Dramat, jak można pomylić buty dziecięce ze szpilkami!? W tym sklepie można! Materiały też wiele pozostawiają do życzenia. Pani z infolinii dopiero po sugestii przekazała nr do wysyłki zwrotnej. W inn... Zobacz więcej

Zara to firma, która nie ponosi żadnych konsekwencji swoich błędów,obraca pieniędzmi za które płaci klient a towaru nie wysyła .Upominanie się o zakupiony towar ,proszenie o wysyłkę to jakiś żart.Nie... Zobacz więcej

Błędna interpretacja adresu przez system dostawy, bo paczka trafila do pkt odbioru (Osiedle Piatkowo polnoc, zamiast Os. Sobieskiego). kurier nie wiedzial co to - zaraz ma system ktory zyje swoim z... Zobacz więcej

Tragedia. Radzę nie kupować niczego on line. Zapłaciłam 700 zł za marynarkę i spodnie, dostałam koszmarne wygniecione czerwone buty za 100zł. Od ponad tygodnia co dzień dostaję na infolinii informację... Zobacz więcej

1. Sklep odzieżowy

For assistance, please feel free to contact us through any of our channels available on our Contact section at www.Zara.com.

1,3

Bardzo słaba

21 tys. recenzji

Koszula

Koszula, którą zamówiłam przyszła dziurawa.. Samo zamówienie dostarczono sprawnie i szybko,ale jakość odzieży pozostawia wiele do życzenia. Powinni uwzględniać na stronie, że ubrania z wyprzedaży są uszkodzone a nie wysyłać bubla. Koszulę zostawiłam, by nie bawić się we zwroty, dziurę zaszyję, ale nie kupię niczego ponownie, bo to kupowanie kota w worku.

29 stycznia 2026

Nie polecam niestety

Nie polecam niestety. Zamówienie miało dotrzeć w tamtym tygodniu dzwoniłam interweniowałam że nie widzę tej paczki w aplikacji to zmienili termin dostawy na 27 stycznia… co i tak nic nie zmieniło… od kilku dni wyjaśniają gdzie jest paczka która nawet nie została wysłana 🤦🏻‍♀️ brak poszanowania klienta. Brak opcji płatności przy odbiorze niestety już dyskwalifikuje ich do zakupów online po tej sytuacji. Zamrożona kasa na niewiadomo ile ponieważ Pani stwierdziła „to potrwa zanim wyjaśnimy”

23 stycznia 2026

Brak zamówienie i zwrotu pieniędzy.

Zamówiłam 13 stycznia 4 rzeczy ( 2x koszulka, bluza i perfumy ). Wysłali to w 2 przesyłkach , ale tym samym listem przewozowym. Gls trzyma paczkę na magazynie od 15 stycznia.. ani nie chcą dostarczyć, ani Zara nie chce oddać pieniędzy. NIGDY WIECEJ NIC NIE KUPIE U NICH.

28 stycznia 2026

Nie polecam. Perfumy z serii Origins Majolica, a we wcześniejszym zamówieniu perfumy Origins Marble, przysłali mi z zerwanymi plombami.

Totalne dno

Totalne dno. Od 3 tygodni czekam na zamówienie, które juz 3 razy miało zmienioną datę dostawy. Cały czas tkwi w "zamówienie w toku". Po kilku próbach rozmów z konsultantami na chacie i przez telefon nadal nie wiem kiedy otrzymam produkty. Konsultanci umywali ręce i wyłączali mi chat po kilku wiadomościach, w których głównie namawiali mnie do anulowania zamówienia. Serdecznie nie polecam.

Skarpetki nie do uzytku

Skarpetki, raczej mało skomplikowany produkt ale nie dla Zary. Dostałem w prezencie Skarpetki wełniane które się nie nadają do użytku. Po pierwszym praniu w temp 30 stopni ściągacz skurczył się o połowe, przy próbie rozciągania dziwnie trzeszczy i nie chce dać się naciągnąć do pierwotnego rozmiaru. Nie polecam

26 stycznia 2026

Od 9 stycznia 2026 czekam na zamówienie…

Od 9 stycznia 2026 czekam na zamówienie mamy 23 stycznia 2026 porażka. Na infolinii każą czekać itp. na paczkę. Porażka późniejszą paczką przyszła szybciej nic tak 😠 dzisiaj przyszła wiadomość że brak produktu w paczcie. Nie wierzę jak zamawiał to były. Wystarczy kuzwa spakować od razu towar a nie po 3 tygodniach pisać ze Brak towaru

23 stycznia 2026

Zakupiłem kilka produktów z obniżek na…

Zakupiłem kilka produktów z obniżek na stronie internetowej gdyż jak wskazywał system są niedostępne w sklepie. Zamówienie opłacone i czekam międzyczasie kilka razy zmieniony termin dostawy gdyż pakują zamówienie. Międzyczasie gdy byłem w stacjonarnym sklepie okazało się iż część produktów dostępna od ręki w sklepie. Ale czekam cierpliwie na swoje zamówienie. Po ponad 2 tygodniach Zara.com anulowane moje zamówienie gdyż brak produktów na środki muszę czekać do 7 dni czyli 3 tygodnie bez swoich pieniędzy a w sklepie już produkty wykupione zatem zostałem bez zamówionych produktów i bez możliwości nawet zakupienia co niektórych w sklepie gdyż już wyprzedane więc po co robić wyprzedaż na stronie Zara.com skoro zamówienia nie są realizowane a anulowane po tak długim czasie !

