NIE POLECAM! Na zamówienie czekałam 3 miesiące (blat od stołu). Pan okłamywał mnie gdy pisałam, że paczka wysłana przez 2 tygodnie. Dopiero jak zażądałam zwrotu pieniędzy towar wysłali. I żałuję, bo t... Zobacz więcej
Absolutnie nie polecam firmy YRKE Meble słabej jakości ,termin dostawy opóźniony prawie o miesiąc. Na infolinii podawane błędne informację.Jestem ciekawa skąd tyle dobrych informacji na ich stronie?... Zobacz więcej
zamówienie ( 2 komody) 01.2026, jest 02.04.2026r ...po raz setny przełożyli termin dostawy, kłamią, oszukują, twierdza ze wysłali, potem się z tego wycofują...totalnie nie polecam
Po 2 miesiącach przyszło biurko gamingowe z 2 metalowymi nogami, nie było rewelacji. Trzeba było nawiercić otwory, aby przykręcić blat i to wszystko. Samo wykonanie blatu i nóg metalowych, pomalowanie... Zobacz więcej
Modern Home Design – Online Furniture Store
276 5th Avenue, NY 10001, New York, Stany Zjednoczone
- hello@modernhomedesign.com
- yrke.pl
Złamanie zasad
Bądźcie mądrzejsi i czytanie opinie o Yrke
Pomimo zapewnień właściciela sklepu, że zamówione szafki łazienkowe zostaną błyskawicznie nadane, przez ponad tydzień nie byłam w stanie uzyskać informacji o postępach zamówienia. Firma Yrke nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. Szafki dotarły niekompletne (brak uchwytów) i tak niewyobrażalnie krzywo wycięte element że nie sposób było ich złożyć bez poprawek. Płyta dotarła spuchnięta, okleina uszkodzona. Żałuję że dałam się nabrać i nie zaufałam opiniom poprzednich klientów. Czytajcie opinie i wyciągające wnioski z przykrych doświadczeń innych oszukanych klientów.
Brak realizacji zamówienia
Firma Yrke to oszuści, nie polecam.
Dnia 23.08.25 zostało złożone zamówienie na Wieszak ażurowy, za kwotę 629,99zł. Termin realizacji miał być od 3 do 30 dni. Do dnia dzisiejszego zamówienie nie zostało zrealizowane. Po upływie 30 dni roboczych oraz wielokrotnym kontakcie telefonicznym, dostawałam informację, że "zamówienie jest gotowe". Dnia 16.10.2025 napisałam maila, z prośbą o pisemne potwierdzenie, że przesyłka została nadana. Na moje pytanie nie dostałam, żadnej odpowiedzi, ani listu przewozowego.
stanna vid detta hållplatsarbete
stanna vid detta hållplatsarbete, ingen plats ovanför märket
Unikać szerokim łukiem.
Unikać szerokim łukiem.
Na stronie jest podany termin realizacji 3-30 dni roboczych, można odnieść wrażenie, że jak będzie małe zamówienie, to bliżej tych 3 niż 30.
Błąd. Nie mam na to dowodów, oprócz tego, że po researchu w internecie i na googlemaps, to nie wygląda jakby produkowali cokolwiek w Polsce, tylko zamawiają skądś, pewnie z Chin, i dlatego to tak długo trwa. To się w ogóle nadaje do UOKiKu, bo wprowadzają w błąd na stronie.
Jak się do nich zadzwoni, to kłamią, że już wysyłają, że błąd pracownika, że już jest zapakowane i czeka na kuriera.
W końcu jak przyjdzie, po 1,5 miesiąca (30 dni ROBOCZYCH), to produkty są wadliwe, co widać w innych recenzjach.
Po tej mojej recenzji pojawi się pare pozytywnych, które ktoś im pisze, lub oni sami je piszą, żeby średnia nie była 1.0 i żeby przykryć tę prawdziwą.
Moja wina, mogłem zrobić lepszy research przed zakupem.
W skrócie: badziew, nietani, czeka się bardzo długo, jak przychodzi to uszkodzony.
Dodzwonić się do ,,firmy'' graniczy z…
Dodzwonić się do ,,firmy'' graniczy z cudem! Wiecznie przekładają termin dostawy, blat bardzo słabej jakości, odpryski w kilku miejscach. Mimo to,że dedykowany do łazienki i rekomendowany jako produkt wysokiej jakości. Nie polecam i nigdy w życiu nie skorzystam z ich usług, jednym słowem PORAŻKA
Pawlacz od Yrke. Solidnie wykonany palacz
Naprawdę solidnie wykonany pawlacz. Po skręceniu, bardzo dobrze spasowany. Polecam zakup. Pozdrawiam serdecznie firmę. 👍
Nie polecam sklepu Yrke (ul
Nie polecam sklepu Yrke (ul. Magazynowa 2, Nowy Sącz).
