Dramat, jak można pomylić buty dziecięce ze szpilkami!? W tym sklepie można! Materiały też wiele pozostawiają do życzenia. Pani z infolinii dopiero po sugestii przekazała nr do wysyłki zwrotnej. W inn... Zobacz więcej
Zara to firma, która nie ponosi żadnych konsekwencji swoich błędów,obraca pieniędzmi za które płaci klient a towaru nie wysyła .Upominanie się o zakupiony towar ,proszenie o wysyłkę to jakiś żart.Nie... Zobacz więcej
Błędna interpretacja adresu przez system dostawy, bo paczka trafila do pkt odbioru (Osiedle Piatkowo polnoc, zamiast Os. Sobieskiego). kurier nie wiedzial co to - zaraz ma system ktory zyje swoim z... Zobacz więcej
Tragedia. Radzę nie kupować niczego on line. Zapłaciłam 700 zł za marynarkę i spodnie, dostałam koszmarne wygniecione czerwone buty za 100zł. Od ponad tygodnia co dzień dostaję na infolinii informację... Zobacz więcej
For assistance, please feel free to contact us through any of our channels available on our Contact section at www.Zara.com.
Hiszpania
- www.zara.com
Bardzo słaba obsługa
Bardzo słaba obsługa. Złożyłem zamówienie 3 tygodnie temu i nic nie otrzymałem. Ciągle krążyłem po e-mailach w dziale obsługi klienta, ale nie odpowiadał, a potem nie było już żadnej odpowiedzi. Czy to zły sklep, czy oszustwo?
Szkoda, że muszę dać mu jedną gwiazdkę, ale wolałbym tego nie robić.
Całkowity brak…
Całkowity brak profesjonalizmu-reklamacja trwająca ponad miesiąc
Reklamacja kurtki (użytej jednorazowo) trwa od 06.11 i do dziś nie została rozwiązana.
Najpierw poinformowano mnie, że zwrot środków nie jest możliwy i jedyną opcją jest wymiana na nowy produkt. Zgodziłam się i czekałam około 2 tygodnie na wysyłkę nowej kurtki, nie otrzymując w tym czasie żadnej informacji o statusie.
Dopiero po moim telefonie dowiedziałam się, że kurtka nie jest dostępna i nigdy nie planowano jej wysyłki, o czym nikt mnie wcześniej nie poinformował.
Po zmianie decyzji na zwrot środków, czekałam kolejny tydzień na jakąkolwiek informację.
Dnia 08.12 otrzymałam e-mail z informacją, że brakuje numeru konta bankowego- tego samego dnia przesłałam wszystkie dane i otrzymałam potwierdzenie, że zwrot nastąpi do 12.12.
Mimo to pieniądze nie zostały zwrócone, a dnia 13.12 otrzymałam ponownie identyczną wiadomość o braku numeru konta, co jest niezgodne z wcześniejszą korespondencją.
Cała procedura reklamacyjna trwa ponad miesiąc.
Brak komunikacji, brak rzetelnych informacji i nieuzasadnione przeciąganie zwrotu środków.
Zdecydowanie nie polecam.
Szczerze? Jeden z najgorszych sklepów jeśli chodzi o zakupy online. Nie dość, że płaci się za wysyłkę to gdy produkt nie spełnia oczekiwań a nawet gdy jest produkt uszkodzony (wada fabryczna) czyli nie z winy klienta to i tak za odesłanie produktu płaci klient. Moim zdaniem Zara jest 100 lat za murzynkami z wysyłaniem produktów. U konkurencji odbywa się to znacznie prościej, przeważnie odesłanie produktu wiąże się z bezpłatną tego typu transakcją bo najczęściej można wygenerować kod do zwrotu lub formularz zwrotu /etykieta znajduje się już w paczce. Nie polecam, to moje kolejne zakupy online z których nie jestem zadowolona. Tak samo komunikacja jeśli chodzi o kontakt z niektórymi konsultantami jest tragiczna. Dopiero z 3 konsultantem udało mi się rozwiązać problem , który odpowiadał rzeczowo i był w stanie pomóc. Niestety dwóch poprzednich.. jedna pani to w ogóle rozmowa nasza trwała 30 minut (na czacie) i nie udało mi się nic dowiedzieć tylko wklejała gotowe formułki miałam wrażenie, że ich sztuczna inteligencja jest mądrzejsza i bardziej ogarnia jakie pytanie się zadaje niż ich konsultant. Niestety klient nie ma całej doby na to by załatwić banalnie prostą sprawę jeśli chodzi o informacje dotyczące zwrotu. Poważnie takich problemów nie napotkałam z żadnym innym sklepem.
Zdecydowanie nie polecam
Zdecydowanie nie polecam. Anulowanie zamówienia bez podania przyczyny. Całość zamówienia 1500zł kupiona w promocji została anulowana przez błąd nadawcy - zdublowana etykieta i wróciła na stan sklepu.