Jeasny

Kupiłem drugą parę jeasnów w ciągu 8 mieisęcy i znowu się rozpadły w kroku. Oddam na gwarancję i więcej tego nie kupie.

14 stycznia 2026

Zara oszuści

Również zostałam oszukana przez Zara. Zgłaszam sprawę na policję. Zwróciłam w paczce 3 rzeczy , za jedną dostałam pieniądze a dwie wisiały cały czas jako oczekujące. Kilkakrotnie dzwoniłam , na infolinii obsługa dramat. Pieniądze miały być jutro , pojutrze, popojutrze w końcu dostałam informację że tych rzeczy nie było w paczce. Bezczelny typ na infolinii powiedział jeszcze że klienci czasem zapominają coś odesłać i pewnie tak też było że mną. Pracują u nich złodzieje a oni winę zwalają na klientów. Wygrał ktoś z nimi jak sprawa została zgłoszona na policję?

7 stycznia 2026

Nie polecam, zamówiłam dziecku kuchnie do zabawy i Bogu dzięki byłam obok gdy dwie części się po prostu złamały w pół jak dziecko się oparło o blat, interweniowałam do Zary, wysłałam uszkodzony produkt i uwaga! Zamiast zwrotu pieniędzy chcieli zaoferować mi nową kuchnię (nie do wiary) więc nie mam ani pieniędzy ani kuchni. Nie polecam.

DNO i Zara kopie głębiej

DNO i Zara kopie głębiej.

Serwis zwrotów od kiedy wprowadzili zwroty zamówień magazynów tylko przez odsyłanie to dramat.

Brak możliwości wykupienia zamówienia gotówką.

Wysyłka do sklepów często nie możliwa- wyskakuje że sklep niedostępny, a przesyłka do domu lub punktu odbioru płatna.

Zara stała się synonimem tandety, utrudnień i nieprzyjaznego klientom serwisu.

6 stycznia 2026

Skorygowanie ceny

Zamówiłam perfumy w dzień wolny od pracy, a następnego dnia była na nie promocja. Kiedy chciałam anulować zakup, pojawił się komunikat: spróbuj później. Skontaktowałam się z konsultantem i poprosiłam o skorygowanie ceny... haha, nawet Temu koryguje ceny! A tu Zara! Powiedzieli, że będą rozpatrywać moją prośbę przez 2 dni. Drugiego dnia wysłali perfumy, nie skorygowali ceny. Żłobstwo - Zara. Nikomu nie polecam, usuwam aplikację i zapominam o Zarze. Przeczytałam opinie z różnych krajów, jeden „minus”. Czas zorganizować światowy bojkot Zary z powodu braku szacunku dla kupujących.

24 grudnia 2025

Koszulki skurczyły się po pierwszym praniu!

Kilka dni temu kupiłem w Zarze wraz z żoną kilka koszulek. Koszt - około 100zł za sztukę - wydaje mi się, że za tę kwotę można oczekiwać pewnej, może nie wygórowanej ale też nie najgorszej jakości. Już po pierwszym praniu 2 moje koszulki - na 100% wyprane w temperaturze jak na etykiecie - 30 stopni - skurczyły się o około 15% a co za tym idzie - nie nadają się do ubrania. Gdy żona wyprała swoje - w innej pralce bo akurat jesteśmy na święta u rodziny - stało się to samo. A więc to na pewno wina koszulek a nie innych czynników. Tragedia. Kilkaset złotych do kosza!!! Nigdy więcej nie kupię koszulki w zarze. Spodnie mają ok ale i tak są już dla mnie przegrani.

22 grudnia 2025

Ostrzegam przed zakupami w sklepie Zara…

Ostrzegam przed zakupami w sklepie Zara .Zwrocilam rzeczy i juz miesiąc czekam na zwrot środków.Otrzymalam wiadomość że nie odnotowali mojego zwrotu a mam dokument na to ze paczka została przez nich odebrana .Zglaszam sprawę na policję i mam nadzieję że oszukane osoby przez firmę Zara również tego tak nie zostawia ,pozdrawiam .

Tragedia

Tragedia, zamowienie złożone 4.12.2025, do dziś jest w przygotowaniu! Zero informacji, zero pomocy na czacie, po kilkukrotnych rozmowach z konsultantem też cisza….
Sklep (Arkadia) ma wyłączony telefon, kierownik sklepu nie odbiera…
Do dziś przyszły dwa maile z informacją że przesyłka będzie 11-12.12.2025… żart
Zdecydowanie nie polecam Zary!!!
Zamówienie anulowane!

20 grudnia 2025

nigdy tam nic nie zamawiajcie

nigdy tam nic nie zamawiajcie , zwróciłam im spodnie paczkomatem a oni zgubili moją paczkę i nie chcą zwrócić mi pieniędzy. Infolinia i czat nic nie potrafi załatwić mimo że mam potwierdzenie od przewoźnika o doręczeniu do nich

18 grudnia 2025

Zamówiłam paczkę z black friday

Zamówiłam paczkę z black friday, opłaciłam. Paczka została wysłana a następnie zwrócona do magazynu. Problemem było nie napisanie numeru domu( mój błąd), ale kurier mówi, że to nie stanowi problemu w doręczeniu skoro na paczce widnieje mój numer telefonu. Brak jakichkolwiek kontaktu ze mną w tej sprawie. Brak możliwości odesłania ponownie mi tej paczki. Zwrot pieniędzy na raty! Najpierw 79 zł a po moim upomnieniu kolejne 229. Brak zwrotu na przesyłkę, której nie dostałam. Obsługa klienta nie pomocna pod żadnym względem.

5 grudnia 2025