TRAGEDIA jeśli chodzi o BRAK KOMUNIKACJI Z KLIENTEM !!!! NIEDOTRZYMYWANIE TERMINU ZAMÓWIENIA !!!!!! SYSTEM NIEIUDOLNY, BŁĘDNIE PRZEKAZUJE ADRES DO DZIALU DORĘCZEŃ !!!!! KATEGORYCZNIE ODRADZAM KORZYS... Zobacz więcej
Co poszło nie tak? Wszystko. Paczka z prezentem urodzinowym miała dotrzeć do mojej mamy, która dostała smsa "nie czekaj na kuriera tylko odpowiedz "1" i odbierz z punktu". Nic nie odpowiedziała, zakła... Zobacz więcej
Zero kontaktu kiedy paczka zostanie dostarczona, nawet dnia nie podali. Nagle dostaję sms'a, że paczka czeka w punkcie odbioru, a paczka była zamówiona do domu ponieważ jest duża i ciężka. Pani na inf... Zobacz więcej
Kurier zostawił paczkę wartą 1200zl na wycieraczce bez żadnej informacji. Na plus czas dostawy, ponieważ paczka z Belgii dotarła na drugi dzień
leniwy kurier
leniwy kurier, nie zadzwonił domofonem aby poinformować o próbie doręcznia przesyłki. Żenujące
Od kilku lat nie korzystam z usług UPS
Od kilku lat nie korzystam z usług UPS, jednak firma wystawia na mnie fv za przesyłki. Za każdym razem interweniowałam i miało się to już nie zdarzyć. Dziś listonosz przyniósł kolejną fv. W styczniu br np otrzymałam fv na ponad 1000zl. Na dzień dzisiejszy fv wystawionych na mnie w tym roku jest 6 z saldem ponad 1600zl. W co gra ta firma?! Co to za praktyki?! Do jakich instytucji z tym się udać? Mi przychodzi na myśl prokuratura.
Ta firma to KOSZMAR!
Ta firma to pomyłka, zgubili wartościową przesyłkę a teraz uniemożliwiają dichodzenie roszczeń nadawcy. Powinien sie zainteresowac UOKiK tymi praktykami! Nie polecam, nie korzystajcie! Same problemy
Kurier mial dostarczyc paczke
Kurier mial dostarczyc paczke. caly dzien czekalem w domu. paczka nie zostala dostarczona, kurier nawet nie zadzwonil ale paczke oznaczono jako "Odbiorca nie był dostępny, aby odebrać przesyłkę.". Nastepny dzien podobna sytuacja, paczka miala zostac dostarczona do wyznaczonej godziny. czekam juz 2h dluzej i nikt jej nie przywiozl. Asystent internetowy zupelnie nie odpowiada na zadne pytanie sensownie. Asystent telefoniczny nie jest w stanie odroznic T od D ilekroc podaje numer przesylki. A Pani konsultant do ktorej po 30 min sie dodzwonilem zachowuje sie niczym asystent wirtualny powtarzajac w kolko ze paczka zostanie dostarczona. W jakim celu ona tam pracuje? Zero jakiegokolwiek zaangazowania i checi pomocy. A do tego UPS sobie na glowniej stronie zamieszcza ze zdobyli tytul najlepszego dostawcy. Przeciez DPD czy DHL z ktorych uslug korzystalem dzialaja o wiele lepiej niz UPS.
Mimo zamówienia kuriera pod wybrany…
Mimo zamówienia kuriera pod wybrany adres nigdy nie podejmują nawet próby dostarczenia przesyłki zawsze piszą że paczka oczekuje na odbiór w punkcie mimo że ktoś w domu czeka na przesyłkę porażka nie skorzystam juz z usług tej firmy.
To syf
Paczka miała być dostarczona 12 czerwca, ale kurier jej nie przywiózł. Powód nieznany. Dziś niedługo po komunikacie ze paczka do mnie jedzie, dostałam informacje o nie poprawnym adresie paczki mimo, ze był poprawny. Zadzowniłam na infolnie z której się dowiedziałam, że biedny kurier nie chciał podejść i zapukać do drzwi. Dostałam info ze jutro przyjedzie juz dostarczyć paczkę w co wątpie że się stanie. Ta firma kurierska to syf. DPD lub Inpost duzo lepszy. Niestety nie miałam wpływu na wybór kuriera, gdyż paczka jest ze zwrotu na gwarancji.
No czyli co standardzik
No czyli co standardzik, czekam na paczkę 2 tygodnie w dzień dostawy kurier pisze mi SMS że on nie może dostarczyć i muszę czekać do poniedziałku. Mam nadzieję że już nie będę musiał zamawiać. Szczerze odradzam i bierzcie co kolwiek tylko nie UPS.