Zamówiłam blat łazienkowy na wymiar za prawie 400 zł. Niestety przyszedł z widoczną wadą – róg blatu był źle uszczelniony, co według fachowca powoduje, że blat nie nadaje się do montażu, ponieważ woda szybko wniknie w materiał i go zniszczy.
Złożyłam reklamację z tytułu rękojmi, ale sklep odmówił uznania wady, twierdząc, że wszystko zostało wykonane prawidłowo. Ostatecznie zostałam z wadliwym produktem i bez zwrotu pieniędzy.
Z informacji, które znalazłam później, wynika, że nie jestem jedyną osobą mającą problem z reklamacjami w tej firmie.
Przestrzegam innych klientów — sprawdźcie dokładnie opinie przed zakupem i zastanówcie się dwa razy, zanim złożycie zamówienie na wymiar w tym sklepie.
Zamówienie 17.06 dostarczone 25.09 z błędem
Zamówiłem 17 czerwca proste biurko. Następnego dnia chciałem zrezygnować z zamówienia bo okazalo się, że biurko zamówione u nich wcześniej jest wystarczające. Niestety dostałem informację 18 czerwca, że jest już wycięte. Jednak po 30 dniach roboczych, które sobie daja na realizację zamówienia spytałem o stan realizacji i usłyszałem, że jest sklejone i proszą o cierpliwość. Niestety w połowie sierpnia po przypomnieniu się dostałem informację że zostanie wysłane do końca tygodnia. Oczywiście po 2 tygodniach nadal nie zostało wysłane. Dopiero kiedy wyznaczyłem ostateczny termin realizacji zamówienia na podstawie prawa, ewentualne odstąpienie od umowy a przy braku zwrotu środków zgłoszenie do powiatowego urzędu ochrony konsumenta wysłali biurko i dotarło do mniei tak po czasie. Po rozpakowaniu i korzystaniu okazało się, że wysłali z krótszymi nogami do blatu niż te zamówione.
Jakość jest na najwyższym poziomie
Jakość jest na najwyższym poziomie, wszystkie części były odpowiednio spakowane a realizacja zlecenia odbyła się w krótkim czasie.
Moje doświadczenie z firmą YRKE było…
Moje doświadczenie z firmą YRKE było mieszanką rozczarowania i profesjonalizmu, co skłania do wyważonej oceny.
Negatywne aspekty – Problem z terminowością i komunikacją:
Głównym problemem był brak dotrzymania ustalonego terminu dostawy zamówionego biurka. Opóźnienie było na tyle znaczące, że doprowadziło do podjęcia decyzji o odstąpieniu od umowy kupna-sprzedaży. Choć firma próbowała zrealizować wysyłkę w późniejszym terminie, było to już nieaktualne z uwagi na zakup mebla u innego dostawcy.
Dodatkowo, kontakt telefoniczny z firmą był utrudniony, co w przypadku problemów z zamówieniem jest sporym minusem dla klienta.
Pozytywne aspekty – bezproblemowy zwrot pieniędzy:
Mimo początkowych problemów, należy podkreślić profesjonalne podejście firmy YRKE do procedury odstąpienia od umowy. Firma nie stwarzała żadnych trudności w procesie rezygnacji, a co najważniejsze – zwrot pieniędzy został zrealizowany w ustawowym terminie. To duży plus.
Warto również zaznaczyć, że chociaż kontakt telefoniczny był słaby, na wiadomości e-mail obsługa klienta odpowiadała dość sprawnie.
Podsumowanie
YRKE jest firmą, która ma poważny problem z logistyką i dotrzymywaniem terminów dostaw, co może prowadzić do frustracji i konieczności anulowania zamówienia. Potencjalni klienci powinni być świadomi ryzyka opóźnień. Z drugiej strony, firma wykazała się uczciwością i rzetelnością w kwestiach finansowych i formalnych, sprawnie realizując zwrot środków. Jeśli dla kogoś kluczowa jest absolutna terminowość, to może być to problem. Jeśli jednak liczy się też bezproblemowy zwrot w razie anulowania zamówienia – w tym zakresie YRKE zasługuje na pochwałę.
Wszystko świetnie ale trzeba czekać...
Zamówiłem blat na zamówienie dosyć wielki z nogami, wszystko ładnie przyszło w paczkach, blat świetnie wykończony 0 rys/uszkodzeń, mogę nawet po nim skakać, jakościowo wszystko się trzyma itp nie ma się do czego przyczepić. Ale...
Czas realizacji wyszedł o tydzień dłuższy niż deklarowany i niestety trzeba było się samemu przypomnieć, całe szczęście, że dział obsługi działa sprawnie w takich sytuacjach, szkoda tylko że po fakcie, jakby powiadomili wcześniej, że się opóźni to byłby git, a tak... no cóż... ale tak to jest jak zamawiasz coś na wymiar, trzeba czekać...
