Record go Mobility Recenzje 26 604

2,4

Już od ponad 10 dni nie otrzymałem zwrotu depozytu za paliwo pomimo tego że oddałem w pełni zatankowane auto Firma nie odpowiada na maile nie odpisuje na sms-y szczerze nie polecam

Większość firm wynajmujących auta zastrzega sobie odrzucenie wykupionego ubezpiczenia przez pośrednika jak booking.com lub inną firmę. Najlepiej jest wynajac bezpośrednio przez stronę danej wypożyczal... Zobacz więcej

Ogólnie odradzam. Wypożyczyłam auto na 6 dni 4-10.03.2026 roku. Po podpisaniu fizycznej umowy, miałam otrzymać ją na maila wraz z wykazem szkód. Do dziś dnia jej nie otrzymałam, mimo że napisałam mai... Zobacz więcej

1. Wypożyczalnia samochodów

Flexible, varied and customised. These are the mobility solutions that we offer at Record go Mobility. We work to respond to the mobility and car rental needs that arise every day. How do we achieve this? With a varied and updated fleet in which you can find cars, from utility cars to high-end vehicles, two and three-wheel motorbikes, high-occupancy vans and goods vans. In addition, our products and services are designed to adapt to the needs of your trip: child seats, border crossings, vehicle collection directly at the airport... A whole host of extras so that you can enjoy your experience without any worries! In a constant process of expansion, we now offer our car hire services in Spain, Portugal, Italy and Greece. We are present in the main tourist destinations in all four countries and have offices in airports and train stations. We work every day to offer you the best mobility solutions. #solutionsforamovingworld #movingyou

2,4

Słaba

27 tys. recenzji

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin

wypożyczyłem auto w Barcelonie

wypożyczyłem auto poprzez Ryanair, samochód odbierałem z lotniska Barcelona terminal 2. już na początku naliczono mi dodatkowy depozyt oprócz tego z góry ustalonego 1200 euro zablokowano mi 119,73 euro dodatkowo i nałożyli na mnie dodatkową opłatę 40 euro za opóźniony lot i moje spóźnienie. samochód odbierałem z parkingu o godz. 23:00 a więc ciemno! agent zaznaczył mi że auto ma jedno uszkodzenie na lakierze. oczywiście na ile pod latarką zauważyłem zdjęcia zrobiłem uszkodzeń było co najmniej kilkanaście. na drugi dzień okazało się że ominąłem jedno, które wytknięto mi przy odbiorze. nie było wyjaśnień, że zdjęcie zrobiłem na drugi dzień, że zarysowań było dużo więcej. zatrzymano mi mój depozyt. mam pytanie do czytelników: czy jest jakieś skuteczne prawo konsumenckie na takie nie uczciwe praktyki hiszpańskich wypożyczalni aut??? o tym procederze żerującym na turystach słyszałem już od lat! przecież ktoś przede mną oddał to auto z tą skazą! już raz koszta zostały poniesione przez wcześniejszego klienta! to wygląda tak: pracownik "Record go" skrupulatnie bada auto, czepia się wszystkich szczegółów, brudne wycieraczki, zadrapania itp... strach powiedzieć gdybym oprócz tego jednego zdjęcia nie miał więcej. oczywiście trzeba się ubezpieczać, ale mimo wszystko, ile stresu, pieniążki z karty kredytowej zatrzymane jednym słowem porażka. czekam zobaczymy co będzie dalej, sprawy napewno tak nie pozostawię. Auto odebrałem w brzydkiej kondycji kosmetycznej, nie domyte, nie odkurzane, ja za taki mini valet nie dał więcej niż 8 euro. pojechałem sam se umyłem auto za 4 euro. gdy wróciłem pracownik zwrócił mi uwagę na brudne wycieraczki. myśle że dlatego mam zatrzymane na karcie 67 funtów bo do tej pory nie dostałem informacji dlaczego?

