Odwołano loty, 3 miesiące walki brak zwrotu. Zadzwonili powiedzieć, ze nie oddadzą pieniędzy jeżeli sami ich nie dostaną od linii lotniczej. Zgłoszony chargeback. W pierwszej próbie powiedzieli że wsz... Zobacz więcej
Bardzo szybki i rzeczowy kontakt z agentem - sprawa dot. anulowanego lotu i złożenia wniosku o zwrot wpłaconych środków (wszystko załatwione w 100%).
Trafiłem na tę stronę z wakacyjnych piratów. Zaklepałem i zapłaciłem za wyjazd na majówkę do Paryża. Rezerwacja została opłacona na 3 dni przed planowanym wylotem. Wtedy dopiero zacząłem czytać opinie... Zobacz więcej
Wszystko w porządku, loty+hotel zgadzały się w 100%, śniadania były wliczone w cenę. Trochę się przestraszyłam już po opłaceniu wyjazdu, gdy przeczytałam opinie (nie zauważyłam w trakcie, że booking r... Zobacz więcej
Here at lastminute.com, travel and leisure is what drives us. From hotels, city breaks and holidays to theatre, entertainment and spa days, we’re specialists in creating amazing experiences and unforgettable memories. Founded in 1998, we're experts in brightening up online travel. And we’re among the worldwide leaders in the field, helping more than 10 million customers each year to find their own perfect travel and leisure experiences.
lastminute.com – the inspiring travel company

- A worldwide leader in the travel and experience industry since 1998
- Every year 10 million experience seekers, from culture vultures to sun worshippers, book their travels and experiences with us. Why? Because we focus on making every moment worth living from click to trip and beyond. And we offer our customers a wide range of products to enable them to create unique memories. Whether it’s city breaks, including hotels and flights, longer holidays, the best theatre shows or relaxing spas, we are lastminute.com and great things happen here.
Stany Zjednoczone
- www.lastminute.com
Moje zamówienie zostało anulowane
Moje zamówienie zostało anulowane, a pieniądze nie wróciły na konto. Z firmą nie da sie skontaktować.

Odpowiedź od lastminute.com
Bilety lotnicze kupione z dużym…
Bilety lotnicze kupione z dużym wyprzedzeniem. Dzień przed wylotem wszystko potwierdzone a na lotnisku okazuje się że lot na który mam bilet nie istnieje ( nie został odwołany po prostu go nie było i nie ma ). Bardzo trudny kontakt z pośrednikiem, na własną rękę wisząc godzinami na infoliniach ogarnęlismy reeboking bezpośrednio w linii lotniczej mimo że powinien zrobić to pośrednik. W między czasie mnóstwo informacji o odwołanych lotach które nie były odwołane 😆 zero wsparcia, dużo problemów. Nie polecam.

Odpowiedź od lastminute.com
zmienia cene ostateczna bez czytelnej informacji
zmienia cene ostateczna podczas rezerwacji piszac to tylko malym druczkiem na dole

Odpowiedź od lastminute.com
Super obsługa klienta ekspresowa i…
Super obsługa klienta ekspresowa i bezproblemowa! Wszystko zgodne z opisem.
froud
To najgorsza firma, jeśli wezmą od ciebie pieniądze, to cię całkowicie zignorują. Zero kontaktu. Zostałem oszukany i okradziony. Firma całkowicie mnie zignorowała, żadnej pomocy. Straciłem urlop, bo ktoś włamał się na mój telefon, anulował aplikacje, a potem nowy telefon całkowicie się zepsuł. To było obrzydliwe. Jak tylko zauważyłem problem, a nie minęło nawet 24 godziny, próbowałem im wyjaśnić, o co chodzi, ale całkowicie mnie zignorowali. Nie mieli zamiaru mi pomóc i tego nie zrobili. Okradli mnie tak samo, jak ci, którzy mnie włamali. Pytałem, pisałem, tłumaczyłem, że doszło do włamania i oszustwa, i że powinni mi pomóc w tej sytuacji, bo jestem ofiarą, że nie odwołałem urlopu, że go przywrócą, przecież za niego zapłaciłem. Całkowicie mnie zignorowali po kilku dniach. Wysyłałem im e-maile jeden po drugim, mówiąc, że szkoda, że wzięli pieniądze, ale to mi nie pomoże i że powinienem zapomnieć o urlopie. Chce mi się płakać, jak można tak traktować klienta w takiej sytuacji? To moja rezerwacja. 3091519567 Jestem załamany.

