Nie polecam. Po zwrocie samochodu usłyszałem, że wszystko jest w porządku, a kilka dni później zostałem obciążony za rzekome uszkodzenie. Mimo wielokrotnych próśb nie otrzymałem jednoznacznych dowodów... Zobacz więcej
Skasować klienta 2 x - żaden problem - tylko z Rentalcars.com by Booking.com. Za piewszym razem zapłacicie na Booking, za drugim w wypożyczalni w SIXT w Mediolanie. Kaucja - zapomnij. Czekamy ponad 2... Zobacz więcej
Rezerwacja przez Booking.com (Rentalcars.com) wskazywała, że depozyt blokowany na karcie kredytowej przy odbiorze auta wyniesie 1400 EUR (mam zrzut ekranu). Po przylocie o 22:00 wypożyczalnia Sixt zaż... Zobacz więcej
samochód został zatankowany 5-10 przed lotniskiem, to była hybryda więc palił bardzo mało, zwrot odbył się bez uwag, następnie obciążono mnie kwotę 44EUR za rzekome dotankowanie, wypożyczalnia żąda od... Zobacz więcej
Arranging car hire in 167 countries, with over 60,000 locations and in 40 languages, Rentalcars.com is the world's biggest car hire booking service. Working with leading suppliers, we offer great prices on all car groups, including luxury cars, people carriers, minivans and automatic cars. With a multilingual call centre open 7 days a week, we can find you the best rental prices whenever you want – wherever you go. If you need to get in touch with us, visit www.rentalcars.com/en/contact/
Sunlight House, Quay Street, M3 3JZ, Manchester, Zjednoczone Królestwo
- www.rentalcars.com/help?
- www.rentalcars.com
Nie odpowiedziano na negatywne recenzje
Nie polecam. Sprzedają ubezpieczenia samochodu , które nie działają. Wypożyczalnia stwierdziła , że została uszkodzona wkładka zamka i obciążyła nas kwotą 150 e. W trakcie wnioskowania o zwrot wysłali rachunek na 0 e czyli nie było możliwości uzyskania rekompensaty. Przestrzegam przed nimi. Proces reklamacyjny opiera się na zbywaniu klienta , oraz niekończącą się korespondencją mailową. Stanowczo odradzam i przestrzegam !!!
Dodatkowe opłaty przy odbiorze
Przy odbiorze musiałam kupić dodatkowe ubezpieczenie (chociaż w Rentalcars już opłaciłam wszystko z góry). Na stronie nie ma wskazanej wprost dużymi literami informacji że karta płatnicza ma być wyłącznie kredytowa, debetowa nie pasuje do wpłaty kaucji.
Zalecam wynajmować auta bezpośrednio u firm wynajmujących auta, NIGDY przez tego brokera.
Porażka
Ta firma to porażka, chciałem wypożyczyć samochód w Düsseldorfie, zarezerwowałem i opłaciłem. Na miejscu wypożyczalnia chciała ode mnie dodatkowe opłaty na co się nie zgodziłem. Zostałem też poinformowany że poinformują rentalcars by booking o tym i że uzyskam zwrot pieniędzy. Booking jednak nie chce mi zwrócić pieniędzy, nie polecam nigdy więcej nie skorzystam z ich usług.
Przy odbiorze auta zostały naliczone dodatkowe opłaty
Przy odbiorze auta zostały naliczone dodatkowe opłaty o których rentalcars nie informował wcześniej.Brak kontaktu mailowego,nikt nie odbiera telefonów
Nie otrzymalam auta
Adam
Nie polecam. Zapłaciłem za auto a z powodu problemu z terminalem nie mogłem wpłacić kaucji. Rentalcars twierdzi że się spóźniłem i nie chcą oddać pieniędzy. Idę dalej do rzecznika praw konsumenta.
Stanowczo odradzam
Nie polecam.
Mimo podania numeru lotu, nikt nie czekał na lotnisku.
Strata czasu i pieniędzy, które nie zostały zwrócone.
Telefon kontaktowy nie odpowiada. Nie da się dodzwonić.
Rezerwacja przez firmę Carwiz.
Oszuści i złodzieje!!
Oszuści i złodzieje!!! Mimo opłaconej z góry rezerwacji nie otrzymaliśmy auta ponieważ spóźniliśmy się po odbiór. O zwrocie pieniędzy nie ma mowy. Nie rozumiem jak można wziąć pieniądze i nie dotrzymać umowy!!! Zarezerwowałem i opłaciłem samochód i gdybym nawet go nie odebrał powinien bez mojej zgody stać na parkingu aż do momentu kiedy mija ostatnia sekunda terminu wynajmu. Italy Car Rent współodpowiedzialni za ten przekręt wraz z Booking.com
Odradzam oszustów
Niestety tak jak tu ludzie piszą są to oszuści którzy mają gdzieś że lot się opóźnił a pracownik zamiast siedzieć i czekać na gości z listy jedzie sobie do domu PRZED GODZINĄ ZAMKNIECIA!! NIE ODDADZA NAM ANI ZLOTOWECZKI.Nie każdy zna język żeby zadzwonić i poinformować firmę że lot się opóźnił, po to robię to przez polską aplikacje żeby uniknąc bariery jezykowej. Pieniądze pobrali i dwa razy to samo auto wynajeli, jednym je dali a innych olali.