Nie polecam nikomu zakupów w tym…
Nie polecam nikomu zakupów w tym sklepie. Jako wierna klientka rezygnuję z powodu jakości ubrań, ale też KOSZMARNEJ OBSŁUGI KLIENTA W ZWIĄZKU Z REKLAMACJĄ.
Decyzja odmowna dotycząca skulkowania swetra z informacją ze strony sklepu o konieczności samodzielnego usunięcia kulek.
Decyzja dotycząca prującego podszycia spódnicy mnie ubawiła. Zaproponowano mi rabat 15 PLN. Nie omieszkałam napisać, że na usługę krawiecką nie wystarczy. A jak sama zakupię maszynę do szycia tym bardziej.
Dla mnie totalny brak szacunku, a łącząc to z jakością ubrań oznacza oszustwo ze strony Zara. Zaro to nabijanie klienta w butelkę!
Karolina
najgorszy sklep na świecie
najgorszy sklep na świecie. Niekompetencja na najwyższym poziomie. Od dwóch tygodni nie mogę doczekać się Faktury - jakby ze ścianą rozmowa - najpierw brak, potem źle wystawiona - po prośbie o korektę jakiś bzdurny niedziałający link żeby samemu sobie poprawić i wysłać im do akceptacji. No w życiu czegoś takiego nie widziałam. Odradzam, bo szkoda nerwów. Komunikacja jak za PRL
Konsultanci to jakaś porażka
Konsultanci to jakaś porażka. Kupując cokolwiek stacjonarnie musisz reklamować stacjonarnie. Nie obchodzi sklepu to że zakupiłeś rzecz przejeżdżając po drodze. A odległość do najbliższego sklepu masz 100km . Jak to pani powiedziała „mogła sobie pani zmierzyć i zamówić on-linę”. Tłumaczenie na zasadzie że gdybyś wiedział że się przewrócisz to byś sobie usiadł. Tyle wszędzie kamer i zabezpieczeń a nawet nie potrafią złapać złodziei którzy rozpruwają inne kurtki i chowają tam metki z skradzionego przedmiotu. Taka bogata Zara. Zainwestujcie w lepszą ochronę produktów bo składanie potem reklamacji u Was jest tragedia. Nie zrobię tam już nigdy zakupów. A płaszcz z domieszką wełny po tygodniu wygląda jak psu z gardła wyjęty..
Kupujesz płaszcz za 400 zł ale jest…
Kupujesz płaszcz za 400 zł ale jest jazda o wieszak za kilka groszy, który nieświadomie chciałaś wynieść. UWAGA! Zara Westfield arkadia - niekulturalna Pani ekspedientka zamiast kulturalnie powiedzieć zrobiła aferę. Myślę, że następnym razem te 400 zł ulokuję w bardziej kulturalnej firmie.
Brak zwrotu pieniędzy za odesłany towar
Bardzo żałuję, że nie otworzyłam tej strony wcześniej - zanim zaczęłam robić zakupy online w sklepie Zara. Nie przyszło mi do głowy niestety, że z takim dużym renomowanym sklepem mogą wystąpić problemy w tak błahej sprawie jak zwrot środków za odesłany towar. Niestety minęły już 3 tygodnie od odesłania towaru, czat sklepu karmi mnie jedynie przeprosinami i obietnicami poprawy - niestety poprawa nie następuje. Zwrotu nie mam nadal. Na maile nie odpisują. NIE KUPUJCIE NIC W TYM SKLEPIE!! Chyba że lubicie mieć problemy.
Zły towar w Galeria Mlociny
Niestety bardzo się rozczarowałam sklepem Zara, a szczególnie ludźmi tam pracującymi, szczególnie managerem działu męskiego w galeria Młociny, który nie ma podejścia do klienta ani szacunku. Otóż moja sprawa wygląda tak, że zakupiłam perfumy męskie Blue Spirit konkretnie te miały być i po nich przyjechałam do galerii na urodziny męża. W dniu urodzin mąż otworzył prezent i niespodzianka w opakowaniu były inne perfumy niż kupiłam, ale się zdenerwowałam, bardzo nie miłe przeżycie, nikomu nie życzę. Mega rozczarowanie.
Opakowanie było fabrycznie zapakowane, musiał być błąd na fabryce, skoro w pudełku były inne perfumy. Zgłosiłam tą sprawę odrazu na infolinii i usłyszałam że muszę pojechać do galerii tam gdzie były kupione i tam wymienić. Po kilku dniach pojechałam specjalnie do galerii Młociny do sklepu Zara żeby wymienić te perfumy. Na miejscu opowiedziałam całą sytuację i chciałam zamienić na właściwe perfumy ale nie było. Więc poprosiłam o zwrot środków i kupiłam inne perfumy. Poprosiłam o jakiś rabat jaki kolwiel za dość uczynienie ale manager nie poczuł się do winny i powiedział że sklep nie może udzielić rabatu. Uważam że bardzo nie ładnie i niesprawiedliwie z ich strony, ponieważ z winny sklepu jechałam tam drugi raz. Zafundowali nerwy i stres na urodziny. Dużo rozczarowanie do sklepy Zara. Nie polecam zakupów w galeria Młociny.
