Zakupiony przeze mnie w IKEA w dniu 21.03.26 dywanik... cuchnął moczem lub myszami tak okropnie, że go wyrzuciłam! Kupowałam go w pośpiechu, więc zorientowałam się, że śmierdzi - po rozwinięciu go (by... Zobacz więcej

Nie polecam . TEN SKLEP TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO. Robiłem zakupy w sklepie internetowym, zapłaciłem za zakupy blikiem, potwierdzenia transakcji w sklepie nie otrzymałem, towaru też . Sam musiał... Zobacz więcej

Ofukaja Cię na hali. Obsługa kafeterii Cię ofuka. Do tego pani na kasie będzie wmawiać, że produkt, który kupujesz, jest droższy niż w rzeczywistości ,zablokuje kasę, będzie cię traktować jak zlodzie... Zobacz więcej

Zamówienie podzielone na dwie paczki, ktore zostały wysłane tego samego dnia, jedna dotarła a druga nie, więc fajnie że mam koszyki, które są zestawem do półki natomiast nie mam półki oraz mam koszyki... Zobacz więcej

1,4

Bardzo słaba

29 tys. recenzji

Ikea wprowadza w błąd klientów odnośnie promocji

Ikea wprowadza w błąd swoich klientów. W ramach rekompensaty wysyła słowo przepraszam i powiadamia że nieprofesjonalne zachowanie pracownika będzie skorygowane. To jakaś kpina z klienta. Zadanie z mojej strony jako zrealizowanie zapewnień pracownika uznają bezzasadne. Uważam to za stratę wizerunku IKEA w Polsce. W innym kraju nie do pomyślenia takie traktowanie klienta. BRAK SŁÓW.

3 listopada 2023

Zakupiłem przez internet w Ikei dywan…

Zakupiłem przez internet w Ikei dywan Stoense nr zamówienia 1390049539 .W dniu 27.11.2023 dostarczono mi przez kuriera dywan, opakowanie nie było oryginalnie fabrycznie zapakowane , dywan był zwinięty taśmami klejącymi i opakowanie foliowe , także niechlujnie, przepasane tasmą klejąca!!! Co już wskazywało że dywan,był przepakowany ze wcześniejszej sprzedaży ze zwrotu i ponownie wciśnięty klientowi jako nowy‼️ W sklepie dywany są zapakowane oryginalnie ,ze zgrzewanie folii ,i dywan nie jest związany - zaklejony taśmami klejącymi ‼️Nikt mnie nie spytał czy zgadzam się na dywan nie oryginalnie zapakowany i ze zwrotu ,,,wciskają towar po przepakowaniu i sprzedają jako fabrycznie nowy ‼️ Nie dajcie się oszukać,, jeśli zobaczycie tak zapakowany , oddajcie do zwrotu‼️bo to jest zwykłe oszustwo , używany sprzedają przez internet jak nowy z półki‼️ Zwrócilem dywan ,bo był wydeptany i włosie nie ukladało się tak jak w sklepie wystawione w Ikei , po zwrocie udałem się do sklepu i kupiłem ten sam oryginalnie zapakowany ze zgrzewaniem folii zapakowany fabrycznie i jest całkiem inny niż ten co wysłali, wciskając towar będący już wcześniej w użyciu , przed zamówieniem przez internet sprawdzić w sklepie,jak dywan jest zapakowany oryginalnie i taki wymagać,,,mój dywan wygląda inaczej i ładnie,, niż ten co mi przesłali to była porażka,, dywan jasno szary Stoense 240/170 wygłąda teraz super,zakupiony indywidualnie w IKEA Janki, a nie tak jak używany którą mi wyslali,różnica olbrzymia ‼️ Zawiodłem się oszukiwaniem klienta , wysyłając towar przepakowaniu jako nowy‼️‼️‼️ Czy zapytaliście czy taki chcę❓‼️ czy wciskacie bubel na chybił -trafił‼️‼️‼️ WSTYD !!!!!!

