Next Recenzje

298 936

4,3

Aktualizacja: Zgodnie z prośbą sklepu wysłałam wiadomość na adres "we_are_listening "z kompletem danych i załącznikiem, jednak nikt nie odpowiada. Sprawa wciąż pozostaje nierozwiązana.

Kupuję głównie dla dzieci od niemowlaczka, jakość ciuszków bardzo dobra, wykonanie również. Ostatnio po trzech latach kupowania pierwszy raz przyszło mi coś zwrócić. Trochę się obawiałam ale wszystko... Zobacz więcej

Zamowienie złożyłam 8 marca otrzymałam przed czasem czyli dzisiaj 14.03 a według Next powinnam 15.03.23. Przeczytałam wiele negatywnych opinii dlatego postanowiłam napisać, że jestem bardzo zadowolona... Zobacz więcej

Zamawiałam ubranka dziecięce. Na stronie Next prosto od nich taniej niż na innej znanej stronie gdzie też można kupić ich ubrania. Wysyłka DHL z Niemiec - myślałam że będzie z UK. Po rejestracji i zak... Zobacz więcej

1. Sklep odzieżowy
  2. Sklep z odzieżą dziecięcą
  3. Sklep z kosmetykami
  4. Sklep z dodatkami
  5. Sklep meblowy
  6. Sklep z odzieżą sportową

Next.co.uk - Shop online for the latest fashion for women, men, children and homeware. Next day delivery and free returns.

Doskonała

299 tys. recenzji

Wszystkie recenzje

(298 936)

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 29 935

Napisz recenzję

Zagubiony produkt

Zakupy w sklepie robię od wielu lat. Zamówiłam sweter który nie dotarł na czas, nie otrzymałam też informacji że jest jakiś problem a po dwóch dniach od daty planowanego dostarczenia produktu otrzymałam informacje że zwróciłam produkt i że next dziękuje za zwrot produktu i zwraca z tego tytułu środki. Dodam również że zwrotu środków nie chciałam tylko wyjaśnienia sytuacji i znalezienia produktu który zamówiłam i którego na stanach już nie ma a na który „polowałam” przez dobre dwa tygodnie. Od Pani na infolinii otrzymałam informacje bez sprawdzenia numeru produkt że paczka pewnie się zgubiła i zwrócili środki a ja się zastanawiam dlaczego w systemie jest informacja o tym że ja otrzymałam i zwróciłam produkt a nie że produkt się zagubił i z tego tytułu jest zwrot środków…

19 grudnia 2024

Odpowiedź od Next

Hi Anna, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Infolinia nie okazała się pomocna

Firma nie daje możliwości wprowadzenia zmian do złożonego zamówienia ani też anulowania zamówienia (5 minut od jego złożenia), pomimo że wysyłka nie została jeszcze wysłana.

18 grudnia 2024

Odpowiedź od Next

Hi Martyna, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Polecam ten sklep sukienki maja przesliczne w bardzo dobrych cenach. Ostatnio mialam nieprzyjemna sytuacje z mojej winy, sklep bardzo uczciwy zwrotow dokonuja blyskawicznie na konto z ktorego wyszla platnosc. Polecam.

17 grudnia 2024

Odpowiedź od Next

Hi Kate, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email with a copy of this review on internationalonline@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

ŁAŁ PO PRAWIE DWÓCH MIESIĄCACH DOSTALAM…

ŁAŁ PO PRAWIE DWÓCH MIESIĄCACH DOSTALAM ZWROT GOTÓWKI. MOJA OPINIA NADAL POZOSTAJE NEGATYWNA. NIGDY WIECEJ NIE ODWIEDZĘ TEJ STRONY

6 listopada 2024

Zamówiłam kurtkę

Zamówiłam kurtkę, miała przyjść 06.06, przyszła 05.06. Dobra jakość, idealny rozmiar (noszę 36 i się zgadzał). Jakość też się wydaje super.

5 grudnia 2024

Kpina z klienta

Zamówiony i opłacony produkt nie dotarł do mnie. Firma nie przekazała mi żadnej informacji ani nie wysłała powiadomienia o statusie zamówienia. Moje telefony na infolinię były raczej utrapieniem dla konsultantek a menadżer nie raczył ze mną porozmawiać. Zmieniono status na moim koncie na 'zwrócone'. To po prostu kpina z klienta.
Skutecznie zniechęciłam się do tej firmy i każdemu będę odradzać.

28 listopada 2024

Odpowiedź od Next

Hi Teresa, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email with a copy of this review on internationalonline@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Zwrot produktu do magazynu w Niemczech

Zwrot produktu do magazynu w Niemczech. Moim zdaniem takie coś powinno być zakazane. Jak można kupować coś z polskiej strony i potem chcąc to zwrócić to trzeba wysłać to do Niemiec. Przecież taki zwrot traci sens.