3 października 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Tomasz! Przykro nam, że Twoje doświadczenie nie spełniło Twoich oczekiwań. Przed każdą dostawą przeprowadzamy dokładną ogólną kontrolę każdego pojazdu, aby upewnić się, że spełnia on najwyższe standardy jakości, wydajności i czystości. Aby lepiej zrozumieć, co się stało i zapewnić odpowiednią pomoc, zalecamy bezpośredni kontakt z naszymi pracownikami obsługi klienta. Sugerujemy skorzystanie z formularza kontaktowego na naszej stronie internetowej, aby szybko i skutecznie się z nimi skontaktować. Jeśli chcesz podać szczegółowe informacje na temat swojej sytuacji, prosimy o podzielenie się nimi w formularzu, ponieważ ułatwi to naszym współpracownikom lepsze zrozumienie Twojej sprawy i udzielenie odpowiedniej odpowiedzi. Pozdrawiamy!

Nigdy więcej

Nigdy więcej ! Dodatkowa opłata - niesprawny samochód i to jeszcze zupełnie nie takiej klasy jak zapłaciliśmy. Dodatkowo zwalili wine na booking...

16 września 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Mariusz! Przykro nam, że Twoje doświadczenie nie spełniło Twoich oczekiwań. Nasz proces wynajmu oferuje opcje „gwarantowany model” lub „podobny model”. Jeśli potrzebujesz konkretnego pojazdu, oferujemy dodatkową usługę. Zalecamy skontaktowanie się z naszym zespołem obsługi klienta za pośrednictwem formularza na naszej stronie internetowej, aby uzyskać szybką i odpowiednią pomoc. Prosimy o podanie szczegółowych informacji w celu lepszego zrozumienia sytuacji - Pozdrawiamy!

FATALNIE

Niestety, po kilku prośbach nie dostałem w pełni sprawnego auta. Potem wybuchła opona i musiałem płacić za assistance.
Przy odbiorze auta zwróciłem uwagę na stan auta i opon. Był tragiczny. Pracownik stwierdził, że takie auto jest dostępne i tylko takie może mi dać. Potem na trasie wybuchła opona. I musiałem zapłacić 500 euro za holowanie 60km.

27 września 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Adrian! Przykro nam, że Twoje doświadczenie nie spełniło Twoich oczekiwań. Przed każdą dostawą przeprowadzamy dokładną ogólną kontrolę każdego pojazdu, aby upewnić się, że spełnia on najwyższe standardy jakości, wydajności i czystości. Aby lepiej zrozumieć, co się stało i zapewnić odpowiednią pomoc, zalecamy bezpośredni kontakt z naszymi pracownikami obsługi klienta. Sugerujemy skorzystanie z formularza kontaktowego na naszej stronie internetowej, aby szybko i skutecznie się z nimi skontaktować. Jeśli chcesz podać szczegółowe informacje na temat swojej sytuacji, prosimy o podzielenie się nimi w formularzu, ponieważ ułatwi to naszym współpracownikom lepsze zrozumienie Twojej sprawy i udzielenie odpowiedniej odpowiedzi. Pozdrawiamy!

All is good

All is good! Recommended!

17 września 2024

❤️❤️❤️❤️❤️

Brak kontaktu z firmą

Po zwrocie samochodu zupełny brak kontaktu z firmą, czekam za zwrot kaucji - na moje monity brak jakiejkolwiek odpowiedzi.

11 września 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj! Kaucja za wynajem jest zwracana po zakończeniu okresu wynajmu po sprawdzeniu pojazdu. Jeśli nie ma żadnych uszkodzeń ani problemów wymagających naprawy, pełna kwota kaucji jest zwracana w ciągu 24/72 godzin od zwrotu. Czas potrzebny na zaksięgowanie środków na koncie różni się w zależności od banku i jego polityki. Jeśli nie otrzymasz zwrotu w ciągu kilku tygodni, skontaktuj się z nami ponownie, aby omówić swoją sprawę. Pozdrawiamy!

Bardzo dobra Polecam !