Zawieszenie aplikacji
Od trzech dni usiłuję dokonać zakupu wybranych artykułów. Niestety aplikacja jest w stanie zawieszenia- błędu technicznego. Ok 6 razy w ciągu kilku dni dzwoniłam do obsługi klienta Zary, prosząc o interwencję działu technicznego w celu uzyskania pomocy. Jedna wielka bezradność, żadnego rozwiązania problemu. Bardzo przykre.
Zamówiłam spódnice
Zamówiłam spódnice , której nie było na stanie. Dopiero po interwencji telefonicznej dział obsługi klienta wycofał zamówienie. Za kilka godzin na stronie Zary spódnica widniała jako dostępna.ZGUPIAŁAM !!!!!
Kupiłam tydzień temu buty
Kupiłam tydzień temu buty. Zero oczywiście wysyłki. Buty, które powinny już u mnie być nawet nie wyszły z magazynu. Dno. Nie polecam.
Tragiczni!Nie polecam!!
Tragiczni!Nie polecam!!! Obsługa klienta jak w PRL. Jakość towarów słaba, składanie reklamacji przez internet dramat. Odpowiedź na maila, czeka się ponad tydzień!
Nie kupować nigdy online
Nie kupować nigdy online. Proces zwrotu absurd
Bardzo nie miła obsługa do klientów i…
Bardzo nie miła obsługa do klientów i pracowników zewnętrznych nie potrafią nawet dzień dobry powiedzieć bądź odpowiedzieć pracują tam ewidentnie za karę a później się dziwią jak jest nie polecam
2,5 miesiąca czekania na zwrot środków
2,5 miesiąca czekania na zwrot środków. Zaczęłam pisać przedsądowe wezwania do zapłaty i dopiero zadziałało. Firma jest tragiczna i ma klienta za nic.
Nie polecam ,jeśli chcecie kupić komuś…
Nie polecam ,jeśli chcecie kupić komuś gift card to lepiej dajcie pieniądze do koperty. Otrzymałam ową kartę lecz nie działa, ciągle wyskakuje komunikat że kod nie ważny a karta ważna 10 lat!!! Na infolini po zgloszeniu problemu ciągle sprawa w toku podkreślam.przy zakupie internetowym gdzie można kupić w ciągu 2 minut a oni potrzebują czasu do 14 dni !!! Paranoja . Nie wystawia nowej działającej gdyż rozpatrują obecną. I tak można się bujać. Sprzedają coś czego wcześniej nie sprawdza .
Dokonuje dużo zakupów w sklepie online…
Dokonuje dużo zakupów w sklepie online Zara zamówienia są dość szybko realizowane, ale jak nie masz konta albo aplikacji to prawie do samego końca realizacji nie wiesz co się z nim dzieje. Środki były do tej pory zwracane bardzo szybko teraz to już przeszłość. Zwroty za zamówienia online są traktowane gorzej sam sobie trzeba wejść do sklepu zapakować, zeskanować i odłożyć gorzej, gdy sklep nie ma miejsca nie wiadomo gdzie to kłaść i bardzo łatwo o to zgubienie takiej paczki. Dlatego zwrot taki przez maszynę trwa dłużej, bo sklepy mają bałagan i nie ogarniają sklepu mowa tutaj o sklepie złote tarasy i Targówek . Panienek pełno na sklepie tzn. na sklepie, ale niestety nie do pomocy klientowi czy ogarniania bałaganu tylko pozowaniu w sklepie i pogaduszkach i siedzeniu na telefonie. Jestem całkowicie zniechęcona zakupami online w sklepie Zara. Obsluga klienta nie istnieje, a na pewno nie dla klienta !
Rozmiarówka Zara, to jakiś żart
Realizacja zamówienia online bardzo szybka, bo w sumie w 30h od zamówienia (nr zam. 53936321907), ale cała reszta, to jakieś nieporozumienie. Rozmiarówka dziecięca, to jest w tej marce jakaś abstrakcja. Zdjęcia produktów, spodnie, bluzy prezentowane jako zwykłe fasony, a przyjeżdża jakiś kosmiczny eversize, gdzie dziecko wsadza 2 nogi w jedną nogawkę, taki luz. Bluza na zdjęciu regular fit, a rozmiar 140 jest tak szeroki, że sam w to wejdę, a mam 186 cm wzrostu. Jaja sobie tam w Zara z ludzi robicie?! Widzicie w ogóle na żywo, co wy ludziom sprzedajecie? Odradzam kategorycznie zamawianie online!