ZLODZIEJE
ZLODZIEJE
Chcialem przebokowac bilet a oni oklamywali mnie przez ponad dwa tygodnie az czas na przebookowanie sie skonczyl i pieniadze przepadly

UWAGA!ZŁODZIEJE!
UWAGA!ZŁODZIEJE! Odwołali usługę, za którą zapłaciłam prawie 1000 złotych, mieiąc przed wylotem w lipcu. Do dzisiaj nie dostałam zwrotu poniesionych kosztów. Komunikacja żadna, ani w języku polskim, ani w angielskim, ani mailowo, ani czatem. Udają, że nic nie rozumieją. Dostałam maila z fakturą i informacją, że zwrócą mi pieniądze, ale tylko połowę poniesionych kosztów. Na mailu się skończyło. Żadnych pieniędzy mi nie zwrócono. UCIEKAĆ JAK NAJDALEJ!!!

Odpowiedź od lastminute.com
Firma jawnie nas oszukała wysyłając…
Firma jawnie nas oszukała wysyłając maile informujące o odwołaniu naszego lotu przez przewoźnika. Próbowaliśmy się kontaktować na milion sposobów- bezskutecznie. Ostatecznie nawyjazd nie udało nam się polecić, pieniądze straciliśmy (nie tylko za lot, ale też hotel, bilety itd), a odszkodowania nie dostaniemy bo sytuacja wynikła z winy pośrednika, a nie linii lotniczych. Strona to jawne oszustwo liczące na to, że komuś nie będzie się chciało dochodzić swoim praw i odzyskać utraconych środków.

Odpowiedź od lastminute.com
Przy rezerwacji biletu nie mogłem dodać…
Przy rezerwacji biletu nie mogłem dodać bagażu, była informacja że będę mógł dodać później. I przyszedł email z instrukcją dodania bagażu tylko, że 4 razy drożej niż na stronie przewoźnika. Nie wiem skąd ta cena za bagaż. Uważam że to zwykle oszustwo i wyłudzanie pieniędzy. Nie polecam. Nigdy wiecej
Nie mogę się doprosić zwrotu pieniędzy…
Nie mogę się doprosić zwrotu pieniędzy za usługę. Po kontakcie z konsultantem informują, że przelew został wykonany, lecz niestety od 2 miesięcy nie ma pieniędzy na moim koncie. Nie polecam

bilety w promocyjnej cenie
Zakupiłam bilety w promocyjnej cenie, a po 2h bilety zostały zwrócone nie podając żadnego powodu. Próbowałam się skontaktować, ale oczywiście tylko chatBot ich obsługuje.... ale chociaż zwrócili za bilety 100%.
Szybko i bezproblemowo
Drugi raz korzystałam z tej platformy i jestem bardzo zadowolona. Wszystko jasne, przejrzyste. Mogę jedynie polecić
Zwiedzana okolica
Omijać wielkim łukiem!!!
Omijać wielkim łukiem!!!! Złożyłem rezerwacje poprzez stronę. Przy pobraniu opłaty za lot została mi automatycznie pobrana opłata za jakieś usługi w kwocie ponad 300 PLN które nie były przeze mnie wybrane!! Kontakt z nimi żaden! Na dwa maile nie odpisali! Pisałem do nich że wystawie złą opinię ale chyba tam nikomu na niczym nie zależy!

