Firma pobrała środki z mojej karty jako pełną transakcję i mimo podpisanego protokołu zwrotu pojazdu bez jakichkolwiek uwag do dziś nie zwróciła pieniędzy. Kontakt z obsługą klienta jest praktycznie n... Zobacz więcej
Mimo, że minęło już kilka tygodni od daty wypożyczenia auta na lotnisku w Krakowie, to nadal nie dostaliśmy zwrotu depozytu. Brak odpowiedzi na maile. Auto zostało umyte przed oddaniem, ale dostaliśmy... Zobacz więcej
Auto nie zostało podstawione. Infolinia bezużyteczna, nie potrafiła podać informacji czy i kiedy auto zostanie podstawione. Zrezygnowałem pisanie z usługi po dwóch godzinach oczekiwania. Nigdy nie dos... Zobacz więcej
Firma krzak! Po przybyciu na lotnisko i odbiór auta, dostaje informacje ze moja rezerwacja zostala anulowana bo nie mają żadnego auta! Po czym delikwent zza lady wyszedł. Kasa nie zwrócona do dziś, po... Zobacz więcej
W naszej flocie znajduje się ponad 3500 samochodów gotowych do wypożyczenia. Do dyspozycji dajemy Ci modele wszystkich dostępnych na rynku klas aut. Main adress of car rental in PL - ipanek.pl / Carsharing service of the company operating in PL - panekcs.pl
Grójecka 208, 02-390 , Warszawa, Polska
- +48 665 800 000
- bok@panek.eu
- www.panek.eu
Złamanie zasad
Wyłudzanie!
Witam .
Mielismy taki sam przypadek w listopadzie 2024 .
Odstawilismy Auto na parkingu porobilismy fotki, po 3 dniach faktura że Auto było brudne.
300zł obciążenie.
Po 10 dniach następne obciążenie za uszkodzenie auta. 4000.zł. kradzierz w białych rękawiczkach . Telefony ,reklamycje- żadnej reakcji.
W styczniu odzyskaliśmy pieniądze przez bocking com z ubezpieczenia.
Moim zdaniem powinni im sie dobrać do skóry również ubezpieczalnie.
Nie polecam takiej firmy
Dla mnie to złodziejsto w biały dzień.
OSZUŚCI i ZŁODZIEJE!!
OSZUŚCI i ZŁODZIEJE!!! Zarezerwowałem i opłaciłem samochód na 01:15 w nocy w Gdańsku. Otrzymałem potwierdzenie mailowe. Od 01:00 do 2:00 nikt się nie stawił z firmy z samochodem ani nikt nie odbierał telefonów ode mnie. O 08:00 rano dostałem maila z anulowaniem rezerwacji. Mija tydzień od mojej rezerwacji, nadal czekam na zwrot pieniędzy. Odkładają telefon jak dzwonię, nie odpowiadają także na maile. Zgłoszeni do banku jako oszustwo. Zostaną zgłoszeni na policję. Nie mam pojęcia jak taka firma legalnie funkcjonuje.
Kontakt z obsługą klienta łatwy
Kontakt z obsługą klienta łatwy, krótki czas oczekiwania. Polecam, obyło się bez problemów.
PANEK RENT A CAR to świetna…
PANEK RENT A CAR to świetna wypożyczalnia! Samochody są zawsze czyste i w doskonałym stanie. Obsługa klienta jest profesjonalna i pomocna. Polecam każdemu, kto szuka niezawodnego auta na wynajem.
Uwaga na panek w Czechach okradają…
Uwaga na panek w Czechach okradają klijetow
OSZUŚCI! PROSZĘ O KONTAKT OSÓB W PODOBNEJ SYTUACJI
OSZUŚCI! PROSZĘ O KONTAKT OSÓB W PODOBNEJ SYTUACJI - 507137823.
