Record go Mobility Recenzje 26 617

2,4

Już od ponad 10 dni nie otrzymałem zwrotu depozytu za paliwo pomimo tego że oddałem w pełni zatankowane auto Firma nie odpowiada na maile nie odpisuje na sms-y szczerze nie polecam

Większość firm wynajmujących auta zastrzega sobie odrzucenie wykupionego ubezpiczenia przez pośrednika jak booking.com lub inną firmę. Najlepiej jest wynajac bezpośrednio przez stronę danej wypożyczal... Zobacz więcej

Ogólnie odradzam. Wypożyczyłam auto na 6 dni 4-10.03.2026 roku. Po podpisaniu fizycznej umowy, miałam otrzymać ją na maila wraz z wykazem szkód. Do dziś dnia jej nie otrzymałam, mimo że napisałam mai... Zobacz więcej

Dziękuję za uratowanie tyłka we Włoszech. Inna firma w której zarezerwowaliśmy auto, odmówiła wynajmu (S.. by C…) mimo tego pobrali pieniądze z konta ! Byliśmy załamani - brak auta a noclegi zamówione... Zobacz więcej

1. Wypożyczalnia samochodów

Flexible, varied and customised. These are the mobility solutions that we offer at Record go Mobility. We work to respond to the mobility and car rental needs that arise every day. How do we achieve this? With a varied and updated fleet in which you can find cars, from utility cars to high-end vehicles, two and three-wheel motorbikes, high-occupancy vans and goods vans. In addition, our products and services are designed to adapt to the needs of your trip: child seats, border crossings, vehicle collection directly at the airport... A whole host of extras so that you can enjoy your experience without any worries! In a constant process of expansion, we now offer our car hire services in Spain, Portugal, Italy and Greece. We are present in the main tourist destinations in all four countries and have offices in airports and train stations. We work every day to offer you the best mobility solutions. #solutionsforamovingworld #movingyou

2,4

Słaba

27 tys. recenzji

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin

Oszukali nas na wynajmie

Oszukali nas na wynajmie, skasowalu nas o 400e wiecej niz na rezerwacji-wykorzystali nieznajonosc języka ..
Dostalismy inne auto niz zarezerwowane, gorsze,silnik słaby ledwo pod gorke wyciągał. Totalnie niezadowoleni jestesmy, nigdy wiecej tam nie wrócę.

31 lipca 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Hello Katarzyna! We are sorry that your experience did not meet your expectations. We inform you that our general terms and conditions are available on our website and are designed to provide a detailed description of our services and policies. It is important that you understand that, when booking with an intermediary, when you pick up the vehicle you have to choose between contracting coverage with us or leaving a deposit. Both options are valid and you have to choose the one that best suits your rental, but you must understand that, with the second, all damage caused to the vehicle must be covered by the contract holder. We inform you that we strive to ensure that our vehicles are delivered in the best possible conditions to provide an exceptional experience. Prior to delivery, we carry out a thorough general inspection of each vehicle to ensure that it meets the highest standards of quality and performance. If you need to understand something in particular, we are happy to answer any questions you may have. Do not hesitate to contact us if you need more information. All the best!

Bardzo nieuczciwa wypożyczalnia aut

Bardzo nieuczciwa wypożyczalnia aut. Dzień po oddaniu auta z karty zabrane ponad 300€ (więcej niż wyniosło samo wypożyczenie auta na tydzień!). Ze strony firmy zero wyjaśnienia za co zostały pobrane środki z konta. Brak odpowiedzi na wysłane maile. Odradzam z korzystania z usług tej firmy.
Na swojej stronie mają dostępny formularz kontaktowy, niestety po wysłaniu paru formularzy zero odzewu, pierwszy został wysłany dwa dni temu!

