Jestem zażenowana obsługą klienta w Zalando. 8.11.2025 r. zwróciłam w jednej paczce 3 rzeczy. Zwrot dostałam za 2. Od przeszło miesiąca ciągle piszę e-maile, próbując uzyskać zwrot całej należności. P... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Obuwie i ubrania na wyprzedaży! Szeroki wybór butów i odzieży na wyprzedaży w ZALANDO. Moda online - Wyprzedaż zimowa
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Jestem bardzo rozczarowana obsługą w…
Jestem bardzo rozczarowana obsługą w Zalando. Zamówiłam dwie pary męskich butów, a zamiast jednej z nich otrzymałam damskie kozaki, których w ogóle nie zamawiałam. Pomyłki się zdarzają, ale sposób, w jaki firma rozwiązuje takie sytuacje, jest nie do zaakceptowania.
Po skontaktowaniu się z obsługą klienta dowiedziałam się, że nie otrzymam zwrotu pieniędzy, dopóki nie odeślę niezamówionych kozaków — mimo że błąd leżał wyłącznie po stronie sklepu. Dopiero po odesłaniu tych butów mogę liczyć na zwrot środków za towar, którego w ogóle nie dostałam, i dopiero wtedy mam sobie ponownie zamawiać produkt, który pierwotnie miałam otrzymać.
Cała sytuacja jest absurdalna — klient nie powinien być obciążany dodatkowymi obowiązkami ani czekać tygodniami na rozwiązanie problemu, który wynika z błędu sklepu. Niestety po tym doświadczeniu tracę zaufanie do Zalando i raczej nie zdecyduję się na kolejne zakupy.
wspaniały sklep
Nie wiem, skąd tyle negatywnych opinii o tym wspaniałym sklepie! Działa jak szwajcarski zegarek! Szybka realizacja zamówień i szybki zwrot pieniędzy za zwroty. Kupuję tu już od ponad trzech lat. To mój ulubiony sklep! Polecam go z całego serca!
Żenada nie firma
Firma wysyła perfum 30 ml zamiast 50ml, mają opóźnienie w dostawie, po czym zamiast wymienić na nowy w tej samej promocyjnej cenie "nie mogą noc zrobić tylko zwrócić kasę". Nie pominę także informacji, że perfumy przyszły BEZ ORYGINALNEJ FOLII! co samo w sobie poddaje w wątpliwość faktu, czy produkt jest nowy. ŻENADA!!! JESTESCIE NAJBARDZIEJ GÓ..WNIANĄ FIRMĄ NA RYNKU. Usunęli możliwość dodawania opinii i komentarzy bo mieli zatrzęsienie negatywnych ocen, brak kompetencji kompletny. Dno i kilogram mułu. ODRADZAM KUPOWANIE CZEGOKOLWIEK U TYCH OSZUSTÓW.
Niestety muszę wystawić negatywną…
Niestety muszę wystawić negatywną opinię o Zalando.
Kupiłam produkt, który został zwrócony zgodnie z procedurą, a mimo to sprawa została błędnie przekazana do firmy windykacyjnej Alektum. Zostałam zmuszona do zapłacenia 260 zł, mimo że zwrot był prawidłowy.
Kontakt z obsługą klienta to dramat – najpierw zapewniono mnie, że doszło do pomyłki, roszczenie zostało anulowane, a zwrot środków zostanie zrealizowany w 5 dni roboczych. Od tego czasu minął prawie miesiąc i pieniędzy nadal nie ma. Wysłałam kilka maili wraz z potwierdzeniem wpłaty – zostały kompletnie zignorowane.
Na czacie konsultantka zakończyła rozmowę zanim zdążyłam napisać wiadomość – absurdalna i nieprofesjonalna sytuacja.
Zamiast pomóc klientowi w rozwiązaniu problemu, Zalando przerzuca odpowiedzialność i pozostawia sprawę bez wyjaśnienia. To rażąco niepoważne traktowanie konsumenta.
Zdecydowanie odradzam zakupy w Zalando – brak rzetelności, chaos w obsłudze klienta i ogromne problemy ze zwrotami.
Nie da się rozwiązać problemu, do tego dane osobiste nie są bezpieczne
Zrobiłam zwrot produktu, ale magazyn zaksięgował jakiś inny produkt w ramach tego zwrotu. Na infolinii pani konsultantka zapewniała mnie, że to poprawią. Po 3 tygodniach otrzymałam jakiś formularz do wypisania, a tam były już osobiste dane innej osoby wraz z podpisem (wszystko ręcznie wpisane, w formacie pdf) - więc wasze dane nie są tam bezpieczne.
Zamówiłam na Zalando kurtkę
Zamówiłam na Zalando kurtkę zimową z dostawą ekspresową, która miała dotrzeć w ciągu dwóch dni. Po tygodniu paczka wciąż nie dotarła, a status zamówienia się nie zmieniał. Skontaktowałam się z obsługą klienta i dopiero wtedy dowiedziałam się, że mój produkt w ogóle nie został wysłany z magazynu z powodu „błędu systemu”. Nie otrzymałam żadnego powiadomienia o opóźnieniu ani przeprosin, jedynie propozycję zwrotu pieniędzy lub ponownego złożenia zamówienia.