27 października 2023

Koniec drewna i początek tektury

Obsługa jest na najwyższym poziomie.
Szkoda tylko, że zniknęły torhamny.
Mam wrażenie, że kończy się era solidnie kojarzonych drewnianych litych z fornirowanym wypełnieniem frontów.
Rozumiem że dbamy o środowisko i przetwarzanie wszystkiego do wtórnego użytku. Myślę jednak, że tak reprezentacyjne rzeczy jak front powinien kojarzyć się z ciepłem i drewnem, a nie z recyklingiem, co nie przeszkadza w korpusach. Zaczynam mieć wrażenie, że wszystkie fronty kuchenne wyglądają tak samo: 7 odcieni bieli, kilka ciemnego drewna, jakaś zieleń od biedy i w zasadzie koniec no chyba, że bierzemy jeszcze pod uwagę szarość. Podrabiane do Torhamna fronty o nazwach frojered i askerund według mnie to tandeta.
Szkoda, bo jestem przed zakupem kolejnej kuchni i w Ikea zaczynają mi się podobać tylko korpusy i rozwiązania techniczne, natomiast kwestie estetyki oraz jakość wykonania (plaster miodu) pozostawia wiele do życzenia.

13 października 2023

Dostawa online to jakaś kpina

Dostawa online to jakaś kpina. Przełożony termin dostawy bez poinformowania klienta. Gdybym się sama nie upomniała nie dowiedziałabym się, że w ogóle dostawę przeniesiono na inny dzień. Cały dzień czekania zmarnowany. Ta firma to jakaś pomyłka.

9 października 2023

Zakup online z dostawą niemożliwy

Zakup online z dostawą niemożliwy. Trzy razy już przekładano termin dostawy szafy typu pax. Zmarnowany czas, nerwy, a szafy nie ma.
Jeśli można odradzam zakupy w Ikei. Lepiej poszukać w innych sklepach podobnych produktów.

25 września 2023

Ikea montaż

Ikea montaż - nie polecam, niestety obsługa wschodniojęzyczna, za zapłacone meble, dostawę i montaż, chciano ode mnie dodatkowe pieniądze w dniu montażu do łapy. Poważnie? Montaż się nie odbył. Ikea powinna stawiać na polskich pracowników, nie skorzystam nigdy więcej

9 września 2023

Zasady zwrotu produktu

Pani w kasie poinformowała mnie, że mając kartę Ikea mogę produkt zwrócić 365 dni od zakupu. Chciałam dokonać zwrotu lampy po upływie 1,5 miesiąca - w biurze dowiedziałam się, że mogę, ale pieniązdze zostaną na mojej karcie Ikea. Czuję się wprowadzona w błąd przez kasjera.
Dodatkowo, w punkcie zwrotów Pani kierownik powiedziała mi, że to tylko dobra wola Ikeai, że zwracają pieniądze na kartę Ikea do wykorzystania w sklepie. Był to dla mnie nietakt...
Poczułam się jak niesforny intruz.

Po irytującym dla mnie kontakcie i stresie, pani obsługująca zwroty uznała, że w ramach wyjątku zwrócóą mi gotówkę.