7 sierpnia 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Hello Kamila! We are sorry that your experience did not meet your expectations. In order to better understand what has happened and provide you with the appropriate assistance, we recommend that you contact our support colleagues directly. They will be happy to help you regarding the charge. We always inform via the channel provided by the client in the reservation of the reasons for the charges. We suggest you use the contact form found on our website so that you can communicate with them quickly and effectively. If you need to provide specific details about your situation, feel free to share them on the form, as this will make it easier for our colleagues to better understand your case and provide you with an appropriate response. If you have any other questions or need additional assistance, please do not hesitate to contact us. All the best!

Brak kontaktu zwrotnego od Record Go oraz brak zwrotu/rozliczenia 200EUR za paliwo oraz za toll

Już w dniu wypożyczenia auta był problem, gdyż zostały pobrane opłaty za Via Verde w wysokości EUR 100 oraz za paliwo w wysokości EUR 100. Kolejnym problem, to była ogromna rysa na dachu auta, a nie oznaczona przez osobę spradzającą auto z RecordGo. Rysa była od strony kierowcy na dachu, jeszcze oglądając auto w punkcie (Perafita), poprosiłam kierownika o oznaczenie jej na protokole. Kierownik miał problem, aby oznaczyć ponad 50 cm rysę na dachu na protokole odbioru. Uparłam się i ostatecznie uszkodzenie zostało oznaczone w protokole. Auto zwróciłam z pełnym bakiem w dniu 14.07.2023 przed wyznaczoną godziną najmu. Zostałam zapewniona, ze pobrane środki w wysokości EUR100 za paliwo zostaną rozliczone do 4 dni (tyle czasu podobno potrzeba za sprawdzenie baku z paliwem). Dzisiaj mamy 24.07.2023 - od dnia zwrotu auta minęło już 10 dni, a ze strony Record Go, nie mam żadnego kontaktu - środki również nie zostały rozliczone. Czekam również na rozliczenie pobranej kaucji za Via Verde (Toll) - z informacji uzyskanych od pracownika RecordGo w dniu 14.07.202 wynikało, że niniejsze środki za via verde powinny być rozliczone do 10 dni. W dalszym ciągu czekam. Dlaczego telefon podany jako kontakt dla kilentów i w Lizbonie oraz w Porto nie odpowiada? Telefon nie jest zajety, po prostu nikt nie odbiera telefonu. Brak słów, a kontakt z obsługą klienta po zwrocie auta, kompletna porażka. Pisałam również kilka maili na adres podany do obsługi klienta z prosbą o pilny kontakt, ponieważ prawdopodbnie mój adres email został błędnie wpisany w systemie RecordGo, przez osobę sporządzającą umowę. Do tej pory nie mam żadnej odpowiedzi.

14 lipca 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Hello Renata! We are sorry that your experience did not meet your expectations. Although we unlock the greenway and fuel deposit immediately, it is the banks that can take up to 30 days to show it in cash in your account. We recommend that you contact our support colleagues directly. They will be happy to help you and solve your case. We suggest you use the contact form found on our website so that you can communicate with them quickly and effectively. If you need to provide specific details about your situation, feel free to share them on the form, as this will make it easier for our colleagues to better understand your case and provide you with an appropriate response. If you have any other questions or need additional assistance, please do not hesitate to contact us. All the best!

Proces rezerwacji i obsługa na miejscu…

Proces rezerwacji i obsługa na miejscu bardzo dobra. Mogę polecić. Jednak dostaliśmy samochód całkowicie bez płynu do spryskiwaczy i z kołami w których prawie nie było powietrza (1,4 bara zamiast 2,3 bara) co było NIEBEZPIECZNE i stanowczo zwiekszało spalanie. Auto z zewnątrz umyte ale w środku pełno piasku na siedzeniach a fotel kierowcy cały w wielkich białych plamach. Trochę wstyd wydać takie auto klientowi. Pozdrawiam

4 lipca 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Cześć Pawel! Cieszymy się, że ogólnie masz dobre wrażenia. Jednakże szczerze przepraszamy za niedogodności związane z dostarczonym przez nas pojazdem. Bardzo poważnie traktujemy bezpieczeństwo naszych klientów i zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby taka sytuacja nie powtórzyła się w przyszłości. Przed każdą dostawą upewniamy się, że przeprowadzane są kontrole konserwacji i czyszczenia, więc to, co nam mówisz, nas zaskakuje. Dziękujemy za zrozumienie i mamy nadzieję, że w przyszłości zapewnimy znacznie lepsze wrażenia. Jeśli masz inne pytania lub wątpliwości, daj nam znać. Pozdrowienia!

