Dramat, jak można pomylić buty dziecięce ze szpilkami!? W tym sklepie można! Materiały też wiele pozostawiają do życzenia. Pani z infolinii dopiero po sugestii przekazała nr do wysyłki zwrotnej. W inn... Zobacz więcej

Zara to firma, która nie ponosi żadnych konsekwencji swoich błędów,obraca pieniędzmi za które płaci klient a towaru nie wysyła .Upominanie się o zakupiony towar ,proszenie o wysyłkę to jakiś żart.Nie... Zobacz więcej

Błędna interpretacja adresu przez system dostawy, bo paczka trafila do pkt odbioru (Osiedle Piatkowo polnoc, zamiast Os. Sobieskiego). kurier nie wiedzial co to - zaraz ma system ktory zyje swoim z... Zobacz więcej

Tragedia. Radzę nie kupować niczego on line. Zapłaciłam 700 zł za marynarkę i spodnie, dostałam koszmarne wygniecione czerwone buty za 100zł. Od ponad tygodnia co dzień dostaję na infolinii informację... Zobacz więcej

1. Sklep odzieżowy

For assistance, please feel free to contact us through any of our channels available on our Contact section at www.Zara.com.

1,3

Bardzo słaba

21 tys. recenzji

Dno i metr mułu Obsługa klienta to…

Dno i metr mułu Obsługa klienta to jakaś kpina Kompletny brak jakichkolwiek kompetencji na emailem nie odpisują Firma stosuje politykę kupiłeś to twój problem jedyny sposób na nich to kopiować rozmowy i wysyłać do centrali w Hiszpanii i działa Nie wiem kto w Polsce zajmuje się tą firmą jaki kolwiek kontakt to odbicie się od muru

6 października 2025

Przestrzegam przed zakupami…

Przestrzegam przed zakupami internetowymi z Zarze .Dwa tygodnie temu kupiłam towar za ponad dwa tysiące złotych i do tej pory nie mam ani towaru ani pieniędzy .Rozmowy na infolinii to jest dramat same enigmatyczne odpowiedzi że dostanę odpowiedź i że towar zginął na magazynie .Na moja reklamacje a propos zwrotu pieniędzy też nie mam żadnej odpowiedzi Są na tym samym poziomie co najgorsze chińskie sklepy nawet nie ma z kim rozmawiać bo kierownictwo to jakieś zjawisko widmo które chyba nie istnieje .To jest dramat .Od ponad dwóch tygodni operują moimi pieniędzmi i nic się nie zmienia .

13 września 2025

Zamówienie złożone 10 dni temu nadal ma…

Zamówienie złożone 10 dni temu nadal ma stan „kupione” czyli nawet nie zostało spakowane. Rozmiary wszystkie są dostępne więc nie wynika to z braków magazynowych. Na czacie jak i infolinii otrzymałem informacje że nie wiedzą co się stało i zwrócą pieniądze, było to 5 dni temu i od tego czasu zero odzewu, zero maila, nic…. Nie polecam!!!

15 września 2025

Problem ze zwrotem

Problem ze zwrotem
Nie otrzymałam zwrotu pieniędzy na odesłane produkty. Paczka została dostarczona co wynika z dokumentów firmy in post. Straciłam ok.200 zl.

1 sierpnia 2025

Zamówienie złożone złożone ponad…

Zamówienie złożone złożone ponad tydzień temu ma status nadal „w przygotowaniu” . Niestety nie pomógł nawet kontakt telefoniczny ani kontakt za pośrednictwem czat-a. Lekceważący stosunek do klienta. Jestem bardzo zawiedziona, nie polecam !

26 sierpnia 2025

Bardzo negatywne doświadczenie

Bardzo negatywne doświadczenie. Produkt, który zakupiłam online nie pasował. Postanowiłam go zwrócić. Czas oczekiwania na zaakceptowanie zwrotu 14 dni, po zaakceptowaniu zwrotu trzeba czekać kolejne 14 dni na przelew zwrotny. Nikt nie odpisuje na maile, a na czacie nic nie wiedzą. Kompletna porażka. Pierwszy i ostatni raz coś kupiłam u Was

9 sierpnia 2025

Kraków Rynek ZARA - super obsługa

ZARA RYNEK KRAKÓW- bardzo miła obsługa szczególnie pani Adrianna- pomoc przy reklamacji pomimo problemów z aplikacją :) dziękuję.
Galeria Krakowska- także przyjazna- młoda - kompetentna obsługa.

26 sierpnia 2025

Nie polecam , bardzo dlugo czas wysylki, nie dotrzymują terminów dostawy, dokonują zmian terminów dostawy .

10 sierpnia 2025

Błędy pracowników Zara

4.08 otrzymałam swoje zamówienie.zamiast marynarki w rozmiarze XL, otrzymałam XS( zamawiałam XL)odrazu zadzwoniłam na infolinię, i usłyszałam że mojego rozmiaru niema, i mogę zwrócić. O ile jestem na L4,chodzę na kulach, to miał kurier odebrać paczkę 5.08, i do dziś nie było tego kuriera. Dzwoniłam parę razy i bez sensu ….Czekam dalej!