Pozdrawiam

11 września 2023

Jesteśmy oburzeni procesem reklamacji…

Jesteśmy oburzeni procesem reklamacji jak i podejściem pracowników do wieloletniego klienta. Gwarancja na kuchnie 25 lat to KIT ! Reklamacja dotyczyła suszarki do naczyń i zawiasów, które pokryły się korozją a niektóre dopiero zaczynały. Grupa KT01, która miała przyjechać na oględziny w przedziale 16-20:00 przyjechała o 2h wcześniej i była bardzo niezadowolona, że musi czekać, wg nich powinniśmy się przecież zwolnić z pracy i przyjechać skoro oni już są.
Podczas oględzin (w ustalonym przedziale) byli bardzo niemili, aroganccy, opryskliwi, traktujący klienta z góry. Można powiedzieć chamscy w niektórych słowach, insynuujący, że w ogóle nie dbamy o kuchnię. Stwierdzili, że wszystkie uszkodzenia (rdza) są mechaniczne, powstałe w wyniku działania siły zewnętrznej (zalania), suszarka do naczyń ma być zawsze sucha! ( chyba trzeba wkładać naczynia uprzednio wytarte ścierką, więc w takim razie nie spełnia ona swojej funkcji). Ku naszemu zdziwieniu dodali, że zapewne mieszkanie było wynajmowane i nadmiernie eksploatowane więc brak jest podstaw do uznania reklamacji. Chwalili się także ile to już odrzucili spraw (tak jakby dostawali premię za każdą odrzuconą reklamację). Nie musze dodawać, że to nie ma w ogóle uzasadnienia w rzeczywistości. Szafki są zadbane, nie noszą żadnych oznak zalania i wszystkie ich stwierdzenia miały tylko za zadanie zanegować i odrzucić reklamację. Wszelkie nasz wyjaśnienia były niewysłuchane i zlekceważone. Jak przeczytaliśmy protokół z oględzin to złapaliśmy się za głowę ponieważ oprócz reklamowanych produktów Panowie dodali również wszystkie obudowy szafek i inne wyposażenie wewnętrzne (kosze druciane), zamykając tym samym drogę do następnych ewentualnych reklamacji.
Nigdy w naszej historii nie spotkaliśmy się w IKEA z takim podejściem do klienta. Podejrzewamy, że taka jest polityka firmy aby odrzucać wszystkie reklamacje produktów już nie produkowanych (kuchnia Faktum) a może również i obecnych? (wg bezpłatnej gwarancji na 25 lat IKEA powinna zapewnić porównywalny zamiennik). Czuliśmy się bardzo niekomfortowo a teraz czujemy się jeszcze oszukani. Teraz wszystko z IKEA kojarzy nam się z tą niemiłą sytuacją. Jak mamy teraz iść coś zakupić skoro straciliśmy zaufanie do firmy? Jak zgłosić ewentualną reklamację aby nie przeżyć jeszcze raz takiej sytuacji? Jak pójść z uśmiechem na obiad do IKEA?
Firma powinna tworzyć pozytywne i powtarzalne przeżycia we wszystkich punktach kontaktu, które klient zapamiętuję. Byliśmy lojalnymi klientami, którzy rekomendowali i zachwalali IKEA rodzinie, znajomym ryzykując własną reputację i wiarygodność.
Dlatego jeżeli ktoś z Was rozważa zakup szafek z IKEA i jedynym argumentem przeważającym na rzecz IKEA jest bezpłatna gwarancja 25 lat to niech się zastanowi trzy razy i niech nie idzie tą drogą. Produkty z roku na rok są coraz słabsze a ilość reklamacji (również odrzucanych) z roku na rok coraz większa.

31 sierpnia 2023

Odradzam korzystania z…pseudorestouracji

Odradzam korzystania z pseudorestouracji kawa za 1pln ale w brudnych filizankach , frytki podawane z bemaru do tego ryba lub schabowy w panierce tez z bemaru wiec wszystko ciapowate o panierce nie wspomne ,do tego wszystkiego napoj z saturatora cieply i ukrainska obsluga na kasie ktora ma obowiazek lapac klientow jezeli pomylili napoj lub skorzystali z wody w celu plukania brudnej filizanki poprostu zenada ikea Szczecin

4 września 2023

Nie polecam zakupu kuchni

Nie polecam zakupu kuchni ! Ikea reklamuje 25 lat gwarancji a serwis przyjeżdża i nie uznaje reklamacji bo twierdzi ze kuchnia złe użytkowana . Kubki i talerze nie mogą stać na blacie według nich bo blat przez to się wytarł ! Porażka

1 września 2023

Tragedia

Tragedia, niedotrzymane terminy dostaw, pomylone paczki, reklamacja niemożliwa przez awarie ich systemów ,100km jazdy do sklepu na darmo, zmarnowany czas, uprzejmość pani z działu reklamacji bezproduktywna

31 sierpnia 2023

NIE POLECAM!!

Nie polecam większych zakupów z IKEI z opcją dostawy. Na stronie jest informacja, że do 72 godzin przed dostawą można zmienić termin. Trzykrotnie dzwoniłam na dział obsługi a i tak, pomimo wielokrotnych obietnic, zakupioną kuchnię za kilkanascie tysięcy-rozdzielono mi na 2 dostawy w różnych dniach. Naprawdę wydawało mi się, że będąc pracownikiem IKEI korzystanie z kalendarza ma się opanowane do perfekcji! Czuję się zlekceważona i narażona na wiele niedogodności, związanych z koniecznością dwudniowego czuwania na dostawę. Naprawdę lepiej parę groszy dołożyć i móc dokonać zakupu w cywilizowany sposób!