Stanowczo odradzam korzystanie z ekspresowej dostawy na Zalando. Można zapłacić więcej, a i tak nie dostać towaru na czas, a platforma nie podejmuje żadnych działań, dopóki samemu nie zgłosi się problemu.
Zamówiłam czapkę
Zamówiłam czapkę, na stronie była dostępna, czekałam kilka dni na wysyłkę a tu nagle mail że artykuł nie jest dostępny i przepraszają. Lepiej zwróćcie mi 90zl! Ostatni raz kupuje na Zalando.
N A C I Ą G A C Z E
Oszukują po raz kolejny przysyłając nieprawdziwą informację o obniżonej cenie produktu w koszyku, a cena jest cały czas taka sama.
Ż E N A D A ! ! !
Zamówiłem buty w promocji plus kupon na…
Zamówiłem buty w promocji plus kupon na 20% zniżki, buty wysłane po dwóch dniach cofnięte z sortowni , napisali ze paczka uszkodzona po dwóch dniach buty były w ofercie po normalnej cenie.Oszusty nic już tam nie kupię a i znajomym będę odradzal
Kurier który nie może poczekać
Kurier to wielki żart nie potrafi poczekać 5 minut brakowało tylko 20zl powiedziałam że znalazłam i zaraz zejdę na dół a ten odjechał .
Dokonałem zwrotu reklamowanych butów
Dokonałem zwrotu reklamowanych butów. Zalando twierdzi że przyszedł inny towar co więcej nie chce powiedzieć co było w paczce. Nie mam ani butów ani zwrotu gotówki czyli zostałem okradziony.
Zalano polecam 100%
Zamawiam na Zalando systematycznie od ponad 2 lat około 40 zamówień nigdy się nie zawiodłem. Zwrot też bardzo prosty wsysylka DPD etykiet zwrotna przygotowana po 4 dniach od wysłania zwrot środków.
Odesłałam produkt na reklamacje i…
Odesłałam produkt na reklamacje i dostaję po miesiącu informację, że magazyn nie otrzymał produktu zgłoszonego.
Zwrot pieniedzy
Zamowilem buty lecz mialy za maly rozmiar i chcialem je zwrocic zwrocilem normalnie buty i aktualnie minelo 3 tygodnie i 4 dni od wyslania moich butow spowrotem a pieniedzy dalej nie ma codziennie gadaja mi na czacie ze zajmie to kilka dni wszystko bylo by dobrze gdyby tak nie gadali codziennie od mniej wiecej 2 tygodni na chacie i dalej nic nie polecam tej firmy
Karty podarunkowe Zalando - odradzam
Zamówiłam na Zalando kartę podarunkową do sklepu, która miała zostać przesłana do odbiorcy w wybranym przeze mnie terminie (urodziny). W dniu urodzin solenizantka potwierdziła, że nie otrzymała karty podarunkowej na podany adres e-mail. Po kontakcie z obsługą klienta postanowiono, że zakupiony bon zostanie przypisany przez pomoc techniczną, do konta Zalando osoby, która miała go otrzymać.
Stanowczo odradzam kupowanie bonów podarunkowych na prezent na platformie Zalando. Nie dość, że przez "problemy techniczne" osoba obdarowana bonem może go nie otrzymać, to platforma nie poinformuje/nie zainterweniuje żeby naprawić swój błąd, o ile samemu się o to nie zadba.
Zamowilem cargo shorts miały byc…
Zamowilem cargo shorts miały byc oryginalne GAP a tu podróba i jeszcze problemy z firmą kurierską
Pozdrawiam i przestrzegam z Londynu 🥸👍
Złożyłam reklamację
Złożyłam reklamację, zwróciłam wadliwy produkt, a Zalando nie zwraca pieniędzy choć dawno minąl termin 14 dni, który wynika z ustawy. Dodatkowo, nie reagują na maile. Nie polecam!!!
Pozytywne doświadczenie
Kilka razy zamawiałam i zawsze wszystko przebiegało bez problemów. Ostatnio nawet reklamowałam produkt - proces przebiegł szybko, rekalamacja została uznana ze względu na wady materiału, a pieniądze zostały zwrócone.
Alicja tydzień temu chciała nas…
Alicja tydzień temu chciała nas oszukać, że dostała puste pudełko po zegarku, popłakała się w koomentarzach, że już nic u nas nie zamówi a wczoraj nagle płacze, że zablokowaliśmy jej możliwość dalszego scamowania na zegarki. Szybko minęło te Twoje "nigdy nic nie kupię'
Zalando zablokowało mi możliwość zakupu…
Zalando zablokowało mi możliwość zakupu zegarka marki Rosefield. Właśnie to zauważyłam przed chwilą, że jak wpiszę w Google to są dostępne a jak kliknę z poziomu aplikacji to już „nie jest dostępny”. Żenada. Dobrze, że sprawa zgłoszona do ECK.