Wynająłem samochód na 2 doby bez dodatkowych opcji ubezpieczenia. Przy odbiorze obeszliśmy dokładnie samochód z przedstawicielem firmy + obejrzałem dodatkowo go jeszcze sam. Zaznaczyliśmy widoczne zarysowania, wgniecenia (były minimalne - samochód w bardzo dobrym stanie). Nie miałem żadnej szkody, nie zarysowałem nic. Samochód oddałem an parking pod Arkadią (Warszawa) i wrzuciłem kluczyki do wrzutni. Po 2 dniach dostałem fakturę na 6000 zł za szkody, co odkryłem dopiero po kilku dniach i w trakcie telefonu na infolinie zostałem poinformowany, że to za szkodę i dostałem mailowo protokół i zdjęcie. Na zdjęciu widać rysę ok 4 cm na plastikowym nadkolu lub zderzaku od środka (zdjęcie jest zrobione tak, że ciężko stwierdzić). Wysłałem maila z prośbą o udostępnienie zdjęć z odbioru samochodu, które wykonał ich przedstawiciel. Czekam na odpowiedź.... Z komentarzy wynika, że jest to planowe działanie firmy i mój przypadek jest jeden z wielu. Tematem interesowała się też prasa (Gazeta Wyborcza Stołeczna) i UOKiK. Wiem, że na WhatsApp jest też grupa "Panek pozew zbiorowy". Proszę o kontakt osoby w takiej samej sytuacji - połączmy siły i zróbmy z tym porządek.
Polecam współpracę z tą firmą
Polecam współpracę z tą firmą. Otrzymaliśmy samochód zgodnie z naszą prośba. Wszystko przebiegło bez komplikacji
Ta firma to jedno wielkie oszustwo
Ta firma to jedno wielkie oszustwo. Wynająłem samochód w październiku za około 100 EUR na dwa dni. Kiedy odebrałem samochód, poproszono mnie o podpisanie innego ubezpieczenia niż to, które dostałem przez portal. Zrobiłem to i powiedziano mi, że jestem ubezpieczony na wszystko. Po oddaniu samochodu (nikt na parkingu lotniska, aby go odebrać, ale zostawiłem kluczyki w budynku u kasjera i powiedziano mi, że „wszystko jest w porządku”). Dwa tygodnie później dostaję opłatę za kartę kredytową w wysokości 119 EUR za „zwrot brudnego samochodu”. Okazuje się, że twierdzą, że samochód był „brudny na zewnątrz”, więc jest to po prostu sposób na oszukiwanie ludzi zgodnie ze starokomunistycznym typem zachowań! Moja rada: NIGDY NIE WYNAJMUJCIE SAMOCHODÓW U TYCH OSZUSTÓW, zapłacicie wszystko za wszystko, a oni nadużywają kart kredytowych ad hoc.
Bardzo polecam
Bardzo polecam . Miła obsługa , auto czekało przygotowane pod lotniskiem . Mimo opóźnionego lotu , pan z obsługi czekał na mnie .
NEVER EVER!!
NEVER EVER!!!
UWAGA!!!
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług wypożyczalni Panek S.A. Moje doświadczenie z tą firmą było wyjątkowo negatywne. Firma obciążyła moją kartę kredytową na kwotę 2250 zł bez mojej zgody, a także bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów uzasadniających te opłaty.
Pomimo wielokrotnych prób kontaktu i przedstawienia moich argumentów oraz dowodów (w tym zdjęć i nagrań wideo), wypożyczalnia odrzuciła moją reklamację, opierając się wyłącznie na swoich „systemach informatycznych”.
Uważam, że takie praktyki są skrajnie nieetyczne i niezgodne z zasadami uczciwości w relacjach z klientami. Nie dość, że zostałem niesłusznie obciążony, to jeszcze wypożyczalnia nie wykazuje chęci rozwiązania sprawy w sposób rzetelny i transparentny.
NIGDY WIĘCEJ nie skorzystam z usług tej firmy i przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów – bądźcie bardzo ostrożni!!!!
W mojej ocenie firma stosuje praktyki, które są wyzyskujące i nieuczciwe wobec konsumentów.
—————————————————
NEVER EVER!!!
WARNING!!!
I strongly advise against using the rental services of Panek S.A. My experience with this company was extremely negative. The company charged my credit card an amount of 2,250 PLN without my consent and without providing any evidence to justify these charges.