Bardzo dobra obsługa klienta , szybko i bezproblemowo. Auto prawie nowe . Zdecydowanie Polecam! Record Go czy mogę wiedzieć jaki silnik ma ta Kia Sportage która jeździłem, bo bardzo ekonomiczny?

15 września 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Daniel! Bardzo dziękujemy za wybranie Record go. Cieszymy się, że mogliśmy zapewnić Ci wysokiej jakości usługi i cieszymy się, że będziemy mogli służyć Ci ponownie w przyszłości. 🚗

Mija 34 dzień odkąd oddałem samochód i…

Mija 34 dzień odkąd oddałem samochód i nadal nie otrzymałem zwrotu zaliczki (4dni po terminie)

Samochód został oddany 34dni temu, nie zostały zgłoszone żadne uszkodzenia z Waszej strony (bo takich nie było). Pieniędzy nie otrzymałem i brak kontaktu z biurem obsługi klienta.

17 września 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Maciej! Kaucja za wynajem jest zwracana po zakończeniu okresu wynajmu po sprawdzeniu pojazdu. Jeśli nie ma żadnych uszkodzeń ani problemów wymagających naprawy, pełna kwota kaucji jest zwracana w ciągu 24/72 godzin od zwrotu. Czas potrzebny na zaksięgowanie środków na koncie różni się w zależności od banku i jego polityki. Jeśli nie otrzymasz zwrotu w ciągu kilku tygodni, skontaktuj się z nami ponownie, aby omówić swoją sprawę. Pozdrawiamy!

Tragiczne podejście do klienta.

Samochód wypożyczony przez stronę Ryanair, odbiór auta Lisbona. Na wydanie samochodu czekaliśmy - uwaga - 3.5 godziny !!!! Klientów obsługiwała jedna, czasem 2 osoby, a 20 było przed nami, w tym rodziny z małymi dziećmi. Nawet nie było gdzie usiąść, czekaliśmy na hali z samochodami. Czy wypożyczalnia nie widzi kiedy i na którą godzinę ludzie zamawiają samochody? Przy wynajmie wiadomym było że 1200 euro jest kaucji, ale firma dodatkowo pobrała 100 euro gdyby nie zgadzał się stan paliwa i kolejne 100 euro za poruszanie się drogami płatynymi. Kaucja i paliwo zostały odblokowane z karty po 4 dniach roboczych. 100 euro za autostrady nie jest rozliczone do dziś (8 dzień roboczy). Żadnego kontaktu, żadnego maila, chociaż składałem reklamację. Jedyny mały plus to auto, w miarę świeże i w miarę czyste. Obsługa klienta - całkowita porażka.

1 września 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj! Przepraszamy za wszelkie niedogodności, których doświadczyłeś. Chcemy, abyś wiedział, że dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić naszym klientom wyjątkową obsługę. Obecnie dysponujemy rozwiązaniami, takimi jak łatwa odprawa i skrzynki „just go”, które usprawniają obsługę. Ciężko pracujemy nad skróceniem czasu oczekiwania przy naszych stanowiskach i dalszym ulepszaniem naszych usług. Twoje zadowolenie jest naszym priorytetem i doceniamy Twoją cierpliwość podczas wdrażania ciągłych ulepszeń. Pozdrawiamy!

Wypożyczalnia w Palma de Mallorca

Wypożyczalnia w Palma de Mallorca. Pomimo tego, że samochód został wynajęty i opłacony wraz z ubezpieczeniem za pośrednictwem Ryanair to pracownik wypożyczalni na miejscu wymógł wykupienie kolejnego ubezpieczenia. Samochód dostaliśmy inny niż zamawialiśmy. Zamówiliśmy C3 a dostaliśmy wielkiego SUVa marki DR (nie polecam).