4 sierpnia 2025

Nie działa system zwrotów zakupów w…

Nie działa system zwrotów zakupów w sklepie internetowym. Towar zwrócony, potwierdzenie otrzymane na maila. A środki nigdy nie zostały zwrócone. Rzekomo nie został odesłany jakiś formularz...tak wynika z tłumaczeń punktu obsługi klienta, ale formularz nie został mi nawet wysłany. Zwykłe okradanie klientów. Lepiej nie zwracać, wyrzucić i się nie denerwować.

4 sierpnia 2025

Ja uważam że obsługa super

Ja uważam że obsługa super, ja nie jestem klientką która zwraca co chwila albo robi zwrot z kilku zamówień dlatego wszystko sprawnie przechodzi. Kochane, pracownicy którzy przyjmują wam zwroty lub zamówienia, nie bądźcie dla nich tacy okropni bo próbują wszystko żeby wyszło po waszej stronie ale czasami się niestety nie da

1 sierpnia 2025

Dobra obsługa w Zara to niestety odległa przeszłość

Od wielu lat robię regularnie zakupy w Zarze online. Towar zawsze zgodny z opisem, może czasami lekko „podrasowany”. Do lipca 2025 towar z reguły docierał po 2-3 dniach, teraz zajmuje to ok. tygodnia i czasami zamowienie dzielone jest na kilka paczek. O wszystkim klienci są informowani na bieżąco. Nie ma najmniejszego problemu ze zwrotem. Środki trafiają na konto po 7-10 dniach od zatwierdzenia zwrotu. Raz zdarzyło mi się, że jedna ze zwróconych rzeczy nie została refundowana, ale po rozmowie z konsultantem sprawę szybko rozwiązano pozytywnie. Uwielbiam zarówno asortyment, jak i obsługę w Zara online.
Niestety muszę zweryfikować swoją opinię i przyznać, że od lipca 2025 obsługa w Zara pozostawia wiele do życzenia. Nie dostarczają towaru (opłaconego!) i nie kwapią się żeby o tym poinformować, a reklamacje pozostają bez echa. Po 2 tygodniach pozostało mi jedynie anulować zamówienie. Mam nadzieję, że otrzymam zwrot pieniędzy. Totalne rozczarowanie, aż boję się kontynuować zakupy w tym sklepie.

3 sierpnia 2025

Masakra do tej pory bylo ok ale teraz…

Masakra do tej pory bylo ok ale teraz masakra Witam,
W czwartek 24.07 byłam w Zarze, żeby wymienić sukienkę. Niestety nie była dostępna stacjonarnie, więc pani z Zary zamówiła mi ją do paczkomatu. Miała być dziś, lecz od 25.07 jest cały czas w przygotowaniu. W weekend mam wesele, a co najlepsze – sukienka musi zostać oddana, żeby skrócić ramiączka.

Próbowałam się połączyć z konsultantem, czekałam ponad godzinę i nic. Kilka minut temu przyszło powiadomienie na e-mail, że moja paczka będzie jutro albo w środę katastrofa napisalam do nich na email skarge jestem zawiedziona

24 lipca 2025

Koszmar i kradziez

Koszmar. Dokonalam zwrotu towaru zgodnie z przyslugujacym mi prawem do odstąpienia od umowy w Maju. Do dzis nie odzyskalam pieniedzy, zwrot w moim koncie klienta widnieje jako przetworzony a pieniedzy jak nnie bylo tak nie ma. ( blisko 1000 PLN). Wyslalam przedsadowe wezwanie do zaplaty i dalej nic. Sprawa skonczy sie w sadzie. Nigdy woecej nic od tej firmy nie kupie (a bardzo ja lubilam i mam wiele ich rzeczy w szafie). Firma Zara okradla mnie, to oszusci.

16 maja 2025

Zamówiłam 28 czerwca paczkę z zara

Zamówiłam 28 czerwca paczkę z zara. Paczka została podzielona na dwie. Jedną paczkę otrzymałam drugiej nie. Dzwoniłam na infolinię 3razy i zgłaszałam problem ze nie mam drugiej paczki. Do dziś nie ma jakiej kolwiek reakcji nawet nie odpisali na email. To jakaś kpina z konsumentów. Będę zgłaszałam to sprawdzę do Rzecznika Praw konsumentów żeby z tym złodziejem cos zrobili bo ja nie jestem jedyną.

28 czerwca 2025

Szczerze odradzam zakupy onlinr w Zara

Szczerze odradzam zakupy onlinr w Zara. Zamówienie złożone 01.06.2025 do dziś nie zostało zrealizowane. Próbuje odzyskać pieniądze już prawie dwa miesiące. BOK tylko może ponaglić zgłoszenie do działu wewnętrznego , więcej nie mają kompetencji. Zara działa niezgodnie z prawem konsumenta oraz swoim regulaminem. Na realizację zamówienia mają 30 dni i niestety nie zrealizowano zamówienia. Za część zamówienia miał być zwrot pieniędzy od 12.06 ich nie otrzymałam gdzie mają 14 dni na zwrot środków. Sprawę zgłosiłam do rzecznika praw konsumenta. Zara działa niezgodnie z prawem a klient jest poszkodowany , nie ma towaru ani zwrotu środków , domagam się codziennie o zwrot pieniędzy blisko dwa miesiące o nic cisza. Nie polecam. Zamawiam online z różnych sklepów dopiero z Zara spotkał mnie taki problem. Nigdy już nic u nich nie zamówię są oszustami.

23 lipca 2025