Malaga Airport

Auto wynajete w hiszpanii. Malaga Airport. Auto praktycznie nowy Jeep Compas. Ceny tak niskie, ze az trudno uwierzyc. Wszystko na najwyższym poziomie. Po moim doswiadczeniu - polecam.

5 lipca 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Hello Ivan! Thank you very much for your trust in us! We appreciate that you have chosen us and we are happy that you enjoyed your experience with Record go. 🚗

omijać szerokim łukiem

firma pobiera całkowicie niezasadne opłaty, nie sprawdza auta tylko z karty pobiera jak leci, dodatkowo nawet niezgodnie z umową, mozna uzyć tylko jednej karty, pobiera 140 euro za paliwo mimo ze nie ma tego w umowie, samochód był bez jakiegokolwiek wyposażenia dodatkowego (np nie było dywaników) a na koniec kasuje np za brak połki w bagażniku) pierwszy i ostatni raz

23 czerwca 2023

Everything was OK

8 czerwca 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Hello Jaroslaw! Thank you very much for your trust in us! We appreciate that you have chosen us and we are happy that you enjoyed your experience with Record go. 🚗

Record Go Saloniki- odradzam

Pożyczaliśmy samochód w RecordGo Saloniki. Jako iż posiadałem ubezpieczenie wykupione bezpośrednio przez RentalCars/ RyanAir, zrezygnowałem z ubezpieczenia oferowanego przez wypożyczalnię.
W związku z tym obciążoną moją kartę kredytową kwotą 1100 Eur (depozyt) oraz 80 Eur (paliwo). I co do tego nie mam żadnych zastrzeżeń, gdyż jest to standardowa praktyka o której zresztą byłem poinformowany wcześniej.
Niestandardową praktyką jednakże jest fakt, iż 1100 + 80 nie zostały ZABLOKOWANE na karcie kredytowej, a zamiast tego obciążono moją kartę (faktyczny zakup miał miejsce). Jako, że posiadam rachunek w PLN a płatność nastąpiła w EUR, bank pobrał sobie odpowiednią prowizję za przewalutowanie tych transakcji. W sumie jest to kwota 127 PLN.
Zgłosiłem tą sprawę w momencie oddawania samochodu, ale w zamian otrzymałem jedynie jakąś ściemę jakoby pracownica wypożyczalni nie wiedziała, że przedstawiłem jej kartę kredytową a nie debetową. Cóż, napisane jest na niej CREDIT jak byk.
Finał sprawy jest taki, że wypożyczalnia zwróciła mi pieniądzę, ale jestem nadal "do tyłu" wspomniane 127 PLN z tytułu prowizji za przewalutowanie. Bank nie jest stroną tego problemu, bo działał w oparciu o regulamin i taryfę opłat i prowizji. Cała wina spada na wypożyczalnię. W związku z powyższym odradzam i przestrzegam przed nimi.
Mam na przyszłość nauczkę, że lepiej zaufać globalnym firmom.
Przemek

4 czerwca 2023

Wypożyczyłem auto na lotnisku w…

Wypożyczyłem auto z Record go, wszystko jest ok. Potrzebuję tylko dokładnego adresu, który doprowadzi mnie do parkingu Record go na lotnisku w Maladze, gdzie muszę oddać samochód. Dziękuje za odpowiedź.

30 maja 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Hello Jacek! If you could provide us with more details about what happened, it would be of great help to better understand your situation and take the necessary measures. All the best

Polecam.