23 sierpnia 2023

Niedoinformowany personel

W ogóle nie polecam zakupów w Ikea, problem już zaczął się na starcie przy projekcie i zakupie 3 kuchni.
Jedna z osób w ogóle nie była przygotowana do pracy oraz posiadała totalny brak wiedzy na temat oferty, udało się przejść do innego projektantka, który niestety też nie miał pełnych informacji na temat kodów rabatowych przy zakupie kuchni, finalnie straciłam 1 800 pln.

Niestety rozmowa i wyjaśnienie sprawy nie pomogło przy reklamacji usługi i kod nie został ponownie aktywowany.

Nie ma tam po co wracać

9 czerwca 2023

Konsutacja Online

Konsutacja OnlineZupełnie nieprofesjonalny serwis.
Najpierw zaplanowane spotkanie zostało przełożone na inny termin, a następnie nikt się na nim nie pojawił.
Na stronie informacja, że spotkanie trwa 45 min, ale zaproszenie pozwala tylko na 30 min.
W tej grupie cenowej można znaleźć świetne meble u innych producentów gdzie szacunek dla klienta i jego czasu jest częścią pakietu.

Probowałam dowiedzieć się czegoś na czacie, ale jedyne co usłyszałam to "Rozumiem, w tej sytuacji skontaktuje się z odpowiednim Działem oraz osobą, z którą miało odbyć się spotkanie. Zostanie to zweryfikowane. Proszę oczekiwać na odpowiedź.".

IKEA zmarnowała dziś łącznie 60 minut mojego czasu, nie dostarczając żadnego serwisu i nie przepraszając za zaistniałą sytuacje.
Zupełnie nie polecam!

19 sierpnia 2023

Reklamacje Ikea

Nie polecam nikomu zakupu narożnika FRIHETEN. Obicie jest fatalnej jakości, już po kilku dniach użytkowania pojawiły się farfocle i przetarcia. Obecnie kanapa nie ma nawet roku i wygląda jak wyciągnięta ze śmietnika. Po zgłoszeniu reklamacji pracownik, który przyjechał na oględziny produktu polecił, aby okryć obicie kocem. Myślę, że w tej cenie można kupić konkurencyjnej firmy z o wiele lepszą jakością.

28 lipca 2023

Przestrzegam przed zamawianiem transportu z IKEA Targówek

Zgodnie z zamówieniem Ikea zobowiązała się dostarczyć określonym terminie. W dniu dostawy zadzwonił przedstawiciel IKEA i oszacował, że za 2h będzie na miejscu. Niestety po tym telefonie ani się nie pojawił, ani nie odebrał moich telefonów. Zbliżała się 20:00 więc próbowałem skomunikować się z IKEA przez czat. Robot odrzucił mnie 3 razy po czym połączył z konsultantem, który także mnie odrzucił. Ostatni konsultant stwierdził, że mogą zrealizować dostawę za 4dni. Nie zwrócił uwagi na moje stwierdzenie, że od tego dnia mam planowany urlop. W rezultacie złożyłem reklamacje na nieterminowy transport oraz lekceważenie klienta. Uważam, że IKEA z roku na rok działa coraz gorzej (każdy może to stwierdzić nawet po jadalni i jakości jedzenia). Na razie zagroziłem doniesieniem do Rzecznika Praw Konsumenta, naliczaniem odsetek oraz zgłoszeniem na Policji przywłaszczenia mienia. Jeszcze raz przestrzegam przed korzystaniem z transportu IKEA!

25 lipca 2023

Gdyby mozna bylo dac zero gwiazdek to…

Gdyby mozna bylo dac zero gwiazdek to tak bym zrobila, ale wpisuje jedna gwiazdke bo nie ma wyjscia. Zlew kuchenny w jasnym kolorze, wciaz wyglada na zabrudzony pomimi mycia i szorowania. Gwarancja jest na 25 lat i co po zlozeniu tej gwaracji IKEA uznala ze uszkodzenia sa mechaniczne. Sa PLAMY, a nie uszkodzenia mechaniczne, plamy ktore pochodza z kaw, cherbaty i innych takich rzeczy co to sie w zlewie myje typu owoce i warzywa. No gratuluje panom i paniom pracujacym w IKEII ze plamy teraz uznawane sa za zanieczyszczenia mechaniczne. Nie POLECAM! A dogadanie sie z obsluga klienta na czacie to wielkie wyzwanie.

26 lipca 2023

Czy to Twoja firma?