Biurko komputerowe Iron Czarne
Biurko bardzo ładne, wszystko zgodne z zamówieniem. Dostawa na czas. Polecam.
Historia mojej sprawy:
Historia mojej sprawy:
1. 24.07.2025 - zakup biurka i opłacenie faktury,
2. 19.08.2025 - moje zapytanie o etap realizacji zamówienia, i odpowiedź Sprzedawcy "zamówienie jest w trakcie realizacji, jego wysyłki może Pani spodziewać się początkiem września. O nadaniu przesyłki poinformujemy w osobnej wiadomości."
3. 08.09.2025 - moje zapytanie o realizację zamówienia w związku z upływem deklarowanego przez Sprzedawcę terminu - 30 dni roboczych; odpowiedź Sprzedawcy, że biurko zostało wykonane, oczekuje na komplementację i pakowanie, deklaracja że wysyłka powinna odbyć się w tym samym tygodniu,
4. 15.09.2025 - moja wiadomość do firmy YRKE z oświadczeniem o odstąpieniu przez mnie od umowy zawartej na odległość w związku z niewywiązaniem się z niej przez Sprzedawcę.
5. 16.09.2025 - odpowiedź Sprzedawcy o przygotowaniu paczki dla mnie, moja odpowiedź że ostatecznie oczekuję na paczkę do 17.09.2025r.
6. 17.09.2025 - dostarczenie paczki - blat biurka pęknięty, narożnik wyszczerbiony, w blacie wywiercona ilość otworów na kable niezgodna z zamówieniem,
7. 17.09.22025 - wiadomość do firmy YRKE z informacją, że chcę odstąpić od umowy i oczekuję zwrotu wpłaconych pieniędzy,
8. 18.09.2025 - odpowiedź sprzedawcy, że odstąpienie mi nie przysługuje, ponieważ biurko było wykonane na "moje indywidualne zamówienie, zgodnie z parametrami /specyfikacją, a więc ma charakter nieprefabrykowany. w konsekwencji nie podlega on zwrotowi w ramach odstąpienia od umowy.",
9. 19.09.2025 - wobec stanowiska i uporu Sprzedawcy zgodziłam się na dostarczenie mi w ramach gwarancji nowego, zgodnego z zamówieniem i nieuszkodzonego blatu do kolejnego czwartku/piątku (tj. 25/26.09.2025r.)
Oczywiście do dnia 25.09.2025r. nie otrzymałam od Sprzedawcy żadnej wiadomości w mojej sprawie, zatem w dniu 30.09.2025r. napisałam do Sprzedawcy wiadomość z załączonym oświadczeniem o odstąpieniu od umowy o oczekiwaniem zwrotu moich pomiędzy do 3.10.2025.
Z historii korespondencji jasno wynika, że Sprzedawca po otrzymaniu mojego zamówienia i pieniędzy nie podejmował ze swojej strony żadnych działań aby mnie informować o przedłużającym się czasie realizacji zamówienia, zwlekał z wysyłką, a w sytuacji mojej interwencji dwukrotnie w ciągu dwóch dni wysłał mi paczkę z rzekomo wykonanymi dla mnie przedmiotami, przy czym druga paczka wysyłana została wbrew moim oczekiwaniom i bez mojej zgody. Sprawa została skierowana do Rzecznika Praw Konsumentów, w przypadku jej nierozstrzygnięcia będę podejmować kolejne kroki do innych instytucji.
Niezmiernie dobrze doświadczyłem…
Niezmiernie dobrze doświadczyłem relacji z tym sklepem, prawie dostałem orgazmu. Wszystkim polecam
Jakość pierwsza klasa
Jakość pierwsza klasa. Kupiliśmy stół do jadalni – stabilny, ciężki, wygląda luksusowo. Widać, że nie jest to masówka z sieciówki.
Świetna robota
Świetna robota! Wreszcie znalazłem firmę, która robi meble z pasją. Wykonanie perfekcyjne, a dostawa przyszła nawet szybciej niż się spodziewałem.
Zamówiłam szafkę nocną i jestem…
Zamówiłam szafkę nocną i jestem zachwycona jakością. Kolor idealnie zgodny ze zdjęciem, a całość prezentuje się elegancko. Świetny kontakt ze sprzedawcą!
Meble z YRKE to absolutna czołówka
Meble z YRKE to absolutna czołówka! Biurko zamówione do domowego biura wygląda świetnie i jest bardzo solidne. Montaż bezproblemowy, wszystko idealnie spasowane.
Oszustwo w wielkim stylu
Oszustwo w wielkim stylu i myślę, że jest nas tak dużo, że można złożyć zbiorowy pozew na policję, manipulacja klientem, brak zwrotów, uszkodzony towar słabej jakości to wszystko podlega pod prokuraturę
Jestem bardzo zadowolona z zakupu
Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Komoda wygląda nowocześnie, jest pojemna i solidna. Firma zdecydowanie godna polecenia!