Firma, chociaż oferuje jedne z najniższych cen wynajmu w Atenach dysponuje nowymi i zadbanymi samochodami. Miła i profesjonalna obsługa, zwrot niewielkiej kaucji (80 euro) na następny dzień po oddaniu auta. Jedyny minus to godziny urzędowania nie zawsze pokrywające się z godzinami przylotów i odlotów. Żadnych złych doświadczeń nie odnotowałem.

22 maja 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Cześć Franek! Chcielibyśmy podziękować za zaufanie jakim obdarzyliście Record go. Mamy nadzieję, że podobała Ci się podróż i że spełniliśmy wszystkie Twoje potrzeby. Mamy nadzieję zobaczyć Cię ponownie wkrótce! 🚗

Podczas odbierania auta byliśmy…

Podczas odbierania auta byliśmy zastraszani przez dwóch pracowników. Posiadaliśmy już ubezpieczenie rental cars, jednak pracownicy record go usilnie twierdzili ze ubezpieczenie nie jest dobre i że nikt nie udzieli nam pomocy w wielu przypadkach. Do tego dojdą oczywiście koszty. Wszystko okazało się zwykła historia marketingowa. Dodatkowe ubezpieczenie ktore wykupilismy bylo zbedne i narazilo nas tylko na extra wysokie koszty. Sposób w jaki z nami rozmawiano jest wedlug nas nie odpowiedni. Auto bylo prawie nowe i dobrej jakosci. Pomimo to nie polecam tej wypozyczalni.

27 kwietnia 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Cześć Karolina, ważne jest, aby zrozumieć, że gdy rezerwujesz u pośrednika, podczas odbioru pojazdu musisz wybrać między wykupieniem ubezpieczenia u nas a pozostawieniem depozytu. Obie opcje są ważne i musisz wybrać tę, która najlepiej pasuje do Twojego wynajmu, ale musisz zrozumieć, że przy drugiej opcji wszystkie szkody spowodowane w pojeździe muszą być pokryte przez posiadacza umowy.
Jeśli chodzi o nasz zespół, zawsze oferuje on najlepszą możliwą obsługę i jesteśmy bardzo zaskoczeni tym, co czytamy.
Pozdrawiam.

Gorąco polcam :)

Bardzo sprawnie i profesjonalnie. Samochodu zadbane i wszystko OK :)

25 kwietnia 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Hi Pawel! Thank you very much for your trust in us! We appreciate that you chose us and we are happy that you enjoyed your experience with Record go. 🚗

Polecam!

Pierwszy raz korzystałem z usług Record Go, ale na pewno nie ostatni!
Bardzo prosty proces odbioru samochodu, a także zwrotu. Obsługa w punkcie na Lotnisku w Maladze bardzo pomocna! Polecam rezerwację poprzez aplikację (sam otrzymałem 56% rabatu). Samochodu potrzebowałem tylko na jeden dzień, ceny w Maladze oscylowały na poziomie powyżej 100€, a od firmy Record Go otrzymałem nowy samochód (13tys. przebiegu) klasy SUV, z pełnym ubezpieczeniem w cenie 40€! W dodatku nie trzeba było zostawiać depozytu. Zaliczka na pełny bak paliwa została zwrócona na konto po kilkunastu godzinach.
Jeszcze raz serdecznie polecam i na pewno skorzystam w przyszłości!

24 kwietnia 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Jakub! Bardzo doceniamy zaufanie, jakim obdarzyłeś nasz zespół i cieszymy się, że wszystko poszło gładko i przekroczyło Twoje oczekiwania. Dziękujemy, że wybrałeś Rekord Go! 🚗

Złodzieje

Przy odbiorze samochodu zgłosiłem znalezione zastrzeżenia co do stanu karoserii. W odpowiedzi usłyszałem, że to uszkodzenia mniejsze niż te, które są brane pod uwagę i możemy jechać. Auto oddaliśmy w idealnym stanie, żadnej dodatkowej rysy, wyczyszczone w środku i na zewnątrz. Pomimo tego obciążyli 1500zł. Jak to wytłumaczyć? Jest to zwykła kradzież bez skrupułów. W ten sposób można nabić każdego i zawsze.