24 czerwca 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj! Przykro nam, że Twoje doświadczenie nie spełniło Twoich oczekiwań. Nasz proces wynajmu oferuje opcje „gwarantowany model” lub „podobny model”. Jeśli potrzebujesz konkretnego pojazdu, oferujemy dodatkową usługę. Zalecamy skontaktowanie się z naszym zespołem obsługi klienta za pośrednictwem formularza na naszej stronie internetowej, aby uzyskać szybką i odpowiednią pomoc. Prosimy o podanie szczegółowych informacji w celu lepszego zrozumienia sytuacji - pozdrawiamy!

Patrząc po opiniach żałuję że nie…

Patrząc po opiniach żałuję że nie przeczytałam ich wcześniej bo podpisuje się pod reszta w zupełności!
Banda oszustów

14 sierpnia 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Przykro Dagmara, że Twoje doświadczenie nie spełniło Twoich oczekiwań. Aby lepiej zrozumieć, co się stało i zapewnić odpowiednią pomoc, zalecamy bezpośredni kontakt z naszym zespołem obsługi klienta. Chętnie pomogą i rozwieją wszelkie wątpliwości. Możesz również skorzystać z formularza kontaktowego na naszej stronie internetowej, aby szybko i skutecznie się z nimi skontaktować. Jeśli musisz podać szczegółowe informacje na temat swojej sytuacji, nie wahaj się udostępnić ich w formularzu, ponieważ pomoże to naszym współpracownikom lepiej zrozumieć Twoją sprawę i udzielić odpowiedniej odpowiedzi. Jeśli masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dodatkowej pomocy, skontaktuj się z nami - pozdrawiamy!

Dziękuję za uratowanie

Dziękuję za uratowanie tyłka we Włoszech. Inna firma w której zarezerwowaliśmy auto, odmówiła wynajmu (S.. by C…) mimo tego pobrali pieniądze z konta ! Byliśmy załamani - brak auta a noclegi zamówione w różnych miejscach. Tutaj wszystko poszło gładko, przyjmują kartę debetową, pieniądze z kaucji co do grosza oddane na konto. Dziękuję 🙏🏻 ❤️ polecam każdemu na wakacjach, tylko record go

30 lipca 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Natalia! Chcielibyśmy podziękować za zaufanie, jakim obdarzyłeś Record go. Mamy nadzieję, że podobała Ci się podróż i że spełniliśmy wszystkie Twoje potrzeby, i czekamy na ponowne spotkanie wkrótce! 🚗

Tradycyjnie auto było inne jak w…

Tradycyjnie auto było inne jak w zamówieniu, zamiast C3 jakiś chiński MG ZS, za duży i kiepski. Poza tym firma oczywiście nie zwraca depozytu za paliwo i rada dla kolejnych klientów jest taka by zwracali auta z pustym bakiem.
Na próby kontaktu konsekwentnie nie odpowiadają. Omijać szerokim łukiem.

10 lipca 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Dariusz! Dostarczamy pojazd z pełnym bakiem paliwa i jeśli zwrócisz go w takim samym stanie, depozyt zostanie automatycznie zwolniony w całości. Jest to wyjaśnione w potwierdzeniu rezerwacji, warunkach użytkowania i umowie. W razie jakichkolwiek nieporozumień nasz dział obsługi klienta służy pomocą. Pomimo natychmiastowego odblokowania kaucji, banki mogą potrzebować kilku tygodni, w zależności od warunków, aby odzwierciedlić zmianę na koncie. Z pozdrowieniami!

Palermo - car rental on good price

Wypożyczyliśmy samochód w Palermo na cały nasz tygodniowy pobyt. Rezerwację zrobiliśmy miesiąc wcześniej online. Wszystkie opłaty na miejscu - bez karty kredytowej. Z pełnym ubezpieczeniem dostaliśmy rodzinne auto w najlepszej cenie osiągalnej na okres wakacyjny. Zablokowali na karcie debetowej jedynie niewielki depozyt na poczet paliwa. Samochód nowy, czysty, bezawaryjny, bardzo wygodny. Wypożyczalnia mieści się 10 minut od lotniska. Z lotniska i na lotnisko bezpłatny transfer. Samochód zwracaliśmy bezobsługowo (kluczyki do skrzynki na parkingu). Depozyt na konto wrócił tego samego dnia. Nasza ocena: 10/10. Pełne zadowolenie. Z pewnością jeszcze skorzystamy.