Zero kontaktu z kurierem UPS…
Niestety po raz kolejny kurier UPS nawet nie podejmuje próby dostarczenie przesyłki tylko od razu oddaje ja do punktu odbioru. Oczywiście jeżeli samemu się nie znajdzie informacji, że przesyłka została przekierowana nie otrzymamy ZADNEJ wiadomości. O próbie kontakty kuriera nie ma mowy. Tym razem nie został doręczony prezent komunijny ...
brak próby doręczenia
myślałam, że na poprzednim adresie to był leniwy kurier, ale jak się okazuje cała Polska tak działa :/ pomimo przeprowadzki do innego województwa scenariusz dokładnie taki sam: brak próby kontaktu kuriera, czekałam w domu na przesyłki, paczki zostawione w punkcie.. nawet żadnego maila ani sms o awizowaniu.. dramat.. nie polecam i nigdy więcej nie skorzystam
Wszystko nie tak
Paczka nie dotarła do odbiorcy, mimo ze w systemie sledzenia widniala jako doreczona, zero odpowiedzi na moje próby kontaktu z firmą. Paczka po długim czasie wróciła do mnie zniszczona. nie przyjmują zgłoszenia reklamacji. Nigdy więcej
Przez dwa dni piszą na maila kurier…
Przez dwa dni piszą na maila kurier zaraz tu będzie twoja przesyłka jest już prawie na miejscu. A i tak kurier nie przyjeżdża. Po co wysyłają takie powiadomienia i robią z ludzi idiotów? Raz kurier ups przyjechał po 3 tygodniach dopiero jak sklep z którego zamówiłem dał radę jakimś cudem się z tą firmą skontaktować. Tragedia nie polecam
Przesyłają info o kurierze przed samym…
Przesyłają info o kurierze przed samym dostarczeniem paczek. W przypadku nie wykonywania telefonu do klienta jest to niedopuszczalne. W takiej sytuacji logistycznie powinni wysyłać e-mail dzień wcześniej a nie przed dostarczeniem. Polityka firmy nie dzwoń nie pytaj miej klienta w D... niech sobie paczkę sam do domu dostarczy. A wystarczy czasami tylko stanąć frontem do klienta. Żenada nie polecam.
Dramat!
Dramat!! Żenada!!! Kurier zaznaczył, że nikogo nie zastał w domu, gdzie byłam cały dzień. Po telefonicznym zgłoszeniu zdarzenia , minęła doba i nadal nikt nie przyszedł. Paczka jest do odbioru w punkcie. Ponad to rozmowa z konsultantką to kpina... została poproszona o natychmiastową interwencję , by kurier jak najszybciej do mnie dotarł, to stwierdziła , że ona tego nie zrobi i się rozłączyła! Wasza firma i usługi to żart! Wstyd!!!
Kurierzy to lenie
Adres do zamowienia domowy tymczasem kurier postanowil sobie ze zostawi przesyłkę w punkcie do ktorego ja musze jechać, ja place za dostarczenie do domu a nie do punktu, juz kolejny raz tak sie dzieje ,do roboty nieroby!!!!!
Przesyłka dostarczona grubo po czasie
Przesyłka dostarczona grubo po czasie, informacja o zmianę terminu dostawy co chwile się zmieniała. Opakowanie przyjechało zniszczone. Dodam jeszcze, że to 4-5 przesyłka dostarczana przez UPS i za każdym razem wygląda to tak samo. Inni operatorzy nie mają takich problemów :(
tragedia
Jednym slowem tragedia, paczka przyszła zgnieciona, poturbowana i opóźniona.
Najlepiej nie korzystać z usług UPS
Najlepiej nie korzystać z usług tej firmy. W ostatnich 6 miesiącach niestety 4 przesyłki zmuszony byłem zamówić UPS. Wszystkie 4 nie doręczone na czas. W tym jedna uszkodzona, jedna po 3 dniach dzwonienia, gdy kurier twierdził, że w bloku jest uszkodzony dzwonek. W tych samych dniach kurierzy innych firm nie mieli problemów. Ekspres z Niemiec zmuszony byłem odbierać sam z sortowni. Bo nawet drogie przesyłki ekspresowe mają w poważaniu. Kurier nawet nie spróbował dostarczyć
Paczka z Polski do Anglii- 29 DNI
Paczka z Polski do Anglii. Kiedyś dochodziła 4 dni (tak jak widnieje na ich stronie internetowej) a teraz? 29 DNI. Przekazana kurierowi została 12 grudnia. Ja rozumiem że okres świąteczny, opóźnienia... ale ILE? W magazynie w Polsce trzymana była 15 DNI.Zupelnie nie rozumiem dlaczego tak dlugo. Codziennie skanowana i status W MAGAZYNIE.
Później z kolei trzymano ją w Niemczech i finalnie w Anglii. Wiele jestem w stanie zrozumieć ale nie to.
Po odebraniu paczki przez kuriera zawsze dostawalam maila z informacją, że ja ma oraz numerem przesyłki, żeby śledzic- tym razem nic.
Szczerze nie polecam, wręcz przestrzegam!
Warto wybrać inną firmę jeśli jest taka możliwość.
Najgorsza usługa kurierska z jaką…
Najgorsza usługa kurierska z jaką miałem styczność. Jakim cudem oni obsługują przesyłki z oficjalnej strony Apple...
Sprowadzałem elektronikę z UK do PL
Sprowadzałem elektronikę z UK do PL. Przy śledzeniu paczki dostałem informacje, że jest opłata celna do uiszczenia. Zrobiłem to, zostałem przekierowany, wybrałem standardową, szybką formę płatności i zapłaciłem. Potwierdzenie dostałem na maila. UPS nie oznaczył tej wpłaty jako zaksięgowanej zmuszając mnie do ponownej wpłaty 1392zł żeby paczkę otrzymać. Zwrot trwa 20 dni. UPS zamroził mi 1392zł na prezenty świąteczne tydzień przed świętami na 20 dni mimo tego, że mieli potwierdzenie i numer transakcji z formy przelewu, którą wybrałem. Zwierzęta, nie ludzie.