4 kwietnia 2023

nie polecam bardzo

nie polecam bardzo, same problemy mialy byc wakacje na majorce a sa problemy z autem nie warto zachodu wypozyccie z innego , zeby dozwonic sie na infolinie trzeba zaplacic 15euro a nie zawsze odbieraja czyli pieniadze totalnie w bloto

7 kwietnia 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Martyna! Jeśli mogłabyś podać nam więcej szczegółów na temat tego, co się stało, pomogłoby nam to lepiej zrozumieć Twoją sytuację i podjąć niezbędne kroki w celu poprawy jakości naszych usług. Dziękujemy!

All was perfect

20 marca 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Thank you very much for leaving us this excellent review. ❤️

Samochód z pełnym ubezpieczeniem

Samochód z pełnym ubezpieczeniem. W bardzo dobrej cenie. Model gwarantowany hybryda. Toyota C-HR. Przebieg 17000. Wszystko w porządku. Wydanie i oddanie auta bez problemu.

24 lutego 2023

Odpowiedź od Record go Mobility

Hello, Adam! We greatly appreciate the trust you have placed in us and we are glad that everything went smoothly. See you soon😊

unexpected and unexplained charge - updated

Samochód odebrany z uwagami o uszkodzeniach, zrobiłam dokumentację zdjęciowa dotyczącą uszkodzeń. Przy zwrocie - teoretycznie bez problemów. 5 dni później pobrane 521.91 Eur. Prośba o wytłumaczenie oraz rachunek zignorowana przez firmę. Koniecznie bierzcie podpisane przez pracowników Record go potwierdzenia na kopiach na wydruku rezerwacji przed i po oględzinach auta że widzieli uszkodzenia przed i potwierdzają że są. Oraz że odebrali samochód i nie zgłaszają uwag. Pomimo że ich o to prosiłem nie chcieli potwierdzić na kopii rezerwacji stanu auta. To jest bardzo niski standard usługi.

Aktualizacja z kwietnia: na dwukrotne wyraźne żądanie 7 kwietnia otrzymaliśmy dokumentację rzekomej szkody. Obciążenie dotyczyło otarcia błotnika które zgłaszaliśmy przy wydaniu samochodu. Ponieważ dysponowaliśmy zdjęciami z dnia wydania nam samochodu i widniejącym otarciem - przesłaliśmy je z metryką zdjęcia (zrzut z telefonu Apple z datą, godziną zrobienia zdjęcia) kwestionując szkodę. Record go uznało naszą reklamację, zwrócono nam (ten sam dzień) nienależnie pobrane pieniądze i wystosowano standardowe przeprosiny. Podsumowując: róbcie dokładne oględziny i zdjęcia przy wydaniu auta i domagajcie się protokołu. Ostatecznie sprawa rozeszła się po kościach, ale wciąż nie jest w porządku obciążanie klientów za stare uszkodzenia, brak dokumentacji dla klienta w chwili pobrania pieniędzy (ponad miesiąc zwłoki) i unikanie możliwości otrzymania protokołu przy odbiorze/zwrocie. Nerwy gratis. Czy skorzystamy z ich usług w przyszłości - być może - ale na pewno będziemy bardzo czujni.

25 lutego 2023

Wszystko fajnie tylko zabrali mi po 2…

Wszystko fajnie tylko zabrali mi po 2 miesiącach 40 euro z konta, bez żadnej informacji dlaczego. Jak dla mnie zwykli złodzieje nie polecam.

28 sierpnia 2022

Hello Marek!
We are sorry to hear that this incident has turned your experience into a bad one. Please note that the amount of 40 euros that you state refers to the fact that we have been notified that during your rental you have been issued with a fine. When a client is issued with a fine by one of our clients, a 40 Euro administrative fee is charged. All information about charges relating to fines can be found in our terms and conditions on our website and also in your contract. On the other hand, please note that the fine may take some time to arrive because it first has to reach us, then our fines department has to identify the correct person and finally the authorities have to re-send the fine. However, if you need further assistance you can send an email to customers@recordrentacar.com.