11 lipca 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Magdalena! Chcielibyśmy podziękować za zaufanie, jakim obdarzyłeś Record go. Mamy nadzieję, że podobała Ci się podróż i że spełniliśmy wszystkie Twoje potrzeby, i czekamy na ponowne spotkanie wkrótce! 🚗

Nie polecam, samochód wypożyczałem za pomocą pośrednika Rentalcars, gdzie wykupiłem pełne ubezpieczenie, na miejscu obsługa koszmar , formalności ,które trwały 1h, dodatkowo chcieli mi wcisnąć kolejne ubezpieczeni- tzw. ich mimo, że miałem opcję Full insurance, nie ma możliwości opłat dwoma kartami, obsługa chamska, podczas załatwiania formalności pracownik stwierdził, że kończy pracę , zamkną komputer i wyszedł i wszystko załatwiałem od nowa z nowa osobą , nikt nie wydał mi samochodu, napisali w protokole, że nie ma zniszczeń, a było 14 zarysowań i 1 pęknięcie, sam robiłem zdjęcia i pokazywałem przy odbierze. Omijać szerokim łukiem ZŁODZIEJE I OSZUŚCI .

18 lipca 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Łukasz! Przykro nam, że Twoje doświadczenie nie spełniło Twoich oczekiwań. W przypadku rezerwacji u pośrednika, przy odbiorze pojazdu oferowany jest wybór między wykupieniem ubezpieczenia u nas lub pozostawieniem depozytu. Jeśli zdecydujesz się na depozyt, posiadacz umowy ponosi odpowiedzialność za wszystkie szkody. Aby uzyskać dalszą pomoc, zalecamy skontaktowanie się z naszym działem obsługi klienta. Pozdrawiamy!

Wszystko płynnie i sprawnie

Wszystko czytelnie i sprawnie. Polecam rezerwację bezpośrednio przez stronę wypożyczalni - za niewielką dopłatą jest pełne ubezpieczenie bez kaucji i konieczności posiadania karty kredytowej. Obsługa miła i bezproblemowa.

1 lipca 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Oskar! Cieszymy się, że wybrałeś Record go i mamy nadzieję, że daliśmy ci przyjemne doświadczenie, dziękujemy za twoje preferencje, do zobaczenia wkrótce! 🚗

Zalety wypożyczalni:

Zalety wypożyczalni:
- punkt obsługi na lotnisku,
- odbiór i zdanie samochodu na parkingu wielopoziomowym przy lotnisku,
- przystępna cena i atrakcyjna w stosunku do konkurencji,
- pomocny personel,
- otrzymałem samochód w zamawianej grupie, nowy (22 tys. km przebiegu), czysty i umyty,
- pobrana kaucja za paliwo zwrócona w dniu, w którym zdałem pojazd.

Wady:
- zamiast zamawianej manualnej skrzyni biegów otrzymałem samochód z automatyczną (na szczęście dobrze radzę sobie z automatami),
- aplikacja Record Go kompletnie nieprzydatna i mało intuicyjna (aż się prosi, aby umieścić w aplikacji link/hiperłącze do aplikacji nawigacyjnej, która poprowadzi Ciebie bezpośrednio na parking gdzie zdaje się auto - możecie mi wierzyć nie jest łatwo trafić na ten właśnie parking i można się pomylić),
- pomimo wpisanych danych osobowych 2 dni przed przylotem na stronie internetowej/rezerwacyjnej auto to i tak po przyjeździe na miejscu było dużo błędów w systemie i musiałem poprawiać te dane,
- automat do obsługi w punkcie mało intuicyjny i trudny w obsłudze (myślę, że można by było to poprawić i skrócić ten proces obsługi).

Ogólnie polecam tę wypożyczalnie samochodów. Nikt mnie nie nakłaniał na dodatkowe ubezpieczenia. Nikt mnie nie obciążał karami za bliżej nieokreślone uszkodzenia. Szczerze polecam i następnym razem również rozważę tę właśnie wypożyczalnie.

5 lipca 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Witaj Paweł! Dziękujemy za wynajem z Record go. Mamy nadzieję, że byliśmy ważną częścią Twojej podróży, będziemy nadal starać się zapewnić Ci doskonałą obsługę. do zobaczenia! 🚗

Car had a problem and dirty.

Teslim etme ve teslim alna süreçleri çok hızlıydı. Ama verdikleri arabanın içi kirliydi. Koltuklarda şekerli bir içeceğe ait olabilecek lekeler vardı. Ön cam görüşü engelleyecek kadar iceriden kirliydi. Arabanın 1. Vitesi zor geçiyordu. Her seferinde önce 2. Vitese takip sonra 1. Vitese geçirmek zorunda kaldım. Araç MG marka bir aracti ve ön koltuk belli bir mesafeden daha fazla yaklastirilamiyordu. Boyum 178 cm. olduğu halde benim için bile yorucu oldu debriyaja uzanmak. 2. Sürücü ücreti ödediğimiz halde koltuk direksiyona yaklastirilamadigi için eşim aracı kullanamadı ve bütün kiralama boyunca ben kullanmak zorunda kaldım ve çok yoruldum ve tehlike oluşturdu. Full depo için aldiklari depozitoyu 2 gün içinde iade ettiler.

Los procesos de entrega y recogida fueron muy rápidos. Pero el auto que me dieron estaba sucio por dentro. Había manchas en los asientos que podrían pertenecer a una bebida azucarada. El parabrisas estaba sucio por dentro, obstruyendo la visibilidad. El coche tenía dificultades para cambiar a 1ª marcha. Cada vez tuve que cambiarlo primero a 2.ª marcha y luego a 1.ª marcha. El vehículo era un vehículo de la marca MG y el asiento delantero no se podía acercar más de cierta distancia. Mi altura es 178 cm. Aunque así fue, alcanzar el embrague fue agotador incluso para mí. 2. Aunque pagamos la tarifa del conductor, mi esposa no podía conducir el vehículo porque el asiento no se podía acercar al volante y tuve que conducirlo durante todo el alquiler y estaba muy cansado y representaba un peligro. Me reembolsaron el depósito que recibieron por el almacén completo en un plazo de 2 días.

The delivery and pickup processes were very fast. But the car they gave me was dirty inside. There were stains on the seats that could have belonged to a sugary drink. The windshield was dirty from the inside, obstructing visibility. The car was having difficulty shifting into 1st gear. Each time I had to first shift it to 2nd gear, then to 1st gear. The vehicle was an MG brand vehicle and the front seat could not be moved closer than a certain distance. My height is 178 cm. Even though it was, reaching for the clutch was tiring even for me. 2. Even though we paid the driver fee, my wife could not drive the vehicle because the seat could not be moved closer to the steering wheel and I had to drive it throughout the rental and I was very tired and it posed a danger. They refunded the deposit they received for the full warehouse within 2 days.

25 czerwca 2024

Odpowiedź od Record go Mobility

Hello Emin! We're sorry to hear that your experience did not meet your expectations. Before each delivery, we carry out a thorough general check of each vehicle to ensure that it meets the highest standards of quality, performance and cleanliness. In addition, we always recommend that you check the vehicle before leaving our premises so that any discrepancies or concerns can be addressed on the spot. In order to better understand what has happened and provide you with the appropriate assistance, we recommend that you contact our customer service colleagues directly. We suggest that you use the contact form on our website to get in touch with them quickly and effectively. If you need to provide specific details about your situation, please feel free to share them in the form, as this will make it easier for our colleagues to better understand your case and provide you with an appropriate response. Best regards!