Odpowiedź od lastminute.com
UWAGA UWAGA.ZA CZYM ZAMOWISZ…
UWAGA UWAGA.ZA CZYM ZAMOWISZ PRZECZYTAJ.
Bylismy w hotelu Apartahotel Playamaro by Dorobe Neria San Miguel, 28, Nerja, Hiszpania. Najgorszy urlop. W ostatniej nocy obudzil mnie dziwny chalas o godz 2 w nocy.Dokladnie o 2. 30 wszedl facet do naszego pokoju.Pytanie jak to mozliwe? Zamki cyfrowe.No mozliwe bo drzwi sie nie domykaja a mozna je otwozyc zwykla karta Visa. Nie ma mozliwosci blokady drzwi od wewnatrz. Wyposarzenie zero.Brak krzesel.Byly taborety. Czajnik do wody to luksus brak. Reczniki caly tydzien nie wymieniane.Smieci trzeba bylo wynies samemu bo zaczely smierdziec. Wejscie w hotelu nie pilnowane moze wejsc i wyjsc kazdy z ulicy cala dobe. Zameldowanie to tragedia.Trzeba wyslac skan paszportu nie wiadomo gdzie zeby dostac kod i nr pokoju.Tragedia.Latajacy kran w zlewie. Chcesz sie wykompac to uwazaj bo sie zdziwisz - zimna woda. Szklanki to jedna duza od coca coli dwie do drinku dwa srednie kieliszki i jedna filizanka do kawy, Smiech. Zameldowanie 2 godz bo brab jakiekolwiek informacji.Sa numery tel ale nikt nie odbiera .NIGDY WIECEJ TEGO HOTELU ZA CZYM ZAMOWISZ PRZECZYTAJ.
Odradzam zakup czegokolwiek na tym portalu. Szkoda nerwów i pieniędzy. Zero pomocy w przypadku opóżnienia.
Przez opóźnienie pierwszego samolotu nie zdążyłam na samolot do miejsca docelowego. Musiałam lecieć dzień później z przystankiem w Warszawie. Brak jakiegokolwiek kontaktu z lastminute.com. Tylko jakieś czatboty piszą, że przekazali sprawę managerowi. I tak od 10 dni zero kontaktu. Brak pomocy w czymkolwiek. Podany numer do hotelu był nieprawidłowy. Sama znalazłam na booking.com numer do hotelu i skontaktowałam się, żeby się upewnić, że nie anulują rezerwacji i przekazać, że będę dzień później. Inaczej rezerwacja byłaby anulowana. Brak refundacji za stracony dzień pobytu. Bilet wykupiony na transport lotnisko hotel też utracił ważność. Nie dało się zmienić daty. Portal last minute.com też nie pomógł w tej sprawie. Musiałam sama po dotarciu na lotnisko szukać tranportu do otelu oddalonego o 60 kilometrów. Dodatkowo wykupione ubezpieczenie nie działało, bo jeszcze numer był nieaktywny. Tak mnie poinformowano na infolinii ubezpieczyciela. Obsługa tylko w języku angielskim. Zakup w języku polskim. Portal nazywa się last minute, a na potwierdzenie rezerwacji czeka się 96 godzin, a na aktywację ubezpieczenia dwa tygodnie. Nie wiem za co biorą prowizję, bo obsługa fatalna. Zero kontaktu i jakielkolwiek pomocy. Rozmowa możliwa tylko z chatbotem, który ciągle pisze to samo, że zajmujemy się sprawa i tyle. Brak możliwości kontaktu telefonicznego.
ALLES WAR TOP !!!
Opieszałość za 3tys zł
Nie ma kontaktu telefonicznego, chat bot posiada kilka konkretnych odpowiedzi, kiedy w końcu udało się nam porozmawiać przez chat, sprawa na której przeprocesowanie lastminute wyznaczyło sobie 48h, zajęła około 3tygodni, po upływie których dostałam informację że mamy skontaktować się bezpośrednio z liniami lotniczymi. Niestety w tym czasie linie lotnicze zdążyły zmienić politykę więc opieszałość lastminute kosztowała mnie dodatkowe 3tys zł.
Zdecydownie odradzam
Zdecydownie odradzam. Próbowałem zabukować bilety lotnicze. Cena widoczna od początku rozpoczęcia operacji odpowiadała mi. Przechodząc do kolejnych kroków była na tym samym poziomie. Wprowadziłem dane pasażerów, dużo czasu poświęciłem. Gdy przeszedłem do płatności komunikat „przewoźnik w ostatniej chwili podniósł ceny”. Cena wzrosła o ok 30%. Naciąganie klientów. Zrezygnowałem i kupiłem w pierwotnej cenie na innej platformie. Odradzam lastmimute.com