18 listopada 2024

Odpowiedź od Next

Hi, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email with a copy of this review on internationalonline@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

brak kontaktu ze strony firmy Next

Dzień dobry
Piszę w nawiązaniu do odpowiedzi od firmy next ( żeby się z nimi skontaktować poprzez email) i mojego niezadowolenia związanego z wysoką opłatą za zwrot zamówienia do Niemiec. Poza jakby się wydawało automatyczną odpowiedzią na złą recenzję nie zadziało się nic. Zero odpowiedzi. Czekam z nadaniem wysyłki bo liczę na jakąś pomoc i wskazówki ale nie wiem czy nie minie termin na odesłanie towaru i pozostanę z tym obciążeniem finansowym sama.

2 września 2024

Odpowiedź od Next

Hi Anna, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email with a copy of this review on internationalonline@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Zwrot na koszt własny

Zwrot na koszt własny, ceny wysyłki do Niemiec kosmiczne, to jakiś żart, w tych czasach standardem jest bezpłatny zwrot. Nigdy więcej!

P.S. Kontakt pod wskazanym mailem pozostał bez odzewu.

23 sierpnia 2024

Odpowiedź od Next

Hi Monika, thank you for your feedback, I'm really sorry you are not happy with the returns process. We’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.

Najlepsza firma

Najlepsza firma, z jaką dotychczas współpracowałam. Ubrania czyste, brak odrzutu, a Panie mega pozytywne, pomocne i bardzo sympatyczne. Wyjątkowa obsługa.
Szczerze polecam, jeśli ktoś się waha.

20 sierpnia 2024

Zamówienia ok, ale zwroty to tragedia

Zamówienia przebiegają bez problemu, ale zwroty to prawdziwy koszmar. Konieczność odsyłania towaru na własny koszt, i to jeszcze za granicę, to przesada. Chociaż ubrania tej marki są naprawdę fajne, to niestety ze względu na politykę zwrotów nigdy więcej już tu nie zamówię. Szczerze odradzam zakupy w tym sklepie.

16 sierpnia 2024

Customer Service niestety 1/10

Customer Service niestety oceniam na 1/10. Pisałam ostatnio opinię o tym, że firma wprowadza klientów w błąd - wymagają zwrotu na koszt własny klienta (no trudno, jest to rzadkość w dziejszych czasach, szczególnie w przypadku dużych firm, ale jestem w stanie zaakceptować zwrot za te 20-30zł). Szkoda, że nie ostrzegają, że ten zwrot z NEXT PL (!) jest do Niemiec... Odpisaliście mi tu na poprzednią opinię, żeby się skontaktować w tej sprawie z Wami na mailu internationalonline - wysłałam wiadomość 10 dni temu i nie dostałam żadnej odpowiedzi, żadnej automatycznej zwrotki, nic. Przypomniałam się 6 dni temu - wciąż nic. Dzisiaj znowu się upomniałam... Szkoda, fajny to był kiedyś sklep.

12 sierpnia 2024

Odpowiedź od Next

Cześć, dziękuję za Twoją opinię. To naprawdę rozczarowujące, że nie otrzymałeś odpowiedzi. Naprawdę musimy się temu przyjrzeć. Wyślij nam kolejnego e-maila z kopią tej recenzji na adres Internationalonline@next.co.uk, a wkrótce się z Tobą skontaktujemy. Lub teraz odbieramy telefony od poniedziałku do czwartku: 08:00-18:00 i piątek 08:00-17:00.

Numer to: 221168612*

Zawsze możesz porozmawiać z zespołem wchodząc na stronę https://www.next.pl/en

Zwroty trzeba wysłać do Niemiec na wlasny koszt

Sklep Next każe wysyłać do Niemiec zwracany towar i to na własny koszt. Kosztów tych nie zwracają. Dla Polskiego klienta w praktyce oznacza to brak zwrotów.

26 lipca 2024

Odpowiedź od Next

Cześć, dziękujemy za Twoją opinię. To naprawdę rozczarowujące, dlatego chcielibyśmy mieć możliwość omówienia z Tobą tej kwestii bliżej. Wyślij nam e-mail z kopią tej recenzji na adres Internationalonline@next.co.uk, a wkrótce się z Tobą skontaktujemy.

Polityka zwrotów tragiczna

Polityka zwrotów tragiczna, kompletnie nie opłaca się zamawiać online bo w przypadku złego rozmiaru, koszty odesłania paczki zawrotnie drogie. Tylko za granicę, nie można dokonać zwrotu w sklepie ani chociażby w Polsce

22 lipca 2024

Odpowiedź od Next

the tights were old and had holes in…

the tights were old and had holes in them 🫣

12 lipca 2024

Odpowiedź od Next

Hi, thank you for your feedback, this is really disappointing to hear so we’d really like the opportunity to discuss this further with you. Please drop us an email on we_are_listening@next.co.uk and we’ll be in touch shortly.