Despite multiple attempts to contact the company and present my arguments and evidence (including photos and videos), the rental company rejected my complaint, relying solely on their “IT systems.”
I believe such practices are highly unethical and contrary to the principles of fairness in customer relations. Not only was I wrongfully charged, but the company also shows no willingness to resolve the matter in a fair and transparent manner.
I will NEVER AGAIN use this company’s services and warn all potential customers – be extremely cautious!!!!
In my opinion, the company engages in practices that are exploitative and unfair to consumers.
—————————————————
ALDRIG MER!!!
VARNING!!!
Jag avråder starkt från att använda biluthyrningstjänsterna från Panek S.A. Min erfarenhet av detta företag var extremt negativ. Företaget debiterade mitt kreditkort med ett belopp på 2250 PLN utan mitt samtycke och utan att presentera några bevis för att rättfärdiga dessa avgifter.
Trots upprepade försök att kontakta företaget och presentera mina argument och bevis (inklusive foton och videor), avslog biluthyrningsföretaget mitt klagomål och förlitade sig enbart på sina “informationssystem”.
Jag anser att sådana metoder är extremt oetiska och oförenliga med principerna om rättvisa i kundrelationer. Det räcker inte med att jag blivit felaktigt debiterad, utan företaget visar dessutom ingen vilja att lösa ärendet på ett korrekt och transparent sätt.
Jag kommer ALDRIG MER att använda mig av detta företag och varnar alla potentiella kunder – var mycket försiktiga!!!!
Enligt min uppfattning använder företaget sig av metoder som är utnyttjande och orättvisa mot konsumenter.
Serdecznie polecam tę solidną firmę
Absolutnie nie polecam
Absolutnie nie polecam!
Samolot nam sie opoznil o godzine i nie zastalismy nikogo juz z firmy Panek - pod okienkiem pojawilismy sie ok 18.30 (planowany odbioru byl 17.30). Rezerwacja zostala anulowana przez firme Panek, a nie nas. Zadzwonilam od razu jak.bylo to mozliwe, Pan powiedzial w obsludze klienta ze niestety nie moze pomoc, godzina jest maksymalnym spoznieniem do ktorego czekaja I nic nie jest w stanie zrobic. Faktura na 500zl przyszla dwa dni pozniej. Absurdalne! Zdecydowanie odradzam!!!!
Opóźnienie w odbiorze auta
Jeżeli ktoś odbiera auto na lotnisku, to proszę być przygotowanym na to, że jeżeli będą Państwo mieli opóźnienie co najmniej 1h (niezależnie od przyczyn np. opóźniony lot), to Państwa rezerwacja zostanie anulowana, a Państwo zostaną obciążeni kwotą 500 PLN. Opłacenie rezerwacji z wyprzedzeniem nie daje żadnej gwarancji odbioru auta w takiej sytuacji
---
If someone is picking up a car at the airport, please be prepared for the fact that if you have a delay of at least 1 hour (regardless of the reason, e.g. a delayed flight), your reservation will be canceled, and you will be charged a fee of 500 PLN. Prepaying for the reservation does not guarantee that you will be able to pick up the car in such a situation.
Brak zwrotu kaucji
Auta wynajmowane we wrześniu i październiku 2024. Do tej pory nie dostałem zwrotu kaucji. Dzwoniłem pisałem maile bez odezwu. Nie skorzystam więcej z usług .
Oszusci i tyle
Oszusci i tyle, wynająłeś i tez CIe oszukali? Pretensje możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie. Ja tez nie sprawdziłem opinii przed najmem. Mądry Polak po szkodzie
Oszuści i złodzieje !!
Oszuści i złodzieje !!! Krakow Balice.
Panek obciążył mnie 6000 zł za rzekome uszkodzenia samochodu i za niby brudny 250 zł ( mam zdjęcia jako dowód ze samochód był uszkodzony wcześniej i oddany czysty ). Przy odbiorze zgłaszałem ze samochód jest nie sprawny technicznie i brudny (Brak oleju w silniku ,i potrzebna wymiana oleju , brak światła stop,brak płynu spryskiwaczy, brudna tapicerka ) ,ale nie mogli dać innego auta bo nie mieli ponieważ było przed świętami . Zgłoszona reklamacja do "panka" ale bez odzewu , na moje szczęście miałem wykupione pełne ubezpieczenie i wrócili pieniądze za niby uszkodzenia ,ale ubezpieczenie nie obejmuje mycia samochodu. ubezpieczenie nie było wykupione od nich tylko przez firmę zewnętrzna.