Strata pieniedzy
Zamówiłem i zapłaciłem za samochod. Niestety mój lot opóźnił się o dwie godziny. Miałem ładować o 22.00, a wylądowałem kolo 0.00. Stanowisko odbioru było już zamknięte i nie było z kim się skontaktować. Przy zamawianiu podałem numer mojego lotu więc ktoś powinien na mnie czekać. I szukaj wiatru w polu. Nie polecam tej firmy.
Oszuści
Nie polecam korzystania z usług tej firmy. Po pierwsze, otrzymaliśmy samochód gorszej klasy niż zarezerwowany i opłacony. Po drugie, samochód ten nam się zepsuł przez co zostaliśmy bez pojazdu na półtora dnia, póki nie zapewniono nam auta zastępczego. Po trzecie, mimo, że zostaliśmy poinformowani, że za te zdarzenia otrzymamy rekompensatę w postaci częściowego zwrotu kosztów, ostatecznie po 2 miesiącach dzwonienia i pisania maili napisano nam, że nie należy nam się żaden zwrot!
Nie pomagacie w obsłudze rezerwacji.
Nie pomagacie w obsłudze rezerwacji.
Wynajem / ubezpieczenie
Wynajem, apka itp. są ok. Co innego, jeśli pojawi się kwestia skorzystania z ubezpieczenia. Na maile odpowiadają bardzo powoli, nie dotrzymują terminów wypłat (10 dni roboczych - ja już od 15 dni walczę i nie mam przelewu). Infolinia nie działa po polsku, po angielsku z resztą też nie da się dodzwonić. Porażka obsługowa.
Ostatni raz wypożyczyłam
Ostatni raz wypożyczyłam, bo przygoda kosztowała dodatkowe 600 zł. Złodzieje, omijać szerokim łukiem!!!!!
Uwaga oszusci
Uwaga oszusci. Pobrano całą kwotę wynajmu za samochód przy rezerwacji a nastepnie wypożyczalnia samochodów w Kolumbii Localiza za podniesienie klady samochodu pobrała ponowie cała kwotę wynajmu nowego samochodu. W efekcie zapłaciliśmy podwójnie. Mimo kontraktu z wypożyczalni , obciążeń z karty nie przyjmują reklamacji. Perfidne oszustwo.
Koszmar !
Koszmar !! Nigdy więcej !!!! Odradzam wszystkim . Kłamią , kłamią, kłamią !Zlodzieje!!!
Unikajcie tego pośrednika
Unikajcie tego pośrednika.
Wciskają dodatkowe ubezpieczenia przy wynajmie auta które tak naprawdę jest zbędne bo można kupić ubezpieczenie bezpośrednio w wypożyczalni. Strasznie ciężko jest się do nich dodzwonić a na maila odpowiadają bardzo długo.
Dużo lepiej wynająć auto bezpośrednio w wypożyczalni.
Porażka
Porażka, brak możliwości uzyskania rachunku. Wydają świstek bez danych sprzedawcy.
Banda zlodzieji i oszustów
Banda zlodzieji i oszustów. Pobrać kasę z karty kredytowej obojętnie kogo to nie było problemu pobrać ale przy odbiorze auta karta moja i mojego męża jest na jego nazwisko i auto nie wydali. Kiedy karta jest z naszego wspólnego konta i mojego podwójnego nazwiska ale ze panieńskie nie widnieje to nie wydadzą. Jak również jego inicjały są. Nastepnym razem w banku będę musiała kartę mieć na dwa pełne nazwiska nie uchodzi na to ze problem! Jak bym od ręki 350 zł zapłaciła to nie ma problemu auto dostanę. Chyba do kieszeni tego wyporzyczajacego. I tak traktują rodaków jak wrócą na wakacje do polski. Jakiś absurd! Biurokracja nie trzymająca się kupy! Razem z tym Booking.com aż żal się denerwować. Oczywiście kasy nie oddali, tak zarabia się pieniądze w Polsce! Nie polecam! Rentalcars omijać z daleka.
Jak problemy to nikt ci nie pomoże.
Wspaniały pośrednim jak nic się nie dzieje. Jak tylko są problemy to nie ma z kim rozmawiać.
Wygłosiłem reklamację kosztów dodatkowych które naliczyła wypożyczalnia. Nikt z rentalcu nie kiwnął palcem aby mi odpowiedzieć. Na telefon nie da rady się połączyć. W mojej sprawie jest wewnętrzny 3. Po wciśnięciu połączenie rozłącza się. Nie polecam