania się umową.
To oznacza, że wszystkie istotne informacje (np. czas realizacji, pełne koszty, prawo odstąpienia, dane sprzedawcy) muszą być podane najpóźniej w chwili, gdy klient klika „zamawiam i płacę”.
Informacja musi być:
• jasna i jednoznaczna,
• łatwo dostępna
Podsumowując: samo hasło „realizacja od 3 dni” nie wystarczy. Taka praktyka może zostać zakwalifikowana jako nieuczciwa praktyka rynkowa (art. 5 ust. 1 ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym).
Wyślę Państwu zaraz mejla udowadniając, że odpowiedzi na mojego mejla nie otrzymałam. Zwrócę się również do Rzecznika Praw Konsumentów oraz UOKiK z prośbą o rozstrzygnięcie sporu.
Bardzo długi czas realizacji i dostawy
Na zamówiony zwykły, prosty pawlacz czekam już ponad 1,5 miesiąca. To zdecydowanie za długo. Obsługa klienta niestety niewiele pomaga – odpowiedzi są zdawkowe, brak konkretów i realnych terminów. Czuję się zlekceważona jako klient.
Nie polecam, bo czas realizacji i brak rzetelnej komunikacji ze strony customer service całkowicie psują doświadczenie zakupowe.
Oszuści
Oszuści ! Czekam 2 miesiące na stół i przyszła połamana płyta i śrubki !! Wystrzegać się ich
GDZIE JEST SIEDZIBA FIRMY?
Z firmą nie można się skontaktować w celu wyegzekwowania realizacji zamówień. Telefonu nie odbierają, na maile nie odpisują, pod adresem przy Magazynowej 2 w Nowym Sączu mówią, że firma się przeprowadziła. W Krajowym Rejestrze Zadłużonych informacja, że toczy się postępowanie restrukturyzacyjne i oczekują na zatwierdzenie układu z wierzycielami.
Zdecydowanie nie polecam
Ja również czekam na swoje zamówienie od ponad miesiąca. Kontakt jest utrudniony, nie odbierają telefonów, przerywają połączenia.
Poprosiłam mailowo o zwrot pieniędzy za zamówienie - cisza ... Nie polecam tej firmy!
YRKE - firma to katastrofa
Ta firma to katastrofa. Mamią klientów ofertą a potem kontakt jest urwany i nie podtrzymywany, chyba, że napiszesz maila do działu reklamacji. Nie dotrzymują potem deklarowanych terminów, tłumaczą się niejasno i zwalają winę na osoby będące na urlopach lub nieobecne. Ja otrzymałem już dwa lub trzy terminy dostawy po złożonej reklamacji (zamówienie 27 lipca, do dzisiaj tj. 15 września, brak określonego terminu dostawy). terminy określone na 5 do 30 dni roboczych zostały dawno przekroczone. Nie zamawiajcie w tym sklepie, nawet jeśli w końcu towar będzie miał dobrą jakość. Są inne sklepy oferujące podobną i wyższą jakość ale realizujące zamówienia terminowo z dobrą obsługą sprzedażową.
Skrajnie niesolidna i oszukańcza firma.
Trudno uwierzyć, że firma z takim modelem biznesowym jak Yrke może legalnie działać w kraju Unii Europejskiej!
Przy składaniu zamówienia na stronie internetowej klientowi jasno sugeruje się, że zamówienie zostanie zrealizowane w ciągu 3 dni. Lektura pato-regulaminu firmy Yrke ujawnia jednak, że zamówienia będą realizowane w ciągu 30 a nie 3 dni. I to dni roboczych nie kalendarzowych! Co gorsze, w innym miejscu dowiadujemy się, że realizacja może się przedłużyć o kolejne 40 dni roboczych i klientowi nie przysługują z tego tytułu żadne prawa. Z trzech dni robią się więc ponad trzy miesiące. I to jeśli masz szczęście! Firma Yrke skutecznie rozłoży wam na łopatki każdy plan remontu.
Przez cały czas zero kontaktu z klientem. Zero informacji, choćby automatycznej, że realizacja zamówienia się przedłuży i o ile. Również zero wyjaśnień czy przeprosin za wydłużony czas oczekiwania. Zapłaciłeś? To grzecznie czekaj, może kiedyś przyślemy ci kupione meble.
Do tego zero jakiejkolwiek elastyczności i skrajnie anty konsumencka polityka. Nie ma możliwości anulowania zamówienia, choćby godzinę po jego złożeniu. Jak wpłacisz pieniądze to cię mają i nie puszczą. Najpierw nikt w Yrke nie będzie odbierał od ciebie telefonów a potem bezczelnie będą kłamać, że zamówiony mebel już jest w produkcji więc nie ma możliwości odstąpienia od umowy. Sami odpowiedzcie sobie na pytanie czy to jest możliwe, fizycznie i biznesowo, żeby przez trzy miesiące ciąć jeden blat do jednego biurka!
Na temat jakości mebli się nie wypowiem. Zamówione biurko próbuję odsprzedać za pół ceny, ale chętnych brak. Na hasło "Yrke" każdy rezygnuje.
Takie firmy jak nowosądecka Yrke należy publicznie piętnować, ponieważ psują opinię i odstraszają klientów od polskiego biznesu. Ja po doświadczeniach z firmą Yrke na pewno bardzo długo będę unikał polskich firm.
Otrzymane biurka są marnej jakości | Dostawa nieterminowa | Brak kontaktu
Otrzymane biurka są marnej jakości. zarówno biurka o długości 100 jak i 140 cm są niestabilne, bujają się przy pracy biurowej na laptopie. Metalowe nogi brudzą ręce po dotknięciu! Staramy się pozbyć tych mebli i zamawiamy inne. Najtańsze biurka z Ikei są lepszej jakości. Ponadto zamówienie zostało przesłane z opóźnieniem i częściowo. Aktualnie firma ma już 10 dniowe opóźnienie od zadeklarowanego terminu. Odpowiada na maila, że w przyszłym tygodniu skontaktują się i wskażą do kiedy zrealizują zamówienie. Na podany na stronie internetowej numer nie da się dodzwonić. Zamówienie tam mebli było wielką pomyłką. Nie polecam!!!!!!!!!!
Nie wywiązują się z terminów
Nie wywiązują się z terminów, nie polecam, niepotrzebny stres.
Zamówienie 770495982
Po półtora miesiąca oczekiwania, byliśmy umowieni na dostawę w pt.
Mają wysłać na sobotę, zobaczymy, jak dojdzie to usunę recenzję. Nikt nie zadzwonił i nie przeprosił.
Edit, wysłali na sobotę, stołki inne niż zamawiałem, blat uszkodzony po jednej stronie, po drugiej porysowany.
Za tę cenę nie warto, niech żyje ikea!