Uważajcie na nich to oszuści, z tego co wiem w większości naciągają wszystkich z zagranicy.
Obciążony fakturą na 350 zł za rzekomo…
Obciążony fakturą na 350 zł za rzekomo brudne auto. Auto oddałem perfekcyjnie czyste. Nawet pracownik nie pofatygował się po odbiór samochodu. Kazał zostawić kluczyki w salonie ASO (w którym miałem naprawiane swoje auto w czasie wynajmu), tłumacząc, że pracowników jest za mało i nie może przyjechać odebrać, no i przyjedzie późnej. Następnie otrzymałem zdjęcia pomazanego czymś auta, czego nie było, gdy zostawiłem samochód w ustalonym telefonicznie z pracownikiem panek miejscu. W kolejnych tygodniach otrzymałem wezwanie do zapłaty za fakturę za umycie auta od kancelarii prawniczej zatrudnionej przez firmę panek. Nie wiem co się działo z autem od jego pozostawienia, ale ja zostawiłem czyste i mam zrobione zdjęcia jako dowód (na wszelki wypadek, gdy nie chcieli odebrać auta bezpośrednio ode mnie). Jest to po prostu oszustwo i nadciąganie, ale widocznie takie mają praktyki. Omijać szerokim łukiem!
Uwaga Oszuści
Uwaga Oszuści. Tak jak wiele osób, zostałem okradziony - w moim przypadku 6000 PLN, za uszkodzenia których nie było. PANEK złamał regulamin, bo miał obowiązek obejrzeć samochód i sporządzić protokół zwrotu. Nie mieli zamiaru, bo kolejka klientów i przecież brak uszkodzeń. Nie miałem wyjścia. Ale zrobiłem zdjęcia na wszelki wypadek. Kolejnego dnia informacja o zajęciu 6000 PLN bo były rzekome uszkodzenia. Na reklamację odpowiedzieli standardową regułką - nie czytając moich wyjaśnień/zarzutów. Mam nadzieję, że sprawa skończy się w sądzie. Zgłosiłem do UOKiK.
Oszuści!!
Oszuści!!! Auto oddałem w stanie nienaruszonym! Umyte przed samym lotniskiem na picuś glancuś! Nawet gumowe wycieraczki husteczkami wycierałem na koniec! Otrzymałem fakturę za rzekome uszkodzenie pojazdu na 6000zł! Brak kontaktu z biurem obsługi! Konsultanci wielokrotnie rozłączają połączenia!! Nie polecam w 100%
Na pewno tak tego nie zostawię i szykuje z innymi niezadowolonymi klientami pozew zbiorowy! Jeżeli miałeś podobny problem proszę o kontakt: +491723642565
PL227834150
PL227834150
do not recommend renting a car from Panek!
I was forced to purchase very expensive insurance for £140, even though I already had full coverage with another company. The company gave me no choice and charged me additional fees.
If Panek shows up as the cheapest option when searching for a car – don’t be fooled! They apply huge hidden fees that significantly increase the final rental cost. I strongly advise against using their services. Choose another, more transparent company and don’t let yourself get scammed!
Nie polecam wynajmu auta w firmie Panek!
Zostałem zmuszony do wykupienia bardzo drogiego ubezpieczenia za 140 funtów, mimo że miałem już wykupione pełne ubezpieczenie w innej firmie. Firma nie dała mi wyboru i obciążyła mnie dodatkowymi kosztami.
Jeśli podczas wyszukiwania auta Panek pojawi się jako najtańsza opcja – nie daj się zwieść! Firma nalicza ogromne, ukryte opłaty, które znacząco podnoszą końcowy koszt wynajmu. Zdecydowanie odradzam korzystanie z ich usług. Wybierz inną, bardziej przejrzystą firmę